Merhaba
Sevgili eu4u
Ben öncelikle bir ayrıntıyı kendimce detaylandırmak istiyorum.
Ateizm bir din değildir aksinden de olsa dinin kriterleri ve bütünlüğü temelinde yaklaşamayız. Bilhassa site anti-ateist ler tarafından

Ateizm sanki bir dinmiş gibi çok dar ele alındığı için bunu ifade etmek istedim.
Hristiyan hristiyandır, Müslüman Müslümandır ama bir hristiyan ile bir müzlüman kişi Tanrı inancının olumsuzlama yönünden çözümüne ulaştığında Ateist olabilir.
Olasılıklarında bir olasılığı vardır.
Bir olasılığın olması için onun olma yada oluşma olasılıklarınıda hesaba katmak zorundasınız.
A firmasında 50 otobüs var
B firmasında 5 otobüs var.
C Firmasının hiç otobüsü yok
Bana sorarsanız A firması araçları sayısından dolayı daha fazla arıza yapabilir, Ama C firmasının araçları henüz arıza yapamazlar çünkü olma olasılığı içinde en azından 1 araçlarının olması gerekir, o halde arıza için C firmasının ARAÇ alma olasılığının olması ve gerçekleşmesi gerekir değil mi?
Gelelim Tanrı ya. Milyon yıllara vuran insan tarihinde, Milyonlarca Tanrıyı nedenini, niçinini bir kenara bırakıyorum o halde o neden ve niçinlerin bana olduğu gibi şu anda sana olan bağlayıcılığı da kalmamıştır. Çünkü dinleri karıştırmayacağız, her ne kadar Tanrı inancının temeli dinler isede.
Olasılık olumlama noktasına varacak ise, yani Bir Tanrının yaratma olasılığı o halde o olasılıkda o Tanrının da oluşma yada YARATILMA OLASILIĞINI PEŞİNEN KABUL ETMEK zorunda kalırız.
Dediğim gibi olasılığında olasılığı vardır, kendime BİÇECEĞİM (YARATILDIM) OLASILIĞINI O'na da biçmek zorundayım. Böylesi mantıkla yürütülen olasılığın varacağı nokta da yine zincirlemedir, bir yerde durup bıçak darbesi indiremezsiniz.
Olasılıklar olumlanır yada olumlanamaz, olumlanır olasılık beni Tanrı yarattı ise, devam eden olumluluk onu da bir Tanrı yarattı, hayır o yaratılmadı ise o halde baştan olumlanan olasılık olumsuzlanmak durumundadır, neden? çünkü o zaman o(YARATICI) TESADÜF konumuna düşmektedir ki, onun TESADÜFÜ BENİM TESADÜFÜME göre

A FİRMASI İLE C FİRMASI arasında ilişki gibidir. Tercih hakkı vardır yada yoktur benim için şu an önemli olan izah etmeye çalışmaktır.
Ortada ise bir kriter vardır, "hiç bir şey yoktan varedilemez, varkende yok edilemez" başka şeylere dönüşebillir, kimyası değişebilir yada karışım oluşturabilir..... ama bu yok olmak olmadığı gibi yokluktan da var olmayı olumlamaz. Bu benim düşüncemdir ve kalem ile kağıdın arasından ol dedik oldu, uf dedik uçtu gibi hayali argümanlar vs atmasyon ile aksinin yazılmış olması benim için hiç bir aksi kriter ihtiva etmemektedir.