Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 30-08-2008, 18:51
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart "Allah'a yardım ederseniz..."

Yorum yapmadan bir ayeti aktarıyorum.

"Ey iman edenler, eğer siz Allah'a yardım ederseniz, O da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı sağlamlaştırır. (Muhammed Suresi ayet 7)"

SAPERE AUDE!
"Cehennemliklerin en hafifi azaplısı ayaklarına ateşten iki nalın giydirilmiş olan kimsedir. Bu nalınlar o kimsenin beynini tıpkı bir kazan gibi kaynatırlar. Kulakları kor, azı dişleri kor ve kirpikleri yalazdır. Karın boşluğundaki iç organları eriyip ayaklarından akar. Bu kişi en hafif azaplı cehennemliklerden biri olduğu halde en ağır cehennem azabını çekenlerden biri olduğunu zanneder." (Müttefekün Aleyh)
"Onların derileri pişip yandıkça azabı duymaları için onlara yeni cilt giydiririz." (Nisa; 56) Hasan-ı Basri şöyle demiştir: "Onların derileri günde yetmiş bin kere yanar ve yenilenir."
Hz. Peygamber (S.A.V) şöyle buyurmuştur: "Cehennem ehlinin alt çeneleri göğüsleri üzerine iner, üst çeneleri de alınlarına kadar çıkar. Bundan sonra sırıtan bir kelle halinde kalırlar." (Tirmizi)

Allah işkence edenlerin en hayırlısıdır.
http://kloroben.blogspot.com/

http://blog.radikal.com.tr/Bloglar/malumat-i-siddik
Alt 30-08-2008, 19:10
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Fazla da yorum gerek yok sanırsam

Saygılar
Alt 30-08-2008, 21:04
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

"Ey iman edenler, eğer siz Allah'a yardım ederseniz, O da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı sağlamlaştırır. (Muhammed Suresi ayet 7)"

Bu ayet, İslamcılar tarafından mecazi olarak nitelenir.
"Allah, yardımdan, ihtiyaçtan münezzehtir, hiçbirşeye muhtaç değildir, herşey O'na muhtaçtır." denilir.
Ayette kastedilen Allah'ın dini ve bu dinin kurucusu olan Muhammed'e destek olmaktır.

Örneğin Enfal-41'de der ki "Ganimetlerin beşte biri Allah'a, peygambere, peygamberin hısımlarına, yakınlarına, yoksullara, yolda kalmışlara aittir."

Herhangi bir savaştan elde edilen ganimetten önce 1/5 ayrılır, kalan 4/5 savaşa katılanlara paylaştırılır. 1/5 ganimet ise Muhammed'e teslim edilir.
Hani Allah'ın payı?
O da Muhammed'e..
Çünkü Allah'ın vekili Muhammed.
Allah ganimeti ne yapsın?!
Burada "Allah" diyerek "Beytül Mal" yani devlet hazinesi kastedilmiştir.
Beytül Mal'e ayrılanın Allah yolunda harcanacağı amaçlanarak...

Benzer şekilde "Allah'a yardım" dan da kastedilen Muhammed'e ve müminlere yardımdır. Allah'ın vekili Muhammed'dir ve yolunda savaşanlar da müminlerdir.

Bunun karşısında tabi ki haklı olarak başlık konusu olan soru gündeme gelecek ve yardıma muhtaç olmayan Allah, ayetle yardım istemek yerine neden gönderdiği melek sayısını 3000 değil de 30-40 bin yapmıyor?
Ya da neden müslümanları daha güçlü kılmıyor?
Niçin müslümanlar bugün en geri kalmış toplumlardır?
Madem yardım isteyecek kadar konuya hassasiyet gösteriyor, o halde müslümanları neden terketti?
Filistin'de, Irak'ta, Afganistan'da, Pakistan'da, hindistan'da müslümanlar neden eziliyor?
Allah için savaşıyor, Allah yolunda ölüyorlar ama Allah'tan tık yok.
Alt 30-08-2008, 21:13
okinono
Üye Değil

Yazan :Adip Taherzadeh

Mezra ve Behci 1877-92

Çeviren : Süreyya Güler

Kazanci Matbaacılık
0212-887 10-48

Sayfa 128-132
.............

Selamlar
Alt 31-08-2008, 00:19
HarunKAHYA HarunKAHYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ee " baldırı tutulan, görülen, görüşülen sohbet edilen bir allah olursa... "
tabii ona yardım da edilir..

Sadece kendini akıllı sanan salaklara bayılıyorum..
Onlar olmasaydı hayatımız ne kadar renksiz olurdu..
A.Einstein (Yaw benim böle bi lafım yokk..kim uydurdu bunu.. )http://image.donanimhaber.com/image....miley/hiho.gif
Alt 31-08-2008, 00:40
Khomaniac Khomaniac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

burada bas bas bağırılıyor. Kuran, muhammed'in kendi çıkarları için uydurduğu bir kitaptır. Hatta kendinden sonra gelenler de çıkarlarına göre bu kitabı ve dini şekillendirmişlerdir diye.

bu ayet de örneklerden biri. Buna bile kılıf uydurulması insanların gerçekten ne zor durumda, ne kadar mantıksız olduklarının kanıtı bariz

ey inananlar, kullanılıyorsunuz. Yüzyıllardır
Alt 18-12-2009, 13:45
ugorur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ugorur ugorur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

ugorur isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder

Tam bu konu ile ilgili yazı asacaktım ki biri daha önceden yazmış.
Alt 19-12-2009, 01:46
mongus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
mongus mongus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Siz Allah'a yardım ederseniz demekle, şu anlam çıkabilir, Allah'a 1 adım yaklaşırsanız o size 10 adım yaklaşır bağbında, böyle yorumlanabilir.
Alt 19-12-2009, 02:06
müşkülpesent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
müşkülpesent müşkülpesent isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

mongus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Siz Allah'a yardım ederseniz demekle, şu anlam çıkabilir, Allah'a 1 adım yaklaşırsanız o size 10 adım yaklaşır bağbında, böyle yorumlanabilir.
Yani apaçık "yardım ederseniz" sözünün anlamını bile sırf Kuran'a uydurabilmek için, yorumlayıp kıvama sokmak gerek, öyle mi?
Alt 19-12-2009, 02:06
güneşinzaptıyakın güneşinzaptıyakın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

(Ali İmran/118: Ey iman sahipleri! ………………………... Eğer aklınızı işletirseniz Allah size ayetlerini açık-seçik göstermiştir. )

Diyen Allah'ın ne demek istediğine dair bir yorum saçma olur. O değilmiki size açık-seçik emirde bulunuyor?

(Kamer/ 22: Yemin olsun ki, biz, Kuran`ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var? )

Bu kadar kolaylaştırılmış bir emri hala öylemidir böylemidir diye yorumlamak biraz Allah emrine ters değilmi?

Demekki sadece Kur'an demekle olmuyor bu işler. Anlamak için ilk önce ayetin geliş şekline ve tefsirine bakarız.

Tefsirler:

İskender Ali Mihr:
Allah'a ulaşmayı dileyenlerin Allah'a yardım etmeleri zaten onların temel dilekleridir. Harp sırasında en güzel savaşanlar, Allah'ın mutlaka kesin yardımını alacakları için âmenû olanlardır. Allah onların ayaklarını sabit kıldığı için yardım aldıkları ve alacakları kesindir.

TürkAnsiklopedisi:
Bu mübarek âyetler, Allah yolunda çalışanların ilâhî yardıma nail olacaklarını müjdeliyor, kâfirlerin de ilâhî kitaba inkârları yüzünden helake uğrayıp amellerinin boş yere zayi olacağını ihtar buyuruyor. İnkarcıların dikkatlerini kendilerinden evvel ilâhî kahra uğramış olan eski kâfir milletlerin tarihî hâllerine çekiyor. Ehl-i imânı Allah Teâlâ'nın koruyacağını, ehl-i küfrün ise koruyucudan, yardımcıdan mahrum kalacaklarını beyân buyurmaktadır. Şöyle ki: (Ey imân edenler!.) Ey ehl-i İslâm!. (Eğer siz Allah için yardım ederseniz) Cenab-ı Hak'kın dinine. Peygamberine hizmet eder, o uğurda cihâd meydanlarına at ılırsanız, Hak Teâlâ Hazretleri de (size yardım eder) sizi düşmanlarınıza galip kılar (ve ayaklarınızı) harb meydanında (sabit kılar) İslâm hukukuna riâyet hususunda, dinsizler ile cihâd hususunda sizi teyid buyurur, siz Allah'ı dinini yüceltmeye muvaffak olursunuz. Elverir ki: Cihâdınız sırf Allah rızâsı için olsun, ilâhî dine hizmet maksadına dayanmış bulunsun.

Hamdi Yazır:
Ey iman edenler siz Allah'a yardım ederseniz, Allah Teâlâ kendisi ihtiyaçtan münezzeh yardımcı olduğu için burada Allah'a yardım ifadesi emrini tutmak dinine ve Resulüne yardım etmek mânâsından mecazdır. Bunun asıl nüktesi şudur: Dinî fiiller zorla değil, kulların iradeleriyle yapılması matlub olan ihtiyarî yani isteğe bağlı fiillerdir. Onun için kulun cüz'î iradesi harekete geçmeden istenen netice ve sevap meydana gelmez. O hususta ilâhî irade kulların niyet ve isteklerine bağlıdır. İşte bu şekilde Allah'ın emirlerini yerine getirmek için kulların cüz'î iradelerini sarfetmekle yapacakları hizmetlerine, Allah'a yardım denilmiştir ki isnadda mecaz, yahut istiaredir. Yani imandan sonra siz, Allah'ın emirlerini yerine getirmek, rızasına ermek için size şart kılmış olduğu niyet ve gayretlerinizi sarfetmek suretiyle dinine hizmet edersiniz. Allah size yardım eder, sizi düşmanlarınıza galip ve muzaffer kılar. Ve ayaklarınızı sıkı bastırır. Savaş alanlarında, cihad mevkilerinde ayaklarınızı kaydırmaz ve metanetle sizi üstün kılar.

Anlaşılacağı gibi ayet savaşla ilgilidir, siz benim adıma savaşın bende size kıyak geçeyim diyor savaş öncesinde İslama, Kur'anın tanrısı. Daha sonra bunu doktrine edip cihad kavramını ortaya atmıştır. Cihad kavramından da şehit kavramını doktrine etmiştir tanrı. Yani özetle cihad edin benim için bende size karşılığını vericem diyor...

Önerilen Siteler