Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 07-07-2008, 09:30
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Mesih sarsılıyor..

Haberi bugün gördüm. Yahudi toplumunda da mesih beklentisi bulunduğu bildirilirken Hıristiyan teolojisinin belirttiğinin aksine 'acı çeken Mesih' kavramının Hz. İsa ile birlikte başlamadığının kanıtlanabileceği söyleniyor.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/936...d=229&sz=60920

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 07-07-2008, 11:05
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Şaşırmalarına şaşırdım,
"İbrani Üniversitesi profesörlerinden Yehezkel Kaufman da, "Üç gün sonra diriliş motifi, akademik literatürün neredeyse tamamına aykırı bir biçimde, Hz. İsa’dan önce geliştirilmiş bir kavram haline geliyor. Yani Hz. İsa ve havarileri, daha önce var olan bir mesih öyküsündekileri hayatlarına uyarlamakla kalmışlar" dedi."

İyi de, 3 gün sonra diriliş zaten Zerdüşt inançlarında var olan bir inanış. Ölüler diyarına gönderilen kişi orada üç gün kalıp günah durumuna göre cinvat köprüsünden geçip göğe yükselip Ahura Mazdah'ya kavuşuyor. İbraniler bu olgunun ilk İsa'yla başladığına nasıl hükmetmişler ben de buna şaşırdım.

Kendi kaynakları dışındaki kaynakları ve tarihi reddedip sadece Yahve ve Yahuda kaynaklarına dayanmak durumundaysalar o ayrı...

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 07-07-2008, 11:40
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

zeitgeeist belgeselinde zatenisanın mesihliği çürütülmüş.
fikrin nerden geliştiğiçnasıl oluştuğu anlatılmış bulunan belge sadece onlzarı teyit etmiş.(bence)

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 07-07-2008, 12:48
kandahar
Üye Değil

Yahudiler Hz. İsa'dan Hz. Muhammed'den daha fazla nefret ederler. Mesih beklentisi de Hz. İsa'dan önce zaten vardı Yahudiler'de. Dini inanca göre Mesih zaten İsa'ydı ama Yahudiler ona inanmadılar.
Alt 16-07-2008, 23:01
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İsanın ölümünün, tüm insanlıgın günahları için değil, İsrail' in kurtuluşu için oldugu inancı eger yahudi tarafların söylemi ise ; İsa' ya neden inanmadı yahudiler ?
Alt 18-07-2008, 10:53
kandahar
Üye Değil

Dinin en büyük düşmanı ruhban sınıfıdır Mea. İsa'nın en büyük düşmanları da Hahamlar'dı. İsa demek Talmud'un ve Tevrat'ın reddi demekti. Bu da Haham ve Rabbi'lerin iktidar ve bilgilerinin bir anda çöpe gitmesi demektir. Elbette buna müsaade edilemezdi. Nitekim Hz. İsa'ya saldırıları da Yahudi din adamları ve onların kışkırttığı Yahudiler yapmıştır. Elbette her zamanki gibi çoğunluk da onların yanındaydı.
Alt 18-07-2008, 15:52
Squall - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Squall Squall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İsa fikrinin çürütülmesi aslında o kadar da basit ki..Sonsuz güce sahip bi yaratıcının kendine bi evlat edinmesi kadar şaçma bi fikir olamaz..

Yine aynı şekilde sınırsız kudret sahibi bi tanrının derdini anlatabilmesi için insan peygamberlere ihtiyaç duyması gibi bi şeydir bu..
Alt 18-07-2008, 18:18
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

K.C.'nin dedigi gibi mesih figuru Yahudi kulturunde zaten var. Hiristiyanlik elestirisi yazisinin bir bolumu bu konuyu anlatiyordu zaten. Hatta o zaman mesihci ve kiyametci akimlar ortaligi kapliyor. Daha sonra Kutsal Kitap icinden cikarilan bazi kitaplarda bu konular daha da ayrintili islenmis. Bunlara bir de sapkin sayilan Yahudi mezheplerini katarsak cok daha fazla mesihci akimla karsilasiriz.

Uc gun sonra dirilme konusu Helen gizemci dinlerinin nerdeyse ortak ozelliklerinden biri. Bunlarin detaylari Hiristiyanlik Elestirisi yazisinda var. Yahudi dinine yada cesitli mezheplere o kadar guclu bir helen etkisi olusuyor ki, bu konu Yahudi mezhepleri arasinda basli basina tartisma konusu oluyor. Bu etkilerden en onemlisi ise kuskusuz kiyamet anlayisinin kendisi. Kiyamet konusu son donem Yahudi kitaplarina giriyor ve insanlarin yeniden dirilecegi islenmeye basliyor.

Burda onemli olan bu tas metinlerin kimlere ait oldugunun tespit edilmesi konusudur bence. Bir cok Yahudi mezhebi var o donem. Ama bulunan sey eger sadece bir tek tas tablet ise bundan fazla birsey cikartmalari bana zor gorunuyor. Bu yeni bulunan tas tabletler ornegin Kumran metinlerinin Essenilere mi Zelotlara mi ait oldugu gibi henuz netlesmeyen tartismalara yeni bir yon verecek olsa iyi olurdu.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 18-07-2008, 23:33
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

kandahar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dinin en büyük düşmanı ruhban sınıfıdır Mea. İsa'nın en büyük düşmanları da Hahamlar'dı. İsa demek Talmud'un ve Tevrat'ın reddi demekti. Bu da Haham ve Rabbi'lerin iktidar ve bilgilerinin bir anda çöpe gitmesi demektir. Elbette buna müsaade edilemezdi. Nitekim Hz. İsa'ya saldırıları da Yahudi din adamları ve onların kışkırttığı Yahudiler yapmıştır. Elbette her zamanki gibi çoğunluk da onların yanındaydı.
Kandahar iyi de bu bahsettiklerin zaten ortadaki asılı bilgiler. Benim sorumu anlamamısın sanırım. Şunu demek istiyorum; Bahasettğin İsa karşıtları kendi dinsel otoritelerinin sarsılmaması adına reddetiler İsa ve peygamberligini fakat öte yandan bir de İsa nın, iSRAİL'İN KURTULUŞU için geldiği inancı var. Şimdi bunlar İsa yı ne ara kabul edip de, İsrail ulusal kahramanı ilan ettiler ?
Alt 18-07-2008, 23:54
kandahar
Üye Değil

Mesih inancı İsa'dan önce var Yahudiler'de. Fakat Yahudi dinsel otoriteler Mesih kendi istedikleri gibi çıkmayınca "bu sahtekar" diye hücum etmişlerdir. Yani kendilerini tanrıdan daha fazla otorite görme durumu. Mesih'in kim olduğuna bile onların yargıları karar veriyor. Fakat halk içinden İsa'ya inananlar vardı tabii.

Önerilen Siteler