Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-04-2008, 23:40
atheist87 atheist87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Kuran-ı Kerim, okumakla anlaşılamazmış!

Kuran-ı Kerim çelişkileri ile müslümanların büyük çoğunluğunun verdiği ortak cevap bu
Kuran-ı *Kerimi okumakla anlaşılamaz! *Kuran-ı kerim anlayabilmek öncelikle kafandan islamla ilgili BÜTÜN GÖRÜŞLERİNİ UNUTACAKSIN BEYNİNİ DİNİ KONULARDA SIFIRLAYACAKSIN
mantığa ve ahlaka ters düşen ayetler karşısında *ulemaya danışacaksın diye söyleyip dururlar
nasıl bir mantık bu *çözmek mümkün değil sürekli o kitab göre hareket etmeye çalışıcaksın sonra o kitabı inkar edip sakallı,bıyıklı cübbeli *ne dediklerini hangi kaynağa dayandırarak söylediklerini bilmeden ot gibi dinleyeceksin? 4 halife döneminde kuran dışında kaynak olmamasını unutuveriyor söyledikleri o an.

Kuran-ı Kerimi tam anlamıyla sadece hz. muhammed anlayabilirmiş.
müslümanlar hiçmi düşünmüyor şunu bizlere neden tam anlamıyla anlayacamız bir kitap indirmedin tanrım diye
madem anlayamıycaz neden indirdin tefsir mefsir yazmışlar ona bak anlamaya çalış falan diyorlarda kuranda tefsirden söz etmemişsin kurandan başka kaynak arayada sonra kafir demişsin! *

KURAN-I KERİM
Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik.
16 Nahl Suresi 89

yukarıda ayet sizce müslümanların bu düşüncesinin islama ters düştüğünün kanıtı değilmidir?
yani kuran-ı kerim kendi içinde kendi ayetleri sayesinde kendini çökertiyor.
Alt 25-04-2008, 16:30
Nxcore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nxcore Nxcore isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Nxcore - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Re: Kuran-ı Kerimi okumakla anlaşılamazmış!

Yani şöyle birşey neden kutsal bir kitabın yorumu kişiden kişiye değişir. Net bilgiler yorum ve karışıklık getirmez. Niye arapça? Tam meali hala yok.. Bence kuranın çelişkilerle dolu olduğunu anlamamız için tavsiye edilen bir öğüttür ; Arapçasından okumak. Bu ilmin sahipleri de kuşkulanıyor ama ses çıkartamıyorlar..
Alt 19-06-2010, 01:37
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Güncelleme..

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 19-06-2010, 09:12
ctrl-v ctrl-v isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Kuranı kerimin Neresini Anlıyamıyorsunuz ve Böyle birşeyi bilmeden neden konuşuyorsunuz ???
Alt 19-06-2010, 09:15
ctrl-v ctrl-v isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Kuran-ı Kerimi tam anlamıyla sadece hz. muhammed anlayabilirmiş.
müslümanlar hiçmi düşünmüyor şunu bizlere neden tam anlamıyla anlayacamız bir kitap indirmedin tanrım diye
madem anlayamıycaz neden indirdin tefsir mefsir yazmışlar ona bak anlamaya çalış falan diyorlarda kuranda tefsirden söz etmemişsin kurandan başka kaynak arayada sonra kafir demişsin! *
Kuranda çelişkili birşey görmedim ki
Ve Kuran ayeti bir başka ayet açıklıyor Hiçmi bakmadınız kurana
Alt 19-06-2010, 09:50
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sayın ctrl ,lütfen bağışlayın.

Siz Kuranı baştan sona okudunuz mu acaba ? Kurana yönlendirdiğinize göre bu kitabı okumuş olmanız gerekiyor değil mi ?

saygılar
Alt 19-06-2010, 18:14
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu kadar tefsir boşa gitti.ctrl-v hepsini anlamış.Kapatın ilahiyat fakültelerini, Alo diyanet hattını, yakın tüm tefsir kitaplarını, bizde siteyi kapatalım. artık mezhep ve tarikatler yok olur, bu bölünme sona erer, tüm dünya insanları müslüman olur, şıppadanak anlayıp bize anlatacak ulu kişi geldi. Yapma ctrl-v biraz sakin ol, büyük konuşma hemen.
Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 17-01-2016, 10:02
Engse Hohol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Engse Hohol Engse Hohol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Beyyine 2nc ayette suhuf sözcüğü sayfa nın çoğulu sayfalar demektir. Suhuf edilmiş tek sayfa bile yokken o zamanlar, muhammed suhuf haldeki kuranı okuması nasıl olabilir? Görülüyorki muhammedin ağzından kuran sonradan yazılmıştır. Tıpkı muahammedin ağzından, allahın kendisine "ben tek ilahım" demesi gibi... Madem sen tek ilahsın kendin söylesene "ben tek ilahım" diye, niçin muhammedin ağzından konuşuyorsun?

islamın yıkıma uğraması karşısında müslümanların, el-lah'ı ayakta tutundurabilmek için yalanlar söylemeleri kaçınılmazdır. hohol : aesir
Alt 18-01-2016, 05:14
upuaut upuaut isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

upuaut - İCQ üzeri Mesaj gönder upuaut - AİM üzeri Mesaj gönder upuaut - YAHOO üzeri Mesaj gönder upuaut isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart "At koşar, baht geçer!"

Engse Hohol´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Beyyine 2nc ayette suhuf sözcüğü sayfa nın çoğulu sayfalar demektir. Suhuf edilmiş tek sayfa bile yokken o zamanlar, muhammed suhuf haldeki kuranı okuması nasıl olabilir? Görülüyorki muhammedin ağzından kuran sonradan yazılmıştır. Tıpkı muahammedin ağzından, allahın kendisine "ben tek ilahım" demesi gibi... Madem sen tek ilahsın kendin söylesene "ben tek ilahım" diye, niçin muhammedin ağzından konuşuyorsun?

Kaydadeğer bulgular. Hem de öyle üfürme, işkembeden atılan şeyler değil bunlar. Yani nerden baksan elinde kalır bu kitap!

Şimdi, bildiğiniz gibi İNCİL ve KURAN peygamberleri öldükten yıllar sonra yazılan kitaplar ve bu kitaplardaki bazı ayetler ve daha ötesinde de metinler Peygamber olarak kabul edilen kişiler tarafından sınırlı bir topluluk arasında anlaşma aracısı iken daha sonra Peygamberler öldükten sonra bunlar kitaplaştırılmıştır. KURAN Muhammed Peygamber öldükten 70 yıl sonra EMEVİ Devleti tarafından sadece Saltanat için kitaplaştırılmıştır.

İşte bütün salaklık bu tarihsel gelişimi anlamayan ahmakların, salak ayağına yatanlardadır (yani bildiği halde anlamak istemeyen çıkarcılardadır).

Bakınız, burada hazır salak ayağına yatanlardan bahsetmişken aklıma şu filmdeki 1:18:08-1:18:30 sahnesi geldi:

"Son 400'lüğe girilirken Gül Batur birinci, Şah Batur sondan geliyor. Gül Batur..."

Çok ilginç; Gül Batur, bir Arap kısrağı idi!
Alt 18-01-2016, 13:08
Dialectics - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dialectics Dialectics isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kuran-ı Kerim okumakla anlaşılamazmış ya da "biz Kuran-ı doğru yorumlamıyoruz" gibi yaklaşımların psikolojisini ben şöyle değerlendiriyorum:

İnsanların kafalarına mükemmel bir Tanrı imajı çiziliyor; o Tanrı öyle muhteşem, öyle kadir, öyle akıllı, öyle güçlü, öyle her şeyi bilen bir figür ki insanların kafasında, Kuran-ı okuduklarında bu kafalarındaki imaja sahip Allah ile ayetleri ilişkilendiremiyorlar. Kafalarındaki Allah imajı, gözleriyle okudukları ayetleri söylemiş olamaz. O zaman kesin o ayetler sembolik bir anlamda olmalıdır ve bambaşka şeyler kastediyor olmalıdır.

Ve etraf bunu kullanan fırsatçılar ile doluyor. İşte Kuran-ı kuantum fiziğiyle örtüştürmeye çalışanlar, Yaşar Nuri Öztürk gibi yeni yorumlar getirmeye çalışanlar filan. Şimdi bu tip yazarlar ne yapıyor aslında biliyor musunuz: "Allah adına düşünüyor." Yani diyorlar ki Allah bu ayeti gönderirken kesin şöyle düşünmüş olmalı, o yüzden bu ayetin anlamı da bu olmalı gibi bir yaklaşım. E şimdi bu bir çeşit şirk değil midir? Allahın bir ayeti gönderirken neyi nasıl düşünmüş olacağını söylemek, Allahın nasıl düşündüğünü ben biliyorum anlamına gelir.

Halbuki Selefiler misal, hiç yorum katmazlar. Derler ki ne yazıyorsa odur, işte öldür diyorsa öldür. Ya da Allah'ın gökte sarayı var yazıyorsa, vardır, Allah gökte oturur diyorlar. Ama ironiktir bizdeki müslümanların çoğu da bu selefilerin gerçek İslamın temsilcisi olmadığında birleşmiş durumdalar. IŞİD'e böyle bakıyorlar yani. İslam tartışacaksan IŞİD'i referans almana bile kızıyorlar. IŞİD ile İslam bambaşka şeyler diyorlar. Bunun yerine Allahın bir ayeti gönderirken ne demek istediğini bildiğini iddia etme cüretindeki şirkçileri baştacı yapıyorlar

Bizler dünyanın şarkı söyleyip dans eden çöpleriyiz.

Önerilen Siteler