16-05-2008, 03:26
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bahar alerjisi cinsellikten kaynaklanabilir
Psikiyatrist Arif Verimli, bahar alerjileriyle ilgili olarak, 'Psikolojik alerjiler meyve-sebze alerjilerinden çok farklı. Kişinin cinselliği çağrıştıran bu polenlerden nefret etmesinin altında, cinsel yetersizlik veya doyumsuzlukların kişiyi rahatsız etmesi vardır' dedi
İSTANBUL - Yeditepe Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Verimli, bahar mevsiminin aynı zamanda psikolojik alerji mevsimi de olduğunu söyleyerek uyarıda bulundu. Prof. Dr. Verimli, “Psikiyatrideki ismi ’Anjiyo Nörotik Ödem’ olan psikolojik alerjiler meyve-sebze alerjilerinden çok farklıdır. Kişinin cinselliği çağrıştıran bu polenlerden nefret etmesinin altında, yaşanan cinsel travmaların, cinsel yetersizlik veya doyumsuzlukların, yaşanan olumsuz cinsel anıların canlanarak kişiyi rahatsız etmesi yatabilir" dedi.
Yeditepe Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Verimli, bahar mevsiminin aynı zamanda psikolojik alerji mevsimi de olduğunu söyleyerek, “Bahar aylarında çok sık görülen hastalıklardan bir tanesi, psikolojik alerjilerdir. Bunlar halk arasında psikolojik alerji veya kurdeşen isimleriyle anılırlar. Bu hastalığın psikiyatrideki ismi ’Anjiyo Nörotik Ödem’dir" dedi. Anjiyo nörotik ödemin, meyve-sebze alerjilerinden farklı olduğunu bildiren Prof. Dr. Arif Verimli, “Kişinin cinselliği çağrıştıran bu polenlerden nefret etmesinin altında yaşanan cinsel travmaların cinsel yetersizlik veya doyumsuzlukların, yaşanan olumsuz cinsel anıların canlanarak kişiyi rahatsız etmesi yatabilir" dedi. Prof. Dr. Verimli, Anjiyo Nörotik Ödem’in ilkbaharda kişilerde görülme oranının yüzde 2 olduğunu kaydederek “Uzman yardımı alınarak gökyüzünde uçuşan çiçek hücrelerine karşı duyulan öfkenin sebebi saptanmalı ve tedavi edilmelidir" diye konuştu.
Kişinin iç dünyasındakiler ağızdaki şişlikle dışa vuruluyor
Prof. Dr. Verimli, özellikle kişinin ağız ve boğaz çevresindeki ödem yani şişlik olarak kendini gösteren hastalığın aslında kişinin iç dünyasındakilerin dışa vurumu olduğunu söyledi.
Anjiyo Nörotik Ödemin, herhangi bir genel tıbbi ve fizyolojik sebebe bağlı olmaksızın, deri üzerinde oluşan kırmızımsı döküntüler olduğunu bildiren, Prof. Dr. Verimli, “Tamamen psikolojik kökenli olan bu bahar alerjileri, çiçek tozu ve polenlerin kişinin bünyesine herhangi bir fizyolojik etkisi olmadığı halde, bu maddelerin havada dolaşmasından dolayı oluşan sinirlilik halinin deri döküntüsü şeklinde dışarıya vurulmasıdır" diye konuştu.
Gelecekteki psikiyatrik sorunlarla ilgili ipuçları veriyor
Türkiye’de bahar aylarıyla birlikte vücutta oluşan deri döküntülerinin, öncelikle bir cilt doktoruna gösterildiğini ifade eden Prof. Dr. Verimli, “Ancak Anjiyo Nörotik Ödem’de bilinçaltı psikomotor faktörlerin bir cildiyeci tarafından anlaşılamaması hastalığı tedavisiz bırakır. Anjiyo Nörotik Ödem bir terapi programı gerektiren ciddi bir ruhsal hastalıktır" dedi. Deri döküntülerinin bir psikiyatrist için kişilik bozuklukları ve cinsel bozukluklarla ilgili ciddi veriler vereceğini bildiren Prof. Dr. Verimli “Bu sebeple herhangi bir şekilde baharla birlikte ortaya çıkan deri döküntüleri ve alerjilerin sebebi doğru saptanmalıdır. Bunlar gelecekte yaşanacak psikiyatrik hastalıkların saptanmasıyla ilgili önemli ipuçları vermektedirler" diye konuştu.
Orgonomiyi yaddettim...
|

17-05-2008, 01:27
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
kişiyi rahatsız etmesi yatabilir" dedi.
...bilir diye bir bilimsel sonuc ortaya konamaz, ya deneklerle ispat edilmedi yada bu varsayim olarak kalmalidir.
Anjio-norotik odemde, allerjinin kokeni psikolojik stresin histiyositleri aktive etmesiyle olur.
Polen allerjisi ise yabanci proteinlerin mukozalar veya dermisdeki histiyositleri aktive etmesiyle olusur, psikolojik kokenli degildir.
Konusmus olmak icin, medyatik olmak icin bilimsel soylemlerde bulunmak ise bir bilim adamina yakismaz....
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Konu walla tarafından (17-05-2008 Saat 01:31 ) değiştirilmiştir.
|

18-05-2008, 03:22
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili walla şimdi şunu sormak da fayda görüyorum konuyu anlayabilmek ve de senin karşı çıkışını haklılığa yorabilmek için; Bahar aylarında psikolojik kökenli alerjiler oluşmazlarmı? Eger olusuyorlarsa pek ala mümkün, bunların cinsellikten kaynaklanma olasılıklarını neden hemen reddediyorusunuz ? nitekim arif hoca bu konuda şu tespiti yapmış ( yani deney ilkesi faal):
“Tamamen psikolojik kökenli olan bu bahar alerjileri, çiçek tozu ve polenlerin kişinin bünyesine herhangi bir fizyolojik etkisi olmadığı halde, bu maddelerin havada dolaşmasından dolayı oluşan sinirlilik halinin deri döküntüsü şeklinde dışarıya vurulmasıdır" diye konuştu.
Ayrıca bu alerjiler için % 2 olasılıgınıda uydurmuş olabileceğini sanmıyorum, yaptıgı çalışmalar ve gözlemler eşliğinde dile getirmiştir.
Not; Adam zaten pek medyatik be walla
|

20-05-2008, 03:24
|
|
|
biraz nezleyim ama sebebi bu mu acaba ??
|

22-05-2008, 03:22
|
 |
Üye
|
|
Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|
|
“Tamamen psikolojik kökenli olan bu bahar alerjileri, çiçek tozu ve polenlerin kişinin bünyesine herhangi bir fizyolojik etkisi olmadığı halde, bu maddelerin havada dolaşmasından dolayı oluşan sinirlilik halinin deri döküntüsü şeklinde dışarıya vurulmasıdır" diye konuştu.
O zaman polen yokken neden psikolojik alerji oluyor yada polen nasil psikolojik allerji yapiyor. Polen gozle gorulebiliyorda insan bu gordugune gicik olup psikolojisimi bozuluyor. sayin hocamizin oncelikle Histamin salgilamasi ile ilgili bilgilerini tazelemesi lazim.
Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
|

22-05-2008, 04:48
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Öncelikle şunu iyi bilinmesi gerekir: Ürtiker kendi başına bir hastalık olmayıp, birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan bir klinik tablodur.
Bu nedenle, allerji (ya da başka bir neden) tespit edilemeyen ürtiker hastalarına "şikayetleriniz psikolojik" demek her zaman doğru değildir. Psikolojik faktörlerin (stres) ürtiker şikayetlerini artırdığı doğrudur.
Ama özellikle KRONİK ürtikeri doğrudan stres ile ilişkilendirmek HATALI, hatta bazen hastanın sağlığı açısından ZARARLI bir yaklaşımdır.
http://www.allerjim.com/urtiker.htm
Bir hastalığın tek bir nedene bağlanması doğru değildir.Hastalıkların nedenlerinde bir çok faktör sıralanmakta ve bunlar ayrı ayrı veya birlikte hastalığın ortaya çıkmasına neden olmaktadır.
Anjiyonörotik ödem de psikolojik stres faktörlerden biridir.
Polenler ise alerjen etkiyle anjiyo nörotik ödeme neden olabilmektedir.
Yani iki nedenin de hastalığa yol açıyor olması polenlerin psikiatrik rahatsızlığa neden olduğunu göstermez.
Arif hoca sıyırmış birazcık 
Bu neye benzer sigara akciğer kanserine yol açıyor,
Kanserler genetik geçiş gösterir
Demek ki sigara içmek genetiktir gibi bir önermedir ki bilimsel değildir.
Ayrıca ben polen falan görmüyorum ,sizler görebiliyormusunuz?
Polenleri görüpte sinirlenmeyiniz lütfen. 
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Konu aydoe tarafından (22-05-2008 Saat 04:54 ) değiştirilmiştir.
|

22-05-2008, 10:45
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
İki doktorumuz konuşmuş ve mutabik kıvamda sunmuşlar yazılarını. Bana artık, susmak yaraşır
Yalnız bir sorum olcak illa polen görmekmi elzemdir bu idda için. Mesela bahar aylarında hayvanlar alemi ya da bitkiler aleminde yasanan üreme kriz yogunluklarının bilinmesi bir gerekçe niteliği taşımazmı? Olay psikolojik olunca aklıma gelen faktorleri saymak icap etti.
|

22-05-2008, 11:08
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bahar aylarinda ki hayvanlarda ureme krizi hormonlarin pik yapmasiyla alakalidir, polenlerle degil. Sayin hocamiz medyatik olmak icin konusmus. zaten konu cinsellik ise ilgi cok olur. Ama bir bilim adami asli astari olmayan konularda ahkam kesmemelidir Zakkumcu doktor gibi. Yaptigi bir calisma varsa ortaya koysun, literaturde yayimlasin bizde bunu bilimsel kanaldan ogrenelim magazinden ogrenmeyelim...
|

22-05-2008, 11:54
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Tamam hormanal bir değişim de bu , benim kasteddigim o değil anlamadın,
Baharın geldigini ve oratlıkda her bişeyin ürediğini bilen yurdum insanı sırf bu düşüncesinden bile uyuz olamaz mı polene demek istemiştim ama sormuyorum vazgectim.
Varsa bişey açıklasın dimi bilimsel kanaldan. Haklısın.
|