Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-03-2008, 00:35
Üye Değil

Standart Eğitim Sistemimizde Kürtlerin Asimilasyonu

Eğitim sistemimiz Kürt çocuklarını asimile ederek onlara Türk etnik aidiyetini sağlamaya yöneliktir. Tarih ve Sosyal Bilgiler gibi ders kitaplarında milli tarihimiz anlatılırken Türklerin orta asya kökenli olduğu atalarımızın Göktürkler, Hunlar, Oğuzlar olduğu söylenmektedir. Bunlar pek açıktır ki etnik Türk topluluğunun tarihidir.

Oysa Türkler orta asya da iken bugünkü Anadoluda Kürtler yaşamakta idi. Oğuzlar, Göktürkler Türkiye vatandaşlarından Kürt etnik aidiyetinde olanların değil Türk etnik aidiyetinde olanların atalarıdır.

Türk etnik topluluğunun tarihini Rum kökenli Türkiye vatandaşına, Kürt kökenli Türkiye vatandaşına işte bu bizim, sizin, hepimizin tarihidir diyerek anlatmak asimilasyondur.

Bir diğer asimilasyon derslerde dünya ülkelerinin, çeşitli toplulukların bilgileri verilirken ülkemizdeki Kürt toplumu hakkında hiç bilgi verilmemesidir. Bu şekilde Kürt toplumu çocukların zihnine "yok" olarak verilmektedir.

Orta 2. sınıfta Sosyal Bilgiler dersinde sınıfa anlatacağım konu Romanya idi. Romanya'nın başkentini, para birimini, yönetim şeklini, Karpat dağlarını vs. sınıfa anlatmıştım. Başka arkadaşlarım da diğer ülkeleri anlatmıştı. Ama asıl kendi ülkemizin içi kasıtlı olarak eksik anlatılmıştı. Bunu çok ileriki yıllarda anladım.

Sorunun bir diğer yönü koskoca Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde de yaşanıyormuş. Bu fakülteyi bitiren Hasan Cemal'in köşesinde yazdığına göre fakültede Kürt toplumundan, Kürt ayaklanmalarından, tarihinden hiç bahsedilmiyormuş.

Şimdi gelin traji-komik bir duruma daha bakalım:

Ankara'da Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi var. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de alanındaki en iyi fakültedir.

Bu fakültenin Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü bakın hangi anabilim dallarından oluşuyor:

Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü; Arap Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı, Hindoloji,

Japon Dili ve edebiyatı, Kore Dili ve Edebiyatı, Sinoloji, Urdu Dili ve Edebiyatı Anabilim

Dallarından oluşmaktadır

http://www.dtcf.ankara.edu.tr/dtcfdogudilleri.html

Bu durum insana yuh dedirtebilir ancak. Sen kalkıp Urdu dili, Kore dili, japon dili öğreteceksin ama ülkendeki milyonlarca Kürtün dilini öğretmeyeceksin. Kürtçenin önemli derecede Farsça, Arapça ve Türkçenin etkisi altında olması bir şeyi değiştirmez. Türkçedeki yabancı kelimelerin sayısı en az Kürtçedeki kadar olduğu biliniyor. Sonuçta bir İranlı da Türk de Arap da Kürtçeyi anlayamaz. Hatta Kürtçenin farklı lehçelerini Kürtler de anlamaz.

O halde Dil ve Tarih Coğrafya fakültesinde Kürtçenin pas geçilmesinin tek bir nedeni olabilir: Kürtleri yok saymak, Kürtçeyi yok saymak.

Bir etnik topluluğu asimile etmenin en uygun yöntemlerinden biri dilini yok etmektir. Bu ise gerek ilk öğretimimizde gerek orta öğretimimizde gerekse de üniversitelerimizde sistematik olarak yapılmaktadır.

Türkiyedeki şoven-militarist milliyetçiliğin hedefi PKK'yı değil Kürtlüğü yok etmektir. PKK'nın terör eylemlerine baş vuruyor olması yukarıdaki belirlemelerin doğru olmadığını göstermez. PKK olsun veya olmasın, haklı olsun veya olmasın Türkiye'de Kürt Sorunu vardır. Kürtlüğü asimilasyondan vazgeçilmelidir.
Alt 20-03-2008, 01:03
Üye Değil

Standart Re: Eğitim Sistemimizde Kürtlerin Asimilasyonu

elbette asimile etmek çabasındadır. kendi kültürünü yerleştirme çabasındadır. ancak şunu unutmamak gerekir ki kürt halkı yıllardır büyük bir direnç gösterek asimile olmamaya çabalamıştır. ancak başka bir kültürün etksinde kalmıştır. o da batı kültürüdür yani abd ve ab kültürüdür. tc nin batısını etkileyen bir kültür sonraları göçler nedeniyle batıya yerleşen kürt halkını etkisine almıştır ancak ilk gelen jenerasyon yine direnç gösterip kendi kültürünü devam ettirmiştir. sonraki jenerasyonların bir çoğu iki kültür arasında sıkışıp klamıştır. bu arada barbar kültürü denen bir kültür ortaya çıkmış. bu kültür de bugünkü metrolpollerde kapkaç vb eylemleri gerçekleştirenlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. bu yeni kültür sadece kürt halkını değil tüm halkı etkilemiştir. şunu da ifade etmeliyim. kürt kesimi içerisindeki bazı gruplar çocuklarını bundan sıyırp gerçekçi bir kültürel yapıyla yetiştirmiştir. apo nun 10 çocuk doğurun demesine uynalar ise hüsrana uğramıştır. bunlar arasında derslerini alanlar bugünlerde çocuklarını türklerden daha kültürlü bir şekilde yetiştirmektedir.
Alt 20-03-2008, 02:00
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sokaklarda Ermeniyim, Kürdüm diye bağırmak demokrasi hatta Kürdüm diye ABD’den silah alıp Türk öldürmek de demokratik bir hak olarak görülmektedir. Buna karşı Türküm, milliyetçiyim demek suç halini almıştır.

Emperyalizmin güdümünden çıkamayanların, dışarıdan uyaran olmadan, zorla milliyetçilik yapanların mazlum edebiyatı yapmaya hakları yoktur.

Kemalist milliyetçilik, etnik kökene bağlı değildir. Bu ifade bir türlü algılanmak istenmemekte.

Gelin, biz hepimiz tek bir ulusuz, sizler de bu ulusun asli unsurusunuz önermesine karşı hayır biz azınlığız diyenlere benim söyleyecek çok da sözüm yok. İkinci sınıf vatandaşlık isteyen aydıncıkların solculuk taslamasına ancak gülerim.

Ulus kavramı ortadadır ! Etnik bölücülük yapmaya çalışanlar ortadadır ! Gerisi de laftır !

Castro'nun sözleri bu noktada önemli.

“Türkiye’deki olayları yakından izliyorum. Umarım ve dilerim ki, sizin
oradaki Kürt Hareketi, Yankee’nin (ABD’nin) petrol bekçisi olmaz.”

Bu sözleri Fidel Castro kendini ziyarete Türkiye’den gelen bir heyet önünde söylüyor. Bu heyet içindekilerden biri de Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan’dır. Yıl ise; 1994. PKK Hareketi’nin Şemdinli baskını olayından sonraki yıllar.

Daha ortada ne Irak işgali var, ne de Apo’nun yakalanması meselesi.

Ne yazık ki Castro’nun belirttiği gibi Kürt Hareketi ABD’nin yani Yanke’nin elinde adeta oyuncak olmuş durumda.

Yanke’nin AB destekli Ortadoğu işgalinin en büyük destekçisi artık Kürtler oldu.

Kürtler verdikleri mücadeleye “bağımsızlık” adını veriyorlar.

Dünya’nın süper gücüne “petrol bekçiliği” yapmanın adı ne zamandan beri
“bağımsızlık mücadelesi” oldu.

Üstelik bu bekçiliğe sadece Kürtler içindeki bir grup değil önemli bir
çoğunluk aday, kamuoyuna açıklanan araştırma sonuçlarına göre Türkler’in %80-82’si ABD’nin Irak işgaline karşı iken Kürtler’in %92’si bu işgalden yana ve bu işgalin bölgeye demokrasi getireceği düşüncesi var.

Şimdi soruyorum size kim faşist ! Kim antiemperyalist !

Fidel Mustafa Kemal'i dünyanın en büyük devrimcisi olarak görürken kürtçüleri amerikan uşağı olarak görüyor !

Castro, Atatürk'ü kastederek,

"O'nun yaptıklarını ben başaramazdım. Asıl devrimci Atatürk'tür." diyor ve şöyle devam ediyor; “Bu kadar büyük bir devrim yaptım ama Atatürk'ün yaptıklarını başaramazdım."
Alt 20-03-2008, 02:04
hysteria hysteria isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

O *halde *Dil *ve *Tarih *Coğrafya *fakültesinde *Kürtçenin *pas *geçilmesinin *tek *bir *nedeni *olabilir: *Kürtleri *yok *saymak, *Kürtçeyi *yok *saymak.
*
evet kurtlerde bu yuzden daga cikmislardir ve haklilardir! degilmi?!

kurtluk o kadar asimile olmaktadir ki lazlara cerkezlere kendi lehceleri ogretilirken birtek kurtlere bu hak taninmamistir.
Alt 20-03-2008, 02:27
Safirat Safirat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Baştan sona safsata dolu bir yazı.

Türklüğün etnisite olduğunu söylemek en basit tanımıyla ilkokul düzeyidir.
Ayrıca Kürtlerin Türklerden önce Anadolu'da yaşadığını söylemek "kart kurt" hikayesi kadar gülünçtür. Türkler Anadolu'da 15 bin senedir mevcuttur. İstersen ispatlayayım da şaşır.

Ama ben başka bir şey söyleyeceğim. Hadi diyelim 1000 yıl önce geldik (1071'de)

Peki bu neyi gösterir?

Şimdi Bizanslılar da Türkler'den önce Anadolu'daydı o zaman. Peki Bizansın torunları olan Rumlara mı bırakalım şimdi bu toprakları

Veya bu topraklar Rumlarındır mı diyelim?

Ne istiyorsunuz?

Biz Türklerin hep kendimizi "misafir" gibi görmemizi mi? Ev sahibi değiliz ama misafiriz, öyle mi?

Bu mudur aşılamaya çalıştığınız psikoloji?

Bu "daha önce var olanın o toprakların asıl sahibi olduğu" iddiası o kadar komik ki...

Kızıldereliler için de geçerli bu durum ama beyaz adam çıkmıyor o topraklardan. Çıksın mı

Komedi devam ediyor:

Bir diğer asimilasyon derslerde dünya ülkelerinin, çeşitli toplulukların bilgileri verilirken ülkemizdeki Kürt toplumu hakkında hiç bilgi verilmemesidir. Bu şekilde Kürt toplumu çocukların zihnine "yok" olarak verilmektedir
Kürt toplumu hakkında bir bilginiz var ise siz verin de görelim. Kürt tarihçileri daha "Kürt" isminin nereden geldiğini bile bulabilmiş değiller. Onların da kendilerine göre "kart kurt" teorileri var tabii yersen

Uydurma Med, Guti hikayeleri de masal statüsüne bile girmiyor. Sallama statüsünde.
Tarihte bir Kürt devleti ve milleti de bulamayan bu zevat "Apo geldi de biz Kürt kimliğimizin farkına vardık ya Apo olmasa idi ne yapardık" diyecek kadar saçmalama yarışına girmişler.

Yahu milli kimlik öyle bir adam çıkacak da 1980 yılında sen o saate kadar bilmeyecen de o saatten sonra o adamdan öğreneceğin bir durum değil ki. Milli kimlik tarihten kopan gelen bir şey.

Yani tarihten kopup gelmemişse zaten o milli kimlik olmadığı için gelmemiştir. Kürtlük hiçbir zaman bir "ulus kimliği" olmadı. O yüzden de şaşkın ördek gibi avare dolaşıp kendilerine sallama bir "ön ata / ön kavim" bulma telaşına düştü sözde Kürtçü teorisyenler ve tarihçilerin okurken oturup ağladığı Med/Guti hikayeleri uydurdular.

Bakın bu topraklardaki Kürtçülük akımlarına hep emperyalizmin Osmanlı ile olan iştigali ile ortaya çıkmıştır.

Emperyalizm Anadolu topraklarına girdiği veya girmek istediği her noktada Kürtçülük akımını desteklemiş teşvik etmiştir. Onların ulusları bin parçaya bölme konusunda eşsiz hünerleri vardır.

En ufak bir faklılık, topluluklar arasındaki lehçe farklılığı bile onlar için bir fırsattır.
Hemen sen gel bakalım yamacıma seni azınlık yaparız, sana haklar veririz, gir koltuğumun altına
türünden bir siyasete başlarlar. *

Maksat mümkün olduğu kadar çok parçayı bütünden kopartmak ve bütünün gücünü kırma ve kopanı da kendisine muhtaç halie getirmek.

Kısacası dostum Kürtlük bir etnistedir, Türklük ise bir millet adıdır.

Önce yaparsınız etniste, millet tanımınızı sonra Kürtlük uyuyor mu buna bakarsınız, bu topraklarda bir mi yoksa iki mi millet var bize söylersiniz biz de öğrenmiş oluruz.

Konuya bilimsel bakılır öyle basmakalıp cümleleri binlerce kez tekrar ededurmak bir fikir değil propagandadır.

Yok Kürtler Türkler'den daha önce yaşıyormuş...

Hadi ispat et.

İstersen ben Kürtlerin Turan soyu olduğunu ispat edebilirim.

Peki o zaman ne yapacaksın?

Fikrini değştirecen mi? Hiç sanmam. Çünkü niyet başka.

Bebek katillerine övgüler düzenler bize İNSANLIK adına hiç bir şey öğretemezler.
Alt 20-03-2008, 03:14
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Kimin nereden geldigini birakin da esas gunumuzde olan soruna care gosterin.
Turk sadece bir milleti degil, bir etnisiteyi de temsil eden bir kelimedir. Bugun Turkiye sinirlari disinda Turkik devletleri kardes saymak, Azerbaycani kayirmak neden acaba?
Gecenlerde sohbet odasinda bir arkadasa; "Yurt disinda bir toplantida *tanistigin Turkiyeli bir rum, ermeni, veya kurt'e mi kendni yakin hissedersin yoksa turkmenistanli bir turk'e mi" diye sormustum.Elbette turkiyeliye diye cevap vermisti. Demek ki etnisite degil insanlari bir araya getiren. Ancak bir sinifin digerinin ustune baski uygulamasi, eninde sonunda direnisle karsilanacaktir, Isterse toplumun tumu ayni etnisite olsun, birsey farketmez.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 20-03-2008, 05:33
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Yazınız için teşekkürler sayın cem. Gayet yerinde tespitler olmuş ve benim de anlatacagım bir olaya arguman oluşturmuş.

Yabancı dil agırlıklı fakat resmi bir lise mezunuyum ve tarih dersine hep bir hassaslığım vardı. Fakat resmi tarih hep bana süphe ile yaklaşmam gerektiğini fısıldıyordu içten içe. Etrafımda olan bitenleri görüyor kürt yogunlukta bir bölgede yaşıyor ve bu insanların nereden geldiğini öğrenmeyi arzuluyordum. Tarih dersimize bir yarbay eşi giriyordu ve bir gün yazılı bir yoklamanın ardından erken bitirdiğim için *hocam bir sorum vardı size ve merak ettigim bir konuydu dedim. Tarihle ilgili oldugumu bilir ayrı tutardı beni ve sor ama yazılı olarak sor ben sonra degerlendirir sana haber veririm dedi. Bir kagıt alıp sorumu yazmaya başaladım. Yazılı kagıdının altına yaz, ben okurum dedi. *Yazılı kağıdının arkasına sadece şunu yazdım " kürtler nereden gelmişlerdir ve nereye dayanır milliyetleri? "

Yazılı yoklama sonuclarını bekliyoruz ki haftada iki saat tarih dersimiz var. Hoca bir hışımla girdi sınıfa, adımı anarak cık sınıftan dedi. Ne olduguna anlamn veremedim. Sınıftan cıkınca karsımda bir kac okul ögretmeni ve hocanın yarbay eşini gördüm. Müdür de disiplin kurulu adına orda meger. Odama buyrun deyince müdür odasına yöneldik. Başladı yarbay sorular sormaya. İlk soru şu; kürtmüsün ve nerelisin?
Babam kafkas göçmeni, annem yezidi dedim. Yani türksün sen dedi ki hala bu ne sacmalık diyorum yada ne dayatma. Babamın görevi icabı buraya gelip yerleştigmizi ve aslen farklı bir sehirli oldugumuzu soyledim. Bu kezde alevimisin *ded Hayır sunniyiz dedim.
Hocam dayanamadı atladı ordan; kızım sen kımlerle gorusuyorsun, varmı etrafında pkk propagandacıları demezmi. Nasıl yani dedim. Beni neden sorguluyorsunuzki? Hocam yanıtladı; neden kürtleri merak ediyorsun? yada nerden geldikleri ile neden ilgileniyorsun dedi. Etrafımdaki bütün insanlar nerdeyse kürt dedim nasıl merak etmeyeyim ki. Hadi biz orta asyadan, oguz kayı boyundan geldik bu da onun gibi bir merakdı dedim.
Yarbay atladı, merak edilecek neleri varki, onlar bir halk bile degil aslında onlarda türk ama bilmiyorlar dedi. Bende bunu merak ettigimi soyledım ve bunun ıcın sordgumu dile getirdim ama bu sorgunun eger farklılıklar yoksa neden yapıldıgınıda icten ice dusunuyorum.

Müdür araya girdi, kızımız başarılı ve örnek bir ögrencidir ailesinide tanırız, vatansever insanlardır dedi. Yarbay ; evt beyni yıkanıyor olabilir demezmi

Neyse bu olay bir şekilde müdürn refaransları ve benim cevaplarımla ( babam kafkas göçmeni yani tamam türküm) diye kapatıldı. Aileme haber verildi. Annem duyarlı bir kadındır ki gelip ortalıgı birbirine kattı Bir egitim kurumunda merakı için bir öğrencinin hain statusunde sorgulanmasını hazmedigini gereken yerlere başvuracağını belirti. Müdür araya girip olayı yine kapattı fakat tarihcinin gözetimi altında okul bitirmeme engel olunamadı ne yazikki. Kürt dosyamıda ne yazikki kapatıp illegal kanallarla bilgilenmeye sevkettim ötesi için. Devlet olarak İLLEGAL kavramımızda pek kabarık ya hadi neyse.

Velhasıl; Kürtlerin neler yaşadıklarını bırakın, asimilasyonlara ugradıklarını konuşmayı bırakın bu milletin nerden geldiğini sorgulamak bile neredeyse bütün ögrencilik kariyerime son noktayı koyduracaktı. İşte böyle tahammulsüz ve paranoyak bir ülkede ve böyle ırkçı politikacılar yada egitimcilerce yönetilip, eğitiliyoruz.
Alt 20-03-2008, 07:00
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sayin meaculpa, gercegi yasayan daha iyi bilir. Yasamis biri olarak problemin ana kaynaklarini tespit etmissiniz. Sizin yerinize bir kurt kokenli talebe sorsaydi ayni soruyu, basina gelecekleri gorur gibi oldum. Bu milleti bolen devletin ta kendisi olmus, basindan sizinkine benzer olaylar gecen kurt cocuklari ses cikarmasa da bir kin gudecektir bu siniflandirmayi yapanlara.
* Anadolu tarihinde, hititler, ligyalilar, urartu, yunan medeniyetinden bahsedilir de kurtler hic yokmus gibi davranilir. Kanunlarla ulkemizde yasayan kokeni ne olursa olsun her bireyin haklari korunmadikca, esit davranilmadikca ortaya eninde sonunda bir sorun cikmasi kacinilmazdir.
* Devamli Kanada ornegini veriyorum, herhalde biktirdim. Kanada vatandasi olan bir insanin rengi, dili, dini, kokeni ne olursa olsun kanunlar karsisinda esittir. Irkcilik yapanlar hapisle cezalandirilir. Dunyanin herbir bucagindan gelenlerle, burada dogmus buyumus biri arasinda fark gozetilmez.
Bu derecede kozmopolit bir ulkenin insanlarinin ahenk icinde birbirlerini rahatsiz etmeden yasamalarinin sirri belki de bundadir.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 20-03-2008, 10:45
Üye Değil

Sevgili İmhotep,

Yazdıkların arasında eğitim sistemimizin Kürtlere yaklaşımıyla ilgili bir satır bile göremedim. Genel bağlamda Kürt sorunu zaten başka başlıklar altında tartışılıyor. Bu başlık altında özel olarak eğitim sistemi içinde kalalım lütfen. Konuyla ilgisi olmadığı için mesajını silmek isterdim ama farklı yorumlanacağını düşündüğüm için vaz geçtim.

Hysteria,
Bu başlıkta dağa çıkma ve silaha sarılmayı ele almıyorum. Lütfen varsa eğitim sistemimiz ve Kürtler konusu içinde kalınız.

Safirat,
Sen önce yazım üslubunu değiştir arkadaşım. Bu üslupla bu mekanda uzun süre kabullenebileceğini sanmıyorum. Yazım hakkında şu kelimeleri kulllanmışsın:

..safsata
..ilkokul düzeyi
.. kadar gülünçdür
..komik ki
..komedi devam ediyor

Yani sen kendince bu küçümseme içeren ifadeleri kullanınca haklı oluyorsun ve üste çıkmış oluyorsun değil mi? Genellikle bu üslubu kullanıyorsun.

Amacın sitedeki ortamı kızıştırmak, tansiyonu yükseltmek. Forumlarda bu tür üslup kullanarak karşındakini de benzeri üslup kullanmaya kışkırtmak. Bu şekilde forumlarımızda anarşi ve sanal terör ortamı yaratmaktır amacın. Bunu artık sitenin çoğu müdavimi biliyor. Bu nedenle yazım üslubunu düzeltene kadar yazılarına karşılık vermeyeceğim. Kurduğun tuzağa düşmeyeceğim.
Üslubunu görmezden gelip mesajının içeriğindeki iddiaları yanıt vermek üslubunu meşru görmem anlamına gelecektir. Bu nedenle sadece bir üye olarak diğer arkdaşlarıma da safiratın benzeri mesajlarını yanıtlamamalarını tavsiye ederim.

Mealcupa,
Anın, ülkemizde Kürt kimliğinin ne derece inkar düzeyinde olduğunun çok çarpıcı bir örneği.
Alt 20-03-2008, 11:04
Üye Değil

arkadaşlar asimilasyon konusundan nerelere atlamışsınız. arkadaşlar eğer iktidar bir ırkın elindeyse diğer ırkları asimile etme çabasında olacaktır. türk kürt vs fark etmiyor. kürtler iktidar sahibi olsaydı türkleri asimile etmeye çabalayacaktı. peki kürtler türklerin pollitikaları nedeniyle asimile oldu mu? hem evet hem hayır. daha önce söylediğim göçlerin nedeni ne idi? pkk nin varlığı ve mevcut olağanüstü hal koşullarıydı. pkk nin ortaya çıkmasındaki etmenler nelerdi? Mustafa Kemal zamanından bu yana devam eden kürt meselesi, kürtlerde var olan feodal yapının kırılamaması, altyapı yetersizliği ve ekonomik yetersizlik vs. bu sorunların çözümlerine yönelik tc devleti herhangi bir adım attı mı şiddet ve sindirme poltikası dışında? peki kürtlerin bu sorunları çözmeye yönelik çözümleri oldu mu pkk yi desteklemek dışında? kürtler birşeyleri devletten beklemek yerine neden kendileri harekete geçip bir şey yapmadılar? feodal yapıdan mı kaynaklanıyordu? yoksa onlar da türkler gibi bir başımız olsun bizi yönlendirsin derdinde mydi? o bölgede hayali yatırım yapanlar bugün gıptayla baktıkları kürt işadamlarından bazıları değil miydi?
eğer bir suçlu aranacaksa hepimiz suçluyuz, eğer mağdur olan birileri varsa hepimiz mağduruz. bu ülkenin tek sorunu kürt - türk meselesi değildir. siz böyle konuları tartışarak birilerine gönüllü olarak hizmet ediyorsunuz. kürt türk meselesi hallolunca ne olacak? yine karşınıza sorun çıka(rıl)acak.

Önerilen Siteler