Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-07-2005, 15:26
birveiki birveiki isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart 200 sene önce getirilebilecek bir yorum.

ENBİYÂ (32) Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.

--------------

Yukarıda yazılı bulunan ayeti 200 yıl önceki bir insana söyleseydiniz (bir ateiste mesela) size tepkisi ne olurdu.

Muhtemelen. Allaaah Allaah deyip yere kalpaklanmayacaktı. Diyeceği şuydu:

"Hadi len ordan, gökten tehlike mi gelmişte bu zamana kadar, ne olmuşta neyden koruyacak. Gökyüzü bir tehlike zaten, zırt bırt yıldırım düşüyor, çarpacak bizi" Veya biraz zorlasanız inanan birisini de aynı düşüncelere sevk edebilirdiniz.

Kur'anı tasnif eden insanlarda bu ayetin ne demek istediğini BİLMEMEKTEYDİLER. Ama onlar hile yapıp "insanların aklını karıştırmayalım" deyip çıkarmadılar. Tıpkı "iki deniz arasında bir berzah vardır" ayeti gibi. Huruf-u Mukatta gibi.

Peki bugünkü adamlar ne diyorlar: "Daha önceki gelişmiş uygarlıklardan öğrendiler, onlar astronomide çok ileriydiler" Hatta biraz daha sıksalar uzaya gidip dışarıdan gözlemler de yapmışlardır diyecekler, kimbilir. (Okuma yazma bilmeyen bir insanında bu bilgiden emin olup Kutsal Sözlerin arasına sokması da herhalde epeyce riskli bir davranış olacaktır mı? Ya doğrusu anlaşılırsa endişesinden mahrum muydu yoksa?)
Alt 15-07-2005, 23:57
Üye

Hadi, bu yazıyı görmedim demeyin bana?

Cevap lütfen.
Alt 16-07-2005, 00:10
Üye

Turan Dursun bu soruya şöyle bir mantık yürütür müydü acaba?

"Muhammed bir gün gece yıldızlara bakarken yıldız kayması denen olaylardan bir sürü görür. Sonra sümerlerden okuduğu(!), yada duyduğu bir olay aklına gelir

gökten bir yıldız düşse
sokulsak yerin dibine birden
ansızın bir el kurtarsa bizi
bu sıcak melun yerden

Peki bu ışıklar ne olabilir? Buldum! Dışardan gelen zararlı maddeler olmalı bunlar. Demek ki dünyanın görünmez bir kalkanı var. Ve sonra Enbiya 32 hasıl olur.

Ama bunu eshabına açmaz, eshabıda ne diye sormaz. Yüksek ihimalle in ve cin saldırılarını düşünüp geçiştirirler. Ve bu böyle bugüne kadar gelir."

Yoksa fazla mı yüklendim T.D. 'ye arkadaşlar?
Alt 16-07-2005, 01:40
Üye

Bir de Turan Dursun'un 200 sene önceki muhtemel cevabına dönelim:

"Muhammed bu ayeti ne için söyledi bilinemez. Ama söylenmişse bunun araştılıp gerçeklerin su yüzüne çıkarılması gibi bir olayla karşılaşacağını da hesap etmiştir herhalde. Gökyüzü hakkında ki bilgilerimiz son derece kısıtlı, koruyucu etken olup olmadığı tam olarak bilinmiyor ama şu bir gerçek ki gökten ne gibi tehlikeler geldiğine kimse şahit olmamıştır. O yüzden bu ayet hakkında çok fazla yorum yapılamaz. Gerçekler zamanla anlaşılabilir.

Ama zeynebe göz koyduğu kesin. Zeydle evlenmeden önce niye evlenmedi diye sorarsanız, o zamana kadar görmemiş olabilir yada zeynep henuz güzelleşmemiş te olabilir. Lakin ayran gönüllü muhammed birden bire fikrini de değiştirmiştir. Mümkün münkün. "

E tabi, ölen bir adam, cevap veremez, şehveti hakkında da ileri geri konuşursun. Birde buna HOROZ Ateistler pişkinlikle sahip çıkmaz mı, deli oluyorum deli!

Birisi bana Atatürk'ün balolarda körpe kızları götürüp götürmediği hakkında delil getirebilir mi? At çamuru izi kalsın. Yok öyle yağma!
Alt 16-07-2005, 03:25
matrix matrix isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

cevap yazmak için bir kaç defa mesajları okudum konuyu anlamadım.
gökyüzü konusu var
kızlar konusu var
iki ayrı zamanda yaşamış iki erkek den söz etmişsin ? ( Atatürk ve Muhammed )
konu tam olarak nedir ?
tam olarak ne soruyorsun ne anlatmaya çalışıyorsun ifade edebilirsen cevaplar gelecektir.
lütfen yazdıklarını önce oku kendin anlamaya çalış.
bir kısmını aklında bırakma çünkü biraz yazmışsın birazı düşüncelerinde kalmış kimse de bilemez geride kalanları

şimdiden teşekkür ederim.
Alt 16-07-2005, 19:05
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hadid Suresi 25. AYET ; . Andolsun biz peygamberlerimizi açık delillerle gönderdik ve insanların adaleti yerine getirmeleri için beraberlerinde kitabı ve ölçüyü indirdik. Biz demiri de indirdik ki onda büyük bir kuvvet ve insanlar için faydalar vardır. Bu, Allah'ın dinine ve peygamberlerine görmeden yardım edenleri belirlemesi içindir. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, daima üstündür.

Bak şu müslümanların mantığına, Tanrıları demiri gökten indirdiğini söylüyor. Halbuki demir yerin altından çıkar, yani madendir he?

Bugünün maden mühendislerine sorun bakalım size demirin halen daha mütemadiyen gökten yere doğru indiğini söylediğinde ne tepki vereceksiniz.

HUD SURESİ 7. AYET : O, öyle bir Allah'dır ki, hanginizin daha güzel amel işleyeceğini imtihan etmek için gökleri ve yeri altı günde yarattı. Arşı da su üstündeydi. Onlara "öldükten sonra tekrar dirileceksiniz" dersen, o kâfirler de kesinlikle sana: " Bu apaçık bir sihirden başka birşey değildir." diyecekler.

Hiçbir müfessir bu ayetlerdeki "Yevm" (GÜN) ifadesini 24 saatten ibaret dünya günü manasında anlamamıştır. Sahabelerden de böyle algılayan yoktur. Çünkü onlar henüz dünya yaratılmadan yani 24 saatlik gün kavramı ortaya atılmadan önceki zamanı ifade eden bir ayette YEVM tabirinin 24 saatlik algılamayla ifade edilmeyeceğini bilecek kadar zekiydiler. YEVM kelimesi DEVİR manasındadır, 24 saatlik gün manasında değil. O çok iyi arapça bilen Turan Hocanız bunu bilmiyor olamaz.

Ancak gene de şunu belirtmekte fayda var
"Bilimsel" denen teorileri Kur'an'ın ayetlerini doğrulamak için kanıt olarak kullanmamız doğru değildir. Hatta ayetlerin zorlamasız anlamları ile bu teoriler uyuşsa; bâğdaşsa da bu doğrulama girişimi yine de yanlıştır. Çünkü "bilimsel" teoriler sürekli değişme, başaşağı dönmeye açıktırlar. Bilginler ne zaman yeni bir "hipotez'' bulurlar da bu yeni hipotezin evrensel olguları açıklamada eski teorinin dayanağı olan hipotezden daha yararlı olduğu kanısına varırlarsa, önsezileri ile bu sonuca ulaşırlarsa eldeki teorileri bir kenara bırakırlar.

Kendinizin farkınıza varmanız için söyledim. Çarpıtmak ve kendi hevesleriniz doğrultusunda anlamak... Bütün beceriniz bu. Derinlik kavramınız yok.

Mutluluklar.
Alt 17-07-2005, 14:48
Üye

Bir ayetten ve zamana göre olası yorumlarından bahsettim. Bu arada T.D.'nin de iftiralarına gönderme yaptım.

Tek hücrenin milyonlarca canlıya dönüşmesini kavrayan sen, beni hayrete düşürüyorsun! Yoksa T.D.'yi hiç okumadın mı?

matrix Diyor ki
cevap yazmak için bir kaç defa mesajları okudum konuyu anlamadım.
gökyüzü konusu var
kızlar konusu var
iki ayrı zamanda yaşamış iki erkek den söz etmişsin ? ( Atatürk ve Muhammed )
konu tam olarak nedir ?
tam olarak ne soruyorsun ne anlatmaya çalışıyorsun ifade edebilirsen cevaplar gelecektir.
lütfen yazdıklarını önce oku kendin anlamaya çalış.
bir kısmını aklında bırakma çünkü biraz yazmışsın birazı düşüncelerinde kalmış kimse de bilemez geride kalanları

şimdiden teşekkür ederim.
Alt 17-07-2005, 14:53
Üye

Evet, bilimsel bir teorinin değişme gibi bir olasılığı mevcuttur. Fakat Atmosferin koruyucu etkisi gözlemlenmiş ve kanıtlanmış bir konudur.
Burdaki amacım da "insanın her çaldığı minareye kılıf bulma" beceresini göstermesini anlatmak istememdir.

Aliminyum Diyor ki
Hadid Suresi 25. AYET ; . Andolsun biz peygamberlerimizi açık delillerle gönderdik ve insanların adaleti yerine getirmeleri için beraberlerinde kitabı ve ölçüyü indirdik. Biz demiri de indirdik ki onda büyük bir kuvvet ve insanlar için faydalar vardır. Bu, Allah'ın dinine ve peygamberlerine görmeden yardım edenleri belirlemesi içindir. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, daima üstündür.

Bak şu müslümanların mantığına, Tanrıları demiri gökten indirdiğini söylüyor. Halbuki demir yerin altından çıkar, yani madendir he?

Bugünün maden mühendislerine sorun bakalım size demirin halen daha mütemadiyen gökten yere doğru indiğini söylediğinde ne tepki vereceksiniz.

HUD SURESİ 7. AYET : O, öyle bir Allah'dır ki, hanginizin daha güzel amel işleyeceğini imtihan etmek için gökleri ve yeri altı günde yarattı. Arşı da su üstündeydi. Onlara "öldükten sonra tekrar dirileceksiniz" dersen, o kâfirler de kesinlikle sana: " Bu apaçık bir sihirden başka birşey değildir." diyecekler.

Hiçbir müfessir bu ayetlerdeki "Yevm" (GÜN) ifadesini 24 saatten ibaret dünya günü manasında anlamamıştır. Sahabelerden de böyle algılayan yoktur. Çünkü onlar henüz dünya yaratılmadan yani 24 saatlik gün kavramı ortaya atılmadan önceki zamanı ifade eden bir ayette YEVM tabirinin 24 saatlik algılamayla ifade edilmeyeceğini bilecek kadar zekiydiler. YEVM kelimesi DEVİR manasındadır, 24 saatlik gün manasında değil. O çok iyi arapça bilen Turan Hocanız bunu bilmiyor olamaz.

Ancak gene de şunu belirtmekte fayda var
"Bilimsel" denen teorileri Kur'an'ın ayetlerini doğrulamak için kanıt olarak kullanmamız doğru değildir. Hatta ayetlerin zorlamasız anlamları ile bu teoriler uyuşsa; bâğdaşsa da bu doğrulama girişimi yine de yanlıştır. Çünkü "bilimsel" teoriler sürekli değişme, başaşağı dönmeye açıktırlar. Bilginler ne zaman yeni bir "hipotez'' bulurlar da bu yeni hipotezin evrensel olguları açıklamada eski teorinin dayanağı olan hipotezden daha yararlı olduğu kanısına varırlarsa, önsezileri ile bu sonuca ulaşırlarsa eldeki teorileri bir kenara bırakırlar.

Kendinizin farkınıza varmanız için söyledim. Çarpıtmak ve kendi hevesleriniz doğrultusunda anlamak... Bütün beceriniz bu. Derinlik kavramınız yok.

Mutluluklar.
Alt 08-08-2005, 02:29
Justhinking Justhinking isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Birveiki Allah razı olsun...

Sabır selameti getirir ama ne kadar süreceğini kimse bilemez ilmi sınırdan münezzeh olandan gayrı. Birveikinin yazılarına ciddi bir cevap bekliyorum.

Bunlara mantıklı bir cevap bulamayan bir insan nasıl reddedebilir ki dini, İslamı? Yobaz derler bana hergün. Düşünmeden inanıyor muşum? E peki sen bütün koşulları, durumları değerlendirdin de mi Tanrı yok diyorsun... Her tarafını aramadan bir evin nasıl yok dersin görmediğin bir eşyaya..

Sen okuyp kabul edersin bir insanın yazdığını sen düşünüyor olursun, sen bilimsel konuşursun onların dediklerini anlatırken bana; ben elin amerikalısının bulduğu insani ilkeyi anlatırım, ben bana düşün diyen dinimi anlatırım yobaz olurum.

Leküm diniküm veliyeddin deme zamanı gelmedi daha; sabır peygamber mirasıdır. Düşünmeyi emreden dinle bilimi karşı karşıya gelmemelidir.

Allahın rahmeti bereketi selameti hidayeti üzerimize olsun..

How can you be so sure?
Alt 08-08-2005, 03:56
kayser kayser isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Be kardeşim bin kere dedik allahın yok olduğuna karar vermek için düşünmeye gerek yok.Ben niye uğraşayım eğer varsa bana belirtmeliydi.Beni adam yerine koyup bir işaret göndermiyor çölün kötü arabına peygamber yolluyor.Sonra da ben ona kulluk edecekmişim.Yok arkadaş benim bitli araplardan neyim eksik.Ben de peygamber isterim ben de mucize isterim.Hem o zamanki insanlara mucize sahibi peygamber göndermenin ne anlamı var,onlar zaten bu tür şeylere inanmaya hazır baksana putlara tapıyorlar.Asıl şimdiki insanın mantığı (Tabii mantığı olanların) doğa üstü şeylere karşı çıkıyor.Göndersin bize bir peygamber,şöyle körlerin gözünü açan,sakatları iyi eden,gökteki Ay'ı yere indiren bak nasıl inanıyoruz.Yoksa o ayetlerdeki gökkubbe veya demiri indirdik masallarıyla olmaz bu işler.İş ayetlere kaldıysa bu kadar kudretli bir allah niye ayet indirip de köleliği kaldırmamış diye sorarım ben,niye bir ayette senin dinin sana benim dinim banadır deyip başka bir ayette yakaladığınızı öldürün ellerini ayaklarını çapraz kesin,cizye verinceye kadar savaşın demiştir diye sorarım.Hani düşünün diyorsun ya ben bunları düşünürüm.

Önerilen Siteler