Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-03-2008, 22:38
rebera_roni rebera_roni isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Cehennem yok(mu?)

Danimarkalı rahipler, cehennemin olup olmadığını tartışıyor...

Danimarka’da rahipler, İncilde cehennem ile ilgili bir açıklamanın yer almadığını belirterek, dinle ilgili yeni açıklamalarda bu konuya yer verip vermemeyi tartışıyor.

Danimarka’da artan cehennem ile ilgili tartışmaların, Norveç’te bu

konuyla ilgili olarak yapılan ve 2010 yılına kadar bitirilmesi planlanan

yeni İncil çevirilerinden kaynaklandığı bildirildi.

Danimarka’nın Aorhus kentinde bir kilisede görev papaz Jacob Holm,

gazetelere yaptığı açıklamada, cehennemin insanların hayattayken

içlerinde yaşadıkları bir hal olduğunu belirterek, "İnsanların sonsuza

kadar cezalandırıldığı bir cehennem hayatı yok. İncilde de böyle bir

tarif bulunmuyor" dedi.

Cehennem tanımının ilk kez Ortaçağ’da yapıldığını ve İncil’e bu dönemde

girdiğini kaydeden papaz Jacob Holm, "Tanrı bize sonsuz sevgisini

bağışladığı için cehenneme göndermez" dedi.

Tartışmaya katılan papaz Anders Dalgaard ise her şeyin zıttı ile var

olduğunu kaydederek, "Cehennem yoksa, cennet de yoktur" iddiasında

bulundu.

Danimarka’da cehennem ile ilgili yaşanan tartışmalara İsveç gazeteleri

de yer verdi.

Nüfusun büyük çoğunluğunun Protestan olduğu Danimarka’da bu

tartışmaların İncilin yeni çevirisi çerçevesinde yürütüldüğü ve cehennem

kavramının bu çevirilerde yer almayacağı kaydedildi.

İsveç gazetelerinde bu haber ile birlikte yer alan anket sorusuna yanıt

veren okurların yüzde 80’i de cehennemin var olduğuna inanmadıklarını

belirtti.

haberin linki * *http://www.milliyet.com.tr/default.a...03.2008&ver=33

HiÇ BiRŞeY HaKKıNDa HeRŞeY
Alt 25-03-2008, 15:48
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Re: Cehennem yok(mu?)

Saygideger arkadaslar;

Cehennemin varligini;isteyen kendi paraleline (vara) isteyen karsi ucuna (yoka) tasiyabilir.

Bu herseyde oldugu gibi,iki ucun biribirini ikna etme-olma savasidir.GALIBI-MAGLUBU YOKTUR.

Ben kisisel olarak cennetin varligi ikileminden arinmis bir dusunceye sahibim.Yani,cennetin varligi ikilemi hakkinda bir fikir uretmeme ve tartismaya girmeye ihtiyacim yok.

Yalniz su kadarini soyliyeyim.Asil cehennem dunyada ki olan.

INSANOGLUNUN HER TURLU BOLUNMUSLUK TEMELINDE BIRILERI GUCLERINI KULLANARAK BIRILERINE DUNYAYI CEHENNEME CEVIRIYORLAR.Yerine gore cenneti olumden sonra vaadederek ve bu dunyayi gecici gostererek.

Ben cenneti oldukten sonra degil-cunku benim olum ben degilim-yasarken tatmak istiyorum.Bunun icinde gereken mucadeleyi veriyorum ve olene kadar da verecegim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 25-03-2008, 16:13
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın Evrensel-İnsan,
İnsanlık mücadelenizi destekliyorum.
Bireysellikten insanlığa geçilmesi ve dünyanın cennete dönüştürülmesi ve insanlığın kazanması için mücadele ,mücadele ve mücadele
Saygılar

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 25-03-2008, 16:30
Kıdemli Üye

Saygideger aydoe;

Bu insanlik dolu dileklerine aynen katiliyorum.Mucadelenin bilincini varamayan ve bu bilinci birilerine birakan (somut veya soyut),insani ve onun insanligini tadamadan gocup gidecektir.

Kendisine insan diyenin insanligi tadamadan gocup gitmesinden daha vahim daha aci ve daha celiskili bir olgu olamaz.

NE DESEM BILMIYORUM"KENDI DUSEN AGLAMAZ"MI? YOKSA"HER KOYUN KENDI BACAGINDAN ASILIR"MI? YOKSA"KENDI KENDINE (ALLAH DEGIL) AKIL FIKIR VERSIN"MI?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 25-03-2008, 17:23
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Burda onemli olan bizim cehennemin var olup olmadigini dusunmemiz degil. Incil'de cehennemin gecip gecmedigi ile ilgili tartisma. Yoksa ateistlerin, deistlerin, agnostiklerin cehennem gibi seyleri inanmadigini herkes biliyor.

Cehennem'in Eskk Ahit'te gecmedigini biliyoruz. Eski Ahit'te Oluler Diyari var. Burasi butun olulerin gidecegi yer. Cennet ise oldukten sonra gidilen bir yer degil, Adem ile Havva'nin yasadigi yer. Yeni Ahit'te cehennemi anlatan, tarif eden ifadeler bulunmasina karsin ornegin Yehova Sahitleri gibi hiristiyan sektleri Cehennemi kabul etmiyorlar. Ayrica liberal hiristiyanlar da cehennem, cennet, melek, seytan gibi kavramlarin semboller oldugunu dusunuyorlar.

Ben kendi adima Incil'de tarif edilenin cehennem kavramina uydugunu ve bunun da hiristiyanligin olusum surecinde dogu dinlerinin bir etkisi oldugunu dusunuyorum. Ama cehennem asil gucune hiristiyanlikla degil islamiyetle ulasiyor. Incil'deki ancak baslangic halinde. Ornegin Luka'nin metninde zengin adam *oldukten sonra melekler tarafindan alinip goturulur ve alevler icinde yanarken Ibrahim'den bir istekte bulunur. Yasarken surekli kapisinin onunde bu zengin adamin kirintilariyla beslenen Lazar adinda bir adam vardir. Zengin adamin ricasi soyle olur: "Ey babamiz Ibrahim, bana aci. Lazar'i gonder de parmaginin ucunu suya batirip dilimi serinletsin. Bu alevlerin icinde azap cekiyorum." Burda anlatilan olaya biz gelismenin daha ileri asamasini bildigimiz icin kolayca cehennem adini koyabiliriz. Ancak Islamiyet diye bir dinin hic cikmadigini ve ortada sayfalar dolusu cehennem tarifi olmadigini dusunun. Acaba bu anlatimi cehennem olarak mi yorumlardiniz? Sanirim Danimarkali rahipler bunu tartisiyorlar.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 25-03-2008, 17:28
Üye Değil

savaş ve mücadele sürekli mevcuttur. ikna etme çabası da bir mücadeledir. ancak bu konuda mağluk veya galip olmayı değil bakış açısına yeni kategoriler katıp katıp katamadığımız ve kendi bakış açımızda aynı şeyi yapıp yapamadığımız önemlidir. birileri mağlup veya galip olmak için ikna çabasına girişmez, girişen varsa sadece kendi egosu tatmin etmek amacıyla hareket ediyordur. girişilen asıl çabanın nedeni karşındakine yarar sağlamak ve bu yararı sağlarken topluma da yararlı olmak; toplumun gelişimine katkıda bulunmaktır.

cennet ve cehennemin dünyamız olduğu vurgusu çok yerindedir. insanların hep yaptığı şeyin yani dışarıda var olanın dışında bir şey aramanın bir sonucu olarak cennet ve cehennem kavramları ortaya atılmıştır. dinlerde oluşturulan ödül ve ceza mekanizmasının yardımcı faktöründen başka bir şey değildir. eğer gerçekten bir insansanız zaten cennet veya cehennem olup olmadığı sizi zerre kadar ilgilendirmez. insan olmayı başarabildiği sürece cennet ve cehennem varsa bile kendi yolunda ilerleme erdeminden sapmayacaktır.

evrensel-insan,
insan düşünceleri ve eylemleriyle gelişerek insan olur. kendisini olduğundan farklı yansıtmakla insan olmaz. bir insan kişiliğini ortaya koymayı becerebilmelidir. bir felsefeye saplanıp kendi düşünceleri, eylemleri ve kişiliğine ters olsa bile onu kendisi gibi yansıtıyorsa kişisel yansımalarını ortaya koyamıyorsa insan olabilir mi? felsefede var olan görüşleri kendi görüşleri gibi yansıtıyorsa olabilir mi? o felsefeye hapsolmuş aciz bir yaratıktan bir farkı kalır mı?
Alt 25-03-2008, 18:11
Kıdemli Üye

Saygideger c_dy;

Bu konuda sana butun diyebilecegim.Benim ne dedigimin nasil bir dusunce yansittigimin yazilarimin nasil okunup algilandigiyla paraleldir.

Ben dusuncelerimi ancak yansitabilirim,yansittiklarimdan kimin ne algiladigini bilemem.

Ben henuz ne bir felsefe yansittim ne de felsefemin ne oldugundan bahsettim.Sadece benim ve dusunce tarzimin-ki bunu ben yansitmadim-sorunu evrensel temelde nasil algiladigini dile getirdim.Kisisel goruste belirtmedim.

Algiladigim kadariyla Turkiye de yasayan sizler,bu tip bir yazi turune alisik degilsiniz.Aslinda dun sohbet odasinda bu konuyu tartistik ve ordakilere anlatabildim.

Senden ricam,benim yazdigim turkcenin,sizin algilayabileceginiz turkceye cevirisini,-sitede simdiye kadar en algilanir bir bicimde aydoe isimli uye algiladi-AYDOE'YE SORMAN.

Ben ise artik bu tip aciklamali yazilar yazmaktan tusum da esneklik bitti (dilimde tuy bitti).Sonucta bunlarida ayni icerikte yazdigim icin seni tatmin edici bir cevap olabilecegini sanmiyorum.

AYRICA SEN BENI NASIL DEGERLENDIRMEK ISTIYORSAN DEGERLENDIREBILIRSIN.BU SENIN FIKRIN DER SAYGI DUYARIM.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 25-03-2008, 18:39
Üye Değil

ben seni çok iyi anlıyorum evrensal-insan. seni de çok iyi algılıyorum. merak buyurma ve yerinden kıpırdama lütfen. aydoe seninle konuştuysa ben de seninle chat odasında konuştum. hatırlarsan 19 martı 20 marta bağlayan gece sabaha kadar konuşmuştuk.
benim yukarıdaki yazımdaki vurgularımı algılayamamış olmana şaşırdım.

bir felsefe yansıtmıyor musun? yansıtmıyorsan ne mutlu! o zaman şerefe kadeh kaldıralım.
Alt 25-03-2008, 19:16
Kıdemli Üye

Saygideger c_dy;

Sen istersen gene kopyala/yapistir yontemine don.En azindan neyi copyalayip yapistiracagin hakkinda biraz dusunce uretirsin.

BEN BIR FELSEFE YANSITMIYORUM DEMEDIM.YAZILARIMIN YANSIMAYAN TEMELI-ARKASINDAKI DUSUNCE- BENIM FELSEFEMDIR DEDIM.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 25-03-2008, 19:20
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

arkadaslar konuyla ilgili fikriniz yok mu?

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/

Önerilen Siteler