Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Konu Kapatılmıştır

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-03-2008, 21:47
Matrixxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Matrixxx Matrixxx isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Matrix Felsefesi

Ben *bu *siteyi *son *zamanda *yakından *takip *ediyorum. *Bu *sitedeki *Çeşitli *forum *konularının *bazılarını *okuyorum. *Üzülsem *mi *sevinsem *mi, tartışsam mı tartışmasam mı, *bilim *dalımısınız, *dimisiniz? *Film *dalımıyız *,dimisiniz? *dememe *imkan *kalmıyor *maalesef. *
Madem *düşüncelerinizi *forumlarda *dile *getirebiliyorsunuz. *Ben *sadece *internet *sitesinden *görüyorum. *Tek *bir *TV *programında *bile *konu *edilmeyen *yokluğu, *dinsizliği *ifade *edip *tartışma *olanağı *bulmayan *siz *ateistler *lütfen *bu *yazdıklarımı *son *cümlesine *kadar *okuyunuz. *Kimsenin *fikirlerini *değiştirip, *değiştirmeme *gibi *bir *lüksüm *ve *iddiam *da *yok. *Faydalı *olacağına *garanti *veriyorum. Burası sizin mekanınız olduğuna göre, *sizlere *anladığınız *dilden *cevap *yazma *zorunluluğunu *kendimde *hissediyorum. *Bununla *birlikte *eğer *siz *ateistlerin *koyduğu *kanıtlara *belli *bir *oranda *bile *inanmış *veya *uykusuz *olanlar *varsa *bu *yazımı *sizlerde *dikkatla *okuyun.

Bu *sitede *öyle *inandırıcı *kanıtlar *konuşmalar *yalan, *yanlış *belgeler *var *ki *okudukça *şaşırıp *kalıyorum. *Dinimizi *açıklamak *isteyen *kişiler *bu *sitede *çoğalmalı *, *bu *iddialara *birileri *sıkça *cevaplar *vermeli. *Bu *kişileri *ben *fazla *göremiyorum. *Bu *böyle *sürecekse *bu *siteyi *dolaşan, *kafayı *yiyebilecek *insanlarda *az *değil *diye *düşünüyorum. *Yaw *gelin *görün, *bu *sitedekilerde *bir *insan. *Vicdanları, *fikirleri *var.
Gel *bak *neler *düşünmüş, *keşfetmişler. *Ne *bilim *dalları, *felsefeler, *akımlar *var. *Yalan, *yanlış *bunları *tartışıyorlar. *

Öncelikle *İnsan *kavramından *başlamak *istiyorum. *Ne *diyelim *insanoğlunun *bir *yandan *açgözlülüğü, *bir *yandan *sınırsız *cinsellik *malzemesi *ile *bilinçsizce *üremesi, *merhametsizliği, *vicdan *sınırlarını *zorlayan *uygulamaları *hukuku, *kuralları, *acımasızlığı, *nankörlüğü, *kıskançlığı, *her *türlü *canlı *yaşamına *(insan *bitki *hayvan) *saygısızlığı, *evrenin *düzenine *balta *vurması; *bilimsel *olarak *açıklanmış *küresel *ısınmayı *meydana *getirmesini. *Her *yıl *dünya *nüfusunun *azımsanamayacak *kadar *kendi *yaşamından *olan *insanı *yoksullaştırması, *silahlanması, *katliam *yapması, *doğruyu *yanlışı *ayıramaması *gibi *aciz *bir *canlı *olmasının *yanında *son *olarak *ta *mantığının *önüne *(ister *dini *ister *başka *konularda) *set *çekmesini *ekleyebiliriz.

Bugüne *kadar *büyüklerimizin *dilinden *çevremizden *gâvur, *hıristiyan *milleti *çok *duyduk, *hep *duyduk. Hristiyan ve Yahudiler de (Ya da diğer semavi dinler dışındaki mensup kişiler) bizler hakkında bu gibi söylemler içerisinde olmuşlardır. Siz *ateistlere *göre *(bize *göre *değil) *İslamı *hiç *sorgulamadan *yaşadık. *Özellikle *etrafımıza *bakarsak *(bunu *ateistler *için *söylüyorum) *Ailenizden *olmasa *bile *mutlaka *yakınlarınızdan *birinde *ibadetini, *imanını *gözleyebiliyorsunuz. *Bunun *dışında *yaşadığımız *ülkenin *yüzde *doksan *dokuzu *müslüman *olan *bir *yerde *yaşıyorsunuz. * Bu *gerçeği *de *reddedemezsiniz.

Son *derece *objektif *olmaya *çalışıyorum. *İslam *dini *dışında *bütün *dinleri *bir *kenara *zaten *bırakmışım. *İslam *dininin *(yine *sizlere *göre) *yalan *bir *din *olan *kanıtlar *konuşmalarınız, *arşivleriniz, * en *son *İmtihan *kavramının *açıklamasını *istiyor *benden. * Bir *an *için *sizin *gibi *bütün *dinlerin *yalan *olduğunu, *bir *avunma *olduğunu, *aciz *mahlûkat *insanın *meydana *getirdiği *bir *ürün *olarak *düşündüğümü *varsayıyorum. *Demek *istiyorsunuz *ki *ölümden *sonra *karanlık *olacağız. *Bununla *birlikte *yeryüzüne *bir *daha *dönmeyeceğiz. *Başka *bir *dünya *olmayacak, *başka *bir *hava *teneffüs *etmeyeceğiz. *Yiyip *içemeyeceğiz. *Eğlenemeyeceğiz. *Yaşadığımız *hayat *bir *ilk *olacak. *Sayısal *olarak *1 *rakamı.
Bir *daha *da *bu *yaşam *formunda *meydana *gelmeyeceğiz. *Kısacası *bize *“Allah *bize *kolaylık *versin” *Yanılıyorsam *söyleyin. *Benim, *siz *ateistlerden *anladığım *bu. *Sözün *özü *sahipsiziz.
Aslında *mantığımın *bir *kısmı *evet *olabilir *diyor. *Buna *itiraz *edemiyor. *Neden *olmasın. *Alın *sizlere *göre *örnek *ve *felsefeler: *Koca *evrende *yapayalnız *bir *türüz. *Yeryüzünde *birçok *ırk,dil,din * meydana *gelmiş. *Ortak *bir *dilimizde *yok *anlaşamadığımız. *(Fransız *Türkçeyi *anlamaz. *İngilizi *almanı *anlamaz) *Ne *güneş *cevap *verir *bize *ne *yıldız *ne *ay. *Yeryüzünde *kalakalmışız. *Belki *akıl *dediğimiz *şey *bile *kendimize *göre. *Belki *hayvanlar *bitkilerinde *kendilerine *göre *anlaşma *dilleri *var, *akılları *var *biz *de *onları *anlamıyoruz *ha *ne *dersiniz. *Onlarda *bizlere *şu *canlılara *bak *diyorlar *ne *dedikleri, *ne *yaptıkları *belli *değil. *

UFO *tartışmasını *bu *konuya *dahil *edersek, *(bilimsel *olarak *UFO *olayı *açıklanmış *olsun *ya *da *olmasın *) *belki *de *UFOların, *marslıların *aciz *kalıntılarıyız. *Hiç *fena *bir *mantık *değil. *Bununla *ilgili *fıkralarda *geliştirebiliriz. *Uranüslü *marslıya *şunu *der: *"Şu *insan *topluluğu *neler *yapıyor. *Aman *ha *işlerine *karışmayalım. *Bizim *dünyamıza *da *gelmeye *çalışırlar. *Çekirge *sürüleri
gibiler *zaten, *yemede *tüketmede *üstlerine *yoktur. *Aralarında *bir *ortak *anlaşma *zemini *bile *düzgün *kurulamıyor. *Bizim *dünyamıza *gelirlerse *vay *halimize *dimi *Satürnlü? *"Evet *öyle. *Biz *onları *iyisi *mi *ara *sıra *belirip *uzaktan *gözlemleyelim. *Kendilerini *yiyip *bitirsinler. *Zaten *dünyanın *sonunu *getirecekleri *belli. *Aramızda *hangi *gezegenlinin, *bunlar *acaba. *Bizlere *de *görünüş *olarak *benziyorlar. *Kulakları, *gözleri *burunları, *ayakları *var. *Acaba *hangi *deneyin *bir *parçası, *denek *olarak *mı *bir *canlı *grubu *bunları *meydana *getirdi?" *bu *söze *karşılık *belki *diğer *bir *canlı *türü *“Evet *biz *yaptık” *demesi. *

Bir *mantıkta *şöyle *geliştirebiliriz. *Bakteriler *mikroplar *bilmediğimiz *bir *şey *değil. *Belki *bizler *ufolara *göre *veya *başka *bir *canlıya *göre *ya *da *bunun *dışında *evrenimize *göre *(evren *daha *fazla *mantıklı) *bizler *sürekli *zarar *veren *bakteri *ya *da *mikroskobik *canlılarız. *Her *şeyi *yiyip *bitiren *ama *karşılık *bulamayan *ve *zarar *veren. *Buda *bir *mantık, *bir *Felsefe. *

Çekirge *örneğini *de *verebiliriz. *Toplu *halde *bitkileri *tüketen *tarımı *son *noktasına *getiren *canlılar. *Ama *arada *bir *fark *var: *çekirge *sürüsü *ve *diğer *canlılarda *olduğu *gibi *olan *bir *fark. *Bu *fark *ne? *Birbirlerine *zarar *vermeden *yaşamaları, *birbirlerine *destek *olarak *topluca *iş *görmeleri. *Bazen *karıncalarda *arılarda *iş *bölümleri *vardır. *Bunlar *her *vazifeyi *uzmanlaşmış *diğer *bir *böceğe, *arıya *,karıncaya *bırakırlar. *
Ben *şahsen *birbirlerine *zarar *vererek *yaşamını *sürdüren *bir *canlı *bilmiyorum. *Aslan *ceylana *zarar *verir. *Yılan *fareyi *yutar. *Uçan *kartal *denizden *balık *avlar. *Büyük *balıklar *küçük *balıkları *yiyerek *beslenirler. *Bunu *biliyorum. *(Bu *da *her *şeyi, *yer-bitirir *anlamına *da *gelmez.) *Peki *bu *örnekler *dışında *aslan *aslanları *bitirir, *kurt *diğer *kurtlara *saldırır, *birbirlerinin *yemini *bitirirler *kendi *ırkına *son *verirler *ve *dünyayı *silip *süpürürler. *Bunun *gibi *örnekleri *ben *bilmiyorum. *Ya *da *sadece *gözlemlerim, *duyduklarım *bana *bunu *diyor. *Siz *ateistler *eğer *Tanrı *yoktur *diyorsanız *yukarıda *verdiğim *örnekleri *ve *aşağıda *vermiş *olacağım *yazıları *peşinen * kabul *ediyorsunuz *demektir. * Bunun *lamı *cimi *yok. *Kesin *ve *net. *İtiraz *edilecek *bir *yanı *yok, *öyle *sanıyorum. *Her *şey *ortada *net *ve *objektif. *

Ölüm *konusuna *dönersem *arkadaşlar. *Madem *her *şeyimiz *yalan *yanlış. *Zaman *denen *kavramda *evrene *göre *bir *hiç. *(Bilimsel *olarak *evrende *çeşitli *zaman *kavramları *geliştirilmiş *ve *yaşadığımız *zaman *evrenin *bilmem *milyonda *mı, *milyarda *mı, *trilyonda *mı *1'i *bile *değil.) *İnançlı *yaşamış *hayatına *çok *sıkı *birine *göre *bir *anda *yitip *gitmek. *Bu *düşünceye *üstten *bak, *alttan *bak, *sağdan *bak, *soldan *bak, *ters *çevir *öyle *bak, *olmadı *resim *çektir *öyle *bak. * Aman *tanrım *düşünülecek *gibi *değil. *Bu *kavramı *matematik, *fizik, *kimya, *sosyoloji, *felsefe,astronomi, *dinle *açıklamak *mümkün *değil. *Sonu *olmayan *labirent *gibi. *
Bizler *neymişiz *böyle. *Hacmi *olmayan, *hareket *etmeyen, *düşünemeyen, *beynimiz *olmayan, *nefes *almayan *bir *forma, *yani *karanlığa *gideceğiz. *Bu *ne *laubali *bir *hayatmış. *Bizimle *alay *mı *ediyor *ne.?
Şahsen *bu *beyin *sınırlarını *zorlayan *ve *sinir *sistemlerini *azami *şekilde *altüst *eden; *düşünüp *düşünüp *kahrolmaktan *başka *bir *şey *değil. *Sağa *dön, *sola *dön, *alt *kata *in, *üst *kata *çık, *yemek *yeme, *tütün *çek, *kafanı *duvarlara *çarp, *bütün *gün *bunları *düşün. *Yetmedi *birilerine *içini *dök, *hacimsizliği *anlat, *bilinmeyeni *anlat, *karanlığı *anlat, *yokluğu *anlat. * Çağır *aileni, *arkadaşlarını *eş *dostunu *son *defa *anılarınızı *anlatın, *en *sevdiğiniz *yemekleri *yiyin, *birbirinize *sarılın *ve *elveda *deyin. *Toprağa *karışmış *yakınlarınızla *da *buluşma *imkânı *yok. *Ondan *sonrada *masa *üzerinde * toplucana *veya *tek *başına *ağlaşıp *dur. *Çünkü *başka *hayat *yok.
Vah *vahh. *Yazıklar *olsun. *Bizler *neymişiz. *Vay *halimize. *İnsanlık *bizleri *nelere *inandırmış. *Neler *yutmuşuz *neler. *
Ve *siz *ateistlerin *inandığınız *şey *bu *öylemi, *YOKLUK. *Aslında *inancı *olmayan *(Ateist *değil, *inanmış *fakat *ibadet *etmeyen) *birisine *göre *bir *yandan *kazançlı *çıkmıştır. *En *azından *cehennem *denen *bir *yere *gitmeyeceğidir. *Katiller, *caniler, *hükümlüler, *kan *dökmüş *olanlar, *insanlara *acı *yaşatmış *olanlar, *hile *ve *hurdacılar, *başkasının *hakkını *yemiş *veya *çalmış *olanlar *için *hesap-kitap, *sorgu-sual *sorulmayacak. *Bunlar *içinde *aynı *şeyler *söz *konusu. *Bunların *adli *işleri *yapılmayacak. *Sonsuz *cehennem *acısını *göremeyecekler. *Nede *olsa *size *göre *cehennem *insanlıktan *türemiş *bir *hayal *gücü. *Yanılıyor *muyum? *Dünyada *ne *yapmışlarsa, *ne *ceza *bulmuşlarsa *o. *
Bu *ikinci *fikirde *çok *berbat *ve *bir *o *kadarda *kahredici, *çekilemez, *baş *edilemez *insanı *yakan *bir *düşünce *biliyor *musunuz. *Siz *ateistlerin *bile *bireysel *problemler *yaşadığı *insanlar *vardır.
Kişisel *olarak *alıp *veremediğiniz *birileri *muhakkak *vardır. *Size *zararları *dokunan *birisi *mutlaka *çıkmıştır. *Hakkınızı *yiyen *birileri *(haberiniz *olsun *ya *da *olmasın) *yeryüzünde *mutlaka *olmuştur. *Herkesten *intikamımı *tam *olarak *aldım *diyebiliyor *musunuz? *Onlarında *en *azından *hesaba *çekilmeyeceği *fikri *sizi *aslında *kahretmeli. *Karşı *tarafı *da *kahretmeli. *Sizlerinde *başkalarına *karşı *yaptığınız *yanlışlıklar *vardır, *olmuştur. *Örnek *mi *istiyorsunuz *buyurun *en *güzel *örnek: *Burada *yazdıklarınız *bile *hayatlarını *din *yoluna *adamış, *yaratıcısını *aramaya *yola *koyulmuş, *doğru *ya *da *yanlış *bir *tabuya *inanmış, *en *azından *emek *vermiş, *emeğinin *karşılığını *bekleyen, *dişini *sıkmış, *varını *yoğunu *bu *mücadelede *ortaya *atmış *insanları *bile *rahatsız *etmesi. *(Buradaki *emek *kavramını, *işten *elde *edilen *emeği *ibadete *uyguluyorum. *O *da *eşittir= *İbadet *Emeği. *Bunu *da *çok *görmeyin.)
Herkesin *algılaması, *düşüncesi *görecelidir. * Bu *bile *bana *göre, *karşı *tarafa *bir *yanlıştır. *Bazılarına *göre *ise *bir *hakarettir. *Yeryüzünde *hiç *kimse *hiçbir *hata *yapmıyorum *demesin. *
Eğri *oturup, *bacak *bacağa *üst *üste *doğru *yazıyorum. *Eğer *öyle *bir *şey *söz *konusuysa *lütfen *acı *kavramını *siz *tanımlayın.

Bireysel *olarak *değil *de *toplu *olarak *vicdanlarımızı *şöyle *bir *yoklayalım. *Yahu *beyler *biraz *frene *basın. *Dünya *tarihini *okumuyor *muyuz. *Savaşları *meydana *getirenlere *2 *dünya *savaşıyla *birçok *kayıplar *vermiş *dünya *ve *insanlığa, *hitlere, *faşizme *ve *ona *benzer *akımlara, *müslüman *halkı *katleden *Miloseviçe, *ırakta *savaştan *acı *çekenlere *neden *olan *başkanlara, *generallere, *bu *ülkemize *zarar *veren *PKK’ya *hanginiz *lanet *okumadı. *Bunun *dışında *haksız *yere *öldürülenler *acı *çekenler, *tecavüz *edenler, * yoksulluk *içinde *yaşayanlar, *hırsızlık *yapanlar *hiç *mi *TV *ekranından *izlemiyoruz. *Mutlaka *vicdanınız *bir *yerde *dur *demiştir. *Madem *İslama *düşman *olanlarınız *var, * islamı *kullanarak *ikiz *kuleleri *yıkan *ve *insanların *ölümüne *neden *olanlara *hep *birlikte *yeter *demedik *mi. *Hizbullah’a *da *yeter *demedik *mi. *Filistine zulüm yapan yahudi *İsrail’e *de *yeter *demedik *mi. *Hıristiyan *haçlılara *da *yeter *demedik *mi. *Aman *Aman *bunlar *cezasız *mı *kalacak? *Herkes *aynı *kefede *karanlığa *yokluğa *mı *gömülecek? *Vur *kafanı *duvarlara *daha *iyi. *Ya *da *aşağıdaki *paragraflarımı *oku. *

Yeni *bir *paragrafa *giriş *yapıyorum. *Madem *ceza *ve *ödül *kavramlarını *(özellikle *cezayı) *yok *sayıyorsunuz. *Madem *dönüşü *yok. *Öyleyse *dünya *genelinde *herkesin *hak *aramaya *çalıştığı *
bu *türde *bir *anarşinin *de *ortaya *çıkması *gerekir. *Ki *bu *da *istenen *bir *durum *değildir. *Anarşiler, *yıkımlar, *hep *felaket *getirmişlerdir. * Nasıl *bir *ceza * dersen *ona *bakalım: *İnsanlara *zarar *vermeden *itiraz *eden, *fakat *bunu *nedensiz *değil *nedene *dayalı *yapmak. *Nedeni *neymiş? *Nedeni *şu: *Ceza *kanununu *adil *olarak *paylaştırılamayan *kişilere *karşı. *Siz *ateistlere *göre *öte *dünya *olmadığı *için *o *kişilerin, *gerekli *cezayı *bu *dünyada *görmesi *gerek. *Baksana *insan *haklarına *haiz *olamamış, *başkasının *canını *yemiş *ve *ceza *almamış. *Böyle *bir *şey *mümkün *olabilir *mi *, *olamaz, *olmamalı! *Hak *ettiği *cezayı *görmeli, *hak *ettiği *ceza *verilmiyor *mu? *E *o *zaman *insanların *eşitliği *ilkesi *yaptığı *suç *karşılığında *aynı *suç *kendisine *yapılmalı. *Tarihte *bazı *kavimlerde *de *suçu *işleyene *karşı, *cezayı *aynı *şekilde *suç *şeklinde *ona *yediren *uygarlığı *ben *duymuşumdur. * Ceza *sistemi *de *göreceli *bir *kavram *olduğuna *göre *ve *her *ülkenin *az *çok *farklı *ceza *sistemleri *olduğuna *göre *bakınız *ceza *konusunda *bile *kimse *hemfikir *olamıyor. *Avrupa *İnsan *Hakları *Mahkemesi *diyoruz. *Onda *bile *hemfikirliğimiz *yok. *Kardeşim *bu *mahkeme *evrensel *bir *mahkeme *mi, *bunun *ismi *“Evreni *temsil *eden, *insanlığa *kucak *açan *yüce *mahkeme”mi? *Yeryüzündeki *bütün *gruplardan, *bütün *devletlerden, *insanlardan *kabül *görüyormu? *Herkes *memnun *mu? *Hayır *görmüyor. *Peki *böyle *bir *araştırma *yapılsa *yeryüzündeki *her *kesimden *insanın *memnun *kaldığı *bir * mahkeme *ya *da *ceza *usulü… *Gerçekleşmesi *zor *gibi. *Kaç *tane *Müslüman *ülkesinden *üye *o *mahkemelerde *var? *Ben *olduğunu *sanmıyorum. *Bana *örnek *gösterin *biraz *içim *rahatlasın. *Madem *objektif *olalım *diyorsak, *insan *sevgisine *kucak *açalım *diyorsak, *birliği *de *sağlamak *lazım. *Müslümana *göre *farklı *kararlar, *hristiyana *göre *farklı *kararlar, *yahudiye *göre *farklı *kararlar *diye *algılanabiliyor. *Ülkemize *göre *de *bu *farklı *kararlar *geçerli. * Yanlışmıyım.

Ödüle *gelince. *Ödül *almak *isteyenler *parmak *kaldırsın *da *şöyle *bir *yol *bulalım: *İnsanların *daha *iyi, *insanı *dört *dörtlük *yapan, *insanı *adam *eden, *zarar *vermekten *muaf, *0 *derecede *hata *yapabilen, *mantığını *kaybetmeyen, *savaş *yapmayan, *herkesçe *yararlı *bir *canlı *olarak *tasvir *edilen *yeme, *içme *wc' *ye *gitme, *özellikle *üreme *gibi *bir *sorunu *olmayan *ve *üremeyi *durduran *(üreme, *nüfus *artışını *durdurmak, *sonraki *nesillerin *hayatını *kara *toprağa *feda *etmemek *için), *Özel *laboratuarlarda *çalışmalar *yapmak, *bir *iksir *düzenlemek. *
Ve *en *önemlisi *ölümsüzlüğün *önüne *geçmek *için *ilaçlar *hazırlamak. *Bu *bilimsel *olarak *mümkün *olamaz *mı? *Bu *biraz *düşündürücü *tabi. *(İster *gerçek *ister *yanlış, *ister *mitolojik *olsun *ölümsüzlük *ilacı *hakkındaki *çalışmayı *ben *duymuş *gibiyim. *Lokman *hekim *gibi) *Ve *sonuncu *olarak *bu *dünyanın *sonunu *getirmeyecek *projeler *geliştirmek. *Bu *mümkün *değilse *öyle *bir *gezegen *bulmak, *keşfetmek *ve *oraya *taşınmak. * Uçuk *hayaller *mi? *Bana *sorarsan *şimdi *olmasa *bile *dünya *yok *olmadığı *sürece, *bilim *ilerlediğine *göre *gelecek *nesiller *için *neden *olmasın. * Herkes *menfaati *için *bu *dünyada *uğraşacağına, *evrenin *başlangıcından *bu *yana *teknolojiyi *kullanıp *akıl *üstü *bu *çözümleri *getirseydi *belki *bir *sonuca *varılabilirdi. *Şu *düştüğümüz *hallere *bak. *Gülelim *mi, *ağlayalım *mı *belli *değil. *

Son *Söz: *Benden *bu *kadar. *Yokluk *denilince, *yaşamı *hak *eden *diğer *insanları *da *düşününce; *bin *bir *türlü *hayal *gücü *geliyor *insanın *aklına. *Bunları *yapmak *mümkün *değil *ise *siz *ateistlere *temenni *ya *da *tavsiyem: *İnsan *ürünü *yapılmış *dinlere *inanmıyorsanız *bile, *en *azından *bir *cezayı *ve *ödülü *verebilecek *insanüstü *bir *kurum, *bir *otorite, *dünya *dışı *bir *platform, *varlık *ya *da * tanrının *olduğuna *aramanız *ya *da *inanmanız, *ya *da *buna *benzer *bir *akım, *felsefe *bulup *ona *yönelmeniz. *Bunu *da *yapamıyorsanız, *“Allah *size *de *kolaylık *versin.” *
Sizlerde *bu *evrende *yaşayan *insanlarsınız.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *-M A T R İ X-
Alt 09-03-2008, 22:28
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Matrix Felsefesi

sayın Matrixxx

* *keşke önce eleştirdiginiz sitenin tüzügünü okuma lutfunda bulunsaydınız. Mesaj kotanız dolana kadar başlıgınız kilitlenmiştir.

* * saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Konu Kapatılmıştır

Önerilen Siteler