10-02-2008, 14:18
|
|
Üye
|
|
|
|
Aydin Din adami
Aydin Din adami deyiminin tanimini *sinirlarini,cercevesini merak etmisimdir...Din degismez,ilahi kuarllariyla statukocu dur.Degisime *gelisime kapalidir, *degil bir ayetini bir harfine yapilan elestirler,yogun muhalefet siddetle karsilasir...Durum bu olunca *Aydinlik kelimeside zitlik ifade ediyor.....Nedir aydin din adami,tartismaya acik olanmi.?...Cagimiza dinle uyum icinde uygun elestiri yorum getirenmi.?..Yada teknolejiyi iyi kulllanan,yararlananmidir.?.. Aydinlik ve din iki ayri kavram,bu kavrami bir arda olabilirmi,,Aydin din din adami muhakkaki dinin kurallarina karsi cikmayandir,bu tanimlara uygun kisler kimler ornek verilebilirmi..
|

10-02-2008, 15:35
|
|
Üye
|
|
|
|
Re: Aydin Din adami
indeni kardeş,,,din anayasa değildir...trafik lambalarını anlatmaz...neyini itiraz edicen...sabit bir evrensel insan fıtratını anlatır...içki içmeyin der...neden...iyi iç o zaman sirozdan geber git...yalan soylemeyin der...iyi değiştir o zaman yalan soyle...zekat verin der...iyi değiştir o zaman verme...
öksüze yardım edin der...iyi değiştir o zaman yardım etme...ne statukosundan bahsediyorsun sen...
din insanların huzurunu anlatır...narkotik subede uyusturucu kacakcısına 20 yıl mı versek 10 yıl mı versek dinin işi değil...evreni siz yaratmadınız Allah yarattı diyor din...iyi değiştir o zaman ben yarattım de...
vs vs vs...dini anlamaya calısın birazcık
saygılarımı sunuyorum
Onları bırak yesinler, içsinler, zevk alsınlar; arzu onları oyalasın ilerde bileceklerdir.(hicr-3)
|

10-02-2008, 18:44
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
20 yıl hapis dinin işi değildir. Onun yerine hırsızlık yapanın elinin kesilmesi, zina yapanın recm edilmesi ya da kırbaçlanması, fahişelik yapanın evlere kapatılması, mirastan erkeğe kadının iki misli pay verilmesi ve yine bir erkeğin şahitliğinin iki kadının şahitliğine eş olması gibi gayet uhrevi(!) ve de ahlaki(!) şeyler onun işidir.
|

10-02-2008, 19:06
|
|
Üye
|
|
|
|
spartan , aydin din adamini tarifini sorudm, *sen glemis *konuyu nerelere cekiyorsun,dogru statukocu dur din, bahsettigin ornekler *oyle olmadigi anlamina gelmez...Dinin gelismelere kapali olup olmadigi,gunluk yasamamiza mudahele sinirlari ve cozumlemeleri ayri bir konu ayri bir baslik gerektirir,acariz o konudaki goruslerimizide yazariz....Actigim konu basligini tekrarlayim genede , Aydin Din adaminin * * *tarifi nedir, * * katkin olursa sevirim.
|

10-02-2008, 20:31
|
|
Üye
|
|
|
|
Onun yerine hırsızlık yapanın elinin kesilmesi, zina yapanın recm edilmesi ya da kırbaçlanması, fahişelik yapanın evlere kapatılması, mirastan erkeğe kadının iki misli pay verilmesi ve yine bir erkeğin şahitliğinin iki kadının şahitliğine eş olması gibi gayet uhrevi(!) ve de ahlaki(!) şeyler onun işidir.
şimdi bir bir cevapliyim da bu işkence bitsin.sende kurtul bende kurtulayım.
madde 1 imhotep demiş;
Onun yerine hırsızlık yapanın elinin kesilmesi
cevap: iyi kesme,git hapishane de besle...ondan sonra cıksın bir daha aynı sucu işlesin.aynı eliyle
madde 2 imhotep demiş;
zina yapanın recm edilmesi ya da kırbaçlanması,
git e5 te ki fuhus *yapanları birbir yakala nereye kadar yakalıyacaksın bakalım.
toplumda fuhus yapanların hastalıklara sebebiyet verdiklerini de sana hatırlatırım...yoksa tersini mi ispat ediyorsun...fuhus yapmak cok zevkli...toplumsallasma icin mukemmeldir mi diyorsun...
fuhus yapmak toplumsal rezilliktir.
madde 3;
fahişelik yapanın evlere kapatılması
cevap; aynı kelimeleri kullanma,acıkladım bir oncekinde...
madde 4;
mirastan erkeğe kadının iki misli pay verilmes
bu ayetten de bir halt anlamıyorsunuz..islamiyet kadının calısmaması durumunda yukumlulugu resmen erkege yuklemistir...eğer bir kadın nikah akdinde ev hanımı yada evlilik geregi kocasının bakımlılıgına gecerse; ki cogumuzun annesi hala ev hanımıdır.işte burada kadına islamiyet hiç bir yuk vermez.tum yuku erkege verir.ve erkek evinin geciminden mesuldur.
hemen sematize edelim...
bir ailede bir kız ve erkek olsun...
erkek 2 pay * *kadın *1 pay *
erkek bir baskasının kızıyla evlensin
erkek 2 pay kadın 1 pay
islamiyet geregi erkek kadına ; kadının istedigi kadar yada sigorta saglayabilecegi kadar;
mehir vermek zorundadır... bkz ayet nisa suresi *ayrıca mehir bkz : buhari nikah...
erkek 2 pay *kadın 2 pay
eger ki kadın ev hanımı olarak erkekle evlenme akdi yaptıysa...erkek kadına bakımlılık yuku verir ....bu da kadına pay olarak geçer...eğer ki kadın çalışmıyorsa; eşitlilk hiç bir şekilde yine bozulmayacaktır...bkz:nisa suresi...
anladın mı canım cicim guzel kardesim....valla bu konuyu bir daha sana acıklamam...iyi oku...
son soruna gelelim...
bir erkeğin şahitliğinin iki kadının şahitliğine eş olması
gelelim buna...bundan da bir halt anlamıyorsunuz...
şimdi bir durusma salonunda...
1 erkek 2 kadın olsun...
1 erkek unuttu...gitti onun hakkı...biter erkek iptal
kadına geçti hak... hadi kadında unuttu...niye erkeğe geçmiyor...
al sana kocaman soru...
saygılar sevgiler...
muck öpüldünüz.
tahrif dimi kardesim bunlar. he he he he he he ...
saygılarımı sunuyorum imhotep....
öpüldünüz tekrar...
Onları bırak yesinler, içsinler, zevk alsınlar; arzu onları oyalasın ilerde bileceklerdir.(hicr-3)
|

10-02-2008, 23:11
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Yazınızın neresinden tutsam diye düşünüyorum da hiç farketmez, hertürlü elimde kalıyor.
Ondan anlamıyorsunuz, bundan anlamıyorsunuz… Asıl siz hiçbir şey anlamıyorsunuz. Dogmatizmin esiri olmuş, 1400 yıl evvelki kurallara takılıp kalmışsınız. Bugünü hala o günlerin kuralları ile yönetebileceğinizi savunuyorsunuz. Zaman geçiyor, hayat sabit kalmıyor. Bir derede iki kere bile yıkanılamazken sizin bu tutuculuğunuz beni öldürüyor.
Bu noktada hemen Mustafa Kemal’in sözlerini hatırlatmakta fayda görüyorum;
Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişmesini inkar etmek olur.."
Tabi sizden bunları anlamanızı beklemek büyük hayal kırıklıkları yaratır. Neyse öze dönmek gerekirse,
İyi kesme, git hapishanede besle... Ondan sonra çıksın bir daha aynı suçu işlesin aynı eliyle.
Çağdaş bir dünyada böyle bir ceza şeklinde ısrar etmek… Pes doğrusu. Hapishaneyi hala birilerinin beslendiği yerler sanan insanlardan kalkıp çağdaş dünyayı anlaması beklenemez elbet. Bence daha garanti bir çözüm, öldürün gitsin. Ne güzel demişti Kenan Evren, asmasaydık de beslese miydik ? Bakın size en güzel yöntemi göstermiş, asın gitsin netekim.
Git E5’te ki fuhuş yapanları bir bir yakala nereye kadar yakalayacaksın bakalım. Toplumda fuhuş yapanların hastalıklara sebebiyet verdiklerini de sana hatırlatırım... Yoksa tersini mi ispat ediyorsun... Fuhuş yapmak çok zevkli... Toplumsallaşma için mükemmeldir mi diyorsun...
Bu lafları ne üzerine söylemişsiniz ? Zina ! Zina ne demek pek muhterem spartan kardeşim. İkinci bir bihumurihinne vakası yaşatmayın bana.
Eşitlik konusuna da hiç mi hiç giresim yok. Keşke kadın olsaymışsınız. Gerçi sizin görüşünüzdeki kadınlar da pek bir memnun oluyorlar hakları yenilince de neyse… Fani işler bunlar. Açın ellerinizi Tanrı’dan biraz da hak eşitliği dileyin.
|

11-02-2008, 07:22
|
|
Üye
|
|
|
|
"içki *içmeyin *der...neden...iyi *iç *o *zaman *sirozdan *geber *git."
icki icip sirozdan geberip giden biri deyince akla kim gelir?
lafinizin nereye gittigine dikkat edin.
icki icip sirozdan "GEBERIP GIDEN" biri sayesinde hala musluman OLAN, hala turk ismi tasiyan milyonlar var.
|

11-02-2008, 11:21
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
cevap: iyi kesme,git hapishane de besle...ondan sonra cıksın bir daha aynı sucu işlesin.aynı eliyle TROYYA
Troyya sen doğmadan önce ihtilal yapan kenan evrende aynı şeyi söylemişti. ''asmayalımda, besleyelimmi?''
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

12-02-2008, 01:52
|
|
Üye
|
|
|
|
Aydin din adamina nedir ornek *verielbirmi derken, *Bir isimi far ettim * *s p a r t a n , *demekki diyorum aydin din adami, 1400 yillik statikoyu olabildigince gunumuzde,her derde derman diye savunanlar olabilir.
|