Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Multimedya

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-02-2008, 14:57
indeni indeni isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Asrı- saadet donemi..!...?

Asri saadet donemi ilgili bilgilere ulasmakta zorlaniyorum........islami kaynaklar bu konuda tek renkli olup hikaye anlatimlarila dolu,karsi taraftan arasaniz,kaynak kitligi var.......Gordugum islamci kesimde * *asri sadet konusunda fikir birligine sahip deyil,ozellikle tarisel olarak. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Asri sadet neden onemli,,cunku islam tarihinde,ornek alinmasi gereken tek donem olarak gosteriliyor, oysa o donem asri sadete(mutluluk ) deyimine ne kadar uygundu,bilinen o ki kargasaligin sorunlarin oldugu donem nasil ornek olur...? * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Asri sadet donemi (mutluluk donemi) * * a) nezaman baslar ne zaman son bulur...b) Hicretin ikinci yilinda baslayip birkac yillik donemi kapsar......c) Hz. muhammet in peygamberligi ile basladiysa,nasil *o kargasa doneminde mutluluk olur......d)Bu donem ,ornek donemle ilgili gunluk yasamin,soru nlarin oldugu ile belge kaynak varmi * *(hikaye,masallar disinda) F) kimi islam arastirmacilari Asri sadet donemine * hulafai raşidin denilen 4 halife doneminide katabiliyor, bu kunda fikir biligi ne kadar,arastirmacilar arasinada. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Bu konuda yorum arastirmanizi gosterebileceginiz kaynaklari ,ilgi ile bekliyorum dostlar.
Alt 09-02-2008, 14:59
spartan-troy spartan-troy isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: ASRI SADDAT donemi..!...?

....tonla kaynagı nasıl gormezsin

ibn-i kesir islam tarihi...

troyya, bu gereksiz sözlerden vazgeç üniversite bitirdim diyorsun ama sürekli mütecaviz ve hazımsız bir şekilde yazıyorsun. senin EDEB *diye bir kavramdan haberin var mı? böyle hitapları kullanma bu sana bir uyarıdır özgür_beyin

Onları bırak yesinler, içsinler, zevk alsınlar; arzu onları oyalasın ilerde bileceklerdir.(hicr-3)
Alt 09-02-2008, 20:00
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Asrı- saadet donemi..!...?

sevgili indeni ''asrı saadet'' sonradan uydurulmuş , bir deyim veya bir kavramdır.

büyük alim ve herşeyi bilen troyya'nın *konuşmaları sadece mala-yağniden ibarettir.
sana şu kadarını söyleyeyim. elimizde islama ait büyük değişmelere uğramamış kuran vardır.
oda islam tarihi kitabı değildir.
geri kalan bütün belge ve bilgiler tevatüre dayalıdır. ne kadarı gerçektir ne kadarı uydurmadır bilinmez.
troyyanın övdüğü ibni kesir muhammedin ölümünden yaklaşık 600 yıl sonra yaşamıştır.
taberi olarak bilinen islam tarihçiside muhammedin olümünden yaklaşı yüz elli yıl sonra doğmuştur.
uzun lafın kısası , islamla ilgili yazıya geçen yüm metinler yine muhammedin ölümünden yaklaşık 200 yıl sonra
olmuştur. bu uzun zaman aralığı *sonucunda ,sapla samanı birbirine karışmıştır

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 09-02-2008, 20:06
Üye

Ifade tarzin gayet guzel,devam et. *seni olgunlastirir *sparta.. * Beyan yayinlarinda ve 7 cildi tutan o donemi anlatan kaynaklarda var,ancak hikaye,lerle dolu,kaynak gostermekten uzaklar. Yazdigin yayini *okumadim..

* Sparta, dusunceni yazsaydin yararlanirdik, cunku o donem islam tarihinin ornek gosterilen donemi * (malesef baska ornek yok ) *bir anlam ifade etmiyormu, ozlenen,ugruna inanlarin goz yasi doktugu bir donem.
Alt 09-02-2008, 20:56
Üye

saygılarımı sunuyorum ozgur beyin...

Onları bırak yesinler, içsinler, zevk alsınlar; arzu onları oyalasın ilerde bileceklerdir.(hicr-3)
Alt 09-02-2008, 20:57
Üye

indeni ne hikayesi....tarihin kendisi hikaye o zaman...ataturk bir hikaye o zaman...
osmanlı bir hikaye o zaman...yaşanmadı boyle bir olay...mesela sende hikaye olacaksın 1000 yıl sonra...yasamadı oyle biri diyecekler...

ama bu gercegi değiştirir mi

Alt 10-02-2008, 00:47
Üye

sparta, * *tarih bir bilimdir,ilkeleri vardir,olaylarin sosya ekonomok,felsefi boyutlar vardir,olusturdugu kulturel *olgular vardir, her bilim gibi deneye gozleme,analize,senteze, dayanir,bir sosyal bilim olmasindan dolayi,incelediginiz doneme ait belgeler kaynaklar olur... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Ne yazikki *ornek gosterilen bu donemle ilgili kaynaklar *ozgur beyininde *belirttigi gibi, cok sonralari yazilmistir.....Oysa Ataturkle kiyaslamak,misal vermek,sapla samani karistirmaktir.... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ** * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Mitoleji soylencelere *dayanir,oysa belirttigimiz ornek gosterilen donem *somuttur...
Alt 10-02-2008, 00:51
Üye

ben anında yazıldı demedim ki...kuran dısında hadislerle tercume edilen bilgiler sonraları yazılmıstır...bunu inkar etmiyorum...ama sizde sunu unutmayın ki..tarih sadece yakın tarihten ibaret degildir...bugun hala tarihde bulunamayan ve kazılarla bulunan yeni bilgiler var onlara tarih demiyor muyuz...

ben gider iyi geceler...

Alt 10-02-2008, 00:59
Üye

Dogrumu anliyorum * *sparta * "" ,gunun birinde kazilar kaynaklar bulunur ,boyle bir donemin oldugunu gorur sasirirsiniz..(Firavun mumyasinda oldugu gib)"" *demek *bu......iyide sparta *zorlama yorumlarla varsayimlarla *(bilim dali olan) tarihi olgularin saptandigini bilmiyordum,ogretmis * oldun.
Alt 10-02-2008, 01:04
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Var olan bir Kuran, yaratılan bir İslam var.
1450 sene taş taş üstüne konmuş şimdiki islam oluşmuş.
Öyle bir islam ki her ülke ve tarikatta farklı uygulamalar,inanışlar ve değişik mezheplerce sürdürülmekte.
Herkes işine geldiği gibi yorumlamakta,ben inandım oldu,ben yaptım oldu..
Saadet öbür dünyada bu dünya küfür dünyası
Takvada ileri giden cennette en iyi yeri alır diye aşırıya gidilmekte
Aslolan tali ,araç anayol olmakta
Şaşırmışlar Allah'ı maddeleştirmeye ,dini ideoloji haline getirip dünyada maddeleştirmeye çalışmaktalar.
Dini ideoloji akıllarını akıllarını almış Allah'a şirk koşmuşlar
Yaşamı unutmuş hayale dalmışlar

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''

Önerilen Siteler