Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 08-09-2008, 20:40
mehmetsalih mehmetsalih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı
 
Üyelik tarihi: 09 Jun 2008
Mesajlar: 1.260
Standart 'Tanrı Yanılgısı' Üzerine...

By Richard Dawkins'in 'Tanrı Yanılgısı' Adlı Eseri Üzerine...

Sayın yazarımız Dawkins kitaba çok heyecanlı bir şekilde başlıyor. Kitabı kapatır kapatmaz Ateist olacaksın diyor. Ateizmi beyendirmek için sayılarını ele alıyor. Nitelikmi, Nicelikmi önemli bilmiyor herhalde. Ama cahilere sayı cazibeli geldiği için önce Ateistlerin çok sayıda olduğunu belirtiyor.

Sayın Yazarımız kitabın ismini çok yanlış bırakmış olmalı. Çünkü yazılan kitap Tanrı üzerine değil Dinlerin içindeki bir kaç Grubu anlatan bir kitap. Sayın Dawkins herhalde Her tanrıya inananı dinci sanıyor. Deizim diye bir şey duymamış olmalı. Kitabı Mukadde'si eleştiriyor ve çelişkileri dile getiriyor. Ama Kur'an söz konusu olsunca ne diyeceğini bilemiyor çünkü eleştirecek bir yön bulamıyor. Evirip çevirdikten sonra şu eleştiriyi yapıyor 'Barış ayetlerinin hepsi Mekke'de söylenmiş. Medine Dönemi ise Barış ayetlerini içermiyor. Kur'an-ı hiç okumamış olmalılar çünkü Kur'an-ın en başındaki Bakara suresi Medinede inmiş barış ayetlerini içeren en büyük surelerdendir.

Tanrıyı Kanıtlama Konusunda Öne sürülen
Kuvvet- Hareker / Sebep ve Nizam-İntizam/ Denge Delilerini galga geçerek yorumluyor. Birnevi geçiştiriyor. Ama İnternet sitelerindeki deili olarak kulanılan sözlere çok iyi yorum yapıyor. Tanrı Yanılgısı tamamıyla toplumu, grupları ve dinlerin mensuplarını ele alan bir kitaptır. Bunun isim olarak değiştirilmesi lazım çünkü her tanrıya inanan Din mensubu olmak zorunda değildir.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 09-09-2008, 10:50
asrin43 asrin43 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 25 Aug 2008
Mesajlar: 11
Standart

Kitabı bende pek beğenmedim ateist olaraktan
İslam konusuna gelince orda açıklamasını zaten kendi yapmış daha çok benim bildiğim hristiyanlık üzerine açıklamalar yapacağım.Yahudiliğin üstünede çok gitmemiş(o konudada çok bilgili değil sanırım) ama kitabı okuduysan bütünüyle kutsak kitaplarla ilgli çok çok fazla detay yok zaten incilden bile az sayıda ayet verilmiş .bütünüyle kuranı ele almasını bekleyemezsin ama , kuranı okumamışsa ve böyle bir kitap yazıyorsa bu eleştirilmesi gereken bir detaydır tabiki.
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 09-09-2008, 13:51
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
 
Üyelik tarihi: 02 Jun 2006
Mesajlar: 4.587
Standart

Ama Kur'an söz konusu olsunca ne diyeceğini bilemiyor çünkü eleştirecek bir yön bulamıyor. ........Kur'an-ı hiç okumamış olmalılar çünkü...
Kur'an'ı hiç okumadığını düşündüğünüz birinin Kur'an hakkında birşey demesini bekliyorsanız pes walla.
Hem okumamış olmalı deyip, hem de eleştirecek yön bulamamış demek... "bu ne yaman çelişki anne..." şarkısını terennüm ettirir okuyana.. )

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 09-09-2008, 17:57
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
 
Üyelik tarihi: 23 Dec 2007
Mesajlar: 1.257
Standart

Bence de İslam'a çok fazla değinmemiş. Turan Dursun hala bu konuda tek

Saygılar
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 09-09-2008, 18:31
Anyon€ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Anyon€ Anyon€ isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 30 Dec 2007
Bulunduğu yer: kaf dağı
Mesajlar: 231
Standart

İslam ile oynamaya gelmez.Dawkins sürekli göz önünde suiskat düzenlemekte pekte zor olmaz hani.

sevgilerle..

Dinlerden Özgür Olduğunu Sanan;bağımlı dinler üyesi.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 09-09-2008, 21:36
mehmetsalih mehmetsalih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı
 
Üyelik tarihi: 09 Jun 2008
Mesajlar: 1.260
Standart

Dawkins'ide siz öldürüsünüz artık. Çünkü hiç kimse onu ne tanıyor ne biliyor belki meşhur olur. Zaten Turan Dursun yaptığı eleştirirlerle meşhur olmayınca bu sefer evrimci kardeşlerimiz iş başına geçmiş gibiler.

Konumuz olan Dawkins evrim teorinin yani sözlerde dolaşan evrimde usta olarak bilinen bir bilge adam. Buna rağmen kutsal kitaplardan pek haberdar olmayan bir insan olarak görülüyor. Çünkü Kur'an'a yaptığı eleştirilerde sanki ondan bundan duymuş gibi yazıyor. Oysa Dawkins gibi yaşlı başlı bir insanın üç kitabı kendi adı gibi bilmesi lazım gelirdi ki: Dünya'nın en büyük halklarını oluşturan bu kitaplara tabi olandır. Karşınızda konuşan bu adam Tevrat, incil ve Kur'an'ı artık ezberletecek kadar önemli görüyor. Bu bizim kendimizi yükseklere çıkardığımız gibi anlaşılabilir ama biz insanların fikirlerini bilmeden eleştirilmeyeceğine kaniyiz. Dawkin gibi birinin bilmeyerek eleştirdiği kitapları acaba neye dayanarak eleştiriyor ve böyle bir şey Dawkins için yüz karası olmazmı? Niye ona buna sataşıyor temele inseydi ya. Saydığı olayları kitaplarına dayanarak yaptıklarına dair argüman serseydi ya. Ama körü körü red edişi ve Evrim teorisinin büyük destekçilerinden olması beni delirtiyor. Nasıl böyle bir insan Halkjtan birisi gibi konuşarak çocuk kandırmaya çalışıyor. Üstelik Bilim adamı ve isminin başına ise 'prof' yazdırıyor.

Samimi söylüyorum 'Tanrı Yanılgısı' adlı eseri mutlaka okluyun ve anlayacaksınız asıl ismi 'Evrim Yanılgısı'dır.
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:46 .