Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Multimedya

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-03-2008, 14:04
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart İslam , Tahran ve İnsanlar

insan havsalasında bir ''üstün insan'' *fenomeni yaratır. Hayallerinin içine *bina ettiği, sırça köşklerde
bu üstün insanları ikamet ettirir. Kendilerine idol olarak seçtiği veya telkinle seçtirilen bu insanlarda ,''kötü''
hiç bir haslet bulunmaz!. Bu tip, *havsaladki idoller ,şarkıda söylendiği gibi ''en uzak yere onlar gider en güzel filmi onlar çekerler.....''
Bazı, dünyadan bi-haberler, hep geçmişin özlemiyle yanıp tutuşurlar zannederlerki '' o zamanın insanları birer
ahlak abidesi ,dürüstlük timsali, yaratıcının aynasıdır''. halbuki sana aktarılanlar, yeterince temizlnemiş rafine edilmiş, sütten çıkmış ak kaşık haline getirilmiş, karakterleri şişirilmiş ,karton tiplerdir. halbuki bu tipler, bugünkü insanların ya aynısı yada benzerleridir.
size üstün insan diye yutturulanlar ,sizin kadar zaafları olan insanlardır. onların üstünlükleri size anlatılan yalanlarda ambalajlanmıştır.siz sadece bu yalanları ''gerçek'' zanneder ve o insanları, gözünüzde dahada büyütür *ve beyninizdeki ''üstün insan'' şablonuna yerleştirir ,ve yaşama dair örnekleri şablonunuza uyan
bu sahte kahramanlardan verirsiniz.
ezberinizi bozup, bu sahte *kahramanların gerçek yüzünü size gösterdiklerinde , ''kutsalıma hakaret'' var diye celallenirsiniz.

bugün gazeteport, adlı sitede, feridun fikri bayar'ın bir yazısını okuyunca ,yukardaki düşünceler beynimde
şekillendi.

''islamı yaşayış getireceğim'' diye yola çıkan humeyni ve şürekası iranı nasıl bir çıkmazın içine soktuklarını
acıyarak ve üzülerek okudum.
2500 yıllık bir medeniyet nasıl bir azc içine düşmüş. ne uğruna? ''insanlarımı namuslu yaşatacağım'' manyaklığı uğruna.
siyah yazılar yazarın izlenimleridir.

9 kez gittiğim bu masal şehri, büyük aşkların şehri Tehran’a ilk gidişim, hayatımda yaşadığım en büyük sürprizleri barındıran bir yolculuktu. Uçakta yanımdaki arkadaşıma bol bol içmemizi, orada bir hafta içemeyeceğimizi söylerken, bu bir haftanın nasıl da büyük bir can sıkıntısıyla geçeceğini, bu bir haftaya nasıl dayanacağımızı düşünüyordum.

İçki içmek normal bir ihtiyaçmıdır ?değildir. Bir ateist olarak ,içkiye destek vermem mümkün değildir. ama insanlar
içkiyi (bilinen tarihle) 7000 yıldır imal edip ve içiyorlar.
islami rejimler, içkiyi zararından çok, ifrat derecesinde ,muhammed öyle buyurdu diye, halklarına içirmemeye çalışıyorlar. peki bunu becerebiliyorlarmı ?hayır.

Gittiğim bir fabrikada, öğle yemeğinde ev yapımı nefis şarap ikram edildiğine şahit oldum. Ayrıca gittiğim her evde de yine ev yapımı, küplerde muhafaza edilen nefis şaraplar vardı.

Hani derlerya ''fahişelik dünyanın en eski mesleğidir:'' bu eski meslekte ,iranda icraatını sürdürüyormuş.

Yasakların toplumu, hem de bu kadar kültürlü bir toplumu nasıl yozlaşmaya götürdüğüne şahit oldum İran’da. Eğer otoyolda bir sebepten durursanız, hemen yanınıza bir fahişenin geleceğinden emin olabilirsiniz. Sadece Tehran’da 80.000 fahişenin olduğundan söz ediliyor. Geceleri parklarda her türlü uyuşturucuyu bulabilmeniz mümkün.

din, iranda artık dibe vurmuş. mollaların sayesinde insanlar ateist, olup inançllılarda, namazı niyazı bırakmış.
hemde, iranda namaz üç vakit olmasına rağmen. toplum ise mollalardan nefret eder hale.gelmiş.
bileniniz vardır mutlaka, humeyninin mezarına gelip gül atanların içinde ,poşet içinde bok atmalar başlayınca,
humeynini mezarının etrafı bok kokusundan geçilmez olur , görevliler birde bakarlarki ,atılan güllerin yarısı bok.
o günden bugüne ,humeyninin mezarını ziyaret edenler, mezara herhangi bir şey bırakamıyorlar. yani islam devrimini yapan büyük! mücahit ,bok içinde yüzüyor. :cry:

İranlı artık mollalar için “Eğer bunlar Müslümansa, Müslümanlık buysa ben Müslüman değilim” diyor. Bu konuda bir araştırma olmadığı için bilmiyorum ama, sanırım İran’da en az Avrupa’daki oranda ateist var. O kadar soğutmuşlar dinden insanları.
İran’da cami görebilmek veya ezan sesi duyabilmek çok zor. Daha da ilginci, ben tanıdığım İranlılardan namaz kılanı bilmiyorum.

yazının tamamı için http://www.gazeteport.com.tr/YAZARLAR/NEWS/GP_165228

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 31-07-2008, 18:09
Titan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Titan Titan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir süre önce bir gazete de, iranlılarla yapılan bir röportajı okumuştum, orada, "kendi dinlerinin islam değil, zerdüşt dini, peygamberlierinin Muhammed değil Ahura Mazda olduğunu", İranlılar'ın çoğunluğunun da bunu kabul ettiğini ve İslamın topluma zorla dayatıldığını belirtmişlerdi.

"Aç insanların karnını doyurduğum zaman bana kahraman diyorlar. Bunların neden aç olduğunu sorduğum zaman ise; bana komünist diyorlar"

Ernesto Che Guevera
Alt 31-07-2008, 18:57
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

"Ahura Mazdah peygamberimizdir" demiş olmaları mümkün değil bence. Titan sanırım aklınızda yanlış kalmış olabilir. Zira zerdüştlük dininin kurucu Zerdüşt'tür. Ahura Mazdah ise iyilik tanrısı. daha doğrusu Tek bir tanrıları var o da Ahura Mazdah ama bu tanrının Allah gibi kötü sıfatları yok. Yani öc almak, kahretmek v.s. gibi. Kötülükleri yapan yanlış hatırlamıyorsam Ehrimen'di. Bu Tanrıdan ayrı bir ruh, bir güç gibi birşey.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/

Önerilen Siteler