Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 08-07-2008, 16:34
mehmetsalih mehmetsalih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı
 
Üyelik tarihi: 09 Jun 2008
Mesajlar: 1.260
Post İlhan Arsel'e Eleştiri

Selamun Aleykum

Allah'ın rahmeti herkesin üzerine olsun.
Vanlı bir kardeşimiz Muhammed Hakim GÜL, 'Tutsak Düşünceler' Adı altında Arsele eleştiri başlatmıştır. Adres: http://www.ilahimesaj.com/haber/habe...lum=28&uyeid=2

Sizinde faydanıza sunuyoruz...
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 08-07-2008, 19:49
Levent Ak Levent Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 07 Jun 2008
Bulunduğu yer: İst
Mesajlar: 34
Standart

mehmetsalih´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamun Aleykum

Allah'ın rahmeti herkesin üzerine olsun.
Vanlı bir kardeşimiz Muhammed Hakim GÜL, 'Tutsak Düşünceler' Adı altında Arsele eleştiri başlatmıştır. Adres: http://www.ilahimesaj.com/haber/habe...lum=28&uyeid=2

Sizinde faydanıza sunuyoruz...

Teşekkürler mehmetsalih,

Sayende İlhan Arsel gibi değerli,aydın bir kişiyi tanıma ve onun eserlerini okuma fırsatı buldum.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 08-07-2008, 20:05
Anyon€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Anyon€ Anyon€ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 30 Dec 2007
Bulunduğu yer: kaf dağı
Mesajlar: 231
Standart

Arsel'e karşı eleştiri başlatan bu zihniyet nasıl oluyorda,Arsel'in eleştirilerini saldırı olarak algılıyor.Demogojinin bu kadar çaresizce yapıldığını görmek üzücü, konuya yaklaşmayı bırak etrafında horon tepmiş.Eleştiri yapacaksan yapıcı eleştir,Kuran'ı eleştiren birinin karşısına Kuran ile çıkılmaz bu tezatın ''Allah'ı'' olur.

Kuran'da herşeyin yolunda gittiğini iddaa etmiş püfff,

Nebe,33. Göğüsleri turunç gibi yaşıtlar(ben bu üslübu Allah'a yakıştıramıyorum,ergen kızlar demek çok mu zor?)

"Eğer sizden uzak durmazlar, barış teklif etmezler ve sizden el çekmezlerse, onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün. İşte onların aleyhlerine size apaçık ferman verdik." (4/91)
(Allah ne suretle olursa olsun savaşı tasvip edemez,bu O'nun savaşa karşı çaresizliğini gösterir,aczini gösterir...)

Diyanet İşleri Meali



De ki: “Öyleyse Allah’a koşusun; doğrusu ben sizi O’nun azabı ile açıkça uyaranım.”

Diyanet Vakfı Meali

O halde Allah’a koşun. Çünkü ben, size O’nun katından (gelmiş) açık bir uyarıcıyım.

Edip Yüksel Meali

Öyleyse ALLAH’a kaçınız. Ben, O’nun tarafından size gönderilmiş bir uyarıcıyım.

Elmalılı Hamdi Yazır

Ey Muhammed! de ki: “Öyleyse Allah’a koşun, gerçekten ben size O’nun tarafından gönderilmiş apaçık bir uyarıcıyım.
(Yahu Allah'ın en kötü ihtimalle yapması gereken;''Muhammed benim tarafımdan size gönderilmiş bir elçidir.'' de kiymiş ne de kisi yaaa komik oluyor bu çabalar.)

38.Dedik ki: "Oradan tümünüz inin. Bundan sonra size Benden bir hidayet geldiğinde, kim Benim hidayetime uyarsa, onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır."

39."İnkar edip de ayetlerimizi yalanlayanlar ise; onlar, ateşin halkıdırlar ve orada süresiz kalacaklardır."(bundan önce Adem'in yaratılışından bahsediyor ve buraya kadar bunu anlatıryor.)

40.Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi hatırlayın ve ahdime bağlı kalın, ki Ben de ahdinize bağlı kalayım. Ve yalnızca Benden korkun.y İsrailoğulları! Size verdiğim nimetlerimi hatırlayın, bana verdiğiniz sözü yerine getirin ki, ben de size vâdettiklerimi vereyim. Yalnızca benden korkun.(Bakara 40'dan sonra ne oluyorsa oluyor birden İsrailoğullarına sarıyor.yahu bunlar ardışık konular mı?Adem nerde İsrailoğulları nerde.Bu daldan dala atlamada Kuran'ın ne kadar tutarsız bir kitap olduğunu gösteriyor.)

41.Yanınızda olan (Tevrat)ı, doğrulayıcı olarak indirdiğime (Kur'an'a) iman edin; onu inkar edenlerin ilki siz olmayın ve ayetlerimizi az bir değer karşılığında değişmeyin. Ve yalnızca Benden korkun

(ahzap) 50. Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir
(süper bir ayet öncelikle evrensel olduğu iddaasında bulun bir kitapta peygamberin özel hayatının ne işi var?Allah hangi cüretle yakın akrabalarını helal kılabiliyor bunların hayatta ne gibi sağlık sorunlarını doğuracağından habersiz mi?Eğer habersizse bunu daha idrak edemeyen Allah'tan,kitabından başka mucize aramasının ne manası var?)

Arsel,topçuları,popçuları,rakçıları(ne demekse artık rock demek istedi herhalde) aydın olarak gösterecek dangalaklık örneğini sergileyerek ,sizin elinize koz olarak verecek kadar angut değildir.

Daha eliştirilecek çok yanı varda şimdilik bu kadar kafi sevgiler ve saygılar.

Dinlerden Özgür Olduğunu Sanan;bağımlı dinler üyesi.
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 08-07-2008, 20:10
asinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
asinar asinar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 29 Sep 2007
Mesajlar: 428
Standart

Vay be ! Allah Muhammed Hakim Gül kardeşimizden razı olsun. Onun yazısını okuyunca, İlhan Arsel'in ne zındık birisi olduğunu anında anladım, kalbimdeki mühür çözüldü, gözümdeki perde kalktı. Bir müddet İlhan Arsel'in yazdıklarına inanıp dinden imandan saptığım için öyle pişmanım ki... İnşaallah Allah bu günahımı affeder. Amin.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 09-07-2008, 01:09
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 15 Feb 2008
Bulunduğu yer: gozeneli@kolay.net
Mesajlar: 482
Standart

Bize çok İlhan Arsel hocalar lazım , o zaman aydınlınırız o zaman çagdaş ve huzur içinde yaşarız.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 10-07-2008, 13:18
mehmetsalih mehmetsalih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı
 
Üyelik tarihi: 09 Jun 2008
Mesajlar: 1.260
Post asinar

asinar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Vay be ! Allah Muhammed Hakim Gül kardeşimizden razı olsun. Onun yazısını okuyunca, İlhan Arsel'in ne zındık birisi olduğunu anında anladım, kalbimdeki mühür çözüldü, gözümdeki perde kalktı. Bir müddet İlhan Arsel'in yazdıklarına inanıp dinden imandan saptığım için öyle pişmanım ki... İnşaallah Allah bu günahımı affeder. Amin.
Asinar kardeşim bence bu kadar çabuk inanç,fikir değiştirilmesi doğru değil. Geniş bir araştırma sonucunda değiştirilen inançların sevilmesi en doğrusudur. Sizin çabuk davranmanız muhaldir. Siz İlhan Arsel' biraz daha araştırın rediyeleri okuyun. Muhammed Hakim GÜL kardeşimiz daha yeni üçüncü yazıyı yazdı biraz daha sabır. Bir sözle müslüman olan bir sözle islamı bırakır.....

Bu arada Turan Dursun'u İlhan Arselden sonra eleştireceğiz. Muhammed Hakim kardeşimiz Turan Dursun üzrinde yazdığı iki ciltlik bir kitabı bastırmaya hazırlanıyor. İlhan Arsele eleştiri diye bir kitapda (3 cilt) kaleme almış durumda.

Allah'a emanet olun...
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 10-07-2008, 17:48
atheist87 atheist87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 17 Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 222
Standart

yazıyı okuyunca eleştiri deyince aklıma daha etkili bir ayet ve hadisleri bu adam yanlış yazıyor doğrusu böyledir. Bilinçli çarpıtıyor gibi bir eleştiri beklerdim ama ümitlerim boşa çıktı bir eleştiri yapılcaksa o kitaplardaki bütün bilgiler ele alınıp değerlendirilmelidir.

Muhammed Hâkim GÜL Diyorki,

İlhan Arsel’in kitaplarını okuyan bir imam hatipli dediklerine göre ateist olmuştu, neyse yanıma getirdiler. Ben ona; “neden ateist oldun” diye sorunca, o da dedi ki “acaba Allah var mı?” bende dedim ki: bak kendin bile Allah’ın var olduğunu ispatlıyorsun, yok olan bir isim bana söyleyebilir misin? Elbette söyleyemezsin, demek ki Allah vardır ki sen onun adını diline alıyorsun.

Bravo Muhammed Hakim şimdi bir örnekte ben vermek istiyorum sizlerde kendiniz örnekleri çoğaltabilirsiniz.

''FOKAFİDAKAMAZUKA'' isimli uydurduğum tanrı ismi ile aynı örneği uygulayalım.


Ben ona; “neden ateist oldun” diye sorunca, o da dedi ki “acaba FOKAFİDAKAMAZUKA var mı?” bende dedim ki: bak kendin bile FOKAFİDAKAMAZUKA’ın var olduğunu ispatlıyorsun, yok olan bir isim bana söyleyebilir misin? Elbette söyleyemezsin, demek ki FOKAFİDAKAMAZUKA vardır ki sen onun adını diline alıyorsun.
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 12-07-2008, 01:07
asinar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
asinar asinar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 29 Sep 2007
Mesajlar: 428
Standart

Mehmetsalih kardeşim,
-----------------------------------------------------------------------------------
"bence bu kadar çabuk inanç,fikir değiştirilmesi doğru değil. Geniş bir araştırma sonucunda değiştirilen inançların sevilmesi en doğrusudur. Sizin çabuk davranmanız muhaldir. Siz İlhan Arseli biraz daha araştırın rediyeleri okuyun. Muhammed Hakim GÜL kardeşimiz daha yeni üçüncü yazıyı yazdı biraz daha sabır. Bir sözle müslüman olan bir sözle islamı bırakır....."
------------------------------------------------------------------------------------
demişsiniz. Haklısınız.
Ben de (yıllardır yaptığım gibi) okudum, araştırdım.

Düşündüm; ölçtüm biçtim.

Kahrolası ben, ne biçim ölçüp biçtim.

Kahrolayım, gene ne biçim ölçüp biçtim.

Baktım.

Sonra gülümsedim Muhammed Hakim Gül kardeşime.

Ve şöyle dedim:

"Sen kiiiim, İlhan Arsel'i eleştirmek kim?"

Zahmet edip okumak isterseniz ben de size bir kitap önereyim:

Kitabın adı : "İslam Çağımıza Yanıt Verebilir mi?"
Yazarı : SERVER TANİLLİ

Belki siz de Server Hoca'nın fikirlerini çürüten bir kitap yazarsınız da İslam alemine büyük bir katkıda bulunur, bolca da sevap kazanırsınız.

Başarılar.

Konu asinar tarafından (12-07-2008 Saat 01:12 ) değiştirilmiştir.
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 12-07-2008, 01:24
atheist87 atheist87 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 17 Mar 2008
Bulunduğu yer: İstanbul
Mesajlar: 222
Standart

Şu Turan Dursun ve İlhan Arsel eleştiri kitaplarının çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Bütün türk medyası onları unutturmaya çalışıyorken onlar tekrar hatırlatıcaklar sağ olsunlar var olsunlar insanlar merak edicekler sonunda aydınlanıcaklar. Türkiyede ateist yüzde 1 ise o kitap bir kişinin görüşünü değiştirmeye çalışırkende inançlı insanların % 50 si kaybetmelerine neden olma ihtimalide çok çok yüksek.
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 12-07-2008, 16:18
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 23 Dec 2007
Mesajlar: 1.257
Standart

Yahu atheist87, bi sus yahu. Bak biz boşuna mı sustuk, foyamızı ortaya çıkarma

Şaka bir yana, ben bu kitabın ses getireceğine inanmıyorum. Neden inanmıyorum? Burada atheist87'nin görüşüne katılıyorum. Çünkü var gücüyle onu unutturmak isteyenler bu kitabın etkin bir şekilde gündeme oturmasını asla istemezler.

Umarım, ben yanılırım.

İkincisi, Turan Dursun'un ve İlhan Arsel'in tanınması için illa da zıt fikirlerin popülerliği ya da hakkında en ufak bir eleştiri olması gerekmez.

Biz Turan Dursun Sitesi olarak bunu gayet iyi başarıyoruz zaten.

Saygılar.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:10 .