Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-06-2008, 02:47
mixed mixed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Kimim Ben?

Merhaba. Nickimden dolayı banlanmadan açıklamamı yapmak istiyorum. Ben bir eşcinselim ve daha çok bu konunun dinlerde nasıl karşılandığı merak ediyorum. Dini konuda kafam biraz karışık ama bir Müslüman'ım.
Alt 01-06-2008, 03:00
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sevgili cinsel, sizin cinsel tercihiniz bizi ilgilendirmez. biz sadece '' insana'' değer veriyoruz.

eğer sadece bu siteye cinsel tercihin hakkındaki dinin (islamın) görüşünü merak ediyorsan.
bunu herhangi bir islami siteden tafsilatlı olarak öğrenebilirsin.
ama özetle islam eşcinselliğe iyi gözle bakmaz ve lanetler.
kuranda, allah lut kavmini eşcinsellikten dolayı yok ettiğini bilirsinizdir.

bence naturanızı yaşamalısınız ,dine bakarak bir hayat şekli değişimi yapmanız zaten imkansızdır.
eşcinsellik memeli türünün bir gerçeğidir.
eğer allah varsa sizide o yaratmış bir eksiklik! varsa ona aittir.
sizi eşcinsel yaratıp sonra hesap sorma hakkı yoktur.
bu site özgür bir sitedir. her görüşe ve söyleme açıktır.
ama bizimde bir tüzüğümüz var . tüzüğümüzün dışına çıkmadığınız sürece bir ''insan'' olarak
her zaman aramızda yerin vardır.
sadece burasını bir sevgili ayarlama yeri olarak görmemeniz dileğiyle.

eğer sorunuza sünni islamın eşcinselliğe bakış açısını öğrenmek istiyorsanız.
''islam üstündür'' adlı siteye baş vurabilirsiniz.

yazmayı unutuyordum. sitemize hoşgeldin

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 01-06-2008, 05:38
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sayın üyemiz kullanmakta olduğunuz nick site formatımıza uygun değildir. Bu başlıkta cinsel tercihinizi ve bu nicki neden aldığınızı açıklamanız bu uygunsuzluğu ortadan kaldırmıyor. Sizden ricamız nickinizi değiştirmeniz ve mümkünse cinsellikle ilgili mesajlar asmamanızdır.

saygılarımla.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 01-06-2008, 07:01
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hoşgeldin Cinsel.
Neden bu site?

Konu pante tarafından (02-06-2008 Saat 06:51 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-06-2008, 07:21
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger CinseL;

Senin kim ve ne oldugunu, baskalarina danisarak ogrenme istegi; herseyden once senin bu karara varamamani ve kendinin ne oldugunun kararini baskasina birakma girisimini gostermektedir.

Bu, kisinin kendi karar mekanizmasina terstir. Bu karar sana ait olmali, verecegin kararda da her hangi bir "suphe" varsa, yine bu senin tarafindan degerlendirilmelidir.

Senin yasamak istedigin yasami yasayamamanin altinda, bu kararsizlik yatmaktadir.Ne ve kim oldugunu gizlemeye calismak ise; ayri bir rahatsizlik konusudur.

Yasam ve bu yasamdaki tercih sana aittir.Yeterki baskasini bu yasama ve tercihe ikna etme cabasi gosterme ve sectigin yasam ve iliskide sadece kendine hesap ver-eger hesap vermen gerekirse, senin adina-

Bulundugun toplumda, senin yasam ve yasam iliskilerine bakis; elbetteki onlarin alisilagelmis yanasimlariyla degerlendirilecektir. Bu dogaldir.

Onemli olan, senin-eger bu toplumun alisilagelmis degerlerine ters bir yasam iliskin varsa-bu konudaki kararin ve bilincli hareketindir.

Ayrica bu toplumun alisilagelmis deger yargisina ters dusen davranisi uygularken yapabilecegin tek sey; bunu anlasilir bir dille izah edebilmen, bu bilgi ve birikime sahip olabilmen ve onlari karsina alip onlarla mucadele etmemen; aksine onlara seni oldugun gibi kabul edebilmelerini saglayacak, dusunce ve davranisi ortaya koyabilmen gerekir.

Dedigim gibi, bu senin kisisel yasam iliskisi temelinde yapmaman gereken tek sey; baskalariyla ikna olma-etme tartismasina girmemendir.

Bunu basarmak, hem senin kararliligini, hem de toplumun sana bakis acisini olusturacaktir.Karar senin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 01-06-2008, 21:27
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

öncelikle sitemize hoş geldin...
dinlerden sadece bildiğim kadarıyla hristiyanıkta protestanlar ılımlı bakmaktalar ve tercihlere saygı duymaktalar ancak bunu kendi içlerinde yaşamadığınız sürece.. diğer dinler ise izin vermıyor. islamiyetde cezanız ölüm olarak verilıyor diğer ülkelerde türkiyede ise aşağılama..( şimdi biri çıkıp ben müslümanım aşağılamıyorum derse çok gülecem.. genel olarak diyorum çünkü).. ama bizim için insan olmanız insana değer saygı sevgi beslemeniz yeterlidir.. seçimleriniz kişisel hakkınızdır sizi bağlar..

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 02-06-2008, 00:41
mixed mixed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Yazılarınız için teşekkür ederim. Sayın admin, nickim uygun değilse, lütfen nickimi mixed olarak değiştirin.

sn. ozgur_beyin yazınız için ayrıca teşekkürler. benim amacım daha çok bu konu hakkında araştırma yapmak. ancak ilk mesajımda da söylediğim gibi kafam çok karışık din konusunda. turan dursun'un din bu kitap serisinin 3 kitabı var. onları okuyunca aklım baya karıştı. bu yüzden burdayım.
Alt 02-06-2008, 01:09
Lestat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lestat Lestat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hoşgeldin.Siteyi dikkatle inceleyip merak ettiğin konularda forumları okur ya da forumlar açarak bilgilenebilirsin.Umarım böylece kafa karışıklılığından kurtulur ve doğru yolu bulursun

Gerçeğin ne kadarına dayanabilirsin?
Alt 02-06-2008, 06:24
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Cinsel hoşgeldiniz,

Kalıcı ve katılımcı olmanızı dilemeden önce bir şeyler söylemek istiyorum

Sayın özgür beyin'in de dediği gibi İslamiyet'te eşcinselliğe yer yoktur. Bu tercih sapkın olarak görülür ve sonu helak olmaya kadar varır. Ama ilginçtir bizim eşcinsellerimiz muhafazakar olmayı çok severler. Bunu açıklayanlarla yine muhafazakar olan çevrelerimiz "muhafaza etmek" önceliğine vurgu yaparak eşcinsellerimizi aşağılar. Bizim insanımız aşağılandığı yerde durmayı mı çok seviyor valla orasını ben bir türlü anlayamadım. Sadece eşcinsellerimiz değil, 60 yıldır bu millet amiyane bir tabirle, "kendini öpenleri" pek seviyor.

Diyeceğim o ki...

Var olan cinsel kimliğinizi bastırmaktan kaçınmıyorsanız bu sizin bileceğiniz bir iş. Ama İslamiyet'ten sizlere hayır gelmez.

Aydınlık günlere...

Saygılar
Alt 09-06-2008, 13:59
kaancan
Üye Değil

dostum arada tanrı babaya aracı koymayan günah çıkartmana gerek kalmayan tek dinde islamiyettir bunuda unutma !
dinsizlik insanı boşluğa düşürür din değiştirmek en doğal haktır ama kendine açamadığın sırlarını hahamlara papazlara açmakta bence kolay iş değil sen kendini bilirsin ve tavsiyem sen kendin ol bıral az bilen çok konuşan ateist yada yobaz yada banaz abileri sen olmak istediğin ol yaşamak istediğini yaşa dünyada herşeyin yeri ayrıdır iş zasmanı iş çalışma zamanı çalışma ibadet zamanı ibadet...hiç birini bir birine karıştırma.
saygılarımla

Önerilen Siteler