08-08-2008, 20:27
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bende yeni gelmedim
Eşine çok az rastlanır bu siteye üye oluşumun ikinci yılını geride bıraktım. Yaklaşık bir ay oldu iki yılı geçeli. Bundan önceki tanışma mesajımda müslüman olduğumu yazmıştım özetle. O mesajımdan sonra birçok üye çelişkilerin üstüne gitmem gerektiğini yazmıştı. Evet, yaptım bunu. Sizleri okumaya, araştırmaya ve çelişkilerin üstüne gitmeye devam ettim. Artık bir şeyden eminim. Din bana sadece acı getirdi. "Din kemoterapi gibidir, bir sorunu çözebilir, ama arkasından bir milyon tane daha yaratabilir." İşte ben bunu yaşadım. Bir sorunu çözen din, ardından binlerce sorunu getirdi.
Doğuşumuzdan bu yana sürekli zihinlerimize yerleştirilmeye çalışılan din sisteminden kurtulmak büyük bir başarıdır. Ne kadar istesemde bir türlü kurtulamıyordum bu düşünceden. Çünkü büyüdüğüm yerde hep bundan söz ediliyordu. Camiiler, bazen kulaklarımı ağrıtan ezan sesleri, kafalarında acayip acayip şapkalar bulunan yaşlılar, ipince bıyık bırakan fethullahçılar, hiçbir yerleri görünmeyecek şekilde simsiyah giysilere bürünen kadınlar, ev ziyaretine gittiğim yerlerde önce erkeklerin sonra kadınların yemeğe oturması, kadınların ve erkeklerin farklı mekanlarda sohbet etmesi, vb... İşte ben bunların yaşandığı bir çevrede büyüdüm. Çoğunuzda böyle yerlerde büyümüş ve büyümeye devam ediyorsunuz. Ama ben artık onlardan biri değilim. Dinin insanlığa kan, gözyaşı ve hüzünden başka bir şey getirmediğinin bilincine vardım. Çok çektim müslümanlıktan. Depresyona girdiğim, ağladığım çok zamanlar oldu.
Beni en çok kadınların ikinci plana atılması sürükledi buna. Şimdi tüm müslümanlar ''hayır kadınlar bizim baştacımızdır'' diye yazmaya koyulacaklar. Ama ben hiçbir müslüman kadını baştacı olarak göremedim.
Sanmayın ki sadece kadınlar konusudur beni dinden caydıran. Daha çok sebebi vardır. Kısaca artık inanmıyorum.
Preach'in, fikrinin değiştiği adına yazdığı yazı beni bunları yazmaya teşvik etti. Aslında ardı aklımda artık ne olduğumu belirten bi yazı yazmak. Preach cesaretlendirdi beni.. Yazısının en sonunda haklı olarak sitenin gerçekten iyi yazarlarına teşekkür etmiş. Bende ona katılıyor ve aynen ismi geçenlere teşekkür ediyorum. İyiki varsınız ve ben iyiki bu siteye üye olup sizleri tanımışım.
Sevgilerim ve Saygılarımla..
''DusSokagiSakini''
düşlerle dolu mavilere boyanmış bir dünya için...[b]
|

08-08-2008, 20:41
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili dss düşler kurmana ve düşlerin peşinde koşmana hiç bir dogma engel olmasın.
Yüreğinin götürdüğü yere git.
İnsani olan her şey kabûlüm.
|

08-08-2008, 20:45
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bu güzel yazın beni sana yakın hissettirdi sevgili dss ..Aynı duyguları paylaşıyoruz..Tanıştığımıza da ayrıca çok memnun oldum..Yazın ve desteğin için teşekkür ederim...
Sevgiler..
****Bu siteye bir itiraf köşesi yapma zamanı mı geldi yoksa?  *****
|

08-08-2008, 20:47
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili dss
Düşler insanlıgın önünü açmıştır hep, İnsanlık bu büyük yürüyüşünde hep düş kuranların önderligi ile devam edebilmiştir. Düşler gerekiyor. Daha iyinin daha güzelin düşünü kurmalıyız her zaman. Daha iyi bir insanlık, sömürüsüz, zulümsüz, milliyet, ırk, dil, din, inanç farkı olmayacak evrensel bir dünya.
Aslında hepimiz bu düş sokagında yer alıyoruz. Düşler gelecege güvenen insanların işidir. Gelecege , insanlıga güveniyoruz ve daha güzel günler düşlüyoruz. Sadece de düşlemekle de kalmıyoruz, bu yolda yürüyoruz.
Seninki zorlu bir karar oldu, kutluyorum.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

08-08-2008, 20:53
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Ne oluyor böyle herkes patır patır inançsız oluyor,darısı diğer müslümanların başına  Nediyelim hayırlı uğurlu olsun dss
Gerçeğin ne kadarına dayanabilirsin?
|

08-08-2008, 22:58
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sayin dss yaptiginiz hareket umut dünyasindan gercek dünyaya ziplamakdi,burda umut yok hayal yok , gercekler var ,gerceklerle yasiyabilecek kadar cesurmusunuz?thunderpoint in dediyi gibi asil sorun sindi basliyor,önceden uykudaydiniz,artik uyaniksiniz,,yeni hayatinizda basarilar dilerim,bir günde iki insan kurtuldu,,bunu kutlamaliyim,,sevgiler saygilar
Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Konu breymin tarafından (08-08-2008 Saat 23:04 ) değiştirilmiştir.
|

08-08-2008, 23:31
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sevgili dss,
Gerçek hayata hoşgeldin.
|

08-08-2008, 23:36
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Dss merhaba.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

08-08-2008, 23:45
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger dss;
Insanoglunu, baskasindan ayiran, iki ana deger vardir; bunlardan biri din digeride milliyet. Kisi, genelde, bu degerlerin verileriyle buyur, mucadele eder ve onlari nedenlemeden, sorgulamadan verilenlerin olusturdugu bir kisi olarakta olur (olmek).
Kisinin kendini bulmasi ise, bu dogumdan beri verilen degerleri sorgulamak ve kendi oz degerlerini ortaya koymakla baslar. Senin de, dini degerler temelinde, sana dogumdan itibaren verilenleri, sorgulamaya ve nedenlemeye yonelmen ve bir sonuca varman, kendinin, kendin olma adina verdigi bir mucadeledir.
Bu mucadeleden, ve almis oldugun karardan dolayi seni kutlarim. Neden biliyormusun? bu kararin sana verilen degilde, kendi kendine bulup cikardigin bir karar oldugu icin. Ayrica, bu karari bizlerle site de paylasabilmen, ise, ayri bir taktir konusu.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

09-08-2008, 01:36
|
 |
Üye
|
|
|
|
galiba kısa bir süre sonra türkiyede müslüman kalmıycak. zaten yeni gençlik hızla islamdan uzaklaşıyo. şimdi mühim olan bu gençleri muazzam bir ahlak anlayışıyla yetiştirmek. ülkemizdeki insanlar yıllardır bir birini yiyor bir tafafta milliyetçiler islamcılar bir tarafta komunistler devrimciler. işte muazzam bir ahlak anlayışı bu gençlere hoşgörüyü öğretmeli; bilimi öğretmeli..
çocuklarımıza, gençlerimize, arkadaşlarımıza iyi kul olmayı değil de iyi insan olmayı öğretirsek ne savaş kalır ne de fesat.. çünkü iyi kul çıkarcı ve korkaktır.
|