Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-04-2008, 01:38
no_religion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_religion no_religion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ölümsüzlük mümkün mü?

Ölümsüzlük mümkün mü ?..

--------------------------------------------------------------------------------

Ünlü İngiliz bilim adamı Desmond Morris, son makalesinde ölümsüzlüğün bir hayal olmadığını yazdı. Morris, tıpta ve bilimdeki gelişmeler sayesinde ölümün kaçınılmaz son olmadığı günlerin yakında geleceğini belirtti.

Çıplak Maymun, İnsanat Bahçesi, Sevmek Dokunmaktır ve İnsan-Hayvan Sözleşmesi gibi kitapları dünyada milyonlarca satan ünlü bilim adamı Desmond Morris, İngiliz Daily Mail Gazetesi’nde yayınlanan son makalesinde, "ölümün kaçınılmaz son olmadığı günlerin yakında gelebileceğini" iddia etti.

80 yaşındaki Morris, "Eğer tıp, bağışıklık sistemini mükemmel hale getirebilir ve her türlü virüse karşı bizi koruyabilirse, ölümsüzlük neden gerçek olmasın" dedi. Savını güçlendirmek için 121. yaşgünü partisine katıldığı dünyanın en uzun yaşayan kadınlarından biri olan Fransız Jeanne Calment ile tanışmasından söz eden Morris, şu bilgileri verdi:

"Calment’in sıktığım eli, Vincent van Gogh’a boya verip parasını almıştı... Ne diyet yaptı, ne de fitnes meraklısıydı. Tam tersi, alkol düşkünü, sigara tiryakisi, çikolata ve tatlı tutkunu bir insandı. Doktoru 117 yaşındayken içkiyi ve sigarayı bırakmasını salık vermiş. Calment, uzun yaşamını sakin doğasına borçlu olduğunu düşünüyordu. Doktoru, Calment’in yaşamı boyunca hiç hastalanmadığını söyledi. Demek ki Calment’in harika bir bağışıklık sistemi var. İşte uzun yaşamın sırrı."

Morris, "Her birimiz, ölümsüz genlerimizin deposu durumundayız. Genlerimiz çocuklarımıza geçer ve biz ölürüz. Ama eğer bağışıklık sistemimiz mükemmel hale getirilebilirse, uzun yaşamak ve hatta ölümsüzlük hayal olmaktan çıkar. Belki şimdi değil ama yakın gelecekte bu gerçekleşebilir" dedi.
:?:
Arkadaşlar sizce bu mümkünmü ve ileriki tarihlerde böyle bir durum olupta bu olanaktan yarlanamazsanız kendinizi şanssız görürmüsünüzzz
Alt 15-04-2008, 01:54
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: ölümsüzlük mümkün mü?

Calment, uzun yaşamını sakin doğasına borçlu olduğunu düşünüyordu. Doktoru, Calment’in yaşamı boyunca hiç hastalanmadığını söyledi. Demek ki Calment’in harika bir bağışıklık sistemi var. İşte uzun yaşamın sırrı.
Ikincisini bilemeyecegim. Yani guclu bagisiklik sistemi kismini tip belki halleder. Ama "sakin doga" olayi tam bir muamma. Iste bu kismi bizim Sivas'lilar yuzlerce yildir biliyorlardi.

Bir Sivas atasozu soyledir:

Adam adama demis ki: "Cok yasamak icin ne yiyim".
Cevap: "Gam yeme de ne yersen ye"

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 15-04-2008, 03:08
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Aynı anda istedigim iki şey; hem ölümsüz olabilmek hemde *bir gün ölmek istedgimde gercekten ölmek. ne tatminsiz bir ruh hali gibi duruyor ama sonsuz bir yasam bazen bunaltıyor beni. Bir rondo ortada. Hep aynı notalar , değişen tek şey notalara basan parmaklar.
Öte yandan ölümsüz olabilmek. Daimi bir yaşam, zamana yayılsada yeni seyler ögrenebilmek, yeni yasamlarda binlerce kez var olabilmek.

İtiraf ediyorum ben ölümsüzlükten yanayım herseye ragmen. Şiddetli bir yaşama arzusu her an etrafımda ve telaşla koşturuyorum saga sola, yetmeyecek bu yaşam diye. Acaba diyorum şu ömür olayı biraz uzasa fikrim degisirmiydi, mesela 65 yas ortalaması 120 lerde seyretseydi ama saglıklı ir biçimde
Alt 15-04-2008, 11:52
purple_angel purple_angel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ölümsüz olmak istemem açıkcası insan bıkar belli bi yaştan sonra yaşa yaşa nereye kadar =)
Ama meaculpa'nın da dediği gibi istediğim zaman ölme şansım olsa ölümsüz olmak isteyebilirdim..

Ve pek mümkün olduğunu da düşünmüyorum açıkcası ölümsüzlüğüm...Uzun yaşam belki ama ölümsüz olmak çok zor...

Hakikati Bulan Başkaları Ne Düşünür Diye Onu Söylemekten Çekiniyorsa Hem Budala Hem Ahmaktır.Bir Adamın ''Benden Başkası Yanılıyor'' Demesi Güç Kuşkusuz.Ama Sahiden Herkes Aldanıyorsa Adam Ne Yapsın...(DANIEL DE FOE)
Alt 15-04-2008, 12:30
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Bu, yani dogum yasam ve olum; biribirinden ayirilamaz ve icice gecmis bir uclemdir.

Bunun ne baslangici ne de sonu vardir. Sadece bir surectir. Ancak bir canli temelinde bakinildiginda anlam kazanir. Doga da genel anlamda zaten bu uclem yoktur. Bu uclemden biri degisime ugradimi ve ya ortadan kalktimi diger ikiside ona paralel olarak etkilenir. Bunlarin icinde sadece bag canlinin elindedir. Bu bag da yasamdir. Yasamin iki ucu canlinin ne bilebilecegi ne de algilayabilecegi olgulardir. Sadece spekulatif cevaplar mumkundur.Olumu tadamayan canli yasamiyla zaten olumsuzlugu yasiyordur. Bu surecte tarihler boyu bulunulan zamana,yere,bilgi duzeyine,gelismislik duzeyine v.s. yani yasami belirliyen standartlar uzerine degiskendir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 15-04-2008, 12:55
rebera_roni rebera_roni isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aman no_religion ne yaptın sen sakın AKP duymasın yoksa emeklilik yaşı sonsuz olur

HiÇ BiRŞeY HaKKıNDa HeRŞeY
Alt 17-04-2008, 05:18
no_religion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_religion no_religion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

böyle giderse akp de kendi emekliligini isticek iyice köşeye sıkıştılarr..ülkemiz gün gectikce kaosa sürükleniyor..ne zaman biraz atılım sürecine girsek böyle bir kaos olusuyor..özal zamanında da ekonomimiz biraz düzelmeye başlayınca pkk denen yahudi oyuncagı hortlamıstı.dış güçlerin işi oldugu apacık ortada....
herneyse asıl konuya gelelim bence insan iyice derinlemesine düşündüğü zaman ölümsüzlüğü istemiyecektirr..dogal olarak ben de istemezdim heralde ama gözlerden uzak aile derdi geçim derdi saglık sıkıntısı felan olmasaydı hiç düşünmeden evet ölümsüz olmak istiyorum derdim ama bu koşullarda çok zor....
Alt 17-04-2008, 05:30
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

BEN TEMELINDEKI OLUM DOGUM VE YASAM ARASIDIR. yani kisaca dogumdan sonra ki her zaman olume yaklasimdir.Ben temelinde olmek icin once dogmak ve yasamak gerekir.

Bu gerekirligin ortadan kalkmasi-ki ben temelinde mumkun degildir-olumun de ortadan kalkmasi demektir.

Yani, DOGUMSUZ VE YASAMSIZ OLUMSUZLUK MUMKUN DEGILDIR.GENEL ANLAMDA ISE ZATEN DOGANIN BOYLE BIR SORUNU YOKTUR.Dogaya gore bu bir olusum, degisim ve donusum surecidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 17-04-2008, 13:24
takip38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
takip38 takip38 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ölümsüzlüğü herkez ister ve son anına kadar yaşamayı.örneğin;birisini kapalı bi odaya koyun ve yavaş yavaş su boşaltın içeri,suyun seviyesi son hattine varana kadar içerideki kişi odanın en yüksek yerine çıkmaya çalışır yada son hattine kadar suyun yüzeyinde durmaya çalışır öleceğini bile bile.
Ölümsüzlüğün şuan için bulunacağını sanmıyorum ama uzun ömürlü yaşamayı belki yakın bi zamanda..ne olur bilemem insanoğlu bu herşeyi bulur.ama doğanın yapısına baktığımızda da birilerinin ölmesi gerek yani dünyadaki insan popülasyonunun devamı için,herkezin ölmediği bi dünyayı düşünemiyorum o zaman insanlar ekmek için birbirlerini öldürürler.
Ölümsüzlük bulunsa bile zengin tabakanın işe el atacağı kesin,parası olmayan için de yine ölüm..yani ölümsüzlük size bana düşmez maalesef.

tanrı insanı yaratmamıştır,insan tanrıyı yaratmıştır.
Alt 17-04-2008, 15:01
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ölümsüzlük doğaya aykırıdır,mümkün değildir.
Ölümsüzlük olsa yaşamın tadı olmaz,yaşadığımız anın değeri olmaz.
Herşey zaman ve mekan içinde var olduğuna göre bizlerde bir zaman diliminde ve belirli mekanlarda varız.
Birgün öleceğiz ve ölmemiz gerekir,kim ister 170 yaşında bir deri bir kemik bunamış maskara bir yaşam sürmeyi?
Ölümsüzlük için yaşlanmayı durdurmak gerekir ki bu da zamanın durması demek olur ve *2 yaşındaki de hep 2 yaşında kalır,kim ister hiç büyümeyen bir çocuk sahibi olmayı?
Ancak bilimin ilerlemesi ile sağlıklı ve daha uzun yaşamak mümkün olmaktadır.
Önemli olan sağlıklı ve iyi bir yaşamdır.
Bazı insanlarda arkalarında bıraktıkları mirasla ölümsüzleşebilmektedirler.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''

Önerilen Siteler