Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-03-2008, 21:14
che21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
che21 che21 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Sözde Türk Solu

turksolu.org dıye bir site var malumunuz bu site güyya sol goruslulerın kurdugu bir siteymiş.
ama ıcerıgıne baktıkca insanı solcu olmaktan sogutacak yazılar var.

bunlarda solcuysa ben baska birşeyım dıyesı gelıyor insanın.
peki nasıl bir sol bu? deniz gezmişle ataturku nazım hikmetı che'yi yanyana koyup kürt varsa sorun var diyebılıyorlar.

ergenekonu ve ona baglı daha deşifre edilmemiş yapıyı sürekli alttan alta savunuyorlar,
kürtleri bir sorun olarak goruyorlar,hani bizim bildigimiz deniz gezmiş ve arkadasları sehpaya yuruken yaşasın kürt ve türk kardeşligi demişlerdi. oysa bunlar bu resımler bu semboller altında kürtlere demokrasıye gercek sola sizce hakaret etmıyorlarmı?

bu nasıl bir solculuktur? sizce solculuk bumu? bu siteyı samimi *sol gorusun savunuldugu bir site olarak gosterecek biri varmıdır acaba burda?
Alt 30-03-2008, 21:40
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: Sözde Türk Solu

sevgili che21, bahsettigin site, Semih Tufan Gulaltay'in grubuna ait. Semih Tufan Gulaltay, daha once Akin Birdal'a suikast saldirisinda bulunmus biri. Gulaltay su anda da Ergenekon cetesi uyesi oldugu icin tutuklu. Irkci bir gruptur, solculukla alakasi yoktur bunlarin.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 30-03-2008, 22:37
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

turksolu.org dıye bir site var malumunuz bu site güyya sol goruslulerın kurdugu bir siteymiş.

peki nasıl bir sol bu? deniz gezmişle ataturku nazım hikmetı che'yi yanyana koyup kürt varsa sorun var diyebılıyorlar.

ergenekonu ve ona baglı daha deşifre edilmemiş yapıyı sürekli alttan alta savunuyorlar,
kürtleri bir sorun olarak goruyorlar,hani bizim bildigimiz deniz gezmiş ve arkadasları sehpaya yuruken yaşasın kürt ve türk kardeşligi demişlerdi. oysa bunlar bu resımler bu semboller altında kürtlere demokrasıye gercek sola sizce hakaret etmıyorlarmı?

bu nasıl bir solculuktur? sizce solculuk bumu? bu siteyı samimi *sol gorusun savunuldugu bir site olarak gosterecek biri varmıdır acaba burda?
Başka bir topluma tavır alan, adını zikrederek o toplumu eleştiren, aşağılayan, sorunların sebebini o toplumda görenlerin etiketi ne olursa olsun özünde ırkçıdır.

Ben bu grubu;
Geçmişte sağda olup ta solun halkçılığına, devrimciliğine imrenen ama bir taraftan da aşırı milliyetçi görüşlerinden kopamayanlarla, geçmişte solda olup ta aynı zamanda milliyetçi düşünceler taşıyanların birlikteliği olarak görüyorum.
Bu tür oluşumlar oportünisttir. Milliyetçilik, anti-emperyalizm bağlamında devrimcilikle bağdaşır elbette, ama ırkçılık asla. Bir devrimcinin milliyetçiliği ancak yurtseverlik ve halkçılık olabilir.
Ama kendi yurdunu ve halkını başkalarından üstün görmeye kalkışmaz ve diğer halkları ezerek kendi ulusunu üstün hale getirmeyi de amaçlamaz. Bu nazizimden, faşizmden farksız olur.

Köpekleri sevip te başka hayvanlardan nefret edenlerin hayvansever olamayacağı gibi,
Kendi halkını sevip te başka halklara düşman olanlar da ne yurtsever ne de devrimci olabilirler.
Alt 06-04-2008, 12:05
Aydinlik70 Aydinlik70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

che21";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Bir dinleyin

Önerilen Siteler