Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-07-2008, 05:20
no_religion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
no_religion no_religion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart islami forumlara giriş koşulları

aspendos adlı arkadaşın bir konuyu tartışması sırasında şikayet ettiği turandursun.com da karşı görüşlere fazla yer verilmediğini ve bu görüşleri yazan kişilerin siteden uzaklaştırdığı yalanına cevap olarak şunları yazmak istiyorum..

öncelikle herhangi bir islami forumun giriş koşullarından dikkatimi çeken 2 maddesini yazıyorum

İslamiForum kendine özgü kuralları olan, sınırsız özgürlük vaat etmeyen, akla her gelenin söylenmesinin ve isteyenin dilediği gibi davranmasının söz konusu olmadığı bir ortamdır. Üyeler buraya kendi özgür iradeleriyle geldiklerine göre site kurallarına uymak durumdadırlar. O yüzden bu çerçeve dahilinde hareket etmeyi kabul eden üyelerimize saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz. Aksini düşünenlere de elimizden yolunuz açık olsun demekten başka bir şey gelmemektedir

İslami Forumda , kur'an-ı kerimin "Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, parçalanıp ayrılmayın (3/103) " emrine ve "mü'minler ancak kardeştir (49/10) " ilkesine hassasiyetle bağlılık gözetilmekte olup, bu nass-ı kur'ana açıkça muhalefet anlamına gelen hizipçilik yasaklanmıştır.

işte burda çok iyi görüyoruz müslümanların hoşgörülüğünü...hiçbir şekilde karşıt görüşlere dayanamıyorlar ve bu görüşleri tartışmak bile istemiyorlar...hiçbir şekilde tartışmadan sadece allaha inanalım diyorlar...eee bu insanlardan düşünüp muhammedin yalanlarını ortaya çıkarmayı nasıl beklersiniz..

ancak turandursun.com ve diğer özgürcü forumlarda birçok müslüman vardır ve bunlar istedikleri şeyleri acıkca söyleyebilmektedir... bakınız aspendosa....

gene gördük müslümanların anlayısını, hoşgörüşünü....
düşünsenize bir cemaatta ben ateistim dediğinizi..o güzelim hoşgörülü müslümanlar nasıl tepki verecekler!!!düşünemiyorum bile..ama bir ateist grubunun içinde çok rahatlıkla müslüman oldugunuzu söyleyip onlarla gayet seviyeli bir şekilde tartışabilirsiniz....

sonuc olarak şu forum kuralları bile iki grub arasındaki farkı çok güzel bir şekilde özetleyebiliyor...
Alt 24-07-2008, 06:05
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger no_religion;

Bende, bu siteden once "nihatgenc.com" sitesine, N.Genc'in "sinirsiz ozgurlugu" ne, inanarak girmistim. Girdikten sonra kazin ayaginin oyle olmadigini anladim.

Ustelik, ben kendim de ayrilmadim. Onlarin algiladigi "cerceve dahilinde" hareket etmemis olacagim ki; hem yazilarim kaldirildi, hem de siteden ihrac edildim. Ustelik, hicbir aciklama yapilmadan, tamamen adminin tek tarafli dusunce ve davranisiyla.

Isin garibi, ayni sahis uzerine acilmis, bir de cemaat sitesi var. Aslinda, hala merak ediyorum; bu iki site arasindaki farki. Ikiside, N. Genc'in adini kullanarak site acmis ve biribirinden mentalite olarak hic bir farki yok.

Amaclari da-bana gore-N. Genc'in adini kullanmak. Cunku, onun arada, yilda bir; sitede adina sorulan sorulara-ki o da lutfederse-cevap vermek. Tabi ki kendini kaf daginda gorerek. Bu da benim, bundan onceki site tecrubemdi.Simdilik, burda 4 ayi doldurduk.Allah devamini getirsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 24-07-2008, 15:52
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Turan Dursun Sitesi'nin önemini ortaya çıkaran çok önemli tecrübeler bunlar. Hangi konuda olursa olsun bu kadar özgürlükçü bir ortam hiçbir yerde yok, buradan onu anlıyoruz.

Pek muhterem aspendos'a ileti sayısının kaç olduğunu sormak istiyorum. Ben 8. iletide İslamiforum'dan atıldım. aspendos gibi düzeyi düşürmedim üstelik. Zaten düşürecek süreyi de tanımadılar

Bu mümin bakış açısı bir tek dinde sınırlı kalmıyor anlaşılan.

turandursun.com'da aydınlık yarınlara...
Alt 24-07-2008, 16:27
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kayıtsız şartsız itaat edenlerden, demokratik tavır beklemek naifçe yaklaşım. TD sitesi ile İslami siteleri mukayese etmek formula 1 arabasıyla yarışanlarla, daha tekerleği bulamamış olanların mukayesesi gibidir.

Apayrı kategoriler, kendi adıma bu sitede dahi müslümanlarla tartışmayı çok anlamlı ve zevkli bulmuyorum (tamamen kişisel), daha çok deizm, agnostizm, bilim, politika tartışmak hoş oluyor tabiki birkime sahip arkadaşlarla, 5 kişiden fazla olmayan teist arkadaşlarımı tenzih ederim.

Ne acıdır ki bilgi ve birikim söz konusu olduğunda, teistler %ye bile vurulamayacak kadar, küçük bir azınlık.

Kısaca teist siteler hiç ilgimi çekmiyor. Demokratiklermiş, değillermiş yani.

Selamlar.
Alt 24-07-2008, 20:03
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

TD sitesine üye olalı Türkiye'nin gelecegi hakkındaki karamsar düşüncem kayıp oldu.

Bu sitede (yag olsun diye yapmıyorum) o kadar degerli ve bilinçli insanlar var ki.
Bunlarla (yani sizlerle) tartışmak, sizlerden ögrenmek, sizlere benim bakış açımı anlatabilmek çok güzel bir şey.

Tahmin edilenin tersi burda degişik düşüncede olan katılımcılar var. Genelde İslam gibi dinlerin yanlış oldugunu düşünsekte burda Deist, agnostik, ve benim gibi Ateist olanlar var.

Ama diger forumların amacı açıkca tartışmak degil ki.

Bu bilgisayar TD sitesini başımdan eksik etmesin Amin.

İNANMAK BİLMEK DEGİLDİR.
Alt 25-07-2008, 05:04
LifeOwneR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
LifeOwneR LifeOwneR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ben hiç bir forumda bu kadar seviyeli insanı bir arada görmedim...

Turan Dursun sitesi arayışlarıma son veren kimseyle konuşamayacağım konuları burdaki bilgili ve tecrübeli abilerimle konuşmamı sağlayan katıksız özgür bir sitedir. 3 ay gibi bir süredir ayrı kaldim buradan. hayatıma yön verecek bir sınavı başarıyla atlattım hedeflerimi gerçekleştirdim. ve yine burdayım hayatıma anlam katan bu siteyi ve katılımcı tüm abilerimi, kardeşlerimi sevgiyle kucaklıyorum

Bu maskenin altında bir fikir var! ve fikirler kurşun geçirmez! "V"
Alt 25-07-2008, 22:23
Nada Nada isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İslami bir forumdan atılma nedeni genellikle hakarettir. Müslümanlara göre hakaret de şu şekilde oluyor.

İslam'a inanmamanız, Muhammed'e inanmamanız anlamına geliyor. Bu durumda siz doğal olarak Muhammed'e yalancı ve sahtekar demiş oluyorsunuz. Bu da hakaret sayılıyor, Muhammed hakkında kişisel bir yorum yapmamış olsanız da.

Bazı değerleri kutsallaştırmanın, özgür düşünceye nasıl engel olduğu buradan anlaşılabilir.
Alt 25-07-2008, 23:14
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.
Unhappy .....

abim.buyazılara okudumve üzüldümabim.nedende?*sorneden üzüldün cemal**?sölicem assona annatcem........neden biliyonmu*?aBİm doru lafa ne denir?...doorudenir demi?İşteneyazıkki borda yazılannarın çou doru abim.heralde doruki bukadan abi şikatçi bu sitelerden.islami.nEtekim hatırlıyom ben-PSiko abimide ihraçyapmışlardı böle bisiteden....*-..ABim herkeş aynı düşüncede olmaski..yanı saygı içinde açıklıyosa adam..katlancenabimaykırısına fikir sölese bile.aazını bozmuyosa ..dinnicen.iştirak yapyapma fikrine. dinneatma hemenadama.azına kapatma.bırak konuşşsun.fikirbu ya..

'Biri senin hakkında kötü bir şey söylerse
sakın kızma ama şöyle karşılık ver:
Hakkımda bunu söyleyen hiç şüphesiz başka kusurlarımı bilmiyormuş.
Bilseydi, sadece bunu söylemekle kalmazdı!
'

Önerilen Siteler