Bu siteyi tesadüf eseri bulmuştum. bu insanlar nasıl olurlarda dini inkar ederler diye düşünürdüm hep. Aslında daha öncedende din ile ilgili aklımda cevaplanmadık sorular vardı. aslında cevaplı konular ama cevaplar beni tatmin etmiyordu. Bu forumda bir çok sorulan soruların cevabını bilmiyordum. islami sitelerde soruyordum.
bkz ama çoğu yorumumu onaylamıyorlardı ve sorduğum sorularada tatmin edici cevaplar alamıyordum. çünkü verdikleri cevaplar başka bir soru doğuruyordu. Yani bir sorunun doğruluğunu kabullensen. Diğer soruya verdikleri cevap ile arada zıtlık oluşuyordu. örnek isteyenlere bir çok örnek verebilirim.
Yalnız bazı konulardada tatmin edici cevaplar aldım. Ör: peygamber efendimizin şehveti duygular ile evlilik yapmadığına kesin kanaat getirdim.
Ama asıl dine olan bakışımı değiştiren: bir insan hristiyanlığın hakim olduğu bir ülkede doğsa büyük ihtimalle dinide hristiyanlık olcaktı. Ama islamiyet bunu kabul etmiyor. Aynı şekil Hristiyanlıkta islamiyeti kabul etmiyor. bu iki dine görede kendisine iman etmeyenler cehennemliktir. Bizim anadolu kadınlarını örnek gösterecek olursak. Hemen hemen bir çoğu başlarını örtüyor ama dini irdeleyecek bilgiye sahip değiller. hem dinleri irdeleseler bile dinlerini değiştiremezler buna cevreleri kesinlikle izin vermezki. Yani saçlarını örterler ama bir çoğu neden niçin örtüğünü bilmez bile tabular öyle emrediyor diye kurala uyuyorlar. yoksa dini bilinçli uyguladıklarından değil yani. Aynı olay hristiyanlıktada var vardır. peki ne olacak tabulara uyup cevreden çekindikleri için veya dinleri araştıracak seviyede olamayanlar hangi adalete dayanarak cehenneme gideceklerki.
Bu soruna hiç bir mantıklı cevap alamadım.
Kısaca Allaha hala inanıyorum. Kusursuz kainat tesadüf eseri ile oluşmaz varlığını devam ettirmez. Bunu anlamak için bilim adamı olaya gerek yok. Ama dinin kuralların çelişkiler içinde olduğuna kanaat getirdim.
Gerçek dini bulmak ümidiyle yeniden merhaba