Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-08-2008, 16:08
walla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
walla walla isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Standart Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Ve İBDA-C

Eğer aşağıdaki yazı dogru ise:
Lanet Olsun TURGUT ÖZALa.

Yazının orjinali : http://209.85.135.104/search?q=cache...lnk&cd=6&gl=de

8/6/2008 - Aydınlık'tan Son Bomba : Haşim Kılıç IBDA-C Bağlantılı!

Aydınlık Dergisi'nin bu haftaki bir haberi gündem yaratacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın terör örgütü İBDA-C ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Türkiye'nin en yüksek yargı organının başkanlığı görevini yürüten Kılıç, 12 Eylül öncesinde İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu'nun başında bulunduğu hareketin yayın organı olan Gölge Dergisinin Ankara sorumlusuydu. Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi üyeliğine Turgut Özal tarafından atanmıştı.

Şu anda Türkiye'nin varlığı için en önemli kararlar vermek durumunda olan yüksek yargı organının başkanı Haşim Kılıç'ın bir dönem terör örgütü İBDA-C ile bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, İBDA-C'nin 1975-1976'larda çıkardığı "Gölge" dergisinin Ankara Sorumlusuydu.

Bu iddiayı ilk kez İBDA-C'ye yakın Baran Dergisi 1 Mayıs 2008 tarihli sayısında ortaya attı. Bu hafta bayilerde olan Aydınlık Dergisi de Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın terör örgütü İBDA-C ile bağlantılı olduğunu güçlü kanıtlarla okurlarına duyurdu.

Gölge Dergisinin 1975-1976 yılında çıkan bazı sayılarında Ankara Temsilcisi olarak "H. Kılıç" yazarken, bazı sayılarında ise açıkça "Haşim Kılıç" yazıyor. Dönemin radikal İslamcı çevrelerine yakın kaynaklar da Haşim Kılıç'ın İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu hareketindeki bu görevini doğruluyor.

Haşim Kılıç ise bu iddiaları yalanlıyor: "Benim 1975, 1976 ve daha sonraki yıllarda o isimdeki bir dergiyle veya öyle kişilerle, guruplarla uzaktan yakından bir ilgim yoktur, olmamıştır. Künyede Haşim Kılıç diye geçse de, asla ilgim yoktur. Baran diye bir dergiyi görmedim, bilmiyorum. Ben o tarihlerde Sayıştay'da görevli devlet memuruydum. Müstafi addedilmem gerekir. Benim olmam mümkün değildir."

Haşim Kılıç İBDA-C'nin yayın organı Gölge'deki yöneticilik görevini yalanlıyor ancak terör örgütünün lideri Salih Mirzabeyoğlu "Tilki günlüğü" adlı 6 ciltlik kitabında birçok kez Haşim Kılıç'tan söz ediyor: "Sayıştay müfettişi Haşim Kılıç Bey… Yanında biri var… Haşim kızgın ve kavga etmeye gidiyor gibi… Yanındaki, ona mani olmak için ceketinin arkasından çekerken, sanki ceketi çıkacak… Haşim Bey'in üzerine sert bir şekilde gidiyorum ve vuruyorum… Sonra yatmış bir haldeyken ayağını buruyorum ve baş aşağı bir çukura sarkıtıyorum… Bu sırada o küçülüyor, bir çocuk olarak sağ pazumun üstüne oturmuş… Pazum, dikkati çekecek şekilde diri ve şiş… Memnun bir halde, alkışa mukabele eder gibi, elimle selamlıyorum!"

Haşim Kılıç hukukçu değil, Sayıştay denetçisi. Ancak hukukçu olmamasına rağmen, Sayıştay kanununa eklenen geçici bir maddeyle adaylar arasına girmesi sağlanıyor ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Anayasa Mahkemesi'ne üye yapılıyor. Bu durum sert itirazlara gürültüye yol açıyor, Anayasa Mahkemesi geçici maddeyi Anayasaya aykırı bularak iptal ediyor.

Buna rağmen Özal, Anayasa Mahkemesi kararları geriye yürümez diyerek Kılıç'ın görevde kalmasını sağlıyor. Özal yalnızca Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararını işletmemekle kalmadı, o sırada devletin istihbarat birimleri tarafından bilgisine sunulan, Haşim Kılıç'ın İBDA-C bağlantısını dikkate almadı.

KANSER TÜM VÜCUDU ELE GEÇİRMİŞ GENÇLİK UYUYOR...

Bedenimin her zerresi Anadoludur. Ben anadolunun her karış topragindan, suyundan, güneşinden ve havasından doğdum, ben anadoluyum...
Alt 01-08-2008, 16:38
oncugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
oncugenc oncugenc isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

bu haber 1-2 ay önce yayımlanlıştı aydınlıkta

ve gölge dergisinin ankara temsilciliğinin yerinde ... h. kılıç yazıyordu..

haşim kılıç açıklama yaptı. o haşim kılıç değiş hüsnü kılıç'tı dedi.

haşim kılıçın açıklamasını okuyunca hemen aklıma şu geldi: madem bir bağlantısı yok 30 yıl önce bir derginin il temsilciğini yapan bir adamın ismini nerden biliyor haşim kılıç..

neyseki bir sonraki sayısında aydınlık bu sefer gölge dergisinin başka bir sayısını bulup çıkardı ve...
ankara temsilcisi:......haşim kılıç..

açık açık yazıyordu bu sefer... haşim kılıç cephesinden ise bu sefer bir açıklama gelmedi..

buyrun siz de bakın : işte gölge dergisi ve ankara temsilcisi:

24 Şubat 1991 tarihinde Hürriyet gazetesinde yayımlanan bir haber de bu olayla birlikte yeniden gündeme geldi. Hürriyet'teki haber şöyle:

“Anayasa Mahkemesi’nin ‘tarikatçı’lıkla suçlanan tartışmalı üyesi Haşim Kılıç’ın, 12 Eylül öncesinde İslam devrimi için silahlı mücadele veren bir grubun yayın organı olan Gölge dergisinin Ankara Temsilciliği’ni yaptığı belirlendi. Radikal İslamcı derginin 7. sayısının da Atatürk’e hakaret edildiği gerekçesiyle toplatıldığı öğrenildi. 1976 yılı içinde 10 sayı çıkarıldığı belirlenen derginin tüm sayılarında İslam devrimi için silahlı mücadele çağrısı yapılıyordu”

O DUVAR; DUVARINIZ...VIZ GELİR BİZE VIZ..!!!
Alt 01-08-2008, 19:33
Lestat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lestat Lestat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bu haber gerçekten çok ilginç fakat nedense medya da pek bir yankı uyandırmadı.

Gerçeğin ne kadarına dayanabilirsin?
Alt 01-08-2008, 22:27
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

lestat 32 günde zannedersem bu tartışıldı ve Haşim Kılıç da açıklama gönderdi.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 02-08-2008, 01:16
Lestat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lestat Lestat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bunu bilmiyordum işte.Sağol.

Gerçeğin ne kadarına dayanabilirsin?

Önerilen Siteler