Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-03-2008, 17:53
tardu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tardu tardu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Yaratıcı (tanrı) din göndermedi mi?

Bence yatatıcı-tanrı herhengi bir din göndermedi.
harun yahyanın 285 kitabı yaratılışı ispatlıyor.hiç bari birini okuyup cevap verin:

http://www.harunyahya.org/tr.m_book_index.php
Alt 06-03-2008, 18:01
Üye

Standart Re: Yaratıcı-Tanrı din göndermedi (mi?)

ilhan arselin kitaplarını okuyup dinsiz olmamak İMKANSIZ.

harun yahyanın kitaplarını okuyup yaratılışı kabul etmemek İMKANSIZ.

iki yazarın da TÜM KİTAPLARINI okumuş biri olarak kanaatim budur.

iki yazarın da kitaplarını okuyan arkadaşların düşüncelerini,yorumlarını,cevaplarını bekliyorum.

şimdiden teşekkürler...
Alt 06-03-2008, 18:26
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili tardu, bilimle aran nasil bilmem ama, Harun Yahya.dan etkilendigine gore, benim de bir on yargim var bu konuda.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 06-03-2008, 18:33
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Tardu ne yapmaya çalıştığını sanırım sen de bilmiyorsun. Harun Yahya kitaplarını okuyupta hayranlık duyanları anlamak mümkün değil. Bak sana basit bir örnek ;

Gecko kertenkelesinin ayaklarında başka hiçbir canlıda bulunmayan çok güçlü bir yapışma sistemi vardır. Geckonun mucizevi yapışma sistemi hiçbir kimyasal içermez, yani ayakların altında tutkalımsı bir madde yoktur.
.....
Yapışmayı sağlayan faktör ayakların altında bulunan çok sayıda mikroskobik tüycüktür.
......
Elbette bu mükemmel tasarım ne doğanın ne geckonun eseri olabilir. Şüphesizdir ki, bu yaratılış göklerin, yerin ve ikisi arasındaki tüm canlıların Yaratıcısı Yüce Allah'a aittir.

http://www.harunyahya.net/V2/Lang/tr...il/Number/2989

Geko adlı kertenkeleler duvarları hızla tırmanarak tavana yapışabilir ve burada rahatlıkla yürüyebilirler. Uzun yıllardır yürütülen çalışmalar sonucunda hayvanın bu becerisinin hangi üstün tasarımdan kaynaklandığı bulunmuştur. Şimdiye kadar hayali film kahramanı "örümcek adam" gibi dikey yüzeylere hızla tırmanmayı sağlayacak bir yeteneğin ne şekilde mümkün olabileceği bilinmiyordu. Ancak gekonun tek bir adımı özellikle robot tasarımcıları için çok büyük gelişmelere yol açmıştır. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:
.......
Kaliforniyalı araştırmacılar kertenkelenin yapışkanlı parmaklarının hem kuru hem de kendi kendini temizleyen yeni bir sentetik yapıştırıcının geliştirilmesine yardımcı olacağını düşünmektedirler.

http://www.yaratilismucizesi.com/tek...asarim_09.html

Bu ikisi de HY sitesi ve bahsedilen yaratılış mucizesi aynı hayvan, Gecko kertenkelesi. Bir linkinde ayaklarının altında microskobik tüycükler bulmuş diğerinde olağanüstü bir yapışkan. Bu linkleri okuyanlar da ağızları açık hayran hayran yaratılışı kutsar. *

Oysa gerçek lise düzeyinde fizik bilgisine sahip olan herkes için son derece basittir. Küçük canlılar yüzey kuvvetlerine tabidir. Böcekler tavanda yürüyebilir çünkü yerçekiminden çok havadaki kaldırma gücüne tabidirler. Gecko kertenkelesi de son derece küçük bir yaratıktır ve *yüzey kuvvetine maruz kalan yüzeyine oranla yerçekimine tabi kütlesi göreli olarak son derece azdır. Ve çok az bir tutunma ile bizim gözümüzde pürüzsüz yüzeylerde gezinebilirler. Örneğin *akreplerde bu durum ters olduğu için düz duvara tırmanamazlar onlar yatay düzlemlerde gezinirler.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 06-03-2008, 18:34
Üye

başka örnekler verebilirmisiniz
Alt 06-03-2008, 18:35
vgm.1 vgm.1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili tardu,

İlhan Arsel'i okuduğum zamanlar dinsizdim. Ha keza Turan Dursun'uda.

Harun Yahya'yı okunmaya değer bulmuyorum. Çünkü, zekadan en küçük iz göremedim. Kant'ı okuduğum zaman Tanrı tarifinden çok etkilenmiştim. Tanrı varsa dahi bu dinlerin tariflediği değil, Kant'ın tariflediği gibi olabilir diye düşündüm.

Evrim teorisini eleştirirken Masonlara, Siyonizme göndermelere hak vermem mümkün olmadığı gibi, anlamakta da zorlanıyorum. Harun Yahya da her şeyi Tanrı'ya bağlamak saplantı olmuş. Buna ek olarak onun inandıkları konusunda da samimi olmadığını düşünüyorum. Bu düşüncemi destekleyen bir dolu da kanıt var. Gençleri etkilemeye yönelik tamamen spekülasyona dayalı fikirlerle ve kanıtlarla bilimsel değeri olan kitaplar yazılmaz, yazsan yazsan gençlere masallar yazarsın.

Günümüzün apolitik, bilimden, felsefeden anlamayan gençlerinde de iyi bir izlenim bırakarak onları etkileyebilirsin, taraftar bulabilirsin. Hedef kitlesi de gençler zaten. Bunu çıkar amaçlımı yapıyor, tebligatçımıdır bilmiyorum, kafamın en küçük düşüncesini bile ayıramıyoum, sersemce sözlerden, kitaplardan bunalıyorum.

Sevgili tardu sana da önerim, her okuduğun kitaptan sonra bişeyci olmayı bırak, biraz bir yere ait olmadan yaşamayı dene, zamanla her şey yerine oturur. Yaşamın, bilginin sihirli kitapları, yada ilaçları yok.

Selamlar.
Alt 06-03-2008, 18:56
LifeOwneR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
LifeOwneR LifeOwneR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Harun Yahya'nın kitaplarındaki kurgu kafalardaki iman zincirine bağlıdır. Okuyucularını bir nebze olsun bu iman zincirinin kilidini açmaya özgürce düşünmeye sevk edemiyor. Kafalarda hazır bulunanan sorulardan ve cevaplardan nasipleniyor. Oysa bunun gerçek anlamda düşünmeye yargılamaya bir katkısının olmadığı aşikardır. Harun Yahya kod adlı bu şahsı ; bu işin kaymağını yiyen tek dişi kalmış bir canavar olarak betimliyorum. Eserlerini temellendirme şekli gerçekten komik. Verdiği bilgileri savunduğu düşünceleri insanın kendi aklıyla yorumlamasına müsade etseydi Haruncular çoktan "sözde" yoldan çıkmıştı Lakin o da biliyor ki aklın yolu bir. Her insanın aklı bu dolambaçlı yollardan sıyrılamaz. Aklı mühürlenmişler için ideal bir yazardır kendisi tavsiye ederim.

saygılarımla

Bu maskenin altında bir fikir var! ve fikirler kurşun geçirmez! "V"
Alt 06-03-2008, 20:07
Üye Değil

peker
zaten kuran masallar anlatan bir kitap değil mi ki onun takipçisi olan bir insanın masallar anlatmasın.

lifeowner
gerçek anlamda düşünmenin ve yargılamanın tarifini yapar mısın? gerçek anlamda düşünmek nasıl olur ve insanlar bunu nasıl öğrenebilir?

tardu
tanrı din göndermedi ama harun yahya halkıdır demek çok çelişkilidir. neyse harun yahyaya geçeyim ben. harun yahyayı okuyan kişilerin profillerini lifeowner biraz çizmiş. ben de ekleme yapayım. harun yahyanın kitaplarını okuyup da ona inanan kişilerin çoğu bir cümleyi okurken diğer cümleyi unutan ve iki cümle arasında analiz yapamayacak analiz yeteneğinden yoksun kişilerdir. bunların arasında zaten koşullanmış olarak onu okuyan kişiler vardır. onlar zaten inanmaya dünden hazır kişilerdir.
sevgili tardu kendini biraz eleştirsen fena olmayacak.

sevgiler saygılar.
Alt 06-03-2008, 21:13
mutluluk35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mutluluk35 mutluluk35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Harun yahyanın eserleri demogoji yöntemi üzerine kuruludur.Örneğin bir bakteri hücresinin kompleks yapısından sözedilerek akıllı tasarım teorisi ortaya atılır ve daha sonra kurana atıfta bulunulur.İncelenen yapıda mutlak aklın izleri mevcut olduğuna göre muhammed de tanrının son elçisidir mantığı,sanki ortada sebep sonuç ilişkisi varmış gibi empoze edilir.Halbuki aynı teori farklı dinlerin gerçekliğinin sözde ispatı olarak da kullanılabilir.Nitekim bu teori ABD de köktendinci evangelistler tarafından piyasaya sürülmüş,özellikle tutucu güney eyaletlerdeki okullarda bilim derslerine sokulmak istenmiştir.Her ne kadar daha sonra federal mahkemeden bilimsel eğitim anayasaya göre laik olmalıdır gibi bir karar çıksa da bunun bilimsel bir teori olduğu kanısını güçlendirmek için bilim vakfı kurup faaliyetlerini devam ettirmişlerdir.Harun yahyanın BAV ı da bunun ülkemizdeki yansımasıdır.Tabi her konuda olduğu gibi ABD evangelistlerinin çıkarlarıyla AKP nin çıkarları örtüşmüştür.Her iki ülkede de kabul görmesinin sebebini halklarının eğitim seviyesine de bağlayabiliriz.Nitekim Avrupada bu derece darwin düşmanı bulamazsınız.herkese mutluluklar
Alt 07-03-2008, 00:58
Üye

harun yahyanın kitaplarında fıkıh hemen hemen yoktur.inanç esasları ile ilgilidir içerikleri.bu yüzden dinden ziyade yaratılışa vurgu yapılır.ben de işte bu yüzden yaratılışı inkar bilimsel değildir dedim.yaratıcı-tanrı kutsal kitap göndermemiştir.

Önerilen Siteler