Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 08-07-2008, 21:17
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Neden acaba?

1-Neden bozulan otobusun yolculari bizim otobusumuze aktarildiginda onlara multecilermis gibi bakariz?

2-Neden her gordugumuz haritada hemen Turkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dunyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?

3-Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar?

4-Neden ogrenciler ilkogretimin besinci sinifina kadar ogretmene 'ogretmenim' diye seslenirken altinci sinifta bir anda 'hocam' diye seslenmeye baslarlar?

5-Neden sinavlarda '4 yanlis bir dogruyu goturur' seklinde bir uygulama ile ogrenciler cezalandirilirlarda ; '4 dogru bil, bir dogru da bizden' seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine odul verilmez?

6-Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana cikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir yoksa ondan tirstigimiz için midir?

7-Neden dukkanini kapatip giden esnaf, kapiya '10 dakika sonra donucem' yazar, ne zaman gittigini nasil anlariz

8-Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Turkiye'deki butun insanlarin izledigini sanirlar? Orn: Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor...

9-Neden gozlerinden operim denir? Insan vucudunda opulecek daha uygunsuz bir yer var midir? Kimse kimseyi gozunden opmusmudur?

10-Dugunlerde neden 'Dom Dom Kursunu' ile gobek atilmaktadir. 'Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi' gibi sozler esliginde kendinden geçen baska milletler var midir?

11-Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gorduklerinde 'inanmiyorum! ' derler, inanilmayacak olan nedir?

12-Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?

13-Dolmuslardaki fiyat tarifesinde 'en kisa mesafe' neden 'indi-bindi' olarak tabir edilir? Once inilip sonra mi binilir? Bir terslik yok mudur?

14-Bir programi kurarken neden 'kabul ediyorum' ya da 'kabul etmiyorum' seçenekleri vardir? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra 'kabul etmiyorum' secenegini isaretleyen bir takim saf
kisiler mevcut mudur?

15-Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep 'ti'dir? Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç 'ti' diye ses çikaran boru gormusler midir?

16-Neden futbol takimi olan Ajax 'Ayaks' diye okunur da temizlik urunu Ajax 'Ajaks' diye okunur?

17-Neden ilanlarda 'doktordan temiz araba' diye yazilir? Hipokrat yemininde 'arabami temiz kullanacagim' seklinde bir madde mi vardir?
Alt 09-07-2008, 01:25
Aydınus
Üye Değil

1 - Neden bozulan otobusun yolculari bizim otobusumuze aktarildiginda onlara multecilermis gibi bakariz ?

Yerimizi kaybetme endişesinden olsa gerek ...

Olur a ; aralarında ihtiyarlar , sakatlar , hamileler felan vardır .

Kim yerini kaybetmek ister ki ?

2 - Neden her gordugumuz haritada hemen Turkiye'yi bulmaya çalisiriz ? Millet olarak dunyada kaybolma kompleksimiz mi vardir ?

Öyle bir kompleksimiz yoktur aslında . Daha çok Türkiye hala yerinde duruyor mu , yoksa AKP sayesinde şükür battı mı diye bakarız daha çok !

3-Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar ?

Kuzeye ve güneye doğru sallanmak bence de en mantıklısı !

Daha da mantıklı olanı , herkesin aslında yanında bir pusula taşıması !

4 - Neden ogrenciler ilkogretimin besinci sinifina kadar ogretmene 'ogretmenim' diye seslenirken , altinci sinifta bir anda 'hocam' diye seslenmeye baslarlar ?

Küçüklüklerinde öğretmenim sözcüğünü benimsemediklerinden ve büyüyünce de her zaman bir imamın arkasında gitmeye meraklı olduklarından öğretmene hocam derler !

Bildim mi hocam ?!

5 - Neden sinavlarda '4 yanlis bir dogruyu goturur' seklinde bir uygulama ile ogrenciler cezalandirilirlar da ; '4 dogru bil, bir dogru da bizden' seklinde bir kampanya baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine odul verilmez ?

Olur mu ; üniversite sınavlarına kadar eline bir meslek alamayan bir milyon lise mezunu aylağı üniversiteye almak kadar saçmalık olabilir mi ?

6 - Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana cikinca kafalarini egerler ? Yagmura duyulan saygidan midir , yoksa ondan tirstigimiz için midir ?

Yok ; Allah'ın rahmetine o kadar saygılılılardır ki , yağmur tanelerini incitmek istemezler !

7 - Neden dukkanini kapatip giden esnaf, kapiya '10 dakika sonra donucem' yazar ; ne zaman gittigini nasil anlariz ?

''Bir saat sonra dönücem'' deseydi de aynısı olacaktı , ''5 saat sonra dönücem'' dese de aynısı .

İyi misin Hiram abi ?!

8 - Televizyona çikan insanlar neden kendilerini Turkiye'deki butun insanlarin izledigini sanirlar ? Orn : Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor ...

Kısa yoldan meşhur olmaya çok meraklı olduklarındandır herhalde .

9 - Neden gozlerinden operim denir ? Insan vucudunda opulecek daha uygunsuz bir yer var midir ? Kimse kimseyi gozunden opmus mudur ?

Kim demiş herkes öyle yapıyor diye ?

Aklıma gelmişken söyleyeyim ; mesela Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in öyle bir saçma huyu yoktur . Ocağına düşürdüklerinin gözlerinden öpmek yerine daha çok üzümcüklerinden öpüyor . Bence de en mantıklı olanı bu , gözden öpmek de neymiş , ne gadder banal !

10 - Dugunlerde neden 'Dom Dom Kursunu' ile gobek atilmaktadir ; 'Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi' gibi sozler esliginde kendinden geçen baska milletler var midir ?

Kız ben seni vurmaz mıyam , saçlarından asmaz mıyam , heyt be , abem benim İbraaam abem !

11 - Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gorduklerinde 'inanmiyorum! ' derler ; inanilmayacak olan nedir ?

İnanılmayacak olan , köyden gelip de nasıl bu kadar kısa bir sürede düzgün Türkçe öğrenip ayrıca burjuva olduklarıdır .

- Ay riieeecaa ederim kıııız , plis yani , bu hafta Mek Danıldsa gitmece var mı ?

12 - Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?

Cuma+ertesi = Cumartesi

Pazar+ertesi = Pazartesi

Katılıyorum ; bence de bu günlere çok büyük haksızlık edilmiş !

Kim yapmış , ben de bilmiyorum ama , bu alçaklardan herşey beklenir Hiram abi , sen yine de takma kafanı !

13 - Dolmuslardaki fiyat tarifesinde 'en kisa mesafe' neden 'indi-bindi' olarak tabir edilir ? Once inilip sonra mi binilir ? Bir terslik yok mudur ?

Dolmuşun içi ağzına kadar dolu olduğu halde hala daha ''arkayı dörtleyelim beyler '' diye bağıran dandiğin saçmalığına bir çözüm bulursak bu soruya da mantıklı bir cevap bulmaya sıra gelecektir düşüncesindeyim .

Bu arada İnşaallah demeyi de unutmayalım ; yoksa Muhammet'in Allah'ının gücüne gider , arayı bozmak istemem şahsen , neme lazım !

14 - Bir programi kurarken neden 'kabul ediyorum' ya da 'kabul etmiyorum' seçenekleri vardir ? O kadar parayi bayilip bir bilgisayar programi satin aldiktan sonra 'kabul etmiyorum' secenegini isaretleyen bir takim saf
kisiler mevcut mudur?

Bu bir tedbirdir .

Bu türden tedbirler , mesela Amerika'da , henüz yeni aldığı çamaşır makinesinde kedi yıkamaya kalkışıp sonra da kedi mevta olunca ''vay efendim , bu makinenin kullanım kılavuzunda 'kedi yıkanmaz' diye bir ibare yoktur '' diyerek mahkemeye giden akıllı-salaklara karşı alınmıştır .

15 - Bulmacalarda boru sesinin karsiligi neden hep 'ti' dir ? Bulmacalari hazirlayan arkadaslar hiç 'ti' diye ses çikaran boru gormusler midir?

O bulmacayı hazırlayanlar aslında Mısır eski Tanrısı Ra'yı da görmemişlerdir , ama sürekli sorar dururlar :

- Eski bir Mısır Tanrısı ... Nedir ?

Tıpkı müslümanların Allah'ı görmeyip de iman ettikleri gibi ...

Ha Ali Ağa , ha Ağa Ali ...

Ama bunu başkası yapınca saçma , biz yapınca gayet normal ?...

Sahi yahu ; normal nedir Hiram Abi ?!

16 - Neden futbol takimi olan Ajax 'Ayaks' diye okunur da temizlik urunu Ajax 'Ajaks' diye okunur ?

Sen daha birinci sorunda ve devamında Türkçe klavye kullanmaz da ''Neden bozulan otobusun yolculari bizim otobusumuze aktarildiginda onlara multecilermis gibi bakariz? '' gibi bir cümle yazarsan , o da işte bunu yapar .

'Dinime söven bari müselman olsa' denir böylelerine .

( Yazının tamamı Türkçe yazım ve imla hatalarıyla dolu . Üstelik de klavye İngiliz klavyesi ... Düzeltmekten iflahım kesildi . Ama bu soruları hazırlayan sivri zekalı böyle sorular da sorabiliyor . Gel de içme ! )

17 - Neden ilanlarda 'doktordan temiz araba' diye yazilir ? Hipokrat yemininde 'arabami temiz kullanacagim' seklinde bir madde mi vardir ?

Bu soru , ''doktorlar , bebekliklerinde analarından çiğ süt değil de pişmiş süt mü içmişlerdir ?'' diye sorulsaydı bence daha mantıklı olurdu !

Aydınus

Konu Aydınus tarafından (09-07-2008 Saat 03:03 ) değiştirilmiştir.
Alt 17-07-2008, 18:56
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Cuma ve Pazar gunleri, bilindigi gibi tatil gunleridir. Dolayisiyla tatiller onemli oldugundan; tatilin ertesi anlamina gelen eklerle, bu iki gunun ertesi gunler turetilmistir. Genelde avrupa dillerinde,P.tesi, haftanin ilk gunu temelinde ifade edilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 17-07-2008, 21:01
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

neden insanlar parmağıyla burnunu karıştırdıktan sonra eline bulaşan ifrazata nedenmutlaka bakarlar
nedenc katillercinayetişlediği yere tekrar giderler

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman

Konu ozgur_beyin tarafından (17-07-2008 Saat 21:03 ) değiştirilmiştir.
Alt 18-07-2008, 11:25
kandahar
Üye Değil

hiramusta´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1-Neden bozulan otobusun yolculari bizim otobusumuze aktarildiginda onlara multecilermis gibi bakariz?
Rahatımızı bozdukları için. Ayrıca kendimizi başkalarından iyi hissetmek ve üstün görmek için güzel bir fırsattır.

2-Neden her gordugumuz haritada hemen Turkiye'yi bulmaya çalisiriz? Millet olarak dunyada kaybolma kompleksimiz mi vardir?
Benim öyle bir kaygım yok. Fakat doğal olarak göze ilk çarpan yer kişinin kendi ülkesidir bir harita görünce.

3-Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga-sola sallanirlar ?
Fizik ve biyoloji kanunları gereği sallanacaklarsa başka türlü sallanmaları mümkün değildir ondan.

4 - Neden ogrenciler ilkogretimin besinci sinifina kadar ogretmene 'ogretmenim' diye seslenirken , altinci sinifta bir anda 'hocam' diye seslenmeye baslarlar ?
Bunun geçmişi ilkokulla ortaokulun ayrı olduğu dönemlere gidiyor. Ortaokul öğrencileri ilkokulluları muhatap kabul etmezdi, bir 7. sınıf öğrencisinin 6. sınıftan arkadaşı olurdu ama 5. sınıftan olamazdı. Olsa da okulda takılmamaya özen gösterirdi. Çocuklarda hep olan büyüme tutkusunun bir neticesidir. Aynı çocuklar yirmili yaşların sonlarından itibaren çocukluğa özlem duyar.

7 - Neden dukkanini kapatip giden esnaf, kapiya '10 dakika sonra donucem' yazar ; ne zaman gittigini nasil anlariz ?
Kısa süre sonra döneceğini bilelim diye. Ne zaman gittiğini anlamaya gerek yoktur; çünkü teorik olarak yaklaşık %50 ihtimalle 5 %60 ihtimalle zaten 6 dakika içinde dönecektir esnafımız.

11 - Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvancagiz gorduklerinde 'inanmiyorum! ' derler ; inanilmayacak olan nedir ?
Sadece kadın olduklarını belli ediyorlar.
13 - Dolmuslardaki fiyat tarifesinde 'en kisa mesafe' neden 'indi-bindi' olarak tabir edilir ? Once inilip sonra mi binilir ? Bir terslik yok mudur ?
Türkçe'nin ulama ve ikileme özellikleri dolayısıyla. İndi-bindi söylemesi daha kolay ve tek kelime gibidir.

17 - Neden ilanlarda 'doktordan temiz araba' diye yazilir ? Hipokrat yemininde 'arabami temiz kullanacagim' seklinde bir madde mi vardir ?
Satıcının sosyal statüsü belli ve böylece otomatikmen mutemet olduğunu belirtmek için.
neden insanlar parmağıyla burnunu karıştırdıktan sonra eline bulaşan ifrazata nedenmutlaka bakarlar
Sanırım bunu kadınlar yapmıyor. Erkekler ise yaptıkları her işin ne kadar büyük olduğunu görmek isterler.

Önerilen Siteler