Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-03-2008, 01:01
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Kara Harekatı

Bu konuyu hiç degerlendirmedik ve de tartışmadık. Başka başlıklarda bir iki atıfta bulunduk sadece. Kara harekatı biiti. Sonuç 24 er ve erbaş ve üç de korucu. Toplam 27 insanı kaybettik. 27 vatan evladını. Sizin teammüllerinize uyarak pkk lıları zikretmiyorum. Peki ne kazandık, ne oldu, ve degdi mi bu 27 insanın hayatına. Biri bana açıklayabilir mi. Pkk yı bitirdik mi, bölücüleri engelledik mi, yoksa rezil mi olduk.

* *saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 01-03-2008, 02:17
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Kara Harekatı

Yüksek dağlar karlı olur,üşünür
Büyüklerimiz bizden iyi düşünür.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 01-03-2008, 05:18
Safirat Safirat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dilaver";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konuyu hiç degerlendirmedik ve de tartışmadık. Başka başlıklarda bir iki atıfta bulunduk sadece. Kara harekatı biiti. Sonuç 24 er ve erbaş ve üç de korucu. Toplam 27 insanı kaybettik. 27 vatan evladını. Sizin teammüllerinize uyarak pkk lıları zikretmiyorum. Peki ne kazandık, ne oldu, ve degdi mi bu 27 insanın hayatına. Biri bana açıklayabilir mi. Pkk yı bitirdik mi, bölücüleri engelledik mi, yoksa rezil mi olduk.
Hayır bitiremedik.
Peki bitiremeyince ne oluyor?
Soru bu.
Bitiremeyince ne oluyor?

Hayata siyah-beyaz bakılmaz.
Hayatın kendisi bir mücadeledir.
Her durumda bir mücadele vardır.
Bir hastalığa yakalandın ama kullandığın ilaçlar seni tam iyileştirmez. Yüzlerce hastalık vardır böyle. Ama tıbben onun adı "baskılamak"tır.

Evet, hastalığı baskılarsın ve böylelikle hastalığı kontrol altında tutabilir ve günlük yaşamına devam edebilirsin. Aksi taktirde hastalık seni ölüme götürür veya sakatlığa.

Hayat bir mücadeldir.

Ve bizler can verme uğruna bu mücadeleden vazgeçmeyiz sözkonusu olan kendi bedenimiz ve ruhumuz olan VATAN olunca.

Kısacası pkk'ya karşı bu mücadeleler yapılmasaydı Türkiye çoktan bölünmüş olurdu.
İşte bu mücadelelerin ne fayda sağladığı sorusuna verilecek en iyi cevap budur.

Bebek katillerine övgüler düzenler bize İNSANLIK adına hiç bir şey öğretemezler.
Alt 01-03-2008, 14:40
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Amerika PKK ve Barzani-Talabani ile anlaşmaya vardı. '-3 aya kadar Türkiye'de genel af ilan edilecek, PKK'nın lider kadrosu hariç tutulacak, onlaraAvrupa ülkelerinden birinde veya Kuzey Irak'ta sığınma hakkı verilecek. Hüsnü Mali'nin söyledikleri çıkacak gibi geliyor bana.

*Harekata Amerika izin verdi ve bitirdi.
Bu nedenle ne TC'nin, ne de DTP'nin harekatın sonlandırılmasında biz etkendik lafları, laf-ı güzaf. Amerika'ya rağmen olacak iş değil bunların hiçbiri.

1 kişinin ölmesinin bile savunulur tarafı yoktur ama Dağlıca baskını tahriktir ve başarıya ulaşmıştır. Ne pahasına. Bir noktadan sonra kim haklı kim haksız önemi kalmaz, bu nedenle daha önceleri müteaddit defalar belittiğim gibi tarihi, geçmişi boşverip bugünden çözmek gerek sorunları.

*Selamlar.
Alt 01-03-2008, 19:28
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kara harekatının sebebi ne Pkk'ya darbe vurmak ne de bitirmekti.
Gerçi böyle bir harekatla Pkk'nın bitirileceğini kimse söylemiş değil.
Amaç, Akp'nin halka kendini ispatlaması ve halkın duygularını tatmin etmekti.
Birincisi sağlanmış oldu. Artık Akp bu yönde gelecek eleştirilere cevap verecek bir koz sağlamıştır. İkincisi ise başarılamadı. Çünkü halkın beklentisi yerine getirilemedi.
Üstelik de halk ABD'ye olan bağımlılığın daha da farkına varmış oldu.

Kara harekatına karşı olduğumu daha önce yazmıştım.
Bunun en önemli nedeni; düzensiz çetelerin karşısına ordu sürülmez.
Amaç kampları ele geçirip çökertmek olsa, örneğin hedef Kandil olsa belki mümkün.
O da bir sonuç getirmez, sadece halkın moralini düzeltir geçici olarak.

İkinci önemli neden; ABD'nin belirlediği zaman aralığında ve ABD istihbaratıyla harekat olmaz.
Bunun sakıncaları malum.
Tam bağımsız olamadığımız takdirde de ABD'den habersiz karar alamaz, uygulayamayız.
Resmi izin olmasa dahi haber sızdırılır ve karşı taraf önlemini almış olur.

Zaten tam bağımsız bir ülke olmuş olsak, böyle şiddetli bir terör sorunumuz da olmazdı zaten.
Neden olmayacağı, olamayacağı konusuna belki daha sonra değiniriz.
Ama bilinmelidir ki bağımlı bir türkiye bu terör belasından kesinlikle kurtulamaz ve değil 25, 125 kez harekat yapılsa sonuç alınamaz. Bu terör de azalacağına gitgide şiddetlenir.
Hele Kuzey Irak'ta taşlar yerine oturduktan ve Irak'ın bölünmesi tamamlandıktan sonra terör farklı taktiklere dönüşecek, ayrılıkçılar yeni stratejiler oluşturacaktır.
İşbirlikçi ve teslimiyetçi politikalar sürdüğü takdirde Türkiye'nin başı daha çok ağrıyacaktır.
Bu aşamadaki olasılıkları da bir başka yazıda ele alabiliriz.
Alt 03-03-2008, 02:56
Üye

Pante arkadaşımız oldukça karamsar takılmış.

Pkk'ya genel af pek mümkün görünmüyor bana. AKP'nin bunu istediği malum hatta onlar Apo'nun bile affından yanalar ama " Türk millet" adıyla bilinen devasa bir realite var bu topraklarda.

Zaten bu operasyon süreçleri de 81 ildeki Türk milletinin şahlanışı ile tetiklenmedi mi?
Eğer gereken yapılmasa idi ne hükümetin en genelkurmayın milletin yüzüne bakacak bir durumu olamazdı.

Ben her daim son sözü "millet"in söylediğine inanırım. Herkes oynar oyununu ama son sözü millet söyler.

Ayrıca Türkiye'nin askeri kararlar açısından bağımlı olduğunu söylemek çok abartılıdır.
Kıbrıs harekatı Amerikan ambargosuna ve 6. filo tehditlerine rağmen yapıldı hem de o dönemin onca imkansızlığı içinde.

Siyasi bağımlılık ise AKP dönemine özgü bir durum. Hiç bir hükümet bu denli bağımlı davranış sergilemedi.

En basiti meşhur Dubai anlaşması idi. Bu anlaşma ile 8,5 milyar dolar karşılığı K.Irak'a girmeme garantisi verildi ABD'ye. Sonra bu anlaşmanın resmen yürürülüğe girmediği söylendi ise de anlaşmanın fiiilen yürürlülte olduğunu oraya AKP'nin engellemeleri ile 4 yılı boyunca giremeyişimizden ve Pkk'nın bunu firsat bilerek yüzlerce bina/karargah kurmasından anlıyoruz. Yani AKP Amerika'ya Amerika da Pkk'ya bu garantiyi vermişlerdi.

Sonuçta herkes bu satranç oyununda hamlesini yapıyor.
Bence Genelkurmay çok başarılı bir organizasyon ile milleti de arkasına alarak *adım adım süreci kendi lehine çevirdi.

Daha önce ne karadan ne havadan giremiyorduk şimdi ise hem karadan hem havadan girebiliyoruz. Bu siyasi-stratejik bir ilerlemedir. Ve daha da önemlisi bu girişin sadece başlangıç olduğunu herkes biliyor.

Operasyonun neden bu kadar kısa sürdüğüne en iyi cevap da efsane komutanımız Osman Pamukoğlu'nun harekatın başlamasından 1 gün sonra (23 Şubat) söylediği sözlerden bellidir.

İNSAN BEDENİ ORAYA 1 HAFTA ANCAK DAYANIR

"Süreye gelelim. Bu 3-4 günden önce bitemez. Bir de kış koşullarında bu işler öyle kolay değil. Dışarıdan ofisten oturup yorumlayarak olacak işler değil. Üç, dört gün bu sert hava koşullarına yani derin kar, kış koşullarında bir insan bedeninin, zihninin, ruhunun dayanabileceği tavan ölçüdür. En iyi birliklerinizle bunu yapmaya kalksanız bu 5 gün, 6 gün 1 haftayı geçemez. Çünkü sonuçta bir insan var. Biz de insanız karşı taraftaki de insan. Bana bu iş ne kadar süre diye soruyorsanız, kamplar için gerçekten 3-4 güne ihtiyacınız var. Biraz daha sürdürdüğünüz an doğa koşullarında sürdürdüğünüz an bu iş en fazla 1 haftada bitmesi gerekir."

http://www.serigundem.com/haber/2008...erlendirdi.php

Evet, sonuçta Cumhuriyet tarihimizin en zor dönemeçlerinden geçiyoruz.
Bir yandan işbirlikçi bir hükümet bir yanda Amerika'nın fiili Irak işgali ve Türkiye'ye karşı aldığı düşmanca tutum ve AB ile birlikte Türkiye'yi bölme planları ile diğer yanda Barzani, Talibani ve Pkk gibi emperyalist işbirlikçilerine karşı mücadele eden kahraman Türk ordusu ve onu destekleyen yüce Türk milleti.

Sonuçta siyasi-askeri-diplomatik ve ekonomik bir savaş sürmekte.

Olduça soğukkanlı biçimde en akıllı adımları atmadığımız sürece bu savaşı kaybedebiliriz.

Ben Türkiye'nin Nato'dan, AB sürecinden çıkacağı günlerin yakın olduğunu ve Rusya ve Çin ile stratejik bir işbirliğine gireceğini düşünüyorum. En azından çok fazla baskı altında kalırsa bunu yapar.
O zaman sadece biz değil bütün dünya etkilenir bundan.

Bebek katillerine övgüler düzenler bize İNSANLIK adına hiç bir şey öğretemezler.
Alt 03-03-2008, 04:10
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

dilaver";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

* *saygılarımla
Değmez mi hiç sayın dilaver, "her yol mubahtır" prensibi ile hareket eden ve oy toplamak adına insanları gözden çıkarabilen saçma sapan politik oyunlar adına bu savaş. Olan 27 asker ve sizin zikretmekten kaçındıgınız fakat benim gönül rahatllıgı ile vurgulayabilecegim diger insanların yaşamlarına oldu. Tabi birde akp nemalandı. Türban olayı ile islamcı kesimin oylarını toplayacak, harekat ile de mhp kesimini ve diger savaş çıgırtganlıgı yapanların gönüllerini okşlayacaktı ve yaptı da. Bush un emri ile de operasyonu bitip "yaşasın amerikaya olan baglılıgımız" diye haykırıverdi. E daha ne olsun böyle karlı bir iş için bir kac bin kişi bile ölse degmezmi...
Alt 03-03-2008, 23:14
Üye Değil

İNSAN BEDENİ ORAYA 1 HAFTA ANCAK DAYANIR
PKK lılar bir hafta değil bir ay değil yıllarca kalıyor o ortamda. Bir komutan nasıl söylemiş o lafları hayret.
En iyi birliklerinizle bunu yapmaya kalksanız bu 5 gün, 6 gün 1 haftayı geçemez. Çünkü sonuçta bir insan var. Biz de insanız karşı taraftaki de insan.
Adamlar mağarada yıl boyu yağda unu kavurup yiyorlar. Banyo diye bir şey tahminimce yılda birkaç kereyi geçemiyordur. Sen bir komutan olarak en elit birliğim 1 hafta dayanır diyorsan artık lükse-konfora düşmüşsündür. Bu durum moral-motivasyonun eksik olduğu durumlarda görülür. Davasına kendini adayan adam bunu düşünmez. Şaşırtıcı.
Alt 04-03-2008, 00:28
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Orası neresi,kuzey Irak *
Irak topraklarında Türk askeri istemiyor.
Abd askeri işgaline sesini çıkarmıyor.
Pkk'lıları koruyor kolluyor.
Talabani ,Barzani Kürt.Abd 'nin Irak'taki işbirlikçileri Kürt.
Irak kuzeyini güvenlik bölgesi ilan edip adım adım Kürdistan kurduran Amerika.
Irak'a C.Talabani'yi devlet başkanı yapan,Barzani'ye Kürt Federe Devleti kurduran Abd.
Kürtler bağımsızlık istiyor.Büyük Kürdistanı düşlüyor.Bütün dünya destekliyor.
Türkiye Cumhuriyeti bölünmek parçalamak,yok edilmek isteniyor.
Ulus devlet yokedilmek isteniyor.Atatürk tasfiye edilmek,Tsk yıpratılmak ,güçsüzleştirilmek isteniyor.
Ümmetçi iktidar da kendi çıkarları doğrultusunda bu gidişata hizmet ediyor.
Al gülüm ver gülüm ,türbanı dola, vakıflar yasası çıkar,tekeli sat,vatanı sat.
İçerden ,dışardan yıkılmaya çalışılan bir ülkenin vatandaşıyız ,Ne Mutlu bize

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 04-03-2008, 12:21
Üye

PKK lılar bir hafta değil bir ay değil yıllarca kalıyor o ortamda. Bir komutan nasıl söylemiş o lafları hayret.
Adamlar mağarada yıl boyu yağda unu kavurup yiyorlar. Banyo diye bir şey tahminimce yılda birkaç kereyi geçemiyordur. Sen bir komutan olarak en elit birliğim 1 hafta dayanır diyorsan artık lükse-konfora düşmüşsündür. Bu durum moral-motivasyonun eksik olduğu durumlarda görülür. Davasına kendini adayan adam bunu düşünmez. Şaşırtıcı.
İnsanı en çok yanıltan kendi düz mantığıdır. Evet, biz insanlar daima düz mantığını kolaycılığına kaçarız. Bunu aşmak ve derinlemesine analiz yapmak bizlerin kafacuazını yorar. Sonra da düz mantığın doğal ürünü olan demogoji tek sığınağımız olur.

Örneğin: "Tarihi şanlı muharebelerle dolu Türk ordusunun komutanı şimdi 'tereyağından kıl çeker gibi geri çekildik' diyerek geri çekilme ile övünüyor" diyen bir milliyetçi yazar da aynı hataya düşer.

Pkk'lılar o soğukta yaşamıyorlar. Onlar mağaralarda kurdukları ısıtma sistemlerinin yanıbaşında yaşıyorlar. *Pkk'lılar bu yüzden kışın bir eylem yapamıyorlar çünkü dışarı çıkıp uzun süre kalmak donmak demektir. Operasyon birlikleri ise dışarıdalar ve açıkta yatıp kalkmak zorundalar. Tek yapabilecekleri kardan bir sığınak yapıp rüzgarın etkisini kırmak.

Pkk'lıların mağaraları da öyle bildiğiniz anlamda sıradan ayıların kaldığı mağaralar da değildir.
Mağaralarının içi her türlü konfora sahiptir.

Ayrıca mağarada kalmak zorunda kalmaları da son hava operasyonlarından sonradır.
Daha önce mağaralarda da değil basbayağı bildiğimiz karargah olarak kullanılan betonarme binalarda ve köy evlerinde kalıyorlardı. Yani bu da yeni bir şeydir.

Ayrıca Pkk'da insanın zerre kadar değer yoktur. Kimse donarak ölen militanlar için hesap sormaz.
Ama Türk ordusunda soğuktan donarak kitlesel ölümler başlasa o zaman ortaya çıkacak durumu tahmin dahi edemiyorum. En azından bütün komutanların istifa etmek zorunda kalacakları aşikar.

Sonuçta Pamukoğlu paşanın operasyondan 1 gün sonra söylediği bu sözler operasyonun neden *7-8 gün ile sınırlı kaldığının en kesin kanıtını sunmaktadır bize. Yani her şey önceden böyle planlanmıştı. İşte bilim de zaten "anlamlı olanı" bulma sanatıdır. Eğer operasyondan sonra söyleseydi "anlamlı" bulunmazdı. Ama bu cümleler gerçekliği kesin bir biçimde bize göstermektedir.

Gerisi Amerikan medyasının psikolojik operasyonudur.

Hayret ki Amerika'daki medya kendi hükümetlerinin karizmasının çizildiğini düşünüyor Türk ordusunun Amerika'nın fiili egemenlik sahasına girmesinden dolayı.

Demek ki, "Amerikan medyası" ifadesi Amerika'ya özgü değil Türkiye'ye özgü bir ifade

Önerilen Siteler