Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 28-02-2008, 17:33
Averroes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Averroes Averroes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 24 Feb 2008
Mesajlar: 780
Standart Sevgili Kafir Arkadaşlarıma....

Başlarken umarım, başlıkta kullandığım "kafir" lafzı sizi incitmemiştir zira bu lafız hakaret amaçlı değil "tanımlama" amaçlı kullanılmıştır. zira malumunuzdur ki benim gibi bir inanıra göre siz "küfr" içerisindesiniz. Küfr içerisinde olan yine benim dinime göree kafirdir. neyse,

Allah’ın ya da ona benzeyen bir entitenin olmadığını ve bütün dinlerin yanlış bir din olduğunu açıklamak üzere bir site yapmak… Bu siteyi varlık nedeni yapmak (Adminlerin forumlarda yazdıklarına ve yazı sıklıklarına bakılacak olursa)… İnsanlara aslında milyarlarca yıllık bir rüyayı yaşıyorsunuz mesajı vermek… *Bilimsel, felsefi, sosyolojik, evrimsel, neyle olursa olsun dini tenkit etmeye bir yol “aramak”… “Tanrı yoktur, o halde din de olamaz, din yoksa peygamberlerin hepsi yalancıdır” (Nedense bütün bu peygamberlerin hepsi de aynı yalanları kullanmışlar hep) tezi üzerine kurulu bir site… İnsani olmak için, ilahi olan ne varsa üstünü çizmeye hazır bir site… İnsanilikle ilahili siyah ve beyaz gibi zıt gören bir site (Hatırlatayım insan olan Tanrılar, zaten Tanrı olan Tanrı’dan daha zalim olmuşlardır. Olsun mu? Sizin ne içerdiği muğlâk o humanistik bakış açınız bütün insani çelişkileri sırf insani diye eritip, ilahi olana mutlak bir buğz’a mı sevkediyor?) İnanılmayan Tanrı’ya inanılmaz bir öfke, ha? İlginç!
Yüzde kaçı bilimsel, kaçı duyumsal bu inkârın? Yanlış anlamayın ama bu ülkede kız arkadaşından ayrıldı diye, ya da REM’in “Losing my religion” şarkısını dinledikten sonra bir gecede ateist olamaya karar verenler var. Sizleri onlardan ayırmak niyetindeyim, umarım hayal kırıklığına uğramazsınız.

Başarılar diliyorum, doğru olduğuna inandığınız şeyi yapıyorsunuz kuşkusuz. Yalnız siteyi inceledikten sonra birkaç soru takıldı kafama….

En iyi ne sizi tanımlar; “Tanrıtanımaz,”? “Tanrıyı tanıyabilir ama din tanımaz”? “Mesela yayın kurulunda Tanrı’ya inanan birine müsamahanız olur mu? Yoksa “Tanrı’ya inanabilir ama İslam’a asla” mı? Olmazsa olmazlarınız nedir? Turan Dursun ismi sembolik duruyor, görüşlerinizde Durgun’unkine uygunluk arıyor musunuz? “Ne olursan ol yine gel” diyor musunuz? *







“İnsanlar uykudadırlar, ölünce uyanırlar.” * * * * * * *HZ MUHAMMED
*[/b][/font]
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 28-02-2008, 17:40
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 07 Sep 2006
Mesajlar: 5.929
Standart Re: Sevgili Kafir Arakadaşlarıma....

sevgili schopenhauer, 10 mesajı doldurmadan tüzüğümüze göre başlık açamazsın 10 mesajı doldurduğunda başlık açılacaktır

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 29-02-2008, 17:24
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 28 Sep 2006
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 12.080

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Sevgili Kafir Arakadaşlarıma....

özgür beyin bir şeyi yanlış aktarmış. İletiyi asan arkadaşımım ilettikleri şeyler kendini tanıtmanın ötesinde bazı şeyleri sorgulamayı amaçlıyor. Bu yüzden başlık yerinde degil, serbest forumda olmalıydı ama yanlış yerde. Bu yüzden de kilidin kaldırılması için schopenhauer!in biraz daha katılımcı olması gerekecek.

* *Gene de kendisini tanıtmak amacıyla Tanışalım forumnda başlık açabilir. Bu başlıgı da serbest forum'a alıyorum. Tanışalım forumunda kendini tanıtım amacının dışında tartışma yaratıcı başlıklar açmak pratik olarak takkiye anlamına gelebilir ve tüzügün bu maddesinin tek yanlı olarak ihlalini gerektirir. O zaman bu maddeye gerek kalmazdı.

* * saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 03-03-2008, 00:20
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 28 Sep 2006
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 12.080

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Sevgili Kafir Arakadaşlarıma....

mesaj kotası doldugu için kilit açılmış ve başlıkgüncellenmiştir.

* *saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 03-03-2008, 19:49
metalheart
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart Re: Sevgili Kafir Arakadaşlarıma....

başlık hayırlısı olsun schop...


Bermudian Rose (1 Kişilik)
Malzemeler:
4 Ölçü Dry Cin
2 Ölçü Kayısı Likörü
2 Ölçü Grenadine (nar şurubu)
2 Ölçü Limon Suyu
HAZIRLANIŞI :
Tüm malzemeyi bir shaker yardımıyla iyice karıştırın. Kokteyl bardağına hoşaltın. Bir dilim kayısı ile süsleyerek servis yapın...
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 03-03-2008, 20:00
lionking - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
lionking lionking isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 23 Feb 2008
Bulunduğu yer: germany
Mesajlar: 95
Standart Re: Sevgili Kafir Arakadaşlarıma....

mesaj kotasi doldugu icin kilit acilmis ve baslik güncellenmisdir.dilaver

ne diyelim?,,,hayirli ugurlu olsun..vatana millete..
siteye hosgeldin schoppenhauer,,eylencenin ve bilginin bololdugu bi sitedir,dikkat et bagimlilik yapmasin,,saygilar ve selamlar

Kötüler Tanri,yi kullanir, *Tanri ise iyileri kullanir.
*Giordano Bruno
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 03-03-2008, 23:22
asinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
asinar asinar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 29 Sep 2007
Mesajlar: 428
Standart Re: Sevgili Kafir Arakadaşlarıma....

Sevgili Schopenhauer,
Önce bir hoşgeldin diyelim, sonra da sohbeti biraz koyulaştıralım, ne dersin? Başlığını "sevgili" ve "arkadaşlarım" söcükleriyle süslemen güzel olmuş, kinaye değilse tabii. Bize kafir diye hitap etmeni hakaret saymayız tabii ama o sözcüğün arkasında yatan, "kafirleri nerede bulursanız öldürün" diyen ayetleri ciddiye alan, bu devirde bile bunun hala geçerli olduğunu kabul eden bir zihniyete sahipsen, insanlığın senden ve senin gibi inananlardan çekeceği var demektir.

Bakara 191: Onları yakaladığınız yerde öldürün; onların sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. Fitne/baskı ve bozgunculuk, öldürmekten daha kötüdür. Mescid-i Haram'da, onlar sizinle çarpışmaya girinceye kadar siz de onlarla çarpışmaya girmeyin. Eğer sizinle çarpışmaya girerlerse siz de onları öldürün. İşte böyle verilir küfre sapanların cezası!

Nisa 89: Onlarla eşitlenesiniz diye kendilerinin küfre saptığı gibi küfre sapmanızı istediler. O halde, Allah yolunda göç edecekleri vakte kadar onlardan dostlar edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Bir daha da onlardan ne dost edinin ne de yardımcı.

Ama "Bu ayetler o zamanki koşullarda, o toplumlar için geçerliydi, bu devirde hiç öyle şey olur mu? Benim Tanrıma, dinime inanmıyor diye ben bir insanı nasıl öldürebilirim?" diyorsan, o zaman birbirimize doğru adım atmaya başlayabiliriz. Ancak bu durumda ortaya şöyle bir sorun çıkıyor. Bunu kabul ettiğin zaman, Kur'an hükümlerinin tüm zamanlar için ve tüm alemlere şamil olduğu inancını reddetmiş olacaksın. Yani kur'anı kısmen de olsa reddetmiş olacaksın. Buna hazır mısın?

"(Nedense bütün bu peygamberlerin hepsi de aynı yalanları kullanmışlar hep)" demişsin.
Kendimiz şahit olmayıp, başkasından duyduğumuz bir şeyi anlatırken, "Ben onun yalancısıyım," deriz ya, sizin peygamberler de kendilerinden önce yaşamış olan, tevhidden bihaber Sümerlerin yalancısıymış. "İlim için bir tek Kur'an yeter," diyenlerden değilsen, Muazzez İlmiye Çığ ve İlhan Arsel'in kitaplarını ve Sümer tarihi ile ilgili kitapları okumanı öneririm. Biz dini kitaplar okuyoruz, siz de karşıt fikirde olanların kitaplarını okuyun zahmet olmazsa.

"Allah’ın ya da ona benzeyen bir entitenin olmadığını..." demişsin.
Yanılıyorsun. Sitedeki tüm yazıları, katılımcıların forumlardaki yazılarını okudukça bu sitenin yalnızca senin düşündüğün gibi bir site olmadığını anlarsın.

"İnsanlara aslında milyarlarca yıllık bir rüyayı yaşıyorsunuz mesajı vermek…" demişsin.
İnsanlık tarihinin kaç yıl önceye dayandığı konusunu bir araştırsan diyorum.

"İnanılmayan Tanrı’ya inanılmaz bir öfke, ha? İlginç!" demişsin.
İnanmadığımız bir şeye niye öfke duyalım ki? Asıl sizin Tanrınız kendi yarattığı kullarına öfkeleniyor, lanet okuyor, küfrediyor, tehdit ediyor, sonra da neredeyse bana tapın diye adeta yalvarıyor.

Nisa 39: Ne olurdu onlara, Allah'a ve âhiret gününe inanıp da Allah'ın kendilerine verdiği rızıktan öyle dağıtsalardı! Allah onları bilmekteydi.

Tevbe 59: Ne olurdu, bunlar, Allah ve resulünün kendilerine verdiklerine razı olsalardı da şöyle deselerdi: "Allah bize yeter. Allah bize lütfundan verecektir; resulü de. Zaten biz, gönlümüzü yalnız Allah'a bağlamışız."

Maide 91: Şeytan; uyuşturucu ve kumara sokularak aranıza düşmanlık ve şiddetli nefret yerleştirip sizi Allah'ı anmaktan, namazdan geri çevirmek ister. Artık son veriyorsunuz değil mi?

Umarım burada uyuşturucu ve kumarı savunduğumu sanmazsın.

Tevbe 30: Yahudiler: "Uzeyr, Allah'ın oğludur." dediler; Hıristiyanlar da: "Mesih, Allah'ın oğludur." dediler. Kendi ağızlarının sözüdür bu. Kendilerinden önce inkâr edenlerine sözlerine benzetme yapıyorlar. Allah onları kahretsin! Nasıl da yüz geri çevriliyorlar!

Dikkatini çekerim, burada "Allah onları kahretsin" diyen Allah'ın kendisidir.
*
Münafıkun Suresi *4 Onları gördüğünde gövdeleri hoşuna gider. Bir şey konuşsalar sözlerine kulak verirsin. Onlar birbirine dayandırılmış keresteler/Hint kumaşı giydirilmiş kütük parçaları gibidirler. Her bağırtıyı aleyhlerinde zannederler. Düşmandır onlar; sakın onlardan! Allah onları kahretsin! Nasıl da aldatıp döndürülüyorlar!

Allahınızın daha başka hangi hakaret sözcüklerini kullandığı konusunda referans olarak katılımcılardan istavrit'in imzasına bakmanı öneririm. Şimdilik bu kadar olsun. Siteyi inceledikçe, kafana takılan pek çok sorunun yanıtını alacağını umuyorum.
Esen kal.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 04-03-2008, 03:01
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 23 Dec 2007
Mesajlar: 1.257
Standart Re: Sevgili Kafir Arkadaşlarıma....

Sayın asinar'ın tüm tespitlerine katılıyorum. Ben de özellikle son paragraf üzerine yoğunlaşmak istiyorum.

En iyi ne sizi tanımlar; “Tanrıtanımaz,”? “Tanrıyı tanıyabilir ama din tanımaz”?

Yapımızda bahsettiğiniz görüşlere sahip insanlar var. Tanrıya inanıp dini tanımayan. Doğrudan Tanrıyı tanımayan. Ne şekilde isimlendirmek istiyorsanız isimlendirin. Yeter ki ne ifade etmeye çalıştığını anlayın.

“Mesela yayın kurulunda Tanrı’ya inanan birine müsamahanız olur mu?

Olmaz. Olmaması da gerekir. Her statünün belirli şartları olması gerekir. Türk vatandaşı olmadan Cumhurbaşkanı olunabilir mi ?

Yoksa “Tanrı’ya inanabilir ama İslam’a asla” mı? Olmazsa olmazlarınız nedir? Turan Dursun ismi sembolik duruyor, görüşlerinizde Durgun’unkine uygunluk arıyor musunuz?

Ne ifade etmeye çalıştığınızı da tam kavrayamadım ama anladığım manada bir olmazsa olmazdan söz edilemez. Ayrıca sitenin illa ki "İslam Karşıtı" gibi bir çizgisi yok. Tüm dinlere karşı bir site bu. Toplumda egemen olan din İslam olduğu için eleştirilerin çoğunun İslam'a yöneltilmiş olması da doğal eğer bu yüzden söylediyseniz bu sözünüzü.

“Ne olursan ol yine gel” diyor musunuz? *

Elbette. Hümanist insanlarız. Kimsenin, bir şeye inanıyor ya da inanmıyor diye ölümüne ferman vermeyiz. Onlarla savaşmayı, buldukları yerde öldürmeyi tembihlemeyiz. O bakımdan içiniz rahat olsun.

Hoşgeldiniz...
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 04-03-2008, 09:07
Üye Değil
 
Mesajlar: n/a
Standart Re: Sevgili Kafir Arkadaşlarıma....


Sayın schopenhauer ;

Sizin de "zira bu lafız hakaret amaçlı değil "tanımlama" amaçlı kullanılmıştır." diye belirttiğiniz gibi "Kafir","Küfr" işlemini yapanı tanımlayandır.
Nedir küfr ?
Gerçeğin üstünü örtmek,gerçeği saklamak mıdır ?
Kur'anın :
BAKARA : 146. Kendilerine kitap verdiklerimiz onu, öz oğullarını tanıdıkları gibi tanırlar. Buna rağmen onlardan bir gurup bile bile gerçeği gizler."
ÂL-İ İMRÂN : 71. Ey ehl-i kitap! Neden doğruyu eğriye karıştırıyor ve bile bile gerçeği gizliyorsunuz?
böyle tanımladığı bir olgu mudur ?

Yedirilen "Dolma" ve,"Kalıp" beyaz peynirlerden biraz uzaklaşıp,olaylara bitaraf *bakmaya ne dersiniz ?
Kitap ehli denildiğinde "Dolma" ve "Kalıp"çıların aklına nedense Yahudi ve Hıristiyanlar gelir.
Kendilerinin de bir kitap (Kur'an)ehli oldukları akıllarının ucundan dahi geçmez.
Geçenler varsa da "Siz benim/bizim kim olduğumuzu biliyor musunuz" tarzı-edası-havası vardır." bu,çok saygıdeğer arkadaşlarda,her nedense !!
Sitede yeni olduğunuz,bazı konularda backround a sahip olmadığınız için hatırlatmak isterim.
Bu türlere şahsen "Trafik polisi" derim.
Trafik polisi ise
"Millete verir talkını,kendi yutar salkımı" sözünün hayata yansımalarından biridir.

Mesela şu hadisi duydunuz mu ?
Ebu Said el-Hudri'den
Resulullah *buyurdu ki:
"Önceki dinlere tabi olanların yollarına karış karış, arşın arşın gire*ceksiniz, hatta onlar keler (büyük kertenkele) deliğine girseler, siz de peş*lerinden gireceksiniz."
"Ey Allah´ın Resul'ü! Sen Yahudi ve Hıristiyanları mı kastediyorsun?"
"Başka kim olabilir?..."

Biraz yukarda da ifade ettiğim gibi "Dolma" ve "Kalıp"lardan biraz uzaklaşıp,bu "Fasık" ve şahsınızca tanımlama amaçlı olduğunu söylediğiniz,ama yine de o şekilde hitap ettiğiniz "Kafir"lerden biri olarak,siz "İman" etmiş,"Mümin" kardeşe, naçizane diyorum ki,inandığınız !!!! kitabınız da der ki :
Hucurat 6. Ey iman edenler!!!! Eğer bir fâsık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz.

Şimdi sana birkaç haber bu fasıktan *
İstersen araştırma.
Yoksa bizim maddeöz kardeşi çağırtır,"Anahtarını elinden alırım" sayın mümin kardeş *

1-)Veda haccı esnasında bırakılan emanet "Kitap ve Ehlibeyt" iken,
a-)Bırakılan emanet bir tanedir.O da Kur'an
b-)Bırakılan emanet iki tanedir.Biri Kur'an ve diğeri sünnettir.
diyerek
bu gerçeği bile bile kim veya kimler sakladı ?
2-)"Anam babam,ruhum yoluna feda" denilen,Peygamber,ölüm döşeğinde iken "Kağıt kalem" istediğinde bu isteğe kim karşı çıkıp,sonra da
"Yok böyle bir durum" diye bu gerçeği bile bile kim veya kimler sakladı ?
3-)Kitapta bir ayet var.
Mümtehine 8. Allah, sizinle din uğrunda savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayanlara iyilik yapmanızı ve onlara âdil davranmanızı yasaklamaz. Çünkü Allah, adaletli olanları sever.
Bu ayet gözönünde ve nesh falan da edilmemiş iken,670 yılında,paşa paşa yerinde oturan Türklere kim tebelleş oldu ?
Bugün ise ülkemizde,gerçek,SS formülünün öteki iken,"Biz Tükler seve seve Müslüman olduk." diye kim veya kimler bu gerçeği bile bile sakladılar ?

Daha sayılacak çok şey var ama şimdilik bu kadar yeter.
Hani tanımladığın arkadaşlar dairenin sağında solunda dururken,"Dolma"cı ve "Kalıp"çılar olarak dairenin merkezinde mi duruyorsunuz ne ? *
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:10 .