Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-02-2008, 20:44
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Standart Diyanetten dogru soz.

İnsanlar dışarıdan gelen telkinleri, içindeki din duygusuyla birleştirerek, dini geçerlilik kazandırma yoluna gidiyorlar. İnsanlar, topluluklar, kendi hayat tarzlarını, tercihlerini zamanla dini alanda da meşrulaştırırlar. Her hayat tarzı, kendi inanç sistemini oluşturur zamanla. Bireyler için de, toplumlar için de bu geçerlidir. Kimse doğru bilgiyi öğrenme ihtiyacı hissetmiyor, kendi önyargısına uygun bir dini değer peşinde koşuyor. Bu ortam çok kışkırtıcı.
*Yukaridaki paragraf, Thunderpoint'in kosesinde gazetevatan'dan diyanetin aciklamalarindan alinmistir. Dogru bir teshiste bulunulmus bana kalirsa. Daha dinini dogru durust bilmeyenlerin forumlarimizdaki yazilarindan, kendini musluman ilan edenlerin, kendi onyargilari cercevesinde kaldigini acikca gorebiliyoruz.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 18-02-2008, 21:14
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Diyanetten dogru soz.

Sevgili vartor,

Bu olayı yansıtmana sevindim ama bu açıklamayı zorunlu kılan gelişmelerin yaşandığını da bilmeni isterim. (Yurt dışında olup olaylara uzak kalmış olduğunu düşündüğüm için tabii) Bunlar neler ve diyanet başkanı bunu neden şimdi söylüyor?

Bir kere geri adım atılmak üzere olan bir 'türban kabulü' var. Sebep ne? Öncelikle yargıtay baskısı ve anayasadaki Akp dezavantajlı maddeler. Dün de Genelkurmay'ın konuya -ilk defa olarak ve üstü kapalı nota görüntüsü ile - el atması %47'nin tepesinde korku ve panik yarattı. *

Daha 1 hafta önce "Başörtüsü zorunluluktur!" diyen diyanet ve bazı yetkililer dün ve bu gün bu baskılar sebebiyle ağız değiştirmiş durumda...

Ben önümüzdeki haftanın siyasi pozisyonunu merakla bekliyorum; bakalım neler olacak?

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 18-02-2008, 21:33
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Zorlama dogru soz diyorsun yani. Ben de ummazdim zaten, Fettullah'in da son konusmasini kismen dinledim, o da birlige cagiriyordu milleti

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 18-02-2008, 23:58
okinono
Üye Değil

Valla arkadaşlar Genelkurmay bu konuya müdahil olursa vay geldi halimize.

Hatırlarsınız;
Sunalp paşanın başını çektiği Horoz partisi vardı. 12 Eylülün partisi hani. Silme götürecek deniyordu ve hatta milet üye olmak için araya adam falan koyuyordu. Özal'ın adı sanı yoktu.

Sayın Evren tam hatırlamıyorum ama büyük bir şehirde, Sunalp paşayı yanına alıp budur işte dedi. Ve konuşmasını dini motiflerden güya süsledi. Aslında metnin tamamı olsa da bir okusak. Hayal meyal hatırlıyorum.

Ama konuşma bittikten sonraki anektot çok meşhurdur.

Evren paşa konuşmayı yapıp bitirdikten sonra kürsünden inmiş ve muzaffer bir eda ile, "Nasıl Sunalp beğendin mi konuşmayı tahminin ne olur bu konuşmadan sonra seçimde" demiş.

Sunalp paşa; "Paşam bir seçimin içine ancak bu kadar sıçabilirdiniz. Biz bittik " demiş.

Halkın reflekslerini ahenkli bir harekete geçirmek için apolet kullanılmaması gereken tek unsurdur.

Bu nedenle, Fethullah Gülen'in, zaten amacı belli. Genelkurmayın bu çıkışı halkın din merkezli düşüncelerini fethullah'a yöneltmekten başka birşey değil.

Bu kötümü ? Bence çok kötü. Türban'ı okullarda olmaz ise olmaz diyerek kendi siyasi simgeleri olarak güç unsuru haline getiren bir cemaatin, daha sonra hiç utanmadan ve özür beyan etmeden çark etmesinden bu kötülüğün ne olduğunu çıkarmak hiçte zor değil oysa.

Oynan içi boşaltılmış ve sinirleri harap olmuş bir halkı diz üstü çökertmek ve 2029 Urfa da mezopotamya adı altında yahudi vaatlerinin islam adı altında gerçekleşmesini sağlamak. Vatikan ile Rotshield ailesi arasındaki finans bağının ne olduğuna bakınca , bu çok ama çok absurt görünen kimin eli kimin cebinde fotoğrafı daha bir netleşiyor.

Ben iddia ediyorum. Bugün başörtüsü dini bir simge olarak kabul edilirken, elli yıl sonra başörtüsü dinsiz dindarların simgesi olacaktır.

Yine iddia ediyorum ki, başörtüsü dini bir mesele değildir. Bugün feri bir meseldir diyerek çark eden cemaat lideri , bu konuyu imani bir meseledir diye başlatarak, toplumun gündemine sokup insanların yaşamlarının yönlendirmesinin hesabını nasıl verecektir.

Tabii Allah'a inanıyorsa. İşte bunu iddia edemiyorum, O'da dinim gereği maalesef.

Bu nedenle sevgili Vartor abinin fethullah'ın konuşması bana yakın göründü demesi aslında çok doğru ve yerinde bir tespittir.

Sayın Cemaat liderinin bir gözü kör mü değilmi siz ona bakın.Çektirdiği resimlerdeki profillerine bakın. Bu çok ama çok önemli bir ipucudur.

Diyanet'in zaten esamesi halkın dini yönlendirilmesinde, cemate cenaze namazı kıldırmaktan öte gitmemiştir ve asla da gidemez.

Dini amaçsız bir vecibe olarak tanıyan herkes bu nedenle, kendine yalan söyleyemez ilkesi doğrultusunca, kendine riyanın tillahını yapar ve bir zaman sonra yüzleri kararır. Bir camiye gittiğinizde; hani yolunuz düşerse; *, imamın alnına bakın. bu da tiyo

-İyi de Oki, önerin ne. Bir şey anlamadık yazından.

---Önerim şu; en büyük silah tepkisizliktir. Zembilli paşa kıssasını unuttumu bu millet yav.

-Yok yaaa, tepki göstermeyimde hakkımı gasp ettireyim öylemi. Çok uyanıksın.

---Evet doğru bir önerme gibi duruyor ilk bakışta. Diyorsun ki etki tepkiyi doğurur. Bende diyorum ki; Tepki bir işe yaramayınca bu kez ne doğar? elcevap; mağlubiyet.
...
Ordu 18 asker olayı ile tuş olmuştur. İnanmayan hapisteki askerlerin savunmalarını ve avukatlarının iddialarını okusun.

Bu sistem kendi kuyruğunu yiyen yılan misali kendi kuralları ile mat oldu. Bu saatten sonra tek bir çıkış var O'da satranç tahtasını kırmak.

Halktan sistemi korumak için değildir ordular. Halkı var etmek içindir. Hiç bir sistem yoktur ki silah ile uzun süre korunabilsin.

Bu nedenle dizginlerini halkın eline veremeyen bir ordu halka ait değildir.

Selamlar.
Alt 19-02-2008, 11:15
Üye Değil

Sevgili okinono ;

Şu görüşüne :
"Halktan sistemi korumak için değildir ordular. Halkı var etmek içindir. Hiç bir sistem yoktur ki silah ile uzun süre korunabilsin.

Bu nedenle dizginlerini halkın eline veremeyen bir ordu halka ait değildir." * *okinono
Yüzde yüz katılıyorum.

Ama

Kökü kömeci,tabanda tüm oy miktarı,%10 bile olmadığı halde,
işsizlik,
fukaralık
adaletsizlik
Talan
vb kötü uygulamalardan kaynaklı ,oluşum nedeni saydıkları geçmiş siyasi partilerden bıkıp,yeni bir deneme için akp ye oy vermiş %30 luk bir kitle ve seçim kanunun bonus'u %7 avantajı,"Kendi istek ve arzularını" hayata geçirmeye dayanak yapma "Zehab"ına kapılan,riyakarca ve pervasızca *kullanmaktan çekinmeyen akp nin,olayların buraya kadar tırmanmasında hiç mi suç'u yok ?
Alt 19-03-2008, 23:14
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben önümüzdeki haftanın siyasi pozisyonunu merakla bekliyorum; bakalım neler olacak?
Sevgili Thunderpoint'in cümlendeki hafta sözü yanlış olmuş.
Ay olsaydı 12'den vurmuş olacaktın. *

Önerilen Siteler