no_religion´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar sizce Muhammed ateistmiydi..??? O da biliyordu vahiylerin tanrıdan gelmediğini....çünkü bizzat kendisi uyduruyordu...ve putlara da inanmıyordu onlardan da korkmuyordu bu da bir gerçek....Her istediğini her ihtiyac duyduğu şeyleri ayetlere taşıyordu ve bunun gerçek olduguna inanan saftirikler de anında bu ayetleri yerine getiriyorlardı....
O dini alet ederek insanları kanına kadar sömürmesini cok iyi beceriyordu..Kendisinin bir allah korkusu olsaydı bu kadar da ileriye gidemezdi o yüzden acaba kendisi sadece egolarını düşünen sapkın bir ateistmiydi...
Not: Burda ateist arkadaşları rencide etmek istemiyorum...sonucta inanclı da olsa ateist de olsa bazı insanlar sapkınlıkları yüzünden yollarını şaşırırlar ve bu dünya için zararlı bir hale gelebilir..bu hertürlü insan için geçerlidir...
Neyse bu konudaki cevaplarınızı bekliyorum..
|
Peygamberlik iddası ile bir davaya girişmiş ve davası ugruna bütün yaşamında caba göstermiş, hiççbir sapma olmaksızın bütün yaşamını bir inanır gibi yaşamış bir adamdan bahsediyorunuz. Öğütledigi ahkamların birinde bile taviz göstermemiş bir adamdan hemde. Şimdi kalkıp yok bu adam ateistti demek ne kadar mantıklı ? Ayrıca Muhammed' e ateist sıfatı ekleyip bu adamın sapkınlıkları tabiri nedeniyle bu sıfata tabi olan arkadasları rencide etmek istemediginiz gibi, Muhammed'in peygamberligine tabi olan insanları da rencide etmemeyi düşünmelisiniz. Yok ruh hastası yok sapkın... Tarihi bugünün deger yargıları ile, bir fanus içinden degerlendiremezsiniz.
Vahiy kavramına inanmayan insanlar olarak Muhammed'in neye itikad ettigini sorgulayabilir, eleştiri verebiliriz ama agır ithamlar yersizdir. Muhammed ateist değildi bence , o ondan evvel gelen peygamber hikayelerini de çok iyi biliyordu ve büyük ihtimalle Tanrının varlıgına böyle kani olmuştu. Nihayetinde güümüzde de , tarihsel diger süreclerde de sadece tanrı kavramı ile inanır kabul edilen bir çok insan mevcut. Direk vahiy almadı haa demekki bu ateistti demek cok mantıksız bir akıl yürütme. Bende Tanrıdan vahiy almadım ama Tanrıya inanıyorum ne olcak şimdi...