Herkese merhaba, adım Turan; 19 yaşındayım, Uni'de ingiliz dilbilimi okumaktayım. Pek dindar bir aile içerisinde büyümediğimden genelde islama uzak kaldım, okulda edindiğim izlenimler de beni pek etkilemedi. Mucizeler, metafizik gibi olağan olmayan her durumun altında fiziğe ait bir şeyler aradım; savunduğum ideoloji ''Bu da dahil, her şey sorgulanabilir'' olduğundan islamiyet ya da herhangi bir din bana çok safça ve yabancı gelmişti. Hiç şüphesiz bir ateistim; ama genelde diller üzerine çalıştığımdan dinler hakkında çok ayrıntılı bilgi edinemedim. Amacım bu forum ortamında öğrenebildiğim kadar şey öğrenebilmek. Ateizm üzerine okuyup da beni en etkileyen kitap Felsefenin Başlangıç İlkeleri oldu, Tanrı Yanılgısı da fena değildi, Felsefe ile aram iyidir. Umarım forum dahilinde bir şeyler öğrenebilirim, elimden geldiği kadar da dillerin evrimsel süreçlerini de anlatmaya çalışacağım. Saygılarımla...
Bilmek kabul etmek değildir; kabul etmeyecekseniz bile neyi kabul etmediğinizi bilmek için öğrenin...
Senin bir linguist olman beni cok sevindirdi. Sitede dilin lingual yapisi uzerine hem bir bolum yok; hemde yazi yok. Umarim bu konuda seninle sitemizde bir ilke imzaa atariz. Oncelikle, bu konuyla ilgili acilis yazilarini bekliyorum.
Ayrica sitede felsefe grubumuz var. Bir goz atip, katkida bulunursaniz, sevinirim.
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
elimden geldiği kadar da dillerin evrimsel süreçlerini de anlatmaya çalışacağım.
Hımmm! O zaman bize Elifin öküzünü anlatabilirsiniz. Elif’in kağnısındaki öküz’ü değil ama, hani Fenikelilerin öküzünün 3000 yıl sonra alpha’dan nasıl Elif e dönüştüğünü ve en sevilen isimlerden biri olan Elif’e seslendiğinizde ona öküz de demis olduğumuzu.
Dinlerden özgürlüğe hoş geldiniz,
sitemize faydalı olacağınıza inanıyorum.
Sevgili Pervane,
şaşırdııımmm (Şahika şivesiyle okunacak)
Elifin öküzünü ilk kez duyuyorum.
Zeus'la da bir bağlantısı olabilir mi acaba? (öküz ve boğanın akrabalığından yola çıkaraktan yani)