Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-07-2008, 23:09
no_religion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_religion no_religion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Muhammed Ateistmiydi

Arkadaşlar sizce Muhammed ateistmiydi..??? O da biliyordu vahiylerin tanrıdan gelmediğini....çünkü bizzat kendisi uyduruyordu...ve putlara da inanmıyordu onlardan da korkmuyordu bu da bir gerçek....Her istediğini her ihtiyac duyduğu şeyleri ayetlere taşıyordu ve bunun gerçek olduguna inanan saftirikler de anında bu ayetleri yerine getiriyorlardı....
O dini alet ederek insanları kanına kadar sömürmesini cok iyi beceriyordu..Kendisinin bir allah korkusu olsaydı bu kadar da ileriye gidemezdi o yüzden acaba kendisi sadece egolarını düşünen sapkın bir ateistmiydi...

Not: Burda ateist arkadaşları rencide etmek istemiyorum...sonucta inanclı da olsa ateist de olsa bazı insanlar sapkınlıkları yüzünden yollarını şaşırırlar ve bu dünya için zararlı bir hale gelebilir..bu hertürlü insan için geçerlidir...

Neyse bu konudaki cevaplarınızı bekliyorum..
Alt 19-07-2008, 23:21
dark_light dark_light isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ateist de değildi ruh hastasıydı işte...
Alt 19-07-2008, 23:25
no_religion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_religion no_religion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bence ruh hastası oldugu kadar da ateistti
Alt 19-07-2008, 23:28
dark_light dark_light isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

evet haklı olabilirsin.. zeki bir ınsan da denilebilir bu kadar ınsanı kandırabildiğine göre..
Alt 19-07-2008, 23:53
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Muhammed'in ne oldugunu ve nasil tarih sahnesine ciktigini anlayabilmek icin, o gunlerin dunyasini ve insanoglunun icinde bulundugu toplumsal ve sosyal iliski ve iletisimi iyi agilamak gerekir.

Ben kosede yazdigim, din mentalitesi yazimda, dinin nasil, zamana uydurularak, halk yiginlarini pesinden surukledigini acikladim.

Burada tek bir gercek vardir, o da o tarihte tarih sahnesine cikan yeni bir din mentalitesi oldugudur. Her donemde oldugu gibi, elbette bunun bir ortaya atani ve isim yapmis bir kahramani olacaktir. O donemde ortaya atilan bu din mentalitesinin, ne amacla ortaya atildigi, toplumuna ve dunyaya zaman icinde neler getirdigi v.s. butun bunlar, tarihin akisi icinde, yorumlayanlarin, kendi subjektif bakis acilari temelinde ki yorumudur. Bu yorum, bir dusunce urunudur. Ayrica, belli bir ideolojinin getirecegi bir yorumdur. Cunku her yorumu getiren, kendi inandigi ideoloji temelinde bu yorumu getirecektir.

Ben sahsen, muhammed'in tarihte yasamadigini, sadece hayali bir kahraman olarak; ogunku dini mentaliteye uyarlanan bir hayali onder oldugunu dusunuyorum. O yuzden de her yorumcu, kendi ideolojisi temelinde, muhammed'e istedigi tarihsel yapiyi vermekte veya verilenleri elestirmektedir.

Bilhassa, dini mentalite, genelde tanri ve dogaustuluk ve dunyaotesilik tasiyacagi icin; yaratilan kahramanlarin, insanogluna nazaran ustunlukleri olmasi gerekir,Ki en azindan peygamber olsunlar.

Bunun tek bir nedeni vardir. Hem dusunceleri boyle ortaya atilan insanoglu disi ozelliklere sahip kahramanlarla mesgul etmek; hemde insanoglu dusuncesin de dogaustulugu, dunyaoteligini ve spekulasyonu diri tutmak. Beyinleri bu tip dusuncelerle mesgul kilmak ve savunu karsi cikis temelinde de kutuplulugu saglamak.

Bence bugunku evengalizm de ayni din mentalitesinin bir urunudur. Tekrar toparlanmakta olan insanoglu dusuncesini, tekrar ayni kulvara cekmek ve dusunceyi bu tip konularla mesgul edip; ayrimciligi ve cikari insanoglu temelinde diri tutmak.

O yuzden dini mentalitenin ne oldugu ve kimlere hizmet ettigini hangi ayrimcilik politikasini guttugunu, neyi one cikarip, neyi yok etmek istedigini v.s. cok iyi algilamak gerekir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 20-07-2008, 00:09
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

no_religion´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar sizce Muhammed ateistmiydi..??? O da biliyordu vahiylerin tanrıdan gelmediğini....çünkü bizzat kendisi uyduruyordu...ve putlara da inanmıyordu onlardan da korkmuyordu bu da bir gerçek....Her istediğini her ihtiyac duyduğu şeyleri ayetlere taşıyordu ve bunun gerçek olduguna inanan saftirikler de anında bu ayetleri yerine getiriyorlardı....
O dini alet ederek insanları kanına kadar sömürmesini cok iyi beceriyordu..Kendisinin bir allah korkusu olsaydı bu kadar da ileriye gidemezdi o yüzden acaba kendisi sadece egolarını düşünen sapkın bir ateistmiydi...

Not: Burda ateist arkadaşları rencide etmek istemiyorum...sonucta inanclı da olsa ateist de olsa bazı insanlar sapkınlıkları yüzünden yollarını şaşırırlar ve bu dünya için zararlı bir hale gelebilir..bu hertürlü insan için geçerlidir...

Neyse bu konudaki cevaplarınızı bekliyorum..

Peygamberlik iddası ile bir davaya girişmiş ve davası ugruna bütün yaşamında caba göstermiş, hiççbir sapma olmaksızın bütün yaşamını bir inanır gibi yaşamış bir adamdan bahsediyorunuz. Öğütledigi ahkamların birinde bile taviz göstermemiş bir adamdan hemde. Şimdi kalkıp yok bu adam ateistti demek ne kadar mantıklı ? Ayrıca Muhammed' e ateist sıfatı ekleyip bu adamın sapkınlıkları tabiri nedeniyle bu sıfata tabi olan arkadasları rencide etmek istemediginiz gibi, Muhammed'in peygamberligine tabi olan insanları da rencide etmemeyi düşünmelisiniz. Yok ruh hastası yok sapkın... Tarihi bugünün deger yargıları ile, bir fanus içinden degerlendiremezsiniz.

Vahiy kavramına inanmayan insanlar olarak Muhammed'in neye itikad ettigini sorgulayabilir, eleştiri verebiliriz ama agır ithamlar yersizdir. Muhammed ateist değildi bence , o ondan evvel gelen peygamber hikayelerini de çok iyi biliyordu ve büyük ihtimalle Tanrının varlıgına böyle kani olmuştu. Nihayetinde güümüzde de , tarihsel diger süreclerde de sadece tanrı kavramı ile inanır kabul edilen bir çok insan mevcut. Direk vahiy almadı haa demekki bu ateistti demek cok mantıksız bir akıl yürütme. Bende Tanrıdan vahiy almadım ama Tanrıya inanıyorum ne olcak şimdi...
Alt 20-07-2008, 00:20
Kıdemli Üye

Saygideger meaculpa;

Bende Tanrıdan vahiy almadım ama Tanrıya inanıyorum ne olcak şimdi...-mea

Nerden biliyorsun ki, daha gencsin, senin tanriya olan bu dinsiz inancin, bakarsin sana yeni bir acilim getirebilir. Yeni bir dini mentaliteyle, sende yeni bir akim yaratabilirsin

Oyuzden kendine, dusunce ve davranisina ve yasam degerlerine haksizlik etme.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 20-07-2008, 00:29
Aheste Aheste isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

''Kendisinin bir allah korkusu olsaydı bu kadar da ileriye gidemezdi o yüzden acaba kendisi sadece egolarını düşünen sapkın bir ateistmiydi...''

Şimdi, kişinin Allah korkusunun olmaması, hesap verilecek bir varlığa inanmaması, her türlü kötülüğü yapabileceği anlamına mı geliyor? Kendinize haksızlık etmiyor musunuz No_Religion?
Alt 20-07-2008, 00:31
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Hocam;

Vurgum başka yereydi ya hadi neyse

Dinlerle olcak iş değil , ben bunun farkındalıgı ile yön veriyorum hayatıma. Benim adıma bir yaşanılırlıgı yok yeni akım , yeni din catısı altında. Herşeyin bireyselliği hızla evrildigi vbu çağ da dinlerin bir nefes alma alanı olarak kullanılması da ana cazip değil. bu nedenle deist olarak kalmaktan yanayım
Alt 20-07-2008, 00:41
Kıdemli Üye

Saygideger meaculpa;

Ben zaten vurgunun benim dusunceme yonelik oldugu icin yazmadim. Deizm seni mutlu kiliyorsa ve tatmin ediyorsa, tabi ki deist kal. Zaten sonucta deizmde de bir suphe bir acik yakalarsan, bunu sen yakalayacaksin. Deizmi de sorgular, nedenlersen bunu sen yapacaksin. Sonucta bu senin inancindir ve bu inanc seni tatmin ediyorsa; baskalarina senin bu inancina saygi gostermek duser. Tartisilabilecek olan dusuncelerdir, kisilerin inanclarina mudahele ve onun inancini degistirme mucadelesi degil.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Önerilen Siteler