10-09-2008, 17:59
|
|
Üye
|
|
|
|
Tanrıyla çatıştığınız noktalar?
İnanmadığım dönemde de,İnandığım dönemde de Tanrıyla çatıştığım bazı temel noktalar vardı.Ben bunu insan olarak düşünürken,bahsedilen güçlü varlık nasıl bunu düşünemez derdim kendime.
Benim için bu noktalar şunlardı;
-Cehennem;İnsanların Cehennem diye bir yere gönderilmelerini istememekle beraber,hele hele birisi günde 2 defa namaz kıldı diye cennete,diğeri elektriği buldu ama ateistti diye cehenneme mentalitesini halen anlayamam.
-Kadınlar;İşim gereği Yurtdışına çıktığım çok oluyor,Daha Üniversite okurken düşündüğüm şeyleri yaşayarakta tasdikliyorum,Oldum olası Cinselliği kapayalım mentalitesini anlamadım.Türbandır,Başörtüsüdür,Uzun Etektir,böyle kapatmaya,bir güdüyü engellemek yerine güdüyü normal yaşasak herşey düzene girmez mi?En basitinden Plaja giden bir erkek,10 dakika sonra hangi bikinili kıza bakar ki?
Karşılaştırmak gerekirse,Burada Bir kız Taksimde 19dan sonra laf yemeden yürüyemez.Yada hergün Taciz-yılbaşı-,Tecavüz olayları duyarız.Buna karşılık İngilterede,o kadar minietekli,şortlu gezen kız var,birinin kalkıpta laf attığını işitmedim çevremden.Sex olayına hiç girmicem bile.
Dine inanıp mı,inanmadan mı ölürüm bilemiyorum,ama inanarakta ölsem ve böyle bir tanrıyla gerçekten karşılaşsam heralde yokolmayı seçerim bu tarz çatışmalarımdan ötürü.
|

10-09-2008, 22:38
|
|
|
ShadowSong´isimli üyeden Alıntı
Kadınlar ...
İşim gereği yurtdışına çıktığım çok oluyor . Daha üniversite okurken düşündüğüm şeyleri yaşayarak da tasdikliyorum . Oldum olası ''cinselliği'' , ''kapayalım mentalitesi'' ni
anlamadım.
Türbandır , başörtüsüdür , uzun etektir ... Böyle kapatmaya , bir güdüyü engellemek yerine , o güdüyü normal yaşasak herşey düzene girmez mi?
En basitinden ; plaja giden bir erkek 10 dakika sonra hangi bikinili kıza bakar ki ?
Karşılaştırmak gerekirse ; burada bir kız Taksim'de 19'dan sonra laf yemeden yürüyemez . Ya da hergün taciz-yılbaşı , tecavüz olayları duyarız . Buna karşılık İngiltere'de o kadar mini etekli , şortlu gezen kız var , birinin kalkıp da laf attığını işitmedim çevremden . Sex olayına hiç girmicem bile .
Dine inanıp mı , inanmadan mı ölürüm bilemiyorum , ama inanarak da ölsem ve böyle bir Tanrı'yla gerçekten karşılaşsam heralde yok olmayı seçerim bu tarz çatışmalarımdan ötürü .
|
Sevgili ShadowSong !
Muhammet dehşet kıskanç birisidir .
Beynine kelepçe vurulmuş milyonlarca müslüman bayan sırf onun kıskançlığı ve kaprisleri yüzünden kapandıklarını bilmiyor bile .
Yorumunda bu konuda güzel örnekler vermişsin .
Ama anlatamazsın bunlara .
Ben eskiden çeşitli sitelerde yorumlar yapardım . Tartışılan konulardan biri de türbandı . Seninkilerine yakın iddialar öne sürerdim , fakat gel gör ki bana karşı söyledikleri üç aşağı beş yukarı hep aynı şeyler oluyordu :
- Çıplaklık medeniyetse , maymunlar senden medeni .
Buyur , burdan yak !
Sanki biz kadınların çırılçıplak soyunup ortalıkta dolaşmasını savunuyoruz .
İşin en garip tarafı da ne biliyor musun :
Bana böyle karşı-yorumlar yazanların neredeyse tamamına yakını kesinlikle şeriatla yönetilen ülkelerde değil , insan hak ve hürriyetlerinin olduğu Avrupa ülkelerinde yaşıyorlar .
Yani hem keldir , hem de foldur bunlar .
Duydun mu bunlardan bir tanesinin de gidip şeriatla yönetilen ülkelerde yaşadığını ?
Ne yaparsın arkadaşım ; beyinler kilit altında ve anahtarını bulup açması da çok kolay , ama sen bu kafalara anlatamazsın .
|

11-09-2008, 00:05
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
benim de bi nokta var kafamda
tanrı bir ayetinde senin dinin (inancın) sana benim dinim bana diyor
sonra ateistsin deistsin diye cehennemine koyuyor
beni bu dünyaya gönderirken seçme şansı vermiyor.o zaman inanıp inanmama özgürlüğü ver.ya da tam tersini beni dünyaya gönderme..
|

11-09-2008, 06:16
|
 |
Üye
|
|
|
|
darkofdeath´isimli üyeden Alıntı
tanrı bir ayetinde senin dinin (inancın) sana benim dinim bana diyor
sonra ateistsin deistsin diye cehennemine koyuyor
beni bu dünyaya gönderirken seçme şansı vermiyor.
|
evet bu sorun asikar.acaba sorunu ayetlerin kendisinde mi aramak gerekir?ayet sahibi islam butun insanliga gonderilmis din degil mi?o zaman cihat fikri tamamen menfaat.dinle ilgisi yok.senin topraklarin sana,benimkiler bana..
fakat islami inanca gore secme sansi verilio olabilir mi?dusunebilen bireye; hersey ortadaydi,duydun isittin,dusunmedin,anlayamadin inkar ettin,gormezden geldin gel gir suraya.yanacaksin.. 
bende bazen dusunuorum,cocuklar olunce nasil islio sistem?farkli kisilerden ayni neticeye varilan hadisler;
(Rabbimden, küçükken ölen müşrik çocuklarının Cennette müminlere hizmet etmelerini istedim, kabul etti.) [Hakim-i Tirmizi]
(Müşriklerin çocukları Cennet ehlinin hizmetçileridir.) [Taberani]
(Cennette İbrahim aleyhisselamın etrafında çocuklar dolaşır. Bunların içinde müşriklerin küçükken ölen çocukları da bulunur.) [Buhari]
cocuk olen cocuk,yasli olen yasli,ozurlu olen ozurlu mu kalcak?cennettede mi torpil var,yoksa orda neden mumin esit degil?yeteri kadar ezilmis,bitmis tukenmis bir mumin omru boyunca aradigi adaleti,huzuru,saygiyi,sevkati,butun zevkleri esit sekilde orda bulamassa nerde bulacak?
|

11-09-2008, 19:46
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
Tanri kavramini, kendi oz iradesiyle, tanimlayabilen ve ortaya koyabilen birey; tanriyla "catismaz"
Sorun ise; o kavramin tamamiyla, icinde yer almadan disaridan bakis acisi ve notr algi temelinde, tum ciplakligiyla ortaya konup konamayacagi konusudur. Zaten, tanri kavraminin ne oldugunun algisi da, burdan gecer. Cunku, tanriyla "catismak, tanri kavramini inanca veya varliga tasiyip, bu temelde, kendine bir yer tutarak, ortaya koymak; ve ortaya konanin aksi, ortaya konuldugunda da; o konanla ikna olma-etme temelinde tartismaktir.
Yani, var diyorsan, yok diyenle; inaniyorsan inanmayanla.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

12-09-2008, 01:14
|
 |
Üye
|
|
|
|
sy. evrensel insan
sahsen ben kendi oz irademle tanriyi tanimliyabiliyorum.ve catisma yasamiyorum.farkettiysen kendi oz irademizle catistigimiz,kendi oz irademizin tanrisi degil (!) ayet sahibi (!)islam tanrisi. Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerle İlgili Forumlar > İslam Forumu
icerigin bu.
|

12-09-2008, 01:20
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger sheyhzade;
Islam tanrisi ile, oz iradenizin tanrisi arasindaki; bagi, iliskiyi varsa celiskiyi ve farki v.s. ortaya koyarmisiniz?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

12-09-2008, 01:56
|
 |
Üye
|
|
|
|
sy. evrensel insan
evet bu konu icin uzun uzun konusmanin geregi var belki.fakat su forumda semavi din harici cogu zihnin tanrisi,tanrinin varligina inanan, islam tanrisi ile farklidir.gayet acik topicler mevcuttur,yogun fikirler mevcuttur.sahsim icin ise;ben tanrinin insanlari cezalandirici,assagilayici,korkutucu yonu olduguna,olmasi gerektigine inanmiorm.ben menfaat icin yani cennet huriler vs. icin ibadet edilmesi gereginide dogru bulmuorum.tanriyi sevmekse oz,o zaman gercekten sevmek gerek,soyle ki;bulasik yikadigimda oz itibariyle es(anne) kendini iyi hissetsin diye bu mesgaleyi yapmiorm,ben kendimi iyi hissetmek istedigim icin yapiorm,karsilik beklemiorm ve beklemeninde mantiksiz oldugunu soyluorm.ben tanrinin bizden ibadetlere ihtiyaci olduguna inanmiorm (lutfen onun degil bizim ona ibedette ihtiyacimiz var gibi aciklamalar getirmeyiniz,o konu daha lakayttir)
sonsuz saygilarimla
|

12-09-2008, 02:49
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger sheyhzade;
Kendi adiniza, yapmis aldugunuz samimi aciklamalariniz icin, tesekkurler.
Saygilarimla;
evrensel-insan
|

12-09-2008, 07:24
|
|
Üye
|
|
|
|
-Kadınlar;İşim gereği Yurtdışına çıktığım çok oluyor,Daha Üniversite okurken düşündüğüm şeyleri yaşayarakta tasdikliyorum,Oldum olası Cinselliği kapayalım mentalitesini anlamadım.Türbandır,Başörtüsüdür,Uzun Etektir,böyle kapatmaya,bir güdüyü engellemek yerine güdüyü normal yaşasak herşey düzene girmez mi?En basitinden Plaja giden bir erkek,10 dakika sonra hangi bikinili kıza bakar ki?
Karşılaştırmak gerekirse,Burada Bir kız Taksimde 19dan sonra laf yemeden yürüyemez.Yada hergün Taciz-yılbaşı-,Tecavüz olayları duyarız.Buna karşılık İngilterede,o kadar minietekli,şortlu gezen kız var,birinin kalkıpta laf attığını işitmedim çevremden.Sex olayına hiç girmicem bile.
shadowsong bu dediğinin neresi tanriyla catisiyor ?
|