Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-05-2008, 21:35
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart TANRI NASIL YARATTI............

BİR TANRI VARDI TEKTİ ZAMANSIZ ZAMANLARDAN BERİ ve bir gün nedeni bilinmez yaratma eylemine girişti....var olan herşeyi maddi ve manevi tüm olguları o yarattı....aklı yarattı ki o yaratmadan evvel akıl yoktu( o zaman o da akılsızdı demelimiyiz bilmiyorum) bizim düşünebildiğimiz her şey *ki düşünce olgusu bile onun yaratısıdır.... Gökyüzünü iki günde yarattı....yeryüzünü (sadece dünya gezegeni bahs edilen) 4 günde yarattı....7 nci gün sırtını yarattığı arşı ala ya dayayıp dinlendi....diyorlar.......

* Acaba böylemi oldu.......

* *yada.................... :?

* o hiç bir şeyi yaratmadı...var olan her şeyi var oluş sebebi idi o...akıl fikir madde ve mana var ise o var olduğu için vardılar....her şey ondandı ve o na dönecekti...O nun yaratmaya ihtiyacı yoktu o yaratıcı değil SEBEB idi...cenneti ve cehennemi yoktu.... sadce iyi ve kötü tarafı vardı.....ve var olan her şey ya iyi taraftan yada kötü taraftan gelmişdi....iç içe geçmiş bu gri evrende sadece kendilerini eğitiyorlardı ,,,, aslında kendini eğiten ve geliştirende O idi.....

* belkide varlığın sebebi olanın Tanrılık iddiası bile yoktu...kim bilir....
Alt 02-05-2008, 22:42
Lestat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lestat Lestat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: TANRI NASIL YARATTI............

tanrı insnları yaratmadı insanlar tanrıyı yarattı ve gün geçtikçe kendileri geliştikçe tanrlarınıda geliştrdiler.kendilerini geliştrdikleri son noktada tanrılarını öldürcekler(diye umuyorum)

Gerçeğin ne kadarına dayanabilirsin?
Alt 02-05-2008, 23:35
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Standart Re: TANRI NASIL YARATTI............

Tanri bu yarattiklarini yaratmadan once, oyle TOS TOS oturuyormydu, cani sikilmiyormuydu. Bombos boslukta nasil asili kaliyordu, oksijen varmiydi, nasil nefes aliyordu. Kiminle dertlesiyordu. Yaratma fikri nerden geldi, mademki yaratabiliyordu neden daha oncede yaratmadi da bekledi. Hic mi dusunmedi yav bu insanlar gunah islerde cehenneme giderse yazik olur. en iyisi ben hepsini iyi kalpli yada man kafa yaratayim da kotuluk yapmasinlar diye. bide koca dunyada muhammedden baska peygambermi bulamadi da binlerce yil muhammedi bekledi. vs vs daha bir cok soru sorulabilir allah hakkinda.

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...

Önerilen Siteler