Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-07-2008, 02:50
karakartal karakartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Abdest ve Namazın FAydaları

Namaz kılmamın insan sağlığı açısından faydaları:

http://odevciyiz.blogcu.com/3160854/

anlatamazsın bana derdini
tanrı derler yaratmış beni
engel tanımam okurum bildiğimi
istemem iman bilirim işimi
sanki kader varmış gibi
tesadüftür DÜNYANIN DENGESİ
ALLAHIM ATEİSTİM SEN AFFET BENİ

Konu aydoe tarafından (29-07-2008 Saat 11:07 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-07-2008, 04:24
istavrit istavrit isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bir yerlerden kes yapistir yaptiginiz bu yazilar ustunde mantik yurutmediginizi ortada...

namazin egsersiz olarak tabiki faydali yanlari vardir.
yurumekte spordur..fakat fakir isanlar cok yurur, cabuk olurler...islam cografyasi ile bati ulkelerindeki ortalama yasam surelerini incele derim.

temizlik konusunu acma sen kaybedersin)))

35 derece sicakta terden vicik vicik olmus ayakkabilir icinde dolasan bir cemaati muslimi ele alalim...

bakteri deposu ayakkabisi icerisinden, terden islanmis corabini cikarip,ayaklarina ustun koru bir su tutar...var sayalimki sabunla yikadi...

fakat butun gun terden islanmis corabini tekrar ayagina giyer..ayni corapla, ayni ayakkabiyi giyer, sonra camiye ayakkabilarini cikarip girer...ayaklarinda terli ve bakteri ureten coraplari ile caminin icinde yuruyerek bakterilerini camiye yayar...yuzlerce bu sekilde cami icinde yuruyen ayak dusun.

sonra cemaat elleri acik yere secde eder, sonrada ellerini alir yuzune sivazlar...

temiz vehiyjen bir ortammidir?

gida isinde calisan binlerce muslumani dusunun..hepsi taharet eder..yani popolarindaki moku parmaklari ile temizler..hepsi saglik bir sekilde temizlenirler mi? sabun bir cok bakteriyi yok edemez..hatta yillarca umumi helalarda, hatta cami tuvaletlerinde sabun bile olmamistir, bugun hala anadoluda bir cok tuvalette sabun bulamazsiniz, birakin dezenfektani.
bu muhteremlerlerden birinin ahci oldugunu dusunun, her seyi elinle yapan..o el biraz once popodaki moku karistirmaktada idi..o mok yaptigi yemege bulasmiyormu? vatandasta onun yaptigi yemegi yemiyormu.? tabiki yiyorlar..buyurun afiyet olsun

mesela 35-40 derece sicakta lahana sekline getirilmis kadinlar ter degilde zem zem suyumu uretirler..?

yurdum insaninin enerji sorunu vardir, su sorunu vardir, butun gun calisir evine gelir...birazda tembeldir..gusul aptesi ile ancak temizlenir, ne zaman..cinsel iliskiden sonra...butun gun kan ter icinde calisir, aksam gelir karisi ile ayni yataga girer..en temiz olmasi gereken zamanda pistir,cogunluk iliski sonrasi mahmurlugu ile o sekilde uyur.. yurdum insani ise giderken yikanir, yarim saat sonra tekrar pislenir..bunun adi temizliktir.

sakal biyik ayri bir konu..butun gun disarida tozlu ortamlarda gezinen bir sakallinin abdest alirken, islak elleri ile sakallarini sivamasi ile ne kadar temizlik olabilir?

namaz kilmayan insanlar ortalama muslumandan daha mi az yasar..
namaz kilmayanlar hareketsizlikten kireclenip, yatalak mi olurlar..
bu yuzdenmi olimpiyatlarda ve diger sporlarda butun madalyalari muslumanlar alir?))
musluman olmayanlarin gusul abdesti almadigi icin , miktoptan kirildigini, telef oldugunu mu dusunursunuz..?
misfak kullanmadiklari icin agizlari mi kokar?
haciyagi ve gul suyu kullanmadiklari icin pis mi kokarlar?
helal et yemeyip, ustune ustluk birde domuz yedikleri icin hastaliktan mi kirilirlar.
(domuzda bilmem ne bakterisi varya)

sakin islam temizligi emreder, bazi muslumanlar pistir demeyin..bu savunma cok ucuz olur.

yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
Alt 29-07-2008, 11:12
aspendos
Üye Değil

istavrit´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bir yerlerden kes yapistir yaptiginiz bu yazilar ustunde mantik yurutmediginizi ortada...

namazin egsersiz olarak tabiki faydali yanlari vardir.
yurumekte spordur..fakat fakir isanlar cok yurur, cabuk olurler...islam cografyasi ile bati ulkelerindeki ortalama yasam surelerini incele derim.

temizlik konusunu acma sen kaybedersin)))

35 derece sicakta terden vicik vicik olmus ayakkabilir icinde dolasan bir cemaati muslimi ele alalim...

bakteri deposu ayakkabisi icerisinden, terden islanmis corabini cikarip,ayaklarina ustun koru bir su tutar...var sayalimki sabunla yikadi...

fakat butun gun terden islanmis corabini tekrar ayagina giyer..ayni corapla, ayni ayakkabiyi giyer, sonra camiye ayakkabilarini cikarip girer...ayaklarinda terli ve bakteri ureten coraplari ile caminin icinde yuruyerek bakterilerini camiye yayar...yuzlerce bu sekilde cami icinde yuruyen ayak dusun.

sonra cemaat elleri acik yere secde eder, sonrada ellerini alir yuzune sivazlar...

temiz vehiyjen bir ortammidir?

gida isinde calisan binlerce muslumani dusunun..hepsi taharet eder..yani popolarindaki moku parmaklari ile temizler..hepsi saglik bir sekilde temizlenirler mi? sabun bir cok bakteriyi yok edemez..hatta yillarca umumi helalarda, hatta cami tuvaletlerinde sabun bile olmamistir, bugun hala anadoluda bir cok tuvalette sabun bulamazsiniz, birakin dezenfektani.
bu muhteremlerlerden birinin ahci oldugunu dusunun, her seyi elinle yapan..o el biraz once popodaki moku karistirmaktada idi..o mok yaptigi yemege bulasmiyormu? vatandasta onun yaptigi yemegi yemiyormu.? tabiki yiyorlar..buyurun afiyet olsun

mesela 35-40 derece sicakta lahana sekline getirilmis kadinlar ter degilde zem zem suyumu uretirler..?

yurdum insaninin enerji sorunu vardir, su sorunu vardir, butun gun calisir evine gelir...birazda tembeldir..gusul aptesi ile ancak temizlenir, ne zaman..cinsel iliskiden sonra...butun gun kan ter icinde calisir, aksam gelir karisi ile ayni yataga girer..en temiz olmasi gereken zamanda pistir,cogunluk iliski sonrasi mahmurlugu ile o sekilde uyur.. yurdum insani ise giderken yikanir, yarim saat sonra tekrar pislenir..bunun adi temizliktir.

sakal biyik ayri bir konu..butun gun disarida tozlu ortamlarda gezinen bir sakallinin abdest alirken, islak elleri ile sakallarini sivamasi ile ne kadar temizlik olabilir?

namaz kilmayan insanlar ortalama muslumandan daha mi az yasar..
namaz kilmayanlar hareketsizlikten kireclenip, yatalak mi olurlar..
bu yuzdenmi olimpiyatlarda ve diger sporlarda butun madalyalari muslumanlar alir?))
musluman olmayanlarin gusul abdesti almadigi icin , miktoptan kirildigini, telef oldugunu mu dusunursunuz..?
misfak kullanmadiklari icin agizlari mi kokar?
haciyagi ve gul suyu kullanmadiklari icin pis mi kokarlar?
helal et yemeyip, ustune ustluk birde domuz yedikleri icin hastaliktan mi kirilirlar.
(domuzda bilmem ne bakterisi varya)

sakin islam temizligi emreder, bazi muslumanlar pistir demeyin..bu savunma cok ucuz olur.

güzel kardeşim bunu sen kendi açıdan söyledin . peki ozaman seni ele alalım sanki dışarıda sen kafanın üstünde duş var yıkanarak 24 saat su içindesin !!!

müslümanlar günde 5 defa abdest alır ve hatta 2 kerede yıkanır .

ya sen ? hangi saartlerde ellerini ayaklarını yıkarsın ? günde kaç defa ?

öyle bir anlattınki müslümanları bok içinde imiş gibi kendin ise hergün günün 24 saati zemezem ile yıkanıyorsun mubarek ...

sen merak etme günde 5 defa su deyen ellere kolay kolay bakteri gelmez sen sıkma canını günde 5 defa abdest almayan kişileri düşün .

seninle aynı fikre şöyle katılıyorum gerçekden bazı kişiler camiiye gelirken ayaklarını bütün gün çoraplarını çıkartmadan sonra üstün körü yıkıyarak camiye giriş yapıyorlar .

cuma namazına mahsuz değil her camiye girişde temiz olman gerekiyor , ve bu hususta da islamiyet kişiyi uyarıyor . çünki namaz kıldığın zaman eğerki ter kokusu veya çorap kokusu oldumu haliyle insan rahatsız oluyor .

ama senin camiide ne işin var desem bana kızacaksın haliyle ateist camiye mi gider diye . ama diyeceksinki ben daha evvel müslüman idim daha sonra ateist oldum ...

aklı başında müslüman ateist olmaz ...
Alt 29-07-2008, 11:21
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Ne Ganj nehrinde yikanmak ne Vaftiz olmak nede Abdest almak insani temizlemez(Belki cildini temizler) ,insan icdünyasindaki seytandan kurtulmadikca temizlenemez,sadece temiz oldugunu sanir,yani iclerindeki seytan onlari abdestle vaftizle veya ganj nehriyle kandirir,mesela bir Muhammedci abdest alir namaz kilar bunlar bitdikden sonra normal hayata döner hileye hurdaya devam(bu insanlarla birarada yasiyoruz,gözümüzün gördüyü seyler)bu insanlar sadece kendilerini kandirirlar.
Bayiliyorum cumalari kosa kosa cumaya gidislerine.

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli

Konu breymin tarafından (29-07-2008 Saat 11:25 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-07-2008, 11:32
Yakın gerçek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yakın gerçek Yakın gerçek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

Avrupa ve Müslüman olmayanlar 1 karış Bok içinde yüzüp /leş gibi kokarken .Müslümanlar hamamlarda yıkanıp / günde 5 kerede abdest alıyordu.(Asırlar önce ).Yok efendim çorabı kokarmış kokar çorap giy / sarımsak ye camiye git böyle bir ayetmi var ?? Yada Kuranı her okuyan yada her müslüman % 100 doğrumu yaşıyor.Hiç birimiz ne mükemmeliz nede masumuz..namazın abdestin yararını sen bilemezsin.. Yapmadığın bir şey için yada Anlamadığın bir kuran yada Allah için burda yorum yapman çok saçma...

Papaza Allaha inanıyormusun demek gibi Saçma bi hareketler zinciri..

Ayrıca spor yapanlar erken ölür demekle de saçmalıyorsun.yürüyüş olsun namaz olsun yada başka bir egzersiz olsun..Aç oku bakalım ne faydaları varmış.

Müslümanlaırn çoğu sıcak ülkelerde ...erken ergenliğe girip erken yaşlanıyorlar sıcağın ve güneşinde etkilerini aç oku.Ve tabikide Mükemmel olmayan bir yaşamlarıda var.Fakir yürümekten değil tasadan / stresten kötü şartlardan erken ölür..

Ölümde Uyandım!
Alt 29-07-2008, 11:39
Yakın gerçek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yakın gerçek Yakın gerçek isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

kabasakal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne Ganj nehrinde yikanmak ne Vaftiz olmak nede Abdest almak insani temizlemez(Belki cildini temizler) ,insan icdünyasindaki seytandan kurtulmadikca temizlenemez,sadece temiz oldugunu sanir,yani iclerindeki seytan onlari abdestle vaftizle veya ganj nehriyle kandirir,mesela bir Muhammedci abdest alir namaz kilar bunlar bitdikden sonra normal hayata döner hileye hurdaya devam(bu insanlarla birarada yasiyoruz,gözümüzün gördüyü seyler)bu insanlar sadece kendilerini kandirirlar.
Bayiliyorum cumalari kosa kosa cumaya gidislerine.
Hz.isanında dediği gibi neden önce Kasenin dışını yıkıyorsunuz ? tabiki önce iç temizlik şart.ibadet imanın koruyucusudur. Bir mum hayal et bir rüzgarda söner..İbadet o mumun etrafındaki cam fanustur.Haklısın yatıp kalkıp ben müslümanıp deyip her türlü adiliği yapıyorlar.

Abdeste soyut anlamlarda koyabilirsin.Elleri yıkarsın GÜnah işlemekte olan elleri.Ayakları Günah işlerken gittiğin kullandığın.Azını kim bilir ne kötü sözler söyledin.Kulaklarını kim bilir duymaman gereken neler duydun.Kafanı mest et kim bilir ordan neler geçirdin. vs vs (Herkez gönlüne göre bakar ) bu sadece basit bir örnek..yaşam boyu belkide 19990x namaz kılıyoruz diyelim sizce bunun kaç tanesi kabul olur. kaç tanesinde gerçekten Allahı anabildik tam yürekten yada manen onun yanında hayal ettik.Kaçımız namaz kılarken akşam ne yapıcağını / akşamki maç aklına girmedi etc etc..tabiki her namaz yada her due kabul olmaz.Abdest aldım ben temizim demekde anlamsız.Herşey aklen ve kelben temizlenmekte.

Arkadaşlar.Allahın bizden istedikleri ortada .Bu kuranı herkez farklı okuyor farklı yaşıyor ve farklı anlıyor. Normal olanda budur.herkezin aynı anlamları çıkardığı bir kitap Allah kelamı olamaz.Yada öyle bir kitap düşünenle düşünmeyeni ayırt edemez.

Ölümde Uyandım!
Alt 29-07-2008, 11:45
Üye

istavrit hanımefendi inanmıyosan bi dene bakalım yararı war mı yok mu diye burda bilgiçlik taslama bilmeden

sanki kader varmış gibi

Konu aydoe tarafından (29-07-2008 Saat 12:04 ) değiştirilmiştir.
Alt 29-07-2008, 11:46
aspendos
Üye Değil

Yakın gerçek´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hz.isanında dediği gibi neden önce Kasenin dışını yıkıyorsunuz ? tabiki önce iç temizlik şart.ibadet imanın koruyucusudur. Bir mum hayal et bir rüzgarda söner..İbadet o mumun etrafındaki cam fanustur.Haklısın yatıp kalkıp ben müslümanıp deyip her türlü adiliği yapıyorlar.

Abdeste soyut anlamlarda koyabilirsin.Elleri yıkarsın GÜnah işlemekte olan elleri.Ayakları Günah işlerken gittiğin kullandığın.Azını kim bilir ne kötü sözler söyledin.Kulaklarını kim bilir duymaman gereken neler duydun.Kafanı mest et kim bilir ordan neler geçirdin. vs vs (Herkez gönlüne göre bakar ) bu sadece basit bir örnek..yaşam boyu belkide 19990x namaz kılıyoruz diyelim sizce bunun kaç tanesi kabul olur. kaç tanesinde gerçekten Allahı anabildik tam yürekten yada manen onun yanında hayal ettik.Kaçımız namaz kılarken akşam ne yapıcağını / akşamki maç aklına girmedi etc etc..tabiki her namaz yada her due kabul olmaz.Abdest aldım ben temizim demekde anlamsız.Herşey aklen ve kelben temizlenmekte.

Arkadaşlar.Allahın bizden istedikleri ortada .Bu kuranı herkez farklı okuyor farklı yaşıyor ve farklı anlıyor. Normal olanda budur.herkezin aynı anlamları çıkardığı bir kitap Allah kelamı olamaz.Yada öyle bir kitap düşünenle düşünmeyeni ayırt edemez.
işte kabasakal islamiyetde onu diyor abdest sadece dış temizlik değil ruh temizliği iç temizliği sen bizi eleştireceğine kendine bak . acaba islam senin için ne diyor ?

sen islama göre CENABETSİN !!!

işte iç pisliği kimdedir sorusu ateizmdedir . çünki içlerinden allah sevgisini atmışlardır yerlerine kin nefret ve şeytanı yerleştirmişlerdir .

kuranı kerimde ap açık ayetlerde geçiyor . onlar şeytana uydular ...

daha ne iç temizliğinden bahsediyorsun kabasakal ...
Alt 29-07-2008, 11:48
Üye

ee istavrit kardeş sende koskoca hakikati görmüyorsunda kendin gibi ufak miktopları görüyorsun ne diyim Allah akıl versin

sanki kader varmış gibi
Alt 29-07-2008, 12:14
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ephesos'u gezeniniz olmuştur muhakkak. M.Ö. 6000 yılında kurulmuş bir şehir. Şu anda gezilen kısımları ise Büyük İskender’in generallerinden Lysimakhos tarafından M.Ö. 300 yıllarında kurulmuş.

Antik şehri gezerken M.Ö. 300'lü yıllarda insanların neleri akıl ettiğini neler yaptığını hayranlıkla izlersiniz. Benim en çok dikkatimi çeken o dar alana kurulu ve genelde Efes denince aynı fotoğrafın akla geldiği Kütüphane binası. Sırf büyük görünmesi için o binada yapılan mimari hile.

Bir diğer dikkat çekici ve başlığı da ilgilendiren kısım ise mermerlerden yapılmış ve şehir halkının tamamının tuvalet ihtiyacını karşılayacak şekilde bu günkü alafranga tuvaletleri andıran usta ve akıl işi bina. M.Ö. 300 yılında yapılmış bu mermerlerden mütevellit umumi tuvalet binasının M.S. 600'lü yıllarda Arapların şehrin dışına çıkıp herhangi bir yerde, taşlarla taharetlenerek giderdikleri tuvalet ihtiyaçlarından kıyaslanamayacak denli gelişkin olduğunda kimsenin şüphesi olamaz.

Roma hamamları da ünlüdür. İslamiyet öncesi de insanların yıkanmak ihtiyaçları vardı ve bu ihtiyaçlarını giderecek nitelikte Araplarla kıyas dahi kabul etmeyen yollar buldular.

Hal böyle olunca şu aşağıdaki cümleyi kuranlara ancak "dersini almış da ediyor ezber" türküsünü göndermek kalır... iyi dinlemeler
Avrupa ve Müslüman olmayanlar 1 karış Bok içinde yüzüp /leş gibi kokarken .Müslümanlar hamamlarda yıkanıp / günde 5 kerede abdest alıyordu.(Asırlar önce ).
Hamam kültürü Müslümanlardan değil, Anadolu topraklarına Türkler gelmeden önceki uygarlıklardan Türklere miras yoluyla kalmış bir kültürdür.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/

Önerilen Siteler