Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-05-2008, 08:32
Svarog Svarog isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Komünizmden Uzak Komünistler !!!

Her ülkenin küçük ya da büyük bir kesimi komünizm rejimini desteklemektedir.Gençler boğazları patlayana kadar haykırıyorlar kahrolsun kapitalizm diye.Peki komünizm bu mudur? Sokaklarda eşitlik diye bağırarak iktidara taş atmak mı? Yoo hayır değil. Sosyalizm veya komünizm tatmışlar için hayır elbette. Peki ya şimdi ki rusya gençleri sizce nasıllar ? Sokaklarda haykırıyorlar mıdır CCCP diye ? Bunlar gerçek tadı almış bir millet olarak farklı bir yol seçiyorlar.Cevap evet değil tabi.Boş vitrinli mağazalara ve ekmeksiz fırınlara bakmakla yetindiler çoğu zaman.Oysa diğerleri...Okuyup komünizm kelimesiyle tanıştılar.Öyle oldular sonra. Okumaya devam ettiler.Hala komünistler.Çocukları oldu.Özel okullarda.Ayağında marka omuzlarında marka POPOSUNDA AMERİKA !! Hala komünistler.Şirket kurdular işçileri oldu . Zam yapmadılar sıkışıktılar hep.Hala komünistler.......
Zorunlu piyoner olacaksın.Dikkat edin ZORUNLU .Sadece bir kişinin izin verdiği kitapları okuyacaksın.Diğerlerini okursan tutuklanırsın . Her yerde tek kişinin adını haykıracaksın.Konuşabileceğin kişi sayısı kısıtlı; bir kişi tarafından. Zorunlu olarak din seçemeyeceksin ve her yerde piyoner olmaya devam edeceksin."ZORUNLU OLARAK" Birsüre kapitalizm hayaliyle yatağa yatan insanlar onu tadınca da zehirlendiler. Birçok tabelası olan yol ayrımlarında seçenekleri tanıyamadan kayboldular ve yürüyüp durdular.Bazen de durup "KAHROLSUN O ! KAHROLSUN BU ! " diye haykıranları izlediler; onlara katılmadan.Çünkü onlar tattılar.
Buna sürükleyen yada sürükleyenler ÇOK BAŞKA nedenlerle hazırladılar bu yolu.Kimin umrunda bilmek bir işe yaramaz.Çaresiz millet DEVLETİN KATILMADIĞI SOSYALİZM EŞİTLİĞİNİ yaşadı kendi çapında.El altından işler kaçınılmazdı; yaşamak gerekti.Yaşamak kaçınılmazdı; piyoner olmak gerekti.

Evet tabi ilk kurulan sistemin oturması zor çok doğru.Ama merak ediyorum kaçınız katlanırdı bu oturmamış sisteme "ilerlemek için;oturtmak için" ? ARANIZDAN KAÇ KAPİTALİST PİYONER GERÇEK PİYONER OLURDU YA DA OLABİLİRDİ ? ? Kaçınız kmlerce uzak komünizme azda olsa yaklaşmaya cesaret edebilirdi ?

(YAZILANLAR KESİNLİKLE KOMÜNİZMİ KÖTÜLEMEK AMAÇLI DEĞİL; SORU NİTELİKLİDİR !! )
Alt 26-05-2008, 08:57
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Komünizm bu degil ki Svarog. Belki kendilerine sosyalist yaftası asan devletlerde yaşayanlar bu tür deneyimlerden geçmiş olabilirler ama komünizm bu degildir.

Komünizm idealine yönelmek nedir, herşeyden evvel ücretsiz egitimdir, ücretsiz saglık hizmetleridir, herkese barınma ve konut imkanıdır. Bu ülkeler bunu gerçekleştirdiler mi, evet. İşte kavranacak halka budur.

Gereçekleştirdikleri tüm bu getirilerin önemi yadsınabilir mi.

Şimdi yapılması gereken, hayal edilmesi gereken, düşünülmesi ve planlanması gereken aksayan yerlerin neler oldugudur. Bu kazanımlar üzerine daha da fazla kazanımları ve insanca yaşamı bina etmektir. Demek ki bir devlet yönetimi altında herkese ücretsiz saglık hizmeti verilebiliyormuş, herkese iş imkanı yaratılabiliyormuş. Peki bizde neden yok bunlar.

Aksayan yönler düzeltilerek daha iyiye ulaşılabilir. Yoksa tökezlemiş bazı yönler daha eskiyi savunmak için bir araç olamaz.

Tüm fakirligine ve tecrit edilmişligine ragmen Kuba nın dünyanın en modern saglık hizmetine sahip olmasının altında yatan güdü nedir. Toplumsallık güdüsü degil midir bu. Demek ki en azından başarılabiliyormuş. Küba seviyesinde olan kaç tane ülke var, üstelik tüm muazzam servet ve teknolojilerine ragmen. Belki Abd de sadece parası olanlar için daha da iyi hizmetler olabilir ama sadece parası olanlar için.

Bu sistemlerin şu an iddia edilen başarısızlıgı ise sadece kendi iç dinamikleri ile açıklanamaz. Bunların tarihlerini iyice inceledigimizde gene sınıf mücadelesi olgusuyla karşılaşırız. Geriye dönüş ve sistemin tekrar kapitalizme entegrasyonu gene bir karşı devrim sürecidir ama bize yansıtılan işin bu tarafı degil sadece komünizm idealinin aşarısızlıgıdır.

Başarısız sa o halde bu panik niye. 1 Mayıs İşçi Bayramlarından ve işçilerden bu korku niye. Esas düşünülmesi gereken de budur.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 26-05-2008, 20:34
Üye

sayın dilaver
Komünizmin bu olmadığını çok iyi biliyorum.Benim sorunum oluşan ilk aksaklıklarda değil.Çünkü o aksaklıkların yanında büyük imkanlar da getiriyor bu rejim.Benim bilmek istediğim kaç tane komünist geçinen vatandaşımızın bu ilk aksaklıklara katlanabileceğidir.Yazıda vurguladığım gibi bu yola baş koymuş insanlar genelde okumuş geçirmiş insanlar ve doğal olarakta birşeyler kazanmış insanlar.Yine vurgulanan bu insanların yaşamlarını nasıl sürdürdükleri.Burada kastedilen komünizmi savunan insanların tam bir kapitalist olarak hayat sürdürmeleridir; herkes için geçerli değil tabii ama çoğunluk diyebiliriz.Çoğunluk grubuna girmeyenler de bir üst seviyedekiler tarafından kullanıldı her zaman.Bir düşünün ve kısa bir süreliğine her yönüyle bahsettiğimiz şeyi yaşamış insanların yerine koyun.Herkesin aklına soru işaretleri ve zıtlıklar gelecektir.
Açıklamarınız için teşekkür ediyorum ama ihtiyacım olan açıklama değil sorulan sorulara birkaç kısa cevaptı.

saygılar
Alt 26-05-2008, 22:56
serüvenci serüvenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

insan, inandığı şey uğruna aç kalsa da katlanabilir. ancak bu açlığın bir sınırı vardır. aynı zamanda katlanılacak sorunların da. şimdi öyle bir soru sormuşsun ki çık işin içinden çıkabilirsen. istatistik kurumlarının işi olan birşeyi bize sormuşsun. açıkçası onların dahi bir sonuç alabileceğini düşünmüyorum.
bir komünist olarak ben katlanabilirim. geleceği düşünen her komünistin de katlanacağını düşünüyorum. komünistin en önemli özelliklerinden bazıları de toplumu düşünmek, onların yararına mücadele etmek ve geleceği de düşünmek değil midir? bu durumda mutlaka katlanacağız. tarihe adımızın yazılması için değil halkımız için, geleceğimiz için.
komünist olduğunu iddia edip olmayanları çıkarıp komünistleri hesapladıktan sonra bir istatistiğe ulaşabiliriz umarım.

Konu serüvenci tarafından (26-05-2008 Saat 22:59 ) değiştirilmiştir.
Alt 26-05-2008, 23:25
Üye

İstatistik çıkarmaya gerek yok; çünkü üzücü bir sonuç çıkabilir eğer cevaplar samimiyetle verilirse.Ama böyle birşey mümkün olabilir mi? Sanmıyorum.

"komünist olduğunu iddia edip olmayanları çıkarıp komünistleri hesapladıktan sonra bir istatistiğe ulaşabiliriz umarım." böyle birşeyinde olabileceğini sanmıyorum.Bir istatistik beklentisiyle sorulmuş sorular değildi sayın delx.Ciddiyetinizi koruyarak verdiğiniz cevap için teşekkür ediyorum.Zaten bireysel cevaplar tatmin edicidir.

saygılar
Alt 27-05-2008, 04:04
Lestat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lestat Lestat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Türkiyedeki komünistlerin çoğu rusya daki rejime dayanamazdı.Düşünsenize siz orda giyecek kıyafet yiyecek ekmek bulmazken belli be kesim rahat içindeydi.evet ideal düşünceden ayrılmış,sınıf çatışmasını bırakamamış bir sistemdi fakat şuanda türkiyede komünist geçinen partilere baktığımızda da sistemi ne kadar kendilerine çevirdiklerini göstermekteyiz.Ben bu insanların o sistemde yaşayabileceğini düşünmüyorum.

Gerçeğin ne kadarına dayanabilirsin?
Alt 27-05-2008, 23:53
serüvenci serüvenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

insanlarda küresel bir kültür oluşmadıkça hiçbir ülkenin komünizme yaklaşıma ve komünizmi uygulayışı birbirine benzemez. her toplum kendi dinamiği açısından değerlendirilir. tarihsel gelişimine göre toplumsal genetiği çözülür. komünizme geçişi için bu genetiğe göre bir yapı oluşturularak gelişim sağlamasına yardımcı olunur.
Alt 29-05-2008, 16:57
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sovyetlerin çözülüş sebepleri hem fazladır hemde üzerinde çokça tartışma gerektirir.. ancak bir gerçek var ki gençlerin artık çok fazlası cccp demiyor!! peki ne diyor??
atalarına bin saygı duyduğum genç kızlar ne diyor para para para.. ve bedenlerini satıyorlar artık bakınız sovyet çözülüşü ve bakınız rusyada fuhuş! bakınız sovyet çözülüşü bakınız uyuşturucu trafiği!! bakınız sovyet çözülüşü bakınız okuma oranındaki düşüş!! bakınız çözülüş bakınız kapitalizm ve bakınız sokaklardaki evsiz yurtsuz insanlar... valla benim babamda sovyetlerde yaşadı ama benim oramda buramda amerika hiç olmadı, evet sokaklarda haykırarak bağırmak gerekir gerekirki görmeli kapitalistler emekçiler burda!! ancak kırmamak gerekir duvarları durakları çünkü kamu malı sosyalizmde bizim olacak!! şimdi hani bahsedilen solcular var ya şirket kurdular işçileri oldu zengin oldular v.s biz onlara hala komünist demiyoruz onlar artık DÖNEK!!
bir zamanlar ser verip sır vermeyenleri unutmasakta artık bu satılmışlardan bahsetmesek ya...
saygılar...
Alt 30-05-2008, 04:46
Üye

Rusyadaki bu çözülüşün tek nedni zamanında gereğinden fazla sıkılmalarıdır.Özgürlük önlerine serildiğinde neye uğradıklarını şaşırıp her yöne saldırdılar tabii ki iyi bir sonuç vermedi bu ama suçu farklı yerlerde aramakta fayda var öyle değil mi!!! Ayrıca eğitim düzeyinde bir düşüş olmamakla artış da yok tabi.özür diliyorum ama düzeltmem gerekiyor ki orasında burasında amerika olanlar sovyetlerde yaşamış insanların çocukları değil tam tersi sosyalizm veya komünizmi tatmamış komünist geçinen insanlara yönelik bir sözdü yanlış anlamışsınız sayın kızılordu.Afedersiniz ama ülkemizdeki sosyalist ve komünist kardeşlerimizi görüyoruz.1 Mayıs gelince çıkar bağırırlar ancak kendi çocukları özel okullarda adidas markalarla gezer.yine 1 mayıs diye bağırırlar ama kendi çalıştırdıkları işçilere bile haklarını vermezler.Çünkü onlar rusyadaki gençlerden bile daha düşkün paraya.En azından rusların geçmişinden kaynaklanan sıkılıktan bir dengesizlik ortaya çıkıyor peki diğerlerinin bahanesi ne ? deneyin görün bir insanı ne kadar sıkarsanız o kadar onu uzaklaştırır ve yırtıklaştırırsınız.belirli bir seviyede özgür olan birey ise geçmişin acısını çıkarmak istemez birisinin kurallarıyla değil kendi kurallarıyla yaşamaya çalışır.hiçbir insan sadece birkaç insanın dediği sınırlarda yaşamayı kabul etmez kendi isteğiyle en azından günümüzde ! isteyenler varsa da işte onlar zoru tatmamış tecrübesiz kesimdir..

saygılarımla

Bперод Россия ! ! !
Alt 30-05-2008, 11:42
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

bakınız adidas giyilmesi yada iyi bir yaşam sürülmesi komünizm yada sosyalizm için kötü değil yani bu kişilerin giymesi çocukalrının giymesi kötü bişey değil bu bir çürümedir bozulmadır diyemezsiniz bugün açıktırki belli başlı markalar kaliteli sosyalizm herkesin kaliteli giymesini ister mesele budur eşitsizlik! ben giyiyyorsam seninde giyebilmen gerek.... ha işçisini ezene hakkını vermıyene insanı sömürene zaten diğer yazımda dediğim gibi lafı söledim! dönekler.. satılmışlar... berlin duvarının yıkılışından bir anekdot; doğu almanyadaki insanlar doğu almanyadaki kazanılmış haklarının dışındabatı almanyadaki gibi yaşayabilecekleri hayali( kandırmacasıyla) o duvarın yıkılmasını istedi, aralarında olacakları gerçekten bilenler ise zaten karşı çıktılar.. duvar yıkılınca kolalara, mec donalds a, kot pantoluna v.z giden yolculuk iyi başladı çok kötü bitti .. aç kaldılar evlerinden oldular kapitalizm kirli yüzü insanlıktan etti bi çoğunu...ve pişman oldular bakınız bugün rusya komünist partisindeki yaşlılara.. iki sistemide tattılar..
saygılar..

ÖRGÜTLENİN!!!

Önerilen Siteler