06-09-2008, 11:43
|
 |
Üye
|
|
|
|
Gelecekle ilgili rüyaları nasıl görebiliyoruz?
Herkesin başına mutlaka gelmiştir. Gördüğümüz bir rüyanın çıkması. Nasıl oluyor pekibu? Bir insan başına gelecekte gelecek, kötü bir olayı nasıl oluyorda önceden hissede biliyor. Veya başka bir şehirde yaşayan yakın bir aile bireyinin başına kötü birşey geldiğinde, bunu hissede bilmesi nasıl oluyor?
Gerçekle savaşan elbette altolur gider. (Hz.Ali)
|

06-09-2008, 12:04
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Önsezi veya sanrıdır.
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

06-09-2008, 12:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
psişik diye birşey duydun mu. sen soruyorsun nasıl olduğunu başkaları bunların deneylerini yapıyorlar.
|

06-09-2008, 17:33
|
 |
Üye
|
|
|
|
intizar´isimli üyeden Alıntı
Herkesin başına mutlaka(balık baştan kokar misali olasılıkları ortadan kaldırıyor arkadaş burada bile bodoslama kabul) gelmiştir. Gördüğümüz bir rüyanın çıkması. Nasıl oluyor pekibu?(Tanrıcılık oynuyor da farkında değil.Neye kanıt olacaksa bu olaylar) Bir insan başına gelecekte gelecek, kötü bir olayı nasıl oluyorda önceden hissede biliyor. Veya başka bir şehirde yaşayan yakın bir aile bireyinin başına kötü birşey geldiğinde, bunu hissede bilmesi nasıl oluyor?(Tanrı çabalarının en absürd yolları ama dikkat et şirke girme.)
|
Düşürmeyin kendinizi bu durumlara.Allah'ın verdikleri yetmezmiş gibi varlığından şüpheniz varmış gibi ekstralara ihtiyaç duymayın, duymayın ki kendinizi zor durumda bırakmayın.Olay bizlere kanıt sunmaksa elimizdekiler bize yeter(!)
sevgilerle..
Dinlerden Özgür Olduğunu Sanan;bağımlı dinler üyesi.
|

06-09-2008, 18:13
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Çarşambanın gelişi perşembeden bellidir.
Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White ------ Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------ Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
|

06-09-2008, 18:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
Ruyalar, genelde yasamda yasananlarin, vermis oldugu rahatsizligin, bilinc altina yerleserek; beyni rahatsiz ettigi ve uykuda bu rahatsizligi giderdigi durumlardir. Qualm, kavrami; beynin rahatsizligini rahatliliga kavusturmak istem ve eylemi demektir.
Beyin, mutlaka rahat etmek durumundadir.Ruyalarda "imkansiz" yoktur. Ucmaktan tutunda, baska ulkeleri ziyaret, hatta dunya otesi ve dogaustu kurgular bile mumkundur. Ruyalarin, yorumlari genelde dini mentalite temelinde yapilir. Bu konuda bir suru yayin ve kitap vardir.
Ben kisisel olarak, ruyalarimda ucabilir ve yatmadan once cok arzu edersem, ruyada olmus (olmek) yakinlarimi gorebilir ve onlarla konusabilirim. Ruyalar, genelde bilinc altina yerlesmis, konularin uykuda rahatlamasi oldugu icin; gorulen ruyanin, bir anlam ifade ettigine inanmam. Yalniz, bazi ruyalarin, hatirlanip; bazilarinin hatirlanamamasi ise ilginctir.
Ben bu konuyu da, kendime soyle acikliyorum. Hatirlanan ruyalar, uyanikken hatirlandigindan, beyne etkisi buyuktur ve beyin bu etkiyi uyanikken de hissetmek ister. Hatirlanamayan ruyalar ise, beynin bilinc altidir. Ayrica bilince cikmadigi icin, beynin onu uyanik hatirlamasinin geregi yoktur.
Ben de, mesala; ruyamda hic gormedigim halde, Japonya'ya gittim. Cunku buraya ilk geldigim yillarda ve bekarken, bir japon kiz arkadasim vardi. 1990'larda, ruyamda Lenin'i gorup konusmustum. Bir keresinde, beni oldurmek isteyen bir garip yaratiktan, ucarak kurtulmustum. Ayrica, ruyada oldugum(olmek) de oldu. Hic bir araya gelmemis aile yakinlarimi ruyamda birlestirdim. Babam ve annem, vefat ettigi halde, onlari ruyama alabilir ve onlarla sohbet ederim. Babam, ben evlenmeden once oldugu (olmek) halde, ruyamda, esim ve cocuklarimla onu bulusturabilirim. O yuzden, ruyada; ne bir "olmaz" ne de bir zaman mevhumu vardir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

08-09-2008, 10:53
|
 |
Üye
|
|
|
|
sn: evrensel-insan ; Rüyaların içinde mutlaka hayal ettiklerimiz, geçmişte yaşadıklarımız, görmek istediklerimiz , bilinç altında kalmışlarımız var. Ama saygıdeğer kardeşim geleceği görmek bambaşka birşey. Nasıl olurda herşeyin kendiliğinden, tesadüfen ve bilinçsiz bir şekilde oluştuğu dünyamızda insan gelecekte olabilecek bir olayı hissede biliyor. Ve bu olay çoğu zaman rüyayı görenin fiziki olarak bulunmadığı bir ortamda olabiliyor.
mr anyon : Sen anlamadın galiba olabilir, tıkandıysan bırakta bilgisi olanlar ve düşüne bilenler cevaplasın.
|

08-09-2008, 11:25
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
"Nasıl olurda herşeyin kendiliğinden, tesadüfen ve bilinçsiz bir şekilde oluştuğu dünyamızda insan gelecekte olabilecek bir olayı hissede biliyor."
Bu varsayımı destekleyebilecek veriler var mı elinizde ? Yoksa bizim komşu teyze rüyasında
Kars'ta oturan hala kızını rüyasında görmüş 'kız allah iyiliğini versin çocukluğumuzda yaptığımız bez bebek geçti elime seni andım' demiş ertesi günde Kars'taki hala kızının
ölüm haberi gelmiş tadında sohbetleri gerçeklik mi sanıyorsunuz ?
Ya da dün rüyamda emmioğlumu gördüm çamura batmıştı bir kaç saat sonra da aradı
benden borç istedi diye kişisel deneyimden kanıtlar mı sunacaksınız ?
İnsani olan her şey kabûlüm.
|

10-09-2008, 10:36
|
 |
Üye
|
|
|
|
Sn: Frodo ;Veri bizzat sen ve bizleriz hiçmi böyle bir rüya görmedin? Ben şahsen gördüm ama sizler için kanıt sayılmayacağından yazmaya gerek yok. Hiçmi böyle bir rüya gören biri sana anlatmadı?
|

10-09-2008, 13:16
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger intizar;
Nasıl olurda herşeyin kendiliğinden, tesadüfen ve bilinçsiz bir şekilde oluştuğu dünyamızda insan gelecekte olabilecek bir olayı hissede biliyor. Ve bu olay çoğu zaman rüyayı görenin fiziki olarak bulunmadığı bir ortamda olabiliyor.
-intizar
Bence, senden vermis oldugum, yukaridaki alintiyi, acmak gerekiyor.
Gelecekte olacak bir olayi "bilmek" falciliktir. Ustelik falcilikta da, dilin aciklama yapisi pek algilanir degildir.Uc vakte kadar.Bura daki uc vakit, her turlu zaman birimi olabilir. Bence, burada ki; falcinin gorduguyle, ruya da gorulen ayni temeldedir.Bu, bir sezgi, duyum ve inanc meselesidir. Bu isi gorende, gorenin dediklerini kabul edende; inanc temelinde, bu anlatimlari degerlendirmektedirler.
Sonucta, hayatta herseyin algisi, algilayacak olanin kendi adina yaptigi ifade de sonuclanir. Bu tip inanclarla yasam surdurenler veya ekmegini kazananlar icin, belki de bu bir "umut" kapisidir.
Ama, benim gibi, her turlu inanctan arinmis bir birey icin, bu tip olgular; ne uzerinde zaman harcanacak, ne de uzerinde bir dusunce uretmeye deger olgulardir. Yasam ve iliskilerimde de bu tip bir fonksiyon mevcut degildir. Buna sans oyunlari da dahil.
Gelecek, geldigi zaman yasanir, daha once degil. Gelecek icin onceden yapilan planlar, tabiki yasam ve iliski icin; sadece tarihsel temelde ve yapilmasi istenenlerin planlanisidir. Ziyaret, tatil, yatirim, ekonomi, hazirlik, calisma v.s. gibi. Gelecek sadece planlanabilir. O da tarihsel temelde. Ama, hic bir zaman bilinemez.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|