|
"Ey iman edenler, eğer siz Allah'a yardım ederseniz, O da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı sağlamlaştırır. (Muhammed Suresi ayet 7)"
|
Bu ayet, İslamcılar tarafından mecazi olarak nitelenir.
"Allah, yardımdan, ihtiyaçtan münezzehtir, hiçbirşeye muhtaç değildir, herşey O'na muhtaçtır." denilir.
Ayette kastedilen Allah'ın dini ve bu dinin kurucusu olan Muhammed'e destek olmaktır.
Örneğin Enfal-41'de der ki "Ganimetlerin beşte biri Allah'a, peygambere, peygamberin hısımlarına, yakınlarına, yoksullara, yolda kalmışlara aittir."
Herhangi bir savaştan elde edilen ganimetten önce 1/5 ayrılır, kalan 4/5 savaşa katılanlara paylaştırılır. 1/5 ganimet ise Muhammed'e teslim edilir.
Hani Allah'ın payı?
O da Muhammed'e..
Çünkü Allah'ın vekili Muhammed.
Allah ganimeti ne yapsın?!
Burada "Allah" diyerek "Beytül Mal" yani devlet hazinesi kastedilmiştir.
Beytül Mal'e ayrılanın Allah yolunda harcanacağı amaçlanarak...
Benzer şekilde "Allah'a yardım" dan da kastedilen Muhammed'e ve müminlere yardımdır. Allah'ın vekili Muhammed'dir ve yolunda savaşanlar da müminlerdir.
Bunun karşısında tabi ki haklı olarak başlık konusu olan soru gündeme gelecek ve yardıma muhtaç olmayan Allah, ayetle yardım istemek yerine neden gönderdiği melek sayısını 3000 değil de 30-40 bin yapmıyor?
Ya da neden müslümanları daha güçlü kılmıyor?
Niçin müslümanlar bugün en geri kalmış toplumlardır?
Madem yardım isteyecek kadar konuya hassasiyet gösteriyor, o halde müslümanları neden terketti?
Filistin'de, Irak'ta, Afganistan'da, Pakistan'da, hindistan'da müslümanlar neden eziliyor?
Allah için savaşıyor, Allah yolunda ölüyorlar ama Allah'tan tık yok.