27-08-2008, 16:23
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Fizik Kurallarına aykırı bir dini resim
Resmi yükleyip yüklemediğini bilmiyorum. Ama, bir dini siteden alıntı yaptım. Kudüste bulunan bir kayadan bahsetmektedir. Muhammed miraç gecesi gökyüzüne yükselirken bir taş üzerinden gök yüzüne çıkmış. Benim bildiğim Burak (at-eşek arası birşey = ucube) değilmiydi ? İnerken de o taştan yardım almış. Taşa, dur demiş o şekilde durmuş. Durduğunda, yerden 20 - 25 cm. yüksekte havada duruyormuş gibi görülmektedir. Bu taş kıyamete kadar o şekilde duracakmış.
Not; Ben bu taş olayını ilk defa görüyorum. Fotomontaj olma ihtimali yüksek ama, hakkında bilgisi olan var mı?
|

27-08-2008, 16:29
|
 |
Üye
|
|
|
|
Bu taş gerçek olsaydı, sence dünyanın en önemli konusu olarak sürekli gündemde ve tüm bilim adamlarını meşgul ediyor olmaz mıydı?
|

27-08-2008, 16:34
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
 Öyle bir taş olsa herkes müslüman olur
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

27-08-2008, 16:41
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

27-08-2008, 16:43
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili bayraktaro o gerçekten uçan bir taştır. Ama sadece internette
Aslında Yavuz Sultan Selim bu taşı gördüğünde derhal altına bir duvar örülmesini istemeseymiş uçacakmış  Büyük hünkar bu duvarı yaptırmış çünkü "imtihan" olayına engel olurmuş. Öyle ya havada asılı duran bir kaya varken kim Allah yoktur filan desin ?
Bu cümleden olmak üzere Y.Sultan Selim insanlığı büyük bir felaketten kurtararak olası kargaşanın ve Allahın "ben cehennemi insanlarla dolduracağım vaadinin" heba olmasını engellemiş.
Şaka bir yana ucuz islami propagandaları bol aminli forumlarda sergilemekte olanların internet geyiklerinden birisidir bu muaallak kayası...
http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazino=-7022
İnsani olan her şey kabûlüm.
|

27-08-2008, 17:00
|
 |
Üye
|
|
|
|
Teşekkür ederim Frodo gerçekleri gösterdiğin için;
Herkese teşekkürler.
|

27-08-2008, 18:01
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
Hani, su Kabe'nin yakininda, guya havada duran bir tastan bahsedilir. Hacelu esved, mi?- yazilisi yanlis olabili- nedir?. O tas hakkinda, bir bilgisi olan, ya da gidip goren varmi? Yuvarlak ve bayagi buyuk ve agir bir tasmis ve havada duruyormus!
Ben, diyenlerin yalancisiyim.
Pante, bu soruya en iyi sen cevap verirsin, herhalde, dilaver de olur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

27-08-2008, 18:17
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"kabe, mikap yani tavla zarı şeklinde demektir. filhakika, kabe zar şeklinde, insan boyunda dört duvardan ibaretti, duvarlar harçsız adi taştan yapılmıştı. binanın çatısı da yoktu, dört köşesinde dört taş vardı. bunların en meşhuru haceriesvet denilen bir karataştı. kabe çok eskidir. ne vakit ve kimler tarafından yapıldığı bilinmiyor. arap ananesi, kabenin inşasını ibrahim peygambere atfetmektedir.
bu mukaddes karataş ananesi aynen frikler'de de vardı. friklerin mukaddes sayarak ihtiram ve ibadet ettikleri karataş bugünkü afyon karahisar şimalinde kadim pessinüs şehrinde bulunuyordu. bunun kutsiyeti ananesi bu şehrin romalılar tarafından zaptına kadar devam etmişti. demek ki, kabe'nin bir köşesindeki karataşın kutsiyet almasından, ziyaret tavaf edilmesinden çok evvel friklerde karataşın mabet ve ziyaretgah esası olması adeti teessüs eylemiş bulunuyordu. kabe bidayette mahalli bir mabet iken mekke ahalisi burasını bir milli mabet derecesine yükseltmişlerdi. mekkeliler arapları kendi mabetlerine celbedebilmek için arap yarımadasının muhtelif yerlerinde mabut tanınan 360 putu kabe'de yerleştirmişlerdi. kabe'nin kutsiyetini yahudi ananelerine de raptetmişlerdi. bu uydurmalara göre ibrahim karısı hacer ile oğlu ismail'i buraya getirmişti. zemzem'de onlar için fışkırmıştı. ibrahim oğlu ismail ile birlikte kabe'yi bina etmişlerdi. cebrail kendilerine o zaman beyaz ve mücella olan haceriesvedi getirmişti, bu taş sonradan günahkarların ellerini sürmelerinden dolayı kararmıştı. bunların hepsi, bittabi sonradan uydurulmuş masallardır.
kureyşliler, kabenin teşkilatınada ehemmiyet vermişlerdi, ayrı ayrı dini vazifeler ihdas etmişlerdi. kabe kapıcılığı ve hacılara su temin etmek ve fakir hacılara meccanen yemek tevzi eylemek gibi arapları celbedecek işleri görmeğe mahsus bir takım memuriyetler ihadas edilmişti. bu itina neticesinde kabe bütün arabistan'ın dini ve milli bir merkezi oldu. bundan başka mekke'de bir panayır tesis edildi. ticaret kureyşliler elinde olduğundan bu panayırdan çok istifade ederlerdi. panayırda şiir ve hitabet müsabakaları açmak sureti ile de mekke ve havalisinin ehemmiyeti büyütülmüştü. ticaretlerinin inkişafı ve kabeyi ziyaret etmek üzere hacıların gelmesi için emniyet ve asayişin temini lazım olduğundan mekke'nin etrafında...."
kaynak: lise II' nci siniflar için tarih kitabı, 1931 / istanbul devlet matbaası.
Hacer-ül esved taşının havada asılı durduğuna dair söylentiler için muallak taşına verilen cevaplara bakabilirsiniz. Ama daha ilginç bir şey var ki üzerinde ciddi ciddi düşünmemizi gerektirir. Sorularla islamiyetin anlatıldığı bir sitede şöyle yazıyor :
"Hacer-ül esved put değildir
Sual: Hacıların Hacer-i esvede el sürmeleri, ondan bir yarar beklemeleri, şefaat ummaları putun şefaati ile aynı değil mi? Şirk değil mi bunlar? Niye o taşı Kâbe’den sökmezler ki?
CEVAP
Canlıyı konuşturan ve bazılarına şefaat yetkisi veren Allahü teâlâ, hayvanları ve cansızları konuşturamaz mı? Onlara şefaat yetkisi veremez mi? Kur'an-ı kerimde de canlı-cansız her varlığın tesbih ettiği bildiriliyor. Fakat biz anlamıyoruz diye -hâşâ- Kur'an-ı kerimi mi inkâr etmek gerekir?
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Yedi kat gök ve yer ve bunların içindekiler, Allah’ı tesbih eder. Hiçbir varlık yok ki, Onu hamd ile tesbih etmesin. Fakat onların tesbihini anlayamazsınız!) [İsra 44]
(Gökte olanlar, yerdekiler, kanatlarını çırparak uçan kuşlar, gerçekten Allah’ı hep tesbih ediyorlar.) [Nur 41]
(Göklerde ve yerde ne varsa, hepsi Allahü teâlâyı tesbih etmektedir.) [Hadid 1]
Allahü teâlâ dilerse taş da konuşur, ağaç da konuşur, hayvan da konuşur.
Bütün mahlukat Allah’ı zikrediyor. Onlara zikir etme kuvvetini veren Allahü teâlâ onları konuşturamaz mı, onlara şefaat izni veremez mi?
Hacer-ül esved denilen taş, Cennetten gelmiştir. O taşı oraya Allahü teâlâ koydurdu.
Hacer-i esvedi öpmek sünnettir. Hazret-i Ömer, tavaf ederken, Hacer-i esvede karşı, (Sen bir taşsın, bir şey yapamazsın! Ama Resulullah öptüğü için ona uyarak seni öpüyorum) dedi. Hazret-i Ali, bunu işitince, Resulullahın, (Hacer-ül esved, kıyamette insanlara şefaat eder) buyurduğunu ben işittim dedi.
[Hazret-i Ömer, Hacer-ül Esvedin Cennetten geldiğini, o taşı öpmenin sünnet olduğunu, taşın şefaat edeceğini elbette biliyordu. Böyle söylemesi, Hazret-i Ali’nin o hadis-i şerifi nakletmesi ve dindeki bir hükmün vesika haline gelmesi içindi.]
Hacer-ül esvedle ilgili çok hadis-i şerif vardır. Bazıları şöyledir:
(Hacer-ül esved, Cennet yakutlarındandır. Kıyamette, iki gözü ve bir dili olduğu halde getirilir. Tazim ve sıdk ile istilam edenin lehinde şahitlik eder. Riya ve alay ile istilam edenin de aleyhine şahitlik eder.) [Tirmizi]
(Hacer-ül esvedi hayırlı işlerinize şahit yapın. Çünkü o, kıyamette şefaati reddedilmeyen bir şefaatçidir. Dili ve iki dudağı olacak ve ona elini sürene şahitlik yapacaktır.) [Taberani]
(Resulullah, Hacer-ül esvedi istilâm ettiklerinde, onu öper ve yüzünü sürerdi.) [İbni Mace]
(Hacer-ül esved, kıyamette insanlara şefaat eder.) [İbni Hibban]
(Hacer-ül Esvede cahiliye zamanı adamlarının manevi pislikleri bulaşmasaydı, ona dokunup da iyi olmayan dertli kalmazdı.) [Beyheki]
(Kıyamette Hacer-ül esved huzura getirilir, onun fasih bir dili olduğu halde ve o, iman ile kendisine dokunanlara şehadet eder.) [Hâkim]
(Hacer-ül Esved kardan daha beyazdı, insanların günahları onu kararttı.) [Taberani]"
|

27-08-2008, 18:33
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger frodo;
Vermis oldugun aciklayici bilgiler icin, tesekkurler.
muallak taşına verilen cevaplara bakabilirsiniz.-frodo
Hangi baslikta bu "muallak tasi"?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

27-08-2008, 18:35
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Bu başlık sevgili evrensel insan