Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-08-2008, 23:52
Onursal Bedirhan
Üye Değil

Standart Yeniden merhaba

Bu siteyi tesadüf eseri bulmuştum. bu insanlar nasıl olurlarda dini inkar ederler diye düşünürdüm hep. Aslında daha öncedende din ile ilgili aklımda cevaplanmadık sorular vardı. aslında cevaplı konular ama cevaplar beni tatmin etmiyordu. Bu forumda bir çok sorulan soruların cevabını bilmiyordum. islami sitelerde soruyordum. bkz ama çoğu yorumumu onaylamıyorlardı ve sorduğum sorularada tatmin edici cevaplar alamıyordum. çünkü verdikleri cevaplar başka bir soru doğuruyordu. Yani bir sorunun doğruluğunu kabullensen. Diğer soruya verdikleri cevap ile arada zıtlık oluşuyordu. örnek isteyenlere bir çok örnek verebilirim.

Yalnız bazı konulardada tatmin edici cevaplar aldım. Ör: peygamber efendimizin şehveti duygular ile evlilik yapmadığına kesin kanaat getirdim.

Ama asıl dine olan bakışımı değiştiren: bir insan hristiyanlığın hakim olduğu bir ülkede doğsa büyük ihtimalle dinide hristiyanlık olcaktı. Ama islamiyet bunu kabul etmiyor. Aynı şekil Hristiyanlıkta islamiyeti kabul etmiyor. bu iki dine görede kendisine iman etmeyenler cehennemliktir. Bizim anadolu kadınlarını örnek gösterecek olursak. Hemen hemen bir çoğu başlarını örtüyor ama dini irdeleyecek bilgiye sahip değiller. hem dinleri irdeleseler bile dinlerini değiştiremezler buna cevreleri kesinlikle izin vermezki. Yani saçlarını örterler ama bir çoğu neden niçin örtüğünü bilmez bile tabular öyle emrediyor diye kurala uyuyorlar. yoksa dini bilinçli uyguladıklarından değil yani. Aynı olay hristiyanlıktada var vardır. peki ne olacak tabulara uyup cevreden çekindikleri için veya dinleri araştıracak seviyede olamayanlar hangi adalete dayanarak cehenneme gideceklerki.

Bu soruna hiç bir mantıklı cevap alamadım.

Kısaca Allaha hala inanıyorum. Kusursuz kainat tesadüf eseri ile oluşmaz varlığını devam ettirmez. Bunu anlamak için bilim adamı olaya gerek yok. Ama dinin kuralların çelişkiler içinde olduğuna kanaat getirdim.
Gerçek dini bulmak ümidiyle yeniden merhaba
Alt 15-08-2008, 00:07
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

tabular öyle emrediyor diye kurala uyuyorlar.

Sevgili fesih, işte bam teli bu soru. Bizim kimseyi dinsiz ya da dindar yapma diye bir sorunumuz yok, olmadı ve de olmayacak. Ancak tüm tabuları özgürce sorgulamak diye bir derdimiz var, bazılarına ters gelen de bu tabuların sorgulanması zaten. Tabular sadece din ile de sınırlı degil, çok fazla. Din bir tek İslam da degil. Tabuları devam ettiren, düşünceyi yasaklayan, ifade hürriyetine engel getiren her ideoloji de dindir aslında.

Yolun başındasın, ve senin deyminle özgür düşünce ortamı seni biraz şaşırttı. Seni tebrik ediyorum, dürüst biri oldugun belli idi zaten. Hep beraber daha fazla ögrenebilmek ve paylaşabilmek dilegiyle. Yeterki dini/ dinsiz/ milli/ milliyetsiz tüm düşüncelerin ifade edilmesini saglayarak onlara saygı duyalım ve özgürce her şeyi tartışabilelim.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 15-08-2008, 00:16
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger onursal;

Dusuncenin, yeni ufkuyla, aramiza tekrar hosgeldin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 15-08-2008, 00:17
Onursal Bedirhan
Üye Değil

şimdi hoşbulduk
Alt 15-08-2008, 01:00
timsah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
timsah timsah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Onursal, tekrar hoşgeldin.

Barışı zayıflar savunur, güçlüler için barış masaldır.

http://www.skyradio.nl/player.php
Alt 15-08-2008, 01:25
-InVi- -InVi- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Denetimdeki Üye

-InVi- - MSN üzeri Mesaj gönder

Sevgili Onursal,
yeni rumuzunuz cok yakismis tebrik ederim......
ama sunu bilin ki , bir hristiyan ülkede doganlarin büyük cogunlugu hz isanin kendisinin telim oldugu tanriya teslim olmadigi gibi, onlarin bugün kendi dinlerinin gereckesi "bizdeki hadisler"de oldugu gibi muglaktir.....
evet bizlerin büyük bir cogunlu kendini mensup hissettigi dini "secmedi" ama o dinin deger yargilarina uyup uymamakda gene bize bagli oldugu icin o dinlere kendimizi tabi tutup tutmak istememek de bizim elimizde .....en güzel örnegi bu sitedeki "dinsiz" arkadaslar.....nasil ki bir beyan ile bir dine mensup olunabiliniyor.....gene bir beyan ile bu din'den ve onun deger yargilarindan kendisini uzak tutabildigini burada görebiliyoruz....
kaldiki globallesen dünyada bir cok müslüman dogan hristiyan olabildigi gibi, bir cok hristiyan da müslüman olabiliyor.....örnekleri cokca mevcut.....
belki biliyorsunuz ama tekrar hatirlatmakta fayda var....bir hristiyan kendisini "Hristiyanim" diye tanimlamaz.....biz genelde onlar icin öyle bir tanimlama yapariz, onlar kendilerinin ayid oldugu meshepleri ile tanimlarlar....."ben katoligim....ben protestanim...ben lutheriyanim....ben rum ortodoksum" gibi......

Dinlerin zaman ve mekan ile sinirli olan dogmalarini hayatinizin merkezinde sorgulayarak yola devam etmek istemenize sizin adiniza sevindim, dinleri bir "ona" ulasabilmek icin bir arac, bir köprü olarak degilde, bir amac olarak yasayanlar sizin yasadiginiz sigintilari yasayacaktir.....
Sigintilarinizdan kurtulmak istemeniz en cok size faydasi olacaktir...
Alt 15-08-2008, 12:43
breymin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
breymin breymin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onursal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu siteyi tesadüf eseri bulmuştum. bu insanlar nasıl olurlarda dini inkar ederler diye düşünürdüm hep. Aslında daha öncedende din ile ilgili aklımda cevaplanmadık sorular vardı. aslında cevaplı konular ama cevaplar beni tatmin etmiyordu. Bu forumda bir çok sorulan soruların cevabını bilmiyordum. islami sitelerde soruyordum. bkz ama çoğu yorumumu onaylamıyorlardı ve sorduğum sorularada tatmin edici cevaplar alamıyordum. çünkü verdikleri cevaplar başka bir soru doğuruyordu. Yani bir sorunun doğruluğunu kabullensen. Diğer soruya verdikleri cevap ile arada zıtlık oluşuyordu. örnek isteyenlere bir çok örnek verebilirim.

Yalnız bazı konulardada tatmin edici cevaplar aldım. Ör: peygamber efendimizin şehveti duygular ile evlilik yapmadığına kesin kanaat getirdim.

Ama asıl dine olan bakışımı değiştiren: bir insan hristiyanlığın hakim olduğu bir ülkede doğsa büyük ihtimalle dinide hristiyanlık olcaktı. Ama islamiyet bunu kabul etmiyor. Aynı şekil Hristiyanlıkta islamiyeti kabul etmiyor. bu iki dine görede kendisine iman etmeyenler cehennemliktir. Bizim anadolu kadınlarını örnek gösterecek olursak. Hemen hemen bir çoğu başlarını örtüyor ama dini irdeleyecek bilgiye sahip değiller. hem dinleri irdeleseler bile dinlerini değiştiremezler buna cevreleri kesinlikle izin vermezki. Yani saçlarını örterler ama bir çoğu neden niçin örtüğünü bilmez bile tabular öyle emrediyor diye kurala uyuyorlar. yoksa dini bilinçli uyguladıklarından değil yani. Aynı olay hristiyanlıktada var vardır. peki ne olacak tabulara uyup cevreden çekindikleri için veya dinleri araştıracak seviyede olamayanlar hangi adalete dayanarak cehenneme gideceklerki.

Bu soruna hiç bir mantıklı cevap alamadım.

Kısaca Allaha hala inanıyorum. Kusursuz kainat tesadüf eseri ile oluşmaz varlığını devam ettirmez. Bunu anlamak için bilim adamı olaya gerek yok. Ama dinin kuralların çelişkiler içinde olduğuna kanaat getirdim.
Gerçek dini bulmak ümidiyle yeniden merhaba

Cok sayin onursal,,www.tanselsemir.blogspot.com ,da bir 5 maymun hikayesi var,okumani siddetle tavsiye ederim,bana dünyalari anlatdi,saygilar ve sevgiler

Bir dinin tabii olmasi icin akla,fenne,bilime ve mantiga uygun olmasi lazimdir.
M.K.ATATÜRK
Yalan ne kadar büyükse inanani o kadar cok olur.
adolf hitler
Söylesem tesiri yok,sussam gönül razi deyil.Fuzuli
Alt 15-08-2008, 22:48
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Sevgili Onursal tekrar hoşgeldin.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 16-08-2008, 12:19
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onursal´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kısaca Allaha hala inanıyorum. Kusursuz kainat tesadüf eseri oluşmaz varlığını devam ettirmez. Bunu anlamak için bilim adamı olaya gerek yok.
Sevgili Onursal,

Akıl ve bilime yönelmiş kimseler nedenini bilmedikleri olgular hakkında bu derece kesin yargılı olamazlar; olurlarsa bu taassuptur...

Senin kusursuz gibi gördüğün kâinatta-evrende aslında sayamayacağımız kadar kusur var; bu nedenle her süpernova oluşumunda milyonlarca gezegeni -ve belki de- canlıyı barındıran sistem yok oluyor. Asıl bu kadar ayrıntılı bir işi ve sayısal kaosu bir canlının kudretle idare edebileceğini düşünmek imkânsız gibi duruyor. "Gibi duruyor" diyorum tevazu için... Çünkü bence durum aslında böyle. Ama yine de "Neden ve sonuç hakkında garantili-ispatlı tespitler olamadığından kesin yargılardan kaçınmamız gerekir" diye düşünüyorum..

Tekrar hoşgeldin...

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 16-08-2008, 23:33
dark_light dark_light isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

tekrar hoşgeldin onursal..

Önerilen Siteler