Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-08-2005, 03:21
teo teo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart inanmıyorsam bu kimin hatası!!!

Bildiğim kadarıyle yeryüzünde 3000 kadar din var ve bu dinlerin tümünün incelenmesi neredeyse imkansız..neyse diyelimki ben bu dinlerden mantığa biraz daha uygun düşen 10_15 tanesini inceledim üzerlerinde düşündüm ve içlerinden herhangi birisine inandım(yada hiçbirisine inanmadım)..Adı üzerinde inançtır bu inanmadıysam ne yapabilirim ki..

yada mantığımla islamı bulamadım bu benim suçum mu?demek ki benim mantığım o çok zeki müslümanlar kadar çalışmıyor onlardan çok daha az zekiyim ve islam dinini bulamamışım...peki bu benim suçum mu?yoksa o zekadan bana diğerlerinden az veren Allah'ın mı?

Ortada bir doğru varsa ve ben o doğruyu bulamıyorsam benim bir eksikliğim olması gerekli,Allah islamı bulmamı istese beni tam yaratırdı dimi?Demek ki bulmamı istemiyor Allah'ın takdiri buysa inanmayan ne yapabilir ki!!!
Alt 15-08-2005, 13:34
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İyide teo nerde yararlı bir dünya menfaati varsa onu buluyorsunda,ahıret menfeati olunca bulamıyormusun?Sonuçta herkes birşeylere karar verir.Yeryüzüne bakıp oradaki canlılara ve kendine bakıp,istersen bunlar kendi kendine olmuşta diyebilirsin,istersen bunları yaratan bilgili bir akıl sahibi vardır da diyebilirsin..Aslında şahsen benim hoşuma gider..Ortada 1000 seçenek olup,onlardan doğru olanı seçme özelliğine sahip olmak..Yeryüzündeki ve kendimde olan sanat eserleini düşünüp, sanatkarın nasıl özellliğe sdahip olması gerektiğini düşünebilrim. Mesela bilgilidir,yaptığı sanatlıdır,gazaplıdır,rahmeti vardır,yarattıklarını seviyor,çok sabırlı,çok merhametli..vs..
Alt 15-08-2005, 13:56
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İslam sadece akıl ve mantık dini değildir. Bu İslamın Akla ve mantığa ters düşen yanlarının olması demek değil. İslam akıl ve mantıkla çelişmez ama bir insanın Müslüman olması için daha doğrusu İslamı sonradan seçip onaylaması ve İslama tabi olması için akıl ve mantık yürütmek de yetmiyor. Öyle olsaydı oryantalistler dediğimiz batılı müsteşrikler istisnasız Müslüman olurlardı. Adamlar İslam Hukukunu öyle bir inceliyorlar ki İslam Hukukunun hiçbir beşeri Hukukla alakalı olmadığını keşfediyorlar, dünyadaki bütün Hukuk sistemlerinden (Babil, Roma vs..) tamamen bağımsız ve üstelik tamamen de uygulanabilir olduğunu tasdik ediyorlar.
Hz. Muhammedin hayatında hiç yalan söylemediğini kabul etmek zorunda kalıyorlar.
Kuranın bugüne kadar yazılmış kutsal kitaplardan veya diğer önemli kitaplardan hiçbirisine benzemediğini, belagat ve icaz yönünden Kuranın eşi ve benzeri olmadığını kabulleniyorlar.
Hz. Muhammedin getirdiği sistemle Arap Medeniyetinin o tek marifeti edebiyat olan ortak bir medeniyet kurmak yetisinden mahrum Arap insanını nasıl oluyor da mükemmel bir medeniyetin kurucuları olduğunu, diğer İslam medeniyetlerine önderlik edip örnek teşkil ettiğini görüyorlar, kabullenmek zorunda kalıyorlar ama gene de inanmıyorlar.
İnanmak için biraz nasip, biraz kabullenme yetisi, biraz da sezgi vesaire gerekiyor.

İslam dışı pekçok din var evet. Bunlar akla ve mantığa da uygun olabilir. Ya da hatta şu anki toplumsal koşullara göre o dinlerin tercih edilmesi akla ve mantığa daha uygun görülebilir. Ama İslam der ki "Son Hak Din İslamdır." Ona tabi olacaksınız, onun dışındaki dinler Allah katında makbul değildir.
Bu bakımdan elimizde bir tercih hakkımız yok.
Ancak tercihte bir zorlama da yok. Bak, gör, araştır, öğren, akıl yürüt, çıkarsamalar yap, değerlendir, hangisini istersen ona tabi ol. Bunda bir zorlama yoktur.
İslamı seçen adam sadece Akıllı adam değildir. İslamı seçen adam aynı zaman tabiri caizse Delikanlı adamdır da. Yani sezgilerini heveslerinin tutsağı yapmaktan kurtarmış olan adamdır.

Daha söylenecek çok söz var ama netice olarak şunu diyebiliriz;
Allah insana hakikati yani İslamın hak din olduğu gerçeğini görmesi için gerekli olan akli melekeleri vermiştir. Herkes hakikatten kendi çapına göre nasiplenir. "Aklımı kullandım, İslam akıl ve mantığa uymuyor" diye bir iddia da bulunmak mümkün olsa bile bu iddiayı geçerli kılacak delilleri bulmak mümkün değildir çünkü yoktur. İslamın hiçbir hakikati akıl ve mantıkla çelişmez ama aynı zamanda İslamın bazı hakikatlerini açıklamak için akıl ve mantık yetmez.
Aklın önderliğinden başka hiçbirşeyi kabul etmeyen pozitivizm ise aklı putlaştırdığı için sezgiden mahrumiyet nasipsizliğine düştüğünü bir türlü idrak edemedi.

Allah gerçeği bulmanızda yardımcı olsun. Ne diyelim?
Alt 16-08-2005, 04:22
Üye

cevapları dikkatle okudum ama konu çok dağılmış arkadaşlar ya çok basit bir mantık yürütme bu...neden kısa ve net cevaplar yerine uzun paragrafları tercih ediyorsunuz!!!

bakın tekrar soruyorum...

1)sen 3000bin din arasından düşünerek doğruyu (sana göre islamı) buluyorsun
2)bende düşünüyorum ve yanlış seçim yapıyorum
3)beni yanlışa sürükleyen(senden farklı olan) eksik yanım nedir??
4)bu eksiğin sorumlusu ben miyim yoksa beni bu şekilde yaratan Allah'mı?

4maddede tek bir asıl soru var...
kısa ve net cevaplar lütfen....
Alt 16-08-2005, 12:36
Aliminyum Aliminyum isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çok basit bir mantık yürütme dediğin şeylerin gerekçelerini belirginleştirmezsen iş ÖSS sınavı gibi birşeye dönmez mi? O yüzden ayrıntılara dalmak zorunda kaldık.

İllaki kısa ve net cevalar istiyorsan eyvallah.

1) Bilmem kaç bin din arasından diğerlerini tefe koyup İslamı seçmişim evet. İyiki de öyle yapmışım çünkü hiçbir dinde İslam'da olduğu kadar "Denge" unsuru hakim değildir. (Dengenin uzun uzadıya açıklamasını esgeçelim)

2) Binlerce dini araştırıp İslam'ı değil de başkasını seçiyorsan bu senin körlüğündendir. (Hakaret olarak alqılama ama hakbirdir batıl ise çoktur batılı tercih ise ya gerçekten hakkı görmemektir (körlüktür) ya da hakkı görmezden gelmektir (iki kere körlüktür)

3) Seni yanlışa sürükleyen eksik yanın senin seçim hakkını yanlış kullanmandır.

4) Bu eksikliğin sorumlusu sensin çünkü sen bunu kendin istedin. Sen istedin Allah yaptı. Allah insanların isteme yetisine müdahale etmez. İnsandaki en belirgin ilahi(tanrısal) özellik "İsteme" yani "İrade" özelliğidir. Dolayısıyla bunun sorumluluğunu Allah'a yükleyemezsin. Sen istedin o da yaptı. O'nun yapması senin istemene bağlıydı. Yani sen istemeseydin O yapmayacaktı demektir.
Alt 16-08-2005, 20:37
PanterYakup PanterYakup isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Teoman kardeş Yaşadığımız yerlerin Dinimiz üzerinde etkisi var (Aile, Çevre, vb) eğer ıssız bi adada olsaydın ve bütün dinleri araştırsaydın müslümanlığı seçeceğine eminim ama bu araştırmayı yaparken de tarafsız olmalısın ÇEVRENDEKİLERİ GÖRME VE DUYMA o zaman Hiç olmadığı kadar iyi göreceksin

Sözüm Ki Bir Tek Sana Geçmez Celladımsın Ey ZAMAN
Alt 16-08-2005, 22:38
Üye

Alminyum...Israrla anlamak istemiyorsun...ok,ben o denge unsurunu göremiyorum,körüm,seçim hakkımı yanlış kullanıyorum(tabii ki elimde olmadan)...hepsi kabul..ama zaten sorun burada başlıyor..neden ben senin vasıflarına sahip değilim??benim doğruyu bulamamama sebep olan eksik 1 yanım varsa bu benim suçum mu?biraz ince bi vaka,düşün..eminim anlayacaksın :wink:
Panter kardeşim keşke herkes o çevredeki seslere kulaklarını kapayabilse..o zaman yarısından çoğu müslüman olan bir ülkede yaşamak zorunda kalmazdık...
Alt 16-08-2005, 22:57
Kıdemli Üye

Teo bence bunun nedeni senin görmek istememen,işitmek istememen doğruyu bulmada samimi olmaman...Yoksa yol belli levhalar belli ama sen illa diretiyorsun ben işaretlerinin manasını öğrenmek istemiyorum diyorsun.Kırmızıda geçmek,istediğin gibi sollamak istiyorsun..Kamyona sahipsen taksileri ezmek istiyorsun...Ama sonunda cezanıda görürsün;şimdilik biraz kendini aldatırsın,eğlenirsin..
Alt 16-08-2005, 23:06
Üye

ensareo yanılıyorsun ben eğer yanlış ışıkta geçiyorsam sebebi yeşili kırmızı görmemdir..yoksa hiçkimse karşısında trafik polisini görüp gözünün içine baka baka yeşilde geçmez...
sen gel hem insanları renk körü yarat sonra efendim niye göremedin diye çatır çatır yak böyle bi tanrıya inanıyorsun..
Alt 16-08-2005, 23:11
Kıdemli Üye

Renk körüysen ona göre tedavi ol teo..Gözün bozuksa sende aklını kullan teo herkesin yaptığına bak, hangi renkte geçiyorlarsa geç..Veya başkasının arabasıyla gideceğin yere git..Aman ha sakın kör ateistlerin arabasına bineyim deme uçurumdan aşağıya yuvarlanır gidersin..

Önerilen Siteler