Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-07-2008, 19:41
Aydınus
Üye Değil

Standart Çifte Standart

Çifte Standart

Yıllar öncesiydi .

Oturmuş televizyonun karşısında bir o kanaldan diğer kanala zaplayıp duruyordum .

Gerçi şimdi çanak antenim yok ama , o sıralar vardı ; arasıra Türk kanallarını , arasıra da Alman kanallarını seyrederdim .

Türk televizyon kanallarının sırf reyting ve reklam uğruna birer birer , hatta neredeyse hepsinin dedikodu üreten bir iletişim aracına dönmesine kızarak o zamanlar yüklüce bir para vererek diktirdiğim çanak antenini daha sonra kendimce protesto etmek amacıyla geri indirmek zorunda kalmıştım .

Neyse de , o saatlerde bir baktım ki Alman kanallarının neredeyse hepsi ağız birliği etmişçesine birer birer aynı haberi 'flaş haber' diye yayımlayıp duruyorlar .

''Noluyoruz yahu '' demişim kendi kendime , ''Almanya'da deprem felan mı oldu , bu ne heyecan , bu ne flaş flaş flaş ...''

Yok , ne deprem olduğu vardı ne de sel baskını .

Bütün Alman kanallarının aynı anda ve büyük bir heyecanla flaş haber diye geçtikleri ve her saat başı çevirip çevirip gösterdikleri olayda , izinsiz gösteri yapan yüz-yüzelli kişilik bir PKK'lı grubu , kendilerini durdurmak isteyen iki Alman polisinin ağız ve burunlarını fena halde kırmışlardı . Olayda polis otosu da zarar görmüş , göstericiler polis otosunu da ellerindeki sopalarla tıpkı Alman polislerinin suratına çevirmişlerdi .

İşte bütün olay buydu .

Almanların özel televizyon kameramanları anında olay yerine yetişmişler ve PKK'lı göstericiler tarafından fena halde ıslatılmaları sebebiyle ağızlarından burnundan kan gelen iki Alman polisinin perişan halini çevirip çevirip gösteriyorlardı . Heleki kanalın biri , yakın çekime aldığı az gelmiş olsa gerek , sanki bir futbol müsabakasının tartışmalı bir pozisyonunu yavaş çekime alıp gösterdiği gibi bu durumu gösteriyordu ki , makaraları o saat koyuvermiştim .

İki Alman polisinin böylesine tartaklanması Almanların o meşhur gururunu fena halde yaralamış , sorumlu arıyorlardı , hem de derhal .

Tabii bu arada kameramanlar bol bol , yerel giysiler içerisindeki kadınlı-erkekli ve ellerindeki sarı kırmızılı sözde Kürt devleti bayrağı ile , ne dedikleri anlaşılmaksızın ''Ulolöee , hololeöee '' diye bağırıp çağıran PKK'lı göstericileri de pek bir demokrat (!) Alman milletine o biçim jurnalleyip ifşaa ediyorlardı :

'' Bakın işte ey Alman milleti ; bu Kürt teröristleri var ya , işte bunlar böyle insanlardır , bakın ve ibret alın !.. ''

Vay canına sayın seyirciler ; demek bu PKK'lı teröristler sizlerin polislerinin ağzını burnunu kıracak kadar acımasız insandılar ha ! Yok canıım , adamların günahına giriyorsunuz , onlar cici çocuklardır , resmen haksızlık bu rica ederim , hiç onlar öyle tu-kaka şeyler yaparlar mı , na bitteschön um Gottes Willen !

Ben bu işten , ne yalan söyleyeyim artık iyice keyif almaya başlamıştım ; görüntüler karşısında şaşkınlığa düşen Alman milletinin şok olmuş o pembe suratı gözümün önüne geliyor , içimden kıs kıs gülüyordum .

Gecenin bir yarısına kadar iki de bir çevirip çevirip gösterilen bu haberi ve arkasından gelen açıklamaları birer birer üşenmeden izledim :

Aman Allah ; bir taraftan bölge Emniyet müdürü , diğer taraftan da Alman İçişleri Bakanı açıklamalarda bulunuyor , konunun uzmanları ile bir o kanaldan diğerine açık oturumlar ve özel proğramlar düzenleniyor , PKK hakkında ne varsa anlatılıyordu ; Türkiye'de ne haltlar karıştırdıkları , nasıl terör estirdikleri , kaç insanın canına kıydıkları görüntüler eşliğinde teker teker ortaya konuyordu .

Olan bitenler evlere şenlik tam bir curcuna idi ; seyret seyret gül , öbür Alman kanalını çevir bir daha gül !

''Haşşöyle '' diyordum içimden , ''Kendine demokrat Almanlar sizi , biraz hizaya gelin , yıllardır bu çıngıraklı yılanları içinizde beslediniz , ne zamanki size de tııısss diye o çatallı dilini ve zehirli dişlerini göstermeye kalkıştı , bunların gerçekte ne kadar zehirli olduğunu az biraz da olsa anladınız ve bu sayede aklınız da az biraz başınıza geldi , iyi iyiii ''

Peki daha sonra , izinsiz gösteride bulunan ve kendilerini de engellediler diye PKK'lılar tarafından dayak atılan polis haberleri neticesinde Almanya'da ne oldu dersiniz ?

Evet , doğru tahmin ettiniz ; o zamana kadar Almanya'da , güya demokrasi adına her türlü örgütlenmelerine izin verilen Türk pasaportlu PKK'lıların kurdukları ne kadar dernek varsa Alman kamuoyunun o şiddetli baskısı altındaki o zamanın Alman hükümetince resmen birer birer mercek altına yatırıldı ve bazılarının da kapısına kilit vuruluverdi .

Fakat bu , sırf kamuoyunu yatıştırmak için PKK'ya verilen sadece göstermelik bir gözdağı idi :

''Git , Türkiye'de ne yaparsan yap , Türk askerini , Türk polisini vur kır öldür , bizi hiç ilgilendirmez , ama Almanya'da bir polisin dahi kılına bir daha böyle zarar verirsen seninle külahları o dakika değişiriz , o kadar ! ''

İşte size kendine demokrat , ülkelerinde şu an terör belası nedir bilmeyen , tuzu da kuru mu kuru , çifte standartlı bir Alman , daha doğrusu Batı demokrasisi .

Bütün bunlar , bizim ağzı açık ayran delilerine , liberallere , şeriatçılara , romantik solculara , komünistlere ibrettir ama , ne yaparsın işte .

Peki onlar , Batı demokrasisinin gerçekte böylesine çifte standartlı olduğunu bilmezler mi ?

Bilmez olurlar mı ; bilirler de , bunu açığa verdiklerinde ne yazıp ne çizecekler ?

Kolay mı , onlar da ekmeğini çifte standartlı işte bu Batı demokrasisini savunarak kazanıyorlar , mesele de burada düğümleniyor zaten !

Bile bile lades diyerek aynı tiyatroya devam ediyorlar hala , kimi zaman nalına vurarak kimi zaman da mıhına :

Demokrasi , gelişmiş Batı standartları , AB normları , halkların kardeşliği , çiçekler , böcekler , kelebekler , çocuklar da şeker yiyebilsinler , aşk , meşk , rakı , balık , şarap , lay lay lay lom ...

Aydınus
Alt 06-07-2008, 20:44
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger aydinus;

Benim tesbitime gore kullandigim bir terim var. Amerikan idealizmi, iste bu dunyayi iktidari altina alma mucadelesi veren guc, bugun terori yaratan, organize eden, gerektiginde ortaya koyan gerektiginde, maddi, manevi destekliyen, gerektiginde yasaklayan, lanetleyen v.s. Yani hem nalina hem mihina vuran guctur.

Bunun temelinde iki ana neden yatmaktadir.

Birincisi korku psikolojisini yaymak; ikincisi-sanki bu korku psikolojisini o yaymiyormus gibi- bu psikolojiye girenleri korumayi ustlenmek.

Hem insanoglu arasi savas sona ermesin diye, herturlu ayrimciligi mikro temelde orgutlemek, hemde sanki bunu yapmiyormusta, bundan seni koruyormus gibi gozukmek.

Yani hem sorunu yaratmak, hem kisileri, toplumlari bu sorunun icine sokmak; hem bu sorunu cozmeye soyunmak, hemde bu sorunu cozebilecek tek merci olarak kendini ortaya koyup, guven tazelemek.

Iste bugunku iktidarlarin-hangi ulkede olursa olsun-uyguladigi bu dusunce ve davranisin kokeni; amerikan idealizmine dayanmaktadir. Ben buna cifte standart basliginin yanina bir ek daha yapmak istiyorum.

IKI KARSIT UCLU TEK YUZLULUK,hem seytan- hem melek, hem koruyucu- hem kiskirtici, hem ayirici- hem birlestirir gorunucu, hem agite edici- hem pasiflendirici, hem umursamaz- hem umursar gorunucu.

Yani, ikilem ve karsitligin tek elden yonetim ve yonlendirimi.

ISTE SIRADAN BIR VATANDAS, HALK COCUGU, YURTTAS,KISI, BIREY YANI MUSTAKIL VAR OLAN INSANOGLUNUN VARLIGI, NE ZAMAN BUNU EVRENSEL TEMELDE GOREBILECEK; ISTE O ZAMAN COZUME YONELEBILECEKTIR.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler