Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-04-2008, 21:35
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart 68-78-88-98-08

Bugün 9. sınıfta okuyan oğlumun ara karnesini almak ve öğretmenleriyle görüşmek için okuluna gittim.
Okula vardığımda öğrenciler bahçede toplanmıştı ve haftanın son günü olması nedeniyle müdür bir konuşma yapıyordu.
Sonra İstiklal marşı okunmaya başladı,ben okul dışında caddede hazırolda durdum.
Etrafıma bakındım,68 liler ,78 liler ve 88 liler hazıroldaydılar.
Ama 98 lilerin bir kısmı ve 2008 liler gayet rahat yürüyüp gitmekteydiler ve hiçbir rahatsızlıkta hissetmediklerini farkettim.

Bu toplumsal değişim ,yeni kuşağın duyarsızlığı , 12 eylül 80 in bize armanağıdır.

Toplum ve gençlik depolitize edilmiş,duyarsızlaştırılmış ve soyutlanmıştır.
80 darbesi ile halkın politik ve demokratik mücadelesi ezilmiş ve örgütlü toplum yok edilmiş,insanlar bireyselleştirilmiş ve pasifleştirilmiştir.

Nerden geldik nereye getirildik,nereye gidiyoruz?

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 18-04-2008, 21:46
metalheart
Üye Değil

Standart Re: 68-78-88-98-08

yalnız istiklal marşına özgü bir durum değil...
10 kasımlarda saat 9.05 te hep yürüyorsam dururum ,arabadaysam durdurup inerim..
ama son zamanlarda farkettiğim bunun artık kimsenin umurumda olmadığı....
yazık demekten başka birşey diyemiyorum..
Alt 18-04-2008, 21:56
Lestat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lestat Lestat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bu durum herkezin dikkatini çekmekte özellikle duyarlı vatanseverlerin.ülke için geçmişimiz için utanç verici bir durum olduğunu düşünüyorum.yaşanan siyasi olaylardan dolayı insanlar ülkenin siyasi durumuyla ilgilenmekten kaçndılar ve şimdi durum bu hale geldi siyasi durum değil ülkeyle ilgilenmemeye başladı insanlar özelliklede gençler gerçekten..bu durumun düzelmesi umuduyla bakıyorum geleceğe...

Gerçeğin ne kadarına dayanabilirsin?
Alt 18-04-2008, 21:58
rebera_roni rebera_roni isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

80 darbesiyle beraber sistem insanlar üzerinde darbeden ziyade çok baska yöntemler *kullandı ve asıl en büyük darbeyi bunlarla vurdu.kadınlar şuan dizi ve sabah programlarıyla kendisini siyasetten ve toplumsal sorunlardan ızaklaştırmış yada uzaklaştırılmıştır.gençler; futbol,bağımlı maddeler,popülerlik namına(yozlaşma yolunda) ve varsa uygulamaktadır.işçilerin sendikalardan bile haberi yok sadece orda var olan kendisini temsil ettiğini tek bilir ama işleyişi, sisteme karşı duruşundan bile habersiz.özet olarak insanlar siyaset, toplumsal sorun ve hatta sizlerin dediği(istiklal marşı) değerlerden bile uzaklaşmışlardır.insanlar toplumdan, bireyselliğe dönüşmüş.

HiÇ BiRŞeY HaKKıNDa HeRŞeY
Alt 18-04-2008, 23:44
Üye Değil

Siteyi okuyarak tanımaya çalışıyorum.

Sonra İstiklal marşı okunmaya başladı,ben okul dışında caddede hazırolda durdum.
Etrafıma bakındım,68 liler ,78 liler ve 88 liler hazıroldaydılar.
Ama 98 lilerin bir kısmı ve 2008 liler gayet rahat yürüyüp gitmekteydiler ve hiçbir rahatsızlıkta hissetmediklerini farkettim.Aydoe

Önce istiklal marşı okunurken neden rahatsızlık hissedilmelidir? *bir açılım getirirseniz konu üzerinde ayrıntılı bir fikir alış verişi başlayabilir kanısındayım. Örgütlü toplum söylemini ise konuyla bağdaştıramadığımı belirtmek isterim.

Saygılar...
Alt 18-04-2008, 23:54
Kıdemli Üye

''Önce istiklal marşı okunurken neden rahatsızlık hissedilmelidir? *bir açılım getirirseniz konu üzerinde ayrıntılı bir fikir alış verişi başlayabilir kanısındayım. Örgütlü toplum söylemini ise konuyla bağdaştıramadığımı belirtmek isterim. '' simal

İstiklal marşı okunurken değil,ulusal marş okunurken durup saygı göstermemek ve oralı olmamak beni rahatsız etti,ama gençler gayet rahattı.
Ulusal bilinç verilememiş yada yok edilmiş işte 80 ihtilali ve sonrası liberal politikaların ülkemizi ve gençliğimizi getirdiği durum budur.
sevgiler

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 18-04-2008, 23:59
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

98'liler simdi 10 yasinda olan cocuklar oluyor herhalde. Cocuktur abisi, daha hazirol vaziyeti almasi gerektigini ogrenememistir. Zamanla onlar da ogrenecekler tabii. Yalniz 2008'lileri anlayamadim. 0 yasindaki cocuklardan milli bagililik istemek biraz haksizlik olur gibi geliyor. Bilindigi gibi milli duygular DNA'larda bulunmuyor, toplumsal sistemler tarafindan ediniliyor. Onlarin daha cok zamana ihtiyaci var.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 19-04-2008, 00:09
Üye Değil

Sayın Sargon; "Ağaç yaşken eğilir" bu ne cehalet, Ulusal bilinç için anne karnında ilk üç haftadan sonra istiklal marşı eşliğinde verilmelidir diyor! artık doktorlarımız.
Alt 19-04-2008, 00:33
Kıdemli Üye

68 kuşağı *bugün kaç yaşında?
Bu sorunun cevabını blirseniz 2008 lilerin de kaç yaşında olduğunu anlarsınız

Alt 19-04-2008, 00:43
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

18-20 aydoe bildiysem 3 kere tahtaya vur.

Önerilen Siteler