Re: MODERN ULAŞIM ARAÇLARI
sevgili *kuvvacı,
"Sevgili soro!
O zaman şunu diyebilirmiyiz. Bilim belirli bir noktadan sonra geriye gidiyor. Yani eskiden insanlar ışınlanabiliyorlardı ilerde birgün yeniden ışınlanabilecekler. Yada insanlık belirli bir seviyeden sonra yokolup tekrar tekrarmı geliyor yeryüzüne yani kıyametler mi yaşanıyor? saygılarımla"
kuran bilim kitabi degil din kitabidir.hedefi de bilimsel ve dunyevi teknik ilerleme degil,erdemler ve iyilikler cercevesinde sonsuz hayatin kazanilmasi ile ilgili *kabiliyetlerin inkisaf etmesidir.
eskiden insanlar isinlanmiyordu.
kuanda bildirilen ve mucize diye anlatilan olaylarin bir anlatim sebebi de insanlara o fikre dogru kanalize etmek ve teknik ve bilimsel yol ayrimlarinda tercih edilmesi *neticesinde bilimsel ve teknolijik sonuclarin ve bulus ve kesiflerin elde edilmesi *muhtemel olan yollara sevketmek icindir.
bir mucize ancak onu canli gorup sahid olanlara belki mucizedir,suleyman a.s. ile peygamberimiz arasinda o olaylari canli gorup de nakleden yoktur sanirim,dolayisiyle eski bir mucizeyi anlatmak o devrin sahabesine ve bizlere pek de mucizeden beklenen faydayi vermeyebilir.
o halde baska maksatlar gozetilmis olabilimesi akla muhalif olmaz.
peygam,ber mucizelerine bakarsaniz her hepsinin bir kesife ve bulusa evvelce dikkat cektigini gorursunuz.
yeniden yeniye hayat verme meselesini *bu islerin erbabi daha iyi anlar ben o kadar anlamiyorum.ama elektrik ampulu de yeniden yeniye canlaniorcasina davraniyo bilirsin,onun gibi *birsey hjerhalde ,fizikciler bilebilir belki.
isinlama ise,niye olmasin.ornegi var iste kuranda,ben fizikci olsaydim,o konunun dibinin bos olmadigini bildigim icin evveliyatla o konuda gerilemeden ilerlerdim arastirmalarima.bilim bizimdir,oz malimizdir.ama tenbeliz o ayri.
insanlik nuh a.s. zamaninda bir cesit buharli gemi yapma seviyesine dek gelmis,kuranda kazan kaynadi,gemi harekete gecti gibi bir ifade var.o kadarcik seyden bir isaret alinabilir bu konuda.
sonra gemiden inice insanlar demek ancak toparladi teknik gelismeler kendini bu haldeyiz simdi.
su anda bile dunyanin en gelismis 50 bilim adamini oyle bir gemi ile indirsen bir daga,bunlarin tekrar bu 2006 teknolijisini kurmalari yuzlerce yil alir.bilgi birikimini nesillere aktarmak lazim ve bir igne yapmak icin bile igne fabrikasi lazim
bir civata ve somun icin 2 fabrika lazim.ama fertler nasil yapsin bunu birden.once madeni bulacak goz karari ile,sonra elleriyle veya ilkel balta ile kazacak felan filan yani....
|