Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 10-07-2008, 14:22
hasan_ hasan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İsa'nın göğe yükseldiği efsanesi...

Düşünüyorum da, acaba Muhammed bu efsaneyi "Bir gün ben de öldürülürsem göğe yükselmiş, ölümsüz kabul etsinler" düşüncesiyle koymuş olabilir mi?

Hani Tanrı'nın son elçisi ya bir de...
Alt 10-07-2008, 14:26
amenofis amenofis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yok o tamamen astrolojıyle ılgılı zeıtgeıst adlı belgeselı seyret mutlaka
Alt 10-07-2008, 14:34
Yakın gerçek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yakın gerçek Yakın gerçek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

İsa Öldürüleceğini yaklaşık 4 kere söylemiştir zaten (a yani siz öyle görüceksiniz ama ben 3cü gün dönücem demiştir ve dönmüştür.) Hz muhammed eceliyle ölüceğini biliyordu veda haçı vs vs ..Muhammed her fırsatta bende sizin gibi kulum faniyim tek farkım uyarılmam demiştri. herzaman ölüceğini zaten söylemiştir. bunu kabullenemeyenler yanındaki kıt inançlılardı.
Alt 12-07-2008, 14:34
şi'ra şi'ra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

4:156 İnkarlarından ve Meryem hakkında büyük bir yalan uydurmalarından ötürü...
4:157 Ve ALLAH'ın elçisi "Meryem oğlu İsa Mesih'i öldürdük," demelerinden ötürü... Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar; fakat öyle yaptıklarını sandılar. Tüm mezhepler bu konuda kuşku içindedir. Onların bu konuda bir bilgisi yok; sadece zanna uyuyorlar. Kesin olarak onu öldürmediler.
4:158 Tersine, ALLAH onu kendisine yükseltti; ALLAH Üstündür, Bilgedir.

Burdaki yükseltmenin karakter anlamında olduğu görüşü mevcuttur. Ben de bu görüşe inanıyorum. Zaten Allah'ın mekandan münezzeh olduğu görüşünce Hz. İsa iddia edilen tarzda bir yükselme ile nereye giedecektir?

Ayrıca,
5:109 ALLAH elçileri topladığı gün: "Size ne cevap verildi," der. "Bir bilgimiz yok. Gizemleri sen bilirsin," derler.
5:116 ALLAH şöyle diyecek: "Ey Meryem oğlu İsa, sen mi halka, ' ALLAH tan başka beni ve annemi de tanrı edinin' dedin?" (İsa) şöyle cevap verecek: "Sen yücesin, hakkım olmayan bir şeyi söylemek bana yakışmaz. Zaten böyle bir şey söylemiş olsaydım sen bilirdin. Sen benim düşüncemi bilirsin; ancak ben senin düşünceni bilmem. Sen tüm gizemleri biliyorsun."
5:117 "Ben onlara 'Rabbim ve Rabbiniz olan ALLAH'a kulluk edin' diye bana emrettiğinden başkasını demedim. Aralarında bulunduğum sürece onlara tanıktım. Canımı aldıktan sonra ise sen onların üzerine gözetleyici oldun. Sen her şeye Tanıksın."
5:118 "Onları cezalandırırsan, onlar senin yaratıklarındır. Onları bağışlarsan, kuşkusuz sen Üstünsün, Bilgesin."

Yukarıdaki ayetlerde elçilerin de hesaba çekileceği bildirilmektedir. Hz. İsa canının alındığını söyleyerek zamanı gelince kendisinin de öldüğünü ifade etmektedir.

Saygılar
Alt 12-07-2008, 14:40
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

' ALLAH tan başka beni ve annemi de tanrı edinin' bu tarihsel bilgilerimizle çelişmez mi şi'ra ?

Hıristiyan inanışında Meryem ne zaman Tanrı olarak görüldü ki ? Meryem önemli bir figür olarak bilinir ama Mevdudi'den başka hiç bir kaynakta Meryem'in tanrı statüsüne yükseltildiği iddiasına rastlamadım. Hıristiyan teslis inancı "baba, oğul ve kutsal ruh"tur.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 12-07-2008, 17:18
şi'ra şi'ra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=berberaniyye
http://www.itusozluk.com/goster.php/...+mi+s%F6yledin
http://www.biriz.biz/kuran/maide/maide116.htm

Çok sağol sayende bir meselenin daha açıklamasına kavuşmuş oldum. Umarım seni de ikna eder.
Alt 08-08-2008, 13:42
star trek
Üye Değil

İslam dini Hristiyanlığı da tıpkı diğer her şey de olduğu gibi gizemlerle süslediği ayetleri ile kendi var oluş emellerine alet etmiştir. Her zaman ki gibi "siz bilmez siniz ama biz biliriz" nakaratını da ekleyerek.
İslam Hristiyanlığı kabul ediyor görünürken "O" na karşı tam 1400 küsür yıl savaşan bir din. Yaklaşık 400 yıl Araplar 1000 yıl da Türkler Hristiyanlara karşı savaştırılmış. Hristiyanlığı hak din kabul ederken bu dinle böylesine savaşın başka nedenleri olmalı. Nedeni Hristiyanlığın bir İmparatorluk dini olmasıdır.
Yahudi Rabbilerinin katı kuralcı dinciliğine karşı yine Yahudi alimleri içinde yeni bir din örgütlenmesi gerçekleştirildi.Hristiyanlığın Yahudilik ve İslam'dan farklı olarak "sevgi" temasına dayanması katı kuralcılığa karşı tepkidir. Şiddetli tepki gördü yeni din. Roma egemenleri alet edilerek Hristiyanlığın yayılması engellendi. 300 küsur yıllık mücadele Bizans İmparatorluğu'nun Hristiyanlığı resmi din olarak kabul etmesi ile sonuçlandı. Bizans Orta Doğu'ya egemen olunca Yahudilik ve Kudüs tehdit altına girmiş ve Yahudilik yeni arayışlara başlamıştı. Kendi dinleri evrensel olmadığı için yeni bir din vahy etmeleri gerekiyordu.Yahudi alimleri yeni bir peygamber geleceği kehanetini yaymaya başladılar. Geldi. İslam dini vahy edildi. Hem evrensel hem de son bir din.
İslam kendinden önceki, dinleri yok saymadı. Hele Hristiyanlık , Peygamberi İsa ve annesi yüzlerce ayetle övüldü. Ama israrla onların Peygamber İsa'ya Tanrının oğlu dediklerini söylüyor müslümanları hristiyanlara karşı kışkırtıyordu.
Oysa aynı Kuran Hristiyanlığın içine kıyamete kadar fitne fesat soktuklarını da yazıyordu. Kim (ler) di Hristiyanlığa fitne fesat sokan? Ne idi bu fitne ve niçin konulmuştu? Tanrı'nın kendi dinine üstelik dinini yaymak için arslanlara parçalatılmayı göze alanların yaydığı kendi dinine fitne fesat sokması ne demek ti?

Konu star trek tarafından (08-08-2008 Saat 14:13 ) değiştirilmiştir.
Alt 08-08-2008, 14:09
star trek
Üye Değil

Her müslüman Hristiyanlığın birileri tarafından hak din olmaktan çıkarıldığını bilir. Bir kaç İslami kitap okuyanı bu kötülüğün Yahudi Pavlos isimli biri tarafından yapıldığını da bilir.
Kuran'da ise açık açık Hristiyanlığa "kıyamete kadar sürecek fitneyi (kendilerinin) soktuğu yazılıdır. Kendi gönderdiği dine fesat sokan bir Tanrı. Anlamsızlıklarla dolu bir eylem. Müslümanlar için izahı çok kolay olmasına rağmen anlamsızlıklarla dolu bir eylem "Takdir-i İlahi" mi?
Ama değil.Kuran resmen bir siyasl kavganın ürünü. Bir dinler arası kavganın ürünü. Yahudilik everensel bir din olan Hristiyanlığın yayılmasını durduramamış o dine karşı yeni bir din ortaya çıkararak Hristiyanlıkla 1400 küsur yıl Arap ve Türkleri alet ederek savaşmıştı. Kuran bu savaşımı bazen gizleyen bazen aleni ortaya seren ayetlerle doludur. Hatta İslamla ilgili yazılan her ayet hadis kitap makale resim karikatür hutbe vaaz bu savaşım için vardır.İslamlaştırmayı hızlandırmak müslümanları radikalleştirmek için çizilir İslam Peygamberinin karikatürleri örneğin. 2020 yılında Çin'le yapılacak savaşta müslümanların "şehit" edilebilmesi için daha da müslüman olmaları şart.
Kuran'da yer alan diğer bilgiler (?) Sümer destanı Gılgameş kadar bilimseldir. "Peygamber İsa aslında göye çıkarıldı". "Üç gün sonra mezarı boştu". "Siz bilmez siniz. Biz O'nu katımıza aldık."
Bunlara en güzel yanıt o ayetleri ilk dinleyenlerce zaten verilmiş.
"ESKİLERİN MASALLARI".
Bu arada bilgisayar da bir virüs var. Yazdığım kelimeleri düzelttikten sonra her defasında yeni kelimelerde değişiklik olduğunu görüyorum.Bu dördüncü düzeltmem oldu.

Konu star trek tarafından (08-08-2008 Saat 14:21 ) değiştirilmiştir.
Alt 08-08-2008, 14:38
star trek
Üye Değil

Kuran'dan bir ayet olsaydı daha net yazardım. Netice de Allah'tan geldiğine inanılıyor. Ama olsun. İslam Peygamberinin ümmetinin ömrünü bildirdiği hadisi. Buna göre kendi ümmetinin yani müslümanların ömrü 1500 yıl mış. Bu hadis hangi hadis kitabına ne zaman girmiş konunun uzmanları yazsa bazı şeyler aydınlanacak. Zira günümüzde yeni bir din oluşturma çabaları aldı başını gidiyor.Kimileri bu Yeni dinde İslam Peygamberinin yerinin olmayacağını söylüyor.
Yeni bir din batı açısından çok gerekli. Zira kısa bir süre sonra Çin ve Hindistan'la kapışacaklar.Bir İbrahimi dinler ittifakını yeni bir dinle sağlayabilirlerse Türkleri,Kürtleri,Arapları ve diğerlerini eskiden olduğu gibi "şehadet" mertebesine ulaştırabilecekler. Türkiye'de ve bütün İslam coğrafyasında bu proje adım adım gerçekleştiriliyor.
Bu nedenle acaba İslam Peygamberi ümmetinin ömrünü belirttiği hadisi ne zaman söyledi? Ya da sahih mi? Geçenlerde MİT başkanı dünya da dinler dahil çok büyük değişiklikler yaşanacağını söylemişti. Vahiy mi gelmişti acaba?
Tabii ki değil. Bir din nasıl ve neden ortaya çıkarılır? Bu sorularının yanıtlarını almak din gerçeğini görmek için bile yaşamaya değdi.

Önerilen Siteler

Etiket
jesus