Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-06-2008, 23:10
atheist87 atheist87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Radikal argoları hak eden müslüman basını

Bulgaristan'da eşcinsel gösteriye saldırı 28 Haziran 2008 21:24
Bulgaristan'da eşcinsellerin haklarını savunan "Gemini" örgütünün düzenlediği ilk eşcinsel gösterisine aşırı milliyetçi ve ırkçı örgütler molotof kokteyli ile saldırdı.
Yüzlerce polis eşcinsellerin yürüyüş yaptığı sokaklarda güvenliği sağlamaya çalışırken Bulgaristan Ulusal Birliği (BNS) partisi başta olmak üzere çeşitli milliyetçi ve ırkçı örgütlere bağlı gençler, 200 kadar göstericiye molotov kokteyli, sis ve ses bombaları attı.

Yaklaşık 200 gazetecinin izlediği yürüyüş sırasında polis, eşcinsellerin geçtiği caddeleri trafiğe kapatırken, gösteriyi engellemeye çalışan saldırganlardan 60 kadarını tutukladığı bildirildi.

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü, Ortodoksk Klisesi Patrikhanesi ve çok sayıda kamu kuruluşu ile siyasi partinin şiddetle kınadığı gösteriye katılanlar, "Biz bir aileyiz!", "Sizleri Seviyoruz!" sloganları ile yanıt verdi.

Gösteriye sabotaj yapma sözünü veren, BNS Genel Başkanı Boyan Rasate, elinde megafonla gay karşıtı sloganlar atmaya çalışırken, polis aracına zorla bindirilerek, olay yerinden uzaklaştırıldı.

Eşcinseller "Çervenata Kışta" (Kırmızı Ev) adlı bir lokantada toplanarak, yürüyüşünü tamamladı.

-BERLİN'DEKİ GÖSTERİ-

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen ''Christopher Street Day'' (CSD) etkinliğinde ise onbinlerce eşcinsel yürüdü.

Berlin'de bu yıl 30. kez düzenlenen ve ''Karşı mısın?'' sloganıyla yapılan CSD geçidi, süslü arabalar ve giysilerle katılan eşcinsellerin akşam düzenlenecek ve onbinlerce eş cinselin katılması beklenen mitingle sona erecek.

Sokaklarda yaklaşık 500 bin kişinin izlediği tahmin edilen CSD geçidinde, siyasi partilerin amblemlerini taşıyan arabalar da yer aldı. Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Renate Künast ve bazı milletvekilleri de geçide katıldı.

Geçitten önce, bazı milletvekilleri ve eşcinsel dernekleri tarafından Nazi döneminde öldürülen eşcinseller anıldı.

Eşcinsellerin, her yıl haziran ya da temmuz ayında kutladıkları ''Christopher Street Day''in geçmişi, ABD'nin New York kentinde 1969 yılının haziran ayında eşcinsellerin özellikle Christopher Street caddesinde polisle çatışmalarına dayanıyor.

http://www.haber7.com/haber/20080628...ye-saldiri.php

bu tür haberi okurken gerçekten içimde kin ve nefret duygularıma hakim olamıyorum. Haberin başında ilk Ulusalcılar,Milliyetçiler karalanıyor. Aslında amaç Türkiyedeki AKP Karşıtı olan benzer siyasi oluşumlara(Milliyetçi-MHP,Ulusalcı-İşçi Partisi) gönderme yapıp karalamak bu olayı iyi irdelemek lazım. Acaba Eşcinsellere saldırı düzenleyenler eş cinselliğe neden karşı
çıkıyor özgürce toplum içinde yaşamalarını hazmedemiyor bu nefretin temel kökeni nedir bu sorunun net cevap dindir. Din eşcinselliği yasaklar eşcinselleri lanetler. Mhpli değilim Mhpyi savunmak gibi bir amacımda kesinlikle olamaz fakat ülkemizdeki ümmetçi medya olaylar
bakış açıları ele alındığında o kadar taraflı davranıyorlar ki insanoğlunun sinirini bozmakta üzerlerini yok doğrusu. Vukuatın temel kaynağının (Din) en büyük savunucu olucaksın. daha sonra o kaynaktan dolayı şiddet uygulayanlara eleştiri yapıcaksın. Bu nasıl bir çelişkidir arkadaşlar malesef ki bu tür haberlere inanan ülkemizce milyonlar var.
Alt 29-06-2008, 00:00
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Gercekten ilginc bir habermis. Ikinci kisim, yani Berlin kismi anlamsiz. Cunku Almanya gibi bati avrupa ulkelerinde escinseller surekli gosteri yapar zaten. Pek saldiri da olmaz. Bulgaristan'daki olay ilginc. Ilginc olan milliyetcilerin escinsellere saldirmalari degil. Bu mumkun, bunun arkasinda soy davasi olur, din savasi olur vb. Pek onemli degil. Ama Musluman ve Ortodoks kuruluslarin olay karsisinda aldiklari tutum ilginc. Tabii, saldiriya tutum almakla beraber escinselligi bir sapiklik olarak degerlendirmeye devam edebilirler. Ancak bu durumda "sizleri seviyoruz", "bir bir aileyiz" sloganlari garip duruyor. Ya haber uydurma, ya da dinler dunyasinda onemli bir gelisme yasaniyor.

sevgili atheist87, basliginin hic hos durmadigini dusunuyorum. Degistirmen iyi olur, yazinin basligi iceriginde anlatmak istedigin seyleri alip goturuyor. Yaziyi hic okumasam bile basliga tepki verirdim ornegin.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/

Konu sargon tarafından (29-06-2008 Saat 00:03 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-06-2008, 00:42
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Eğer Bulgaristan adına yapılan haber dogru kaynaklı ise gerçekten de sağduyulu bir yaklaşım sergilenmiştir. İstenilen demkratik unsurlardan biri de budur. Cinsel tercihleri yüzünden hiç kimsenin herhangi bir saldırı, söz yada hakarete maruz kalmaması insanlık görevidir. Bu Vazife din görevlileri eliyle yapılmışsa şayet o zaman halk da aynı paralel tavırları sergilemkten gocunmaz böylelikle de her taraf olan sistem adına yaşanılabilirlik yaratılmış olur.

Umarım haber doğrudur. Umut verici nitekim.
Alt 29-06-2008, 02:51
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

atheist87´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

bu tür haberi okurken gerçekten içimde kin ve nefret duygularıma hakim olamıyorum. Haberin başında ilk Ulusalcılar,Milliyetçiler karalanıyor. Aslında amaç Türkiyedeki AKP Karşıtı olan benzer siyasi oluşumlara(Milliyetçi-MHP,Ulusalcı-İşçi Partisi) gönderme yapıp karalamak bu olayı iyi irdelemek lazım.

Sevgili atheist87 ben ulusalcıyım ve solcuyum fakat adımın (siyasal manada) MHP ve İP nin arasında geçmesinede tahammül etmem mümkün değil.

İP dediğiniz Doğu Perinçek'tir ve ne dediği bugüne kadar kimse (kendisi dahil) tarafından anlaşılamamıştır. Abdullah Öcalan'la ittifak yapmaya çalışmıştır, bu gün tüm Kürt'lerden nefret etmektedir, solcumudur, bildiği bütün solcuları dergilerinde hem hedef göstermiş, hem ihbar etmiştir, MHP deseniz malumunuz valla kusura bakmayın şeriatçılar mı bunlarmı da demeyelim, bırakın size ne.

Selamlar.
Alt 29-06-2008, 03:26
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger vgm;

Yukarida kendi adina yapmis oldugun tesbitler; senin hala bazi degerler ve yukumlulukler tasidigini gosterdi.

Bu da senin nihilist olmamanin bir isareti.

Kendi adima sevineyim mi, uzuleyim mi bilmiyorum.Ama senin adina-bilhassa bu kadar kesin kavramlarla kendini ortaya koyma temelinde-sevindim.

Tabi, kavramlar bir algidir. Oyuzden de kendine bahsettigin kavramlardan neler algiladigini da bilmek isterim.

Tabi bu da baska bir baslikta baska bir konuda mumkun olur insaallah

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 29-06-2008, 03:50
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Bu da senin nihilist olmamanin bir isareti.
Kendi adima sevineyim mi, uzuleyim mi bilmiyorum.Ama senin adina-bilhassa bu kadar kesin kavramlarla kendini ortaya koyma temelinde-sevindim.

Hocam tedavi gerekir tedavi, bunu da senden başka yapacak yok.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 29-06-2008, 04:15
Kıdemli Üye

Saygideger dilaver;

Oyuzden de kendine bahsettigin kavramlardan neler algiladigini da bilmek isterim.-e.i.

Tedavi uygulamadan once, teshis koyabilmek lazim.O yuzden yukaridaki alintiyi yaptim.

Dogru teshis icinde, samimiyet, ictenlik ve durustluk gerekir. Bir bir kendine bahsettigi kavramlari not ediyorum.

Ya da kendini desifreye zorlayici yazilar yazip, cevap mi talep etsem acaba!

Neyse, bakalim zaman neler gosterecek?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 29-06-2008, 04:21
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hocanın yöntemi ;TABLE RASA dır. Artık vgm = boş bir levha

kolay gelsin arkadaşlar bu arada seanslarınız için koltuk benden hediye
Alt 29-06-2008, 05:24
Kıdemli Üye

Saygideger meaculpa;

Kiz, kocaman bir aferin sana. Benim dusuncemin-butunleme, birlestirme temelinde-Tabulu Rasa oldugunu algilamissin.

Bak kabul etmissin yada sen de ayni fikirdesin demiyorum, sadece benim dusuncemi algiladigini soyluyorum. Umarim bu farki da algilarsin.

Vgm' ye gelince; once teshis-kavramlari kendi ifade etmesi temelinde-sonra, o kavramlar onun icin ne ifade ediyor?, neden o kavramlara sahip olmak istiyor? o kavramlar ona neler kazandiriyor? Zarari oluyormu? yani, kisacasi; o kavramlara neden ihtiyac duyuyor? kararliysa koruyacak ve bilincli bir sekilde savunacak, eger kararsizsa; ya kararli hale getirecek, ya da onlardan kurtulacak. Ustelik, benim hic mudahelem veya onerim olmayacak. Tamamen kendi oz ve hur karari olacak. Daha ne olsun!

Saygilarimla;
evrensel-insan

Alt 29-06-2008, 08:07
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah tuttuğunu altın etsin hocam ne diyim. Sayenizde şu nihilizm illetinden kurtulacağım.

İyileşmeyi ben de istiyorum. Hocam dikkat ettinizmi mea ile dilaverden umut yok.

Hocam; bir de mea algılıyo da, algılamamazlıktan geliyor, ayıp dimi hocam.

Selamlar.

Önerilen Siteler