hysteria
o konunun geçtiği zamanı karıştırmışsın. eğer kayıtlarda mevcutsa istersen bak. yöneticilerden rica edebilirsin. sosyalizmin proleterya diktatörlüğü olduğu söylendiğinde leninin esamesi bile okunmuoyrdu. ve ben arkadaşa marx oku dedim lenin demedim. dikkatine isabet ederim. bu durumda leninle ilgili söylediğin sözler havada kalıyor. ayrıca komünizm ve sosyalizm olduğu yerde duruyor. eğer orda yazmak yerine dinlemeyi bilseydiniz ben size proleterya diktatörlüğünü açıklardım ama buraya kısmetmiş
aydoe
tartışma üslubunu beğenmedim daha doğrusu tartışma diyerek insanları aşağılama çabasında olmanı beğenmedim. laf sokmaya çabalayarak kavalı eline alırsın salak insanların çobanlığını yaparsın! orada kafası karışan sensin.
bilmediğimi biliyorum diye ifade edecek erdemsiz bir insan değilim. senin gibi muhammedi peygember görmeyip başkasını peygamber yapıp yabancılaşan bir insan da değilim. gerçekçi bir insan olarak herşeyin olasılıklarını hesaplayacak bir beyne sahibim. birileri gibi samanla dolu beyinlilerden değilim. bir insanı putlaştırıp ona toz kondurmayanlardan değilim. haklıya haklı haksıza haksız derim. indei ile konuşmamızı izlediğinde bunu fark edebilmiş olmalıydın ama senin algı düzeneğin bunu algılamaya yeter mi bilmem? bak senin gibi tartışınca güzel oluyor mu? senin gibi tartışabiliyor muyum?
son olarak ben islami, hacker, komünist, kapitalist ve insanist bir çok siteye giriyorum. tabii sen benim söylediğim bir siteye göre beni değerlendirir. ne diyeyim sana. bakkalda akıl satmıyorlar ki alıp birkaç kilo göndereyim.
peker
sana cevap verme gereği duymuyorum. çünkü sen olaylara çok ilkel bakıyorsun.
metalheart
şakşakçıları hiç sevmem. senin kendi fikirlerin ve sözlerin yok mu?
gerilla
sosyalizm proleterya diktatörlüğü değildir. diyalektik açıdan baktığında kapitalizm sonrası bir ara dönem olması neden rahatsız ediyor yahu? herkesin proleter olacağı bu dönemde sınıflar kalkacaktır devlet ortadan kalkacaktır para halen vardır. ancak diyalektiğin gereği olarak sınıfsız ama devletin var olduğu paranın mevcut olduğu bir sistem oluşacaktır. son aşama olarak komünizm gelecektir. yani parasız sınıfsız devletsiz bir toplum. uzak bir yere atlamak için önce birkaç adım geri atarsın sonra atlarsın bunu da öyle düşün. kapitalizm proleterya diktatörlüğü sosyalizm komünizm. toplum geriye gitmedikçe ilerleyemez bunu unutma.
badisaba
ilk sözlerine katılmıyorum ama bazı şeylerin kısırdöngüye çevrildiği konusunda haklısın. evet bir bilgi kirliliği var. bu da bilinçli olarak yapılıyor. internet bunun en somut örneğidir. birçok internet sitesinde dolaştım örğendiğim tek şey var: bilen insanların ve saptırılmamış bilginin olduğu çok az site var.