Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-08-2005, 17:18
Üye Değil

Standart EVRİM KARMAŞASI

Bundan yaklasik 3-4 milyar yil önce evrensel bir piyango çekilmis ve büyük bir olasilikla en büyük ikramiye dünyaya isabet etmistir.Bu kendi benzerini üretebilen, çogalabilen, yenilenebilen, degisebilen; fakat ancak belirli kosullar niteligini koruyabilen canliligin ilk mayasidir.Bu essiz öz, doganin essiz labaratuvarlarinda 3-4 milyar yil süreyle islenmis, dallandirilmis, çesitlendirilmis ve geçmistekini göz önüne almazsak bugün yasayan yaklasik 700.000 civarinda bitki, 1,500,000 civarinda da hayvan türünün ortaya çikmasina neden olmustur.
Prof.Dr.Ali DEMiRSOY(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİYOLOJİ PROFU)

Şimdi arkadaşlar aslen evrim teorisi muammalı bir konudur genede bazı müslüman arkadaşlar yanlış yargılarda bulunuyor önce bunun üzerine kouşmak gerek.
Bir kere darwin ve evrim teorisini marx ve materyalizmden ayıralım marx bir felsefeci ekonomist vb... olarak bir görüş sunar buna materyalizm denebilir oysa darwin tamamen tarafsız bir bilim adamı olarak bilimsel veriler sunar bu darwinin marxist olduğu anlamına gelmez
Ama marx kendi felsefi çıkarımlarına destek bulmak amacı ile darwin teoremini kullanmış olabilir bunada sözümüz olamaz bu darwinin atesit olduğu anlamınada gelmez kaldı ki ben hiç bir yerde ve bilimsel makalede darwinin ateist olduğuna dair bir beyana rastlamadım.Bu yüzden muhalefet yapacaksanız sayın müslümanlar bu darwin ve evrim teorisine olmasın komik duruma düşersiniz karşı çıkacağınız şeyin adı marx ve diyalektik materyalizmdir.Çünki darwin'e eleştiride bulunabilmek için aşırı bilimsel ve ağır bir dille yazılmış 600 sayfalık Türlerin Kökeni adlı kitabını önce okuyup sağlam bir biyoloji eğitimi almanız gerekir ve ben harun yahya denen zibidinin evrimin çöküşü adlı kitabını yazarken dahi darwini okuduğunu sanmıyorum.Mesela sizi komik duruma düşürecek yegane şey: bu teoremi red etmek için insan maymundan nasıl gelsin demeniz sayın müslüman fanatikleri arwinin Türlerin kökeni kitabının bir tek satırında insan maymundan türemiştir cümlesini bulun 5 vakit namaz kılıp hacca gideceğim.
Ha illaki bilimsellikse:Bu teoremin arkadaşlar belli yerleri gerçekten çürütülmüştür Darwin o zamanki mevcut teknoloji ile adaptasyon dediğimiz bazı olaylarıda evrim sanmıştır ama yanılmıştır.Ne varki teoremin omurgası dim dik ayakdadır insan dahil her canlı evrim geçirir,ve doğada güçlülerin ayakda kalmasını zayıfların yok olmasını sağlayacak doğal seleksiyon denen bir sistem vardır bundan gayrısını prof.Ali Demirsoy gibi uzmanlar bilir ancak.
örnek:insanda ki apandisit denen ,hiç bir işlevi kalmamış bundan yüz yıllar sonra belki hiç olmayacak olan organın bana işlevini yazabilen olabilirmi?evrim sonucu önce körelip sonrada yok olmakda olan bir organ tıpkı kuyruk sokumunda insan iki ayağı üzerinde durmadan önceki atalarında varolan ekstra omurlar kuyruğa benzer yapı gibi apandisitte yok olacaktır...
Ve gene maymundan gelmeyi sindiremeyen cahil cühella kısmı belli bir maymun türü ile sanırım şempaze primatlar insan ırkı arasında sadece %2lik genetik bir fark olduğunu 2 farklı köpek cinsinde bile bu farkın 3 yada 4 rakamları ile karşılık bulduğunu biliyormusunuz neyse okuyun öğrenin artık cahil olmayın koca bir teoriye saldırırken en azından o teoremi Turan Dursunun sizleri araştırdığı kadar araştırma zahmetine katlanın ki gülünç olmasın...
......
...
.
peh Harun Yahya'mış kim bu adam kardeşim ,hangi bilimsel sıfatları var, hangi makalesi hangi üniversite tarafından kabul görüp yayınlanmış, kimliği bile yalan ,safsatalarla halkın kafasını ancak sizler karıştırırsınız
takkiyeyi bırakın gerçeklere dönün artık...KÜFÜRLE MÜFÜRLE BU BİLİMSEL BULGULARIN ÜSTÜNE NE KADAR ÇIKACAKSINIZ GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ!!!

Alt 07-08-2005, 17:34
n0thing n0thing isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

n0thing - AİM üzeri Mesaj gönder n0thing - MSN üzeri Mesaj gönder n0thing - YAHOO üzeri Mesaj gönder

noyan

Aynı konuyu tekrar tekrar açmaktan vazgeçersen bahtiyar olacağım. Eğer konuna bir şeyler yazılırsa konun en üste gelecek şekilde güncellenecektir.

Şarap sonsuz hayat kaynağıdır, iç;
Gençlik sevincinin pınarıdır, iç;
Gamı yakar eritir ateş gibi,
Sağlık sularından şifalıdır, iç.
( Ö.H )
Alt 14-08-2005, 02:38
mimarali mimarali isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bundan yaklasik 3-4 milyar yil önce evrensel bir piyango çekilmis ve büyük bir olasilikla en büyük ikramiye dünyaya isabet etmistir.Bu kendi benzerini üretebilen, çogalabilen, yenilenebilen, degisebilen; 700.000 civarinda bitki, 1,500,000 civarinda da hayvan türünün ortaya çikmasina neden olmustur.
Prof.Dr.Ali DEMiRSOY(HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİYOLOJİ PROFU

Bu prof Allah 'a inanan bilim adamı olamaz ve ben de üniversiteye almam onu diyebilecek kadar önyargılı bir yaşlı adamdır.

Yani bu kişiye göre Einstein bilim adamı değildir ve daha niceleri...

Peki kendisi nasıl bir bilim adamıdır.

Yukarıda söylediklerini eleştirerek cevaplamak istiyorum:

Dünyamıza piyango vurdu, büyük bir olasılıkla gibi ifadeler bilgisizlikten başka bir şeyi göstermez. Profun bu konuda ne görmüşlüğü ne deney yapmışlığı ne bir bilimsel gözlemi veya bulgusu var. Sadece olasılıkla diyip tahmin yürütüyor. Yani atıyor.

Kendini değiştirebilen canlıdan bahsediyor.

Kim kendini değiştirebilir mesela noyan sen kendini değiştirebilirmisin. Tabi ki hayır. Kimse şuurlu olarak kendini değiştiremez. Peki nasıl değiştirebilir canlı kendini gene atıyor burda saygın prof.

kendini değiştirebilen cenlı yoktur. Bu değişimi kendisi isteyerek yapamaz nasıl yapar o bişey yapmaz doğa onu değiştirir, profun dediği gibi değil evrim teorisinin son halinin dediği gibi tesadüfen doğa değiştirir.

şöyle: tamamen tesadüfi doğal etkenlerin yani mutasyonların etkisiyle değişebilir.

Peki faydalı bir mutasyon bilen prof var mı, yok. KİMSE FAYDALI BİR MUTASYON BİLMİYOR. Ozaman bilimsellik nerde kaldı .

Ortada bilimsel bir teori yok aslında sadece bir temenni var.Allah 'ın olmadığına inanabilmek. Bunun içinden bu saçma sapan teori hala gündemde tutuluyor.

Bir de ben evrime inanan çok kişi gördüm ama evrimi bilen pek yok.Büyüklerimiz bilim adamlarımız bilir deyip bilim adamına iman eden insanları çok gördüm.

Sanki o bilim adamını da bir dünya görüşü ve inancı yokmuş gibi, ne derse doğruymuş gibi inanan inanlıları çok gördüm....
Alt 14-08-2005, 13:51
beyni
Üye Değil

İnsan gen haritası birkaç yıl önce çıkarıldı. Geçenlerde duydum pirincinde DNA haritası çıkarılmış. Beş on yıl içinde, dünyada yaşayan pekçok canlının gen haritaları çıkarılır. Bence bu insanlığın şimdiye kadar yaptığı en büyük keşif.

Peki bu ne işimize yarayacak?

DNA organizmalarda dört bazlık şifreleri ile proteinleri oluşturan amino asitlerin dizilimlerini gösterir. Organizmalarda yapı taşılarını , anabolik ve katabolik reaksiyonları katalizleyen enzimleri oluşturan proteinler bir kaç amino asitten oluşan basit peptit zinciri gibi yapılar olabileceği gibi 200-300 aminoasitten oluşan yumak şeklinde globüler yapıda da olabilirler. DNA haritası sayesinde büyük moleküllü proteinlerin yapıları kolayca çözülebilecektir. Örneğin embriyoda sinir sisteminin oluşumunda şimdiye kadar bulunan yapıları çözülemeyen ve faktör olarak adlandırılan 30-40 kadar proteinin yapısı çözüldükten sonra diğer canlılar ile insan beyni arasındaki farkların hangi genler tarafından yönetildiğini bulacağız. Embriyolojide tam bir devrim olacak. İnsan embriyosunun gelişimini zigottan başlayarak hangi protein ve genler tarafından yönetilerek oluşturulduğunu artık moleküler düzeyde öğreneceğiz.

Bu arada günümüzde tedavi edilemeyen genetik hastalıkların genler düzelinde tanımlanarak. Belki 50-100 yıl sonra sakat çoçuk doğumları tamamen önlenecek.

Hastalıklara yol açan mikroorganizmaların gen haritaları çıkarıldığında, nasılki aşılama sayesinde çiçek hastalığı yok edilmişse, genetik sayesinde de tüm mikrobik hastalıklar ortadan kaldırılabileciktir.

Bu arada bilimde pek önemli olmayan, fakat düşünce alanında devrim niteliğinde bir olay gerçekleşecek. 3,5 milyar yıllık dünyadaki evrim süreçleri artık toprak altındaki fosillerle değil genetik haritalar ile çözümlenecek. Örneğin insan ve kuşu ele alalım. Her ikiside balık ve sürüngen aşamasından geçmiştir. Her ikisininde balık ve sürüngen atalarından gelen ortak genleri ortaya çıkarıldığı gibi kuşu kuş, insanı insan yapan farklı genler bulunacaktır. Böylece tek hücrelilerden insana kadar oluşan evrim süreci tamamen aydınlatılacaktır.

Yaradılışçılara tavsiyem, zaman kısaldı. Biran önce ayetlerini evrimin gerçekliğine göre yorumlasınlar. Yoksa ya varsa diye hesap yaparak sahip oldukları imanlarını kaybedebilirler.
Alt 14-08-2005, 15:05
Üye

Standart Gelecekte gen bilgisiyle evrime delil bulacağız ümidiyle

İnsanların ümitleri olması iyidir tabi ama bunu olmuş da bulacakmıoşız

gibi anlatmak evrimci mantığını gösterir. çünkü sürekli ilerde bulacakları

delillerle avunurlar. Böyle yüzyıldan fazladır avunuyorlar,

değişmeyecekler anlaşılan.

Evrim var veya yok beni çok ilgilendirmiyor aslında Allah evrimsel bir

süreçle de yaratmış olabilirdi ama böyle bir şey yok. Anında yaratılma

var. Fosiller de bunu gösteriyor. Kambriyen patlamsında birden ortaya

çıkan kompleks canlılar ve tüm fosiller canlıların değişmeden birden

mükemmel bir şekilde tarih sahnesinde yerlerini aldıklarını gösteriyor.

Ayetleri evrime göre yorumlamaya gerek yok çünkü evrim çürümüş bir TEORİ dir. Sav, önerme, varsyım, kesin bilgisi olmayan fikir, henüz delili olmadığından kanunlaşamamış bir fikir, şahsi görüş, İNANIŞ tır.
Alt 14-08-2005, 15:15
Üye

Standart insanın kabiliyetleri

eğer insanlar dna yapabilse, bir insanı atomlarından başlayıp imal edebilse ki böyle birşey bilim kurgu şuan için, gene Allah'ın varlığının delili olur bu. Çünkü insan doğada zaten vardır ve milyonlarca canlı türü de. Bunların birini insanın yapabilmesi için çok müthiş bir teknoloji ve organizasyon belki laboratuvarlar olmalıdır.Sayısız bilim adamının yuzyıllarca süren çalışmalarının çok kıymetli bir ürünüdür bu sonuç ki bu da canlıların ancak çok üstün bir varlığın üstün ilmi ve iradesiyle yapılabildiğini gösterir.

evrimcilerin mantığını desteklemez yani zaten olur böyle işte doğaldır, şimşek çakar güneş doğar batar, rüzgar eser, rzadyasyon, ultroviyele falan da oldu mu her organizma mükemmelen olur ne var ki bunda mantığını desteklemez.

Bunu savunanın da aklından şüphe edilir zaten..

Ama akılsız kendi akılsızlığını bilmediği için aynen mantıksız inanışlarına devam da eder ve edecektir değişmez...aklın ne olduğunu öğrenirse bi vesileyle, o zaman değişebilir...
Alt 14-08-2005, 15:53
beyni
Üye Değil

mimarali

evrimin olmadığını savunuyordun.

şimdi var veya yok beni ilgilendirmiyor diyorsun. Bu nasıl çelişkidir.

eğer evrime inanmıyorsan.

yaradılış teorine göre, dünyadaki canlıların oluşumunu anlatır mı sın?

mesela adem dünya'ya ne zaman gönderildi?
Alt 14-08-2005, 16:57
Üye

Standart Evrim Teorisi Çürütülmüş Bir Teoridir

Evrim teorisi bilinen şekliyle lamarc ve darwine dayanır.
Daha eski yunan da da vardır.

Konu şudur:

Canlıları bir yaratan yoktur, doğadaki doğal etkenlerle canlılar değişim geçirir ve gittikçe kompleks (nedendir bilinmez) yapılara dönüşerek evrimleşirler.

Karadan havaya geçiş formu, sudan karaya geçiş formu, at seris, embriyolojideki benzerlikler, insanın ataları olduğu öen sürülen kafatasları ve fosiller teorinin belkemiğini oluşturur.

BU FOSİLLERİN HİÇBİRİSİNİN DE EVRİME DELİL OLAMAYACAĞIN BİZZAT EVRİMCİLER İTİRAF ETMİŞLERDİR.

Mantık olarak da darwin in doğal seçilim gibi bir kısır döngü içeren evrimlerştirici fikre inanılır. Kim yaşar güçlü olan, neden yaşar çünkü güçlüdür gibi hiç bir şey ifade etmeyen bir fikir dir bu.

Zamanla genetik biliiminin gelişmesiyle evrimciler çok revizyonlar yaptılar teorilerinde.

lamarc kullanılan organ değişir diyordu, darwin de çeşitli etkenlere göre canlıların uyum sağladığını en iyi uyum sağlayanın yaşadığını söylüyordu.

Bu tabi ozamanın ilkel bilim seviyesiydi.

Genetik biliminin ilerlemesinden sonra neo darwinizmi ürettiler. Yani genler türün özellillerini koruduğu için onların değişmesi gerekiyordu. Bu da mutasyon seleksiyon fromülüyle sözde çözüldü teori kurtarıldı.

eki bu ne demektir. Bu da şudur: genlerde radyasyonlar gibi yıkıcı etkisi bulunan etkenlerin yardımıyla gen yazılımı değişmiş ve canlılar yaşamlarını çeiştlenerek devam etmişler.

Tesadüfi olan mutasyon genleri nasıl başka bir canlı genine çevirir.

Bu akıl dışı iddiadır. ZATEN [b]FAYDALI [B]BİR MUTASYONLA BİR TÜRÜN DEĞİŞEBİLECEĞİNİ [/B]DAHA KOMPLEKS FARKLI BİR CANLI OLUŞABİLECEĞİNİ SÖYLEYEBİLECEK BİR BİLİM ADAMI DA YOKTUR.[/B]YANİ EVRİM YOKTUR...

ASLINDA BEN EVRİMİ KAALE ALMIYORUM

DEMEK İSTEDİM
..
Alt 14-08-2005, 17:08
beyni
Üye Değil

mimarali,

evrim teorisinin eleştirisini başka yerde yaparsın.

önce sen şu yaradılış teorisini anlat.

yine tekrar ediyorum. adem dünya'ya nezaman gönrilmiştir.

Önerilen Siteler