Pante arkadaşımız oldukça karamsar takılmış.
Pkk'ya genel af pek mümkün görünmüyor bana. AKP'nin bunu istediği malum hatta onlar Apo'nun bile affından yanalar ama " Türk millet" adıyla bilinen devasa bir realite var bu topraklarda.
Zaten bu operasyon süreçleri de 81 ildeki Türk milletinin şahlanışı ile tetiklenmedi mi?
Eğer gereken yapılmasa idi ne hükümetin en genelkurmayın milletin yüzüne bakacak bir durumu olamazdı.
Ben her daim son sözü "millet"in söylediğine inanırım. Herkes oynar oyununu ama son sözü millet söyler.
Ayrıca Türkiye'nin askeri kararlar açısından bağımlı olduğunu söylemek çok abartılıdır.
Kıbrıs harekatı Amerikan ambargosuna ve 6. filo tehditlerine rağmen yapıldı hem de o dönemin onca imkansızlığı içinde.
Siyasi bağımlılık ise AKP dönemine özgü bir durum. Hiç bir hükümet bu denli bağımlı davranış sergilemedi.
En basiti meşhur Dubai anlaşması idi. Bu anlaşma ile 8,5 milyar dolar karşılığı K.Irak'a girmeme garantisi verildi ABD'ye. Sonra bu anlaşmanın resmen yürürülüğe girmediği söylendi ise de anlaşmanın fiiilen yürürlülte olduğunu oraya AKP'nin engellemeleri ile 4 yılı boyunca giremeyişimizden ve Pkk'nın bunu firsat bilerek yüzlerce bina/karargah kurmasından anlıyoruz. Yani AKP Amerika'ya Amerika da Pkk'ya bu garantiyi vermişlerdi.
Sonuçta herkes bu satranç oyununda hamlesini yapıyor.
Bence Genelkurmay çok başarılı bir organizasyon ile milleti de arkasına alarak *adım adım süreci kendi lehine çevirdi.
Daha önce ne karadan ne havadan giremiyorduk şimdi ise hem karadan hem havadan girebiliyoruz. Bu siyasi-stratejik bir ilerlemedir. Ve daha da önemlisi bu girişin sadece başlangıç olduğunu herkes biliyor.
Operasyonun neden bu kadar kısa sürdüğüne en iyi cevap da efsane komutanımız Osman Pamukoğlu'nun
harekatın başlamasından 1 gün sonra (23 Şubat) söylediği sözlerden bellidir.
İNSAN BEDENİ ORAYA 1 HAFTA ANCAK DAYANIR
"Süreye gelelim. Bu 3-4 günden önce bitemez. Bir de kış koşullarında bu işler öyle kolay değil. Dışarıdan ofisten oturup yorumlayarak olacak işler değil. Üç, dört gün bu sert hava koşullarına yani derin kar, kış koşullarında bir insan bedeninin, zihninin, ruhunun dayanabileceği tavan ölçüdür. En iyi birliklerinizle bunu yapmaya kalksanız bu 5 gün, 6 gün 1 haftayı geçemez. Çünkü sonuçta bir insan var. Biz de insanız karşı taraftaki de insan. Bana bu iş ne kadar süre diye soruyorsanız, kamplar için gerçekten 3-4 güne ihtiyacınız var. Biraz daha sürdürdüğünüz an doğa koşullarında sürdürdüğünüz an bu iş
en fazla 1 haftada bitmesi gerekir."
http://www.serigundem.com/haber/2008...erlendirdi.php
Evet, sonuçta Cumhuriyet tarihimizin en zor dönemeçlerinden geçiyoruz.
Bir yandan işbirlikçi bir hükümet bir yanda Amerika'nın fiili Irak işgali ve Türkiye'ye karşı aldığı düşmanca tutum ve AB ile birlikte Türkiye'yi bölme planları ile diğer yanda Barzani, Talibani ve Pkk gibi emperyalist işbirlikçilerine karşı mücadele eden kahraman Türk ordusu ve onu destekleyen yüce Türk milleti.
Sonuçta siyasi-askeri-diplomatik ve ekonomik bir savaş sürmekte.
Olduça soğukkanlı biçimde en akıllı adımları atmadığımız sürece bu savaşı kaybedebiliriz.
Ben Türkiye'nin Nato'dan, AB sürecinden çıkacağı günlerin yakın olduğunu ve Rusya ve Çin ile stratejik bir işbirliğine gireceğini düşünüyorum. En azından çok fazla baskı altında kalırsa bunu yapar.
O zaman sadece biz değil bütün dünya etkilenir bundan.