Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-09-2008, 12:26
yalnızlık yalnızlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart ...işte bu kuran uydurma bir hadis değildir... yusuf suresi.12:111

kuranın benzerinin meydana getirilemeyişi sadece belagat yani güzel söz söyleme sanatı noktasında değildir değildir....
müdessir suresinde
16- ayetlerimize karşı inatçı kesildi
17-onu sarp bir yokuşa süreceğim
18-o düşündü ölçtü biçti
19- kahrolası ne kötü ölçtü ve biçti.
20-sonra kahrolası ne kötü ölçtü.
21-sonra kurana baktı.
22-sonra kaşlarını çattı.
23-sonra arkasını döndü , büyüklük tasladı.
24- bu dedi etki eden sihirden başkası değil.
25-bu sadece bir insan sözüdür.
26-onu sakara atacağım
27-sakarın ne olduğunu bilirmisin.
28-tam ve mükemmel.
29- insanlar içn açık levhalardır.
30-üzerinde 19 vardır.
31-ateşin bekçilerini melekler kılmışızdır.onların sayısını , inkar edenler için bir firne yaptık.kendilerine kitap verilmiş olanlar(hıristiyan ve yahudiler)iyice inansın,inananların imanını arttırsın.kitap verilmiş olanlar ve ve müminler kuşkuya düşmesinler.kalplerinde maraz bulunanlar ve kafirlerde: Allah bu örnekle neyi örnek vermek istedi? desinler....böylece allah dilediğini sapıklığa sokar , dilediğini doğru yola iletir.rabbinin ordularını ancak allah kendisi bilir. bu insanlara bir uyarıdır..

evet 19 rakamı kurandaki sayısal mucizenin adıdır nedenide 31. ayette açıklanmıştır herşeye bilimsel delil arayan hıristiyan ve yahudiler için açık bir delildir. inananların ise elbetteki imanlarını ve delillerini kuvvetlendirmektedir....

-kuranın ilk ayeti besmele 19 harftir
-kuran 114 (19*6)
kuranda numarasız besmeleler dahil6346 ayet vardır19*334
6+3+4+6=19
-besmeledeki her jkelimenin tekrarlama sayısı kuran boyunca 19 dur
-isim 19 kere
-allah2698 kere 19*142
-rahman 57 kere 19*3
-rahim 114 bkere 19*6 ayrıca 114 sure sayısıdır
- vahid (tek) 19 kere
hülasa bunun anlaşılması kolay ve taklid edilmesi imkansızdır...
bu bir mucizedir görmek isteyenlere...
not= edip yüksel in muslüman din adamlarına 19 soru kitabına bakabilirsiniz...

' deki bu kuran uydurma bir hadis değildir'
not= kuran dışında bir dini kaynak benimsemediğimi de belirtmeliyim hadisler dahil....

Konu K.C. tarafından (11-10-2008 Saat 02:27 ) değiştirilmiştir. Sebep: başlıktaki yazım hatası düzeltildi
Alt 20-09-2008, 13:47
Ride Ride isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

26.Onu Sekar'a yaslayacağım.
27.Sekar'ın ne olduğunu bilir misin?
28.Ne bir parça kor, ne bırakır.
29.İnsana susamış bir susuzdur,
30.Üzerinde ondokuz (bekçi-melek) vardır.

Bize Kuran mücahitliği yapana kadar kendiniz niye doğru düzgün okumuyorsunuz şunu, bilmem ki! Müdessir Suresi'nin 26-30 ayetlerinin Elmalılı H. Yazır çevirisi üstte. "Sekar" diye birşey tarif edif ediliyor; "cehennem"den bir yer veya "cehennem"in kendisi olsa gerek. "Üzerinde 19 bekçi-melek vardır" deniyor. Buradan siz kalkmış mucize çıkartıyorsunuz. İnsaf yani... Bize söyleyeceğinize önce kendiniz doğru düzgün okuyun Kuran'ı... "19 mucizesi"ymiş!.. Her kitaptan sana bin tane mucize çıkartırım ben...
Alt 20-09-2008, 14:03
Üye

Dikkat ederseniz "ayet" Muhammed tarafından birilerine cevap olsun diye hakaret amaçlı söylenmiş. Muhammed Mekke'de dinini yaymaya başladığı zamanlar saygınlık kazanmak için Kureyş'in zenginlerine yöneliyordu, Kureyşliler ise onu ciddiye bile almıyorlardı. Muhammed onlara sövgüler yağdırarak "lanetliyor".

Elmalılı'nın tefsirinde "ayet"e dair anlam ve "gönderiliş"(!) sebebine dair iki rivayet var:

31. Bunun böyle olduğunu açıklamak için devamında şöyle buyruluyor: "Biz o ateşin muhafızlarını hep melekler yaptık. Sayılarını da ancak kâfirler için bir imtihan kıldık." Bu âyette geçen "ashab-ı nâr" sonsuza kadar o ateşin içinde kalıp yanacak olanlar mânâsına değil, o ateşe sahip olup koruyacak bekçiler, muhafızlar mânâsına olduğu açıktır ki maksat, kendilerine "cehennem bekçileri" denilen ve Tahrim sûresinde "Onun başında öyle melekler vardır ki iri mi iri, çetin mi çetin.. Allah kendilerine ne emrettiyse isyan etmezler ve kendilerine ne emredilmişse onu yaparlar." (Tahrim, 66/6) diye nitelenen ve başkanları malik olan zebani meleklerdir. Bu âyette geçen "onların sayısı" sözünden maksat da, zikredilen "ondokuz" sayısı olduğu açıktır. Yani bunların sayılarının ondokuz yapılması veya şahısları mı, türleri mi ne olduğu belirtilmeyerek sade ondokuz sayısıyla bir muamma, bir sır halinde ifade edilerek haber verilmesi sadece kâfirlere bir bela ve imtihan içindir. Bunun faydası da diye başlayan bölümde anlatılanlardır. Bu âyetin iniş sebebi hakkında iki rivayet anlatıyor:

BİRİNCİSİ, âyeti indiği zaman Ebu Cehil Kureyş'e şöyle demişti: "Analarınız ağlasın, İbnü Ebi Kebşe'nin oğlunu işitiyorum, size cehennem bekçilerinin ondokuz adet olduğunu haber veriyor. Sizler ise demir pehlivanlarsınız. Sizin her onunuz onlardan bir adamı yakalamaktan aciz mi?" Ebu'l-eşedd b. Üseyd b. Kelede el-Cümehi, Pençesi pek kuvvetli yırtıcı bir adamdı. "Ben size onyedisinin hakkından geliveririm, siz de bana ikisinin hakkından geliverin." demişti. Bunun üzerine "Biz ateşin bekçilerini hep melekler kıldık." âyeti indi. Onlar sizin güç yetireceğiniz adamlar değil, meleklerdir, diye haber verildi. Ebu Cehil hakkında da Kıyame sûresindeki "Gerektir sana o bela gerek! Evet, gerektir o bela sana gerek."(Kıyamet, 75/34-35) âyetleri indi.

İKİNCİSİ, Tirmizî ve İbnü Merduye'nin Hz. Cabir'den ettikleri bir rivayete göre, yahudilerden bazı kimseler Peygamber (s.a.v)'in ashabından bazılarına "Sizin Peygamberiniz cehennem bekçilerinin adedini biliyor mu?" diye sormuşlar, onlar da Hz. Peygamber (s.a.v)'e bunu haber vermişlerdi. Resulullah (s.a.v), şöyle ve şöyle deyip elleri ile bir kere on, bir kere de dokuz işareti yapmışlardı. Yahudilerin Medine'de bulunmasından dolayı bundan bazıları bu âyetin Medine'de indiğini anlamak istemişlerse de Ashab-ı Kiram'dan bazılarının Medine'ye veya yahudilerden bazılarının Mekke'ye gitmiş olmaları düşünülebileceğinden bunu delil göstererek bir neticeye varmanın zayıf olduğu açıktır ve hatta âyetin iniş sebebinden ziyade bir tefsir mânâsındadır.
Alt 20-09-2008, 16:46
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Exclamation

yalnızlık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

evet 19 rakamı kurandaki sayısal mucizenin adıdır nedenide 31. ayette açıklanmıştır herşeye bilimsel delil arayan hıristiyan ve yahudiler için açık bir delildir. inananların ise elbetteki imanlarını ve delillerini kuvvetlendirmektedir....

-kuranın ilk ayeti besmele 19 harftir
-kuran 114 (19*6)
kuranda numarasız besmeleler dahil6346 ayet vardır19*334
6+3+4+6=19
-besmeledeki her jkelimenin tekrarlama sayısı kuran boyunca 19 dur
-isim 19 kere
-allah2698 kere 19*142
-rahman 57 kere 19*3
- vahid (tek) 19 kere
hülasa bunun anlaşılması kolay ve taklid edilmesi imkansızdır...
bu bir mucizedir görmek isteyenlere...
not= edip yüksel in muslüman din adamlarına 19 soru kitabına bakabilirsiniz...
Kusura bakmayın bölüyorum şevkinizi ama yeterin artık yahu... Bir kısmınız çıkar kuran şifre kitabı değildir safsatadır bunlar der azcık akıldan yana tavır alır, bir kısmınızda gözümüze gözümüze iki üç tane rakamla mucize mucize diye birşeyleri sokuşturmaya çalışır.

Kendi dininize, kendi kitabınıza ve inandıgınız her kutsiyete sizin kadar zarar verebilecek bir tek ateist görmedim daha. Bu kadar akıl dışı, bu kadar düz saçmalıkla ve bu kadar gizem yaratıp korku salma aşkıyla harekete edebilecek başka arguanlar varmıdır diye zırt bırt sorduruyorsunuz bizlere.

Kuran da lafzı gecen her kelimenin irdelemesini burda verirken, her ayetin tarihsel kökenlerine dek araştırmalara varıp da hala anlamsız verilerle dolaşırken sizin 19 mucizeniz nasıl bir etki yaratacak bunca düşünce ile yüklenmiş insanların kafasında.

-allah2698 kere 19*142
-rahman 57 kere 19*3
- vahid (tek) 19 kere

Neyi niye çarpıyorsunuz, 19 özel rakam da neyin timsali, kuran nerde bu 19 u övdü ki övdüğü binlerce şey varken madem bu kadar özel buna niye dikkat cekmedi ?

19 x 3 = 57 ee neyi bulduk yani, 3 niye var, 57 niye var ve bunların 19 un katı olması demek sizce kac milyon tane efsane yazdırır bana! Hemde anlaşılması kolay, taklidi imkansız cinslerden. Merak buyurmayın hayal gücüm sizinki kadar olmasada fena değildir...

İstirham ediyorum bırakın bu çelakılca, akla çelme takan işleri ve asılacaksanız ayetlerin manlarına asılın. Bir sürü inanırıda, inanmayanıda çileden çıkarmayın.
Alt 20-09-2008, 17:43
Üye

Neyi niye çarpıyorsunuz, 19 özel rakam da neyin timsali, kuran nerde bu 19 u övdü ki övdüğü binlerce şey varken madem bu kadar özel buna niye dikkat cekmedi ? (meaculpadan alıntı )
dostum böyle diyeceğinizi bildiğim için yukarda kırmızıyla yazdım allah bu örnekle neyi vermek istedi desinler diyor ayette elbetteki sakar cehennem dir ve 19 cehennemdeki meleklerin sayısıdır bunu ayet diyor zaten mucize bu sayının kuranda bir çok dizilimin harfin kelimenin yada yada ayet nosunun 19 a denk gelmesi yada tam katı olmasıdır ben yukarıya 19 lu sistemen tamammını almadım bu örnekler yüzlercedir ...ve bir not düşiyim; kuranda günler kelimesi 365 kere gün kelimesi 30 kere ay kelimesi 12 kere geçer belirtiyim araplar ay takvimi kullanıyorlardı ve günler daha az dı bunun miladi takvime denk gelmeside ayrı bir mucizedir bu ve benzeri çok ayet kuranda var ayrıca bütün bunlar bilgisayarın icadıyla birlikte çözüle bilmiştir buda çağlar ötesi gerçekliğini açıklamaya yeter sanırsam.....su ağzına gelsin diye bekleyenin durumuna düşmeyin suya yaklaşın biraz ..buda kuranın ifadesidir...üzgünüm ama iman etmeyenler onun sesini duyamazlar...
Alt 20-09-2008, 17:43
Aydınus
Üye Değil

Sevgili meaculpa !

''yalnızlık'' rumuzlu bu arkadaş geçen gün bana özel mesaj çekerek beni düz mantıklılıkla suçluyordu .

Bununla da yetinmiyor , hakkımda tıbbi teşhisler koyuyordu .

Neden biliyor musun ?

Kendisi doktormuş .

Önce , bu arkadaşın bana özelden yazıp gönderdiği ve tam da bir tıp doktoruna yaraşan o güzel Türkçesinden yazısını okuyalım :

[ Düz mantıklsın

üzlme ama hatta üzülmelisinde çok düz mantıklı bir insansın gerçek hayatta seninle veya benzer biriyle asla karşılaşmak istemezdim...bir kere olaylara bakışın yanlış ve olayları doğru da bilmiyorsun mesele peygamberlerin mucize gösterip göstermemesi de değil mesele senin muhammmet peygamber in mucizeleri diye zannettiğin şeylerin kuranada olmayışıdır kuranda burak murak miraç felanda yoktur isa da gelmeyecektir .... bu israiliyat yani ehli kitap inancıdır daha doğrusu hıristiyanların fettulllah vb ile bizi sömürme yollarından birisidir biraz yaşar nuri ile hemhel olmanı istirham edeceğim..mesela son kitabı allah ile aldatmak kitabını okumakla başlaya bilirsi,n işe ha ne dersin ...ha yeri gelmişken bir gün kendi özz nefsinde bir mucizeyle de karşılaşa bilirsin sakın korkma unatma sana söylendiği gibi biri değil allah senin bu kadar isyanına rağmen affedeceğini umuyorum...o çok affedicidir ..birde geçmişini sorgulamalısın acaba travma sonrası stres sendromumu yaşıyorsun...ki bu kadar fitursuzsun bak rabbime okadar güveniyorumki böyle bir sitede dolaşabiliyorum..?????????? ]

Dikkat ettin mi meaculpa ; bana gönderdiği yazısında aynen şöyle diyor :

- mesele peygamberlerin mucize gösterip göstermemesi de değil mesele senin muhammmet peygamber in mucizeleri diye zannettiğin şeylerin kuranada olmayışıdır kuranda burak murak miraç felanda yoktur isa da gelmeyecektir .... bu israiliyat yani ehli kitap inancıdır daha doğrusu hıristiyanların fettulllah vb ile bizi sömürme yollarından birisidir biraz yaşar nuri ile hemhel olmanı istirham edeceğim..

Evet , bana gönderdiği özel mesajda böyle diyor , yani mucizelerin Kuran'da olmadığını , hepsinin İsrailiyat olduğunu iddia ediyor .

Şimdi de oturmuş 19 mucizesinin gerçekliğiyle ilgili topik açıyor ; güler misin , ağlar mısın .

( Merak edenlere , bu şahsın bana gönderdiği mesajları derhal göndermeye hazırım . )

Ben de kendisine cevaben beni bir daha rahatsız etmemesini , aksi takdirde moderatöre şikayet edeceğimi söyleyince de ikinci bir mesaj daha çekiyor ve aynen şöyle diyordu :

[ sizde şu an turan dursun sayesinde köşelik oluyorsunuz herhalde .... ayrıca ben zaten doktorum ... bu kadar tepkisel olduğuna bakarak travma sonrası stres sendromu yaşadığın teşhisini kati suretle koymuş bulunuyorum ..sende beni rahatsız ediyorsun.... ]

Doktora bak !
Alt 20-09-2008, 17:48
Üye

ride dostum ;
hadislere inanmadığımı yazımın sonon da belirtmiş tim oysa sen ayeti hadisle açıklamaya çalışmışsın ben ayeti başka bir ayetle açıklarım ayetlerin öncesi ve sonrasına bakarım nüzül sebebi gibi kuranı sınırlayan yalan yanlış safsatalarıda tanımam belirtiyim lütfen her sakallıyı hacı sanmayınız...her müslümanı aynı görmeyiniz... artı meleklerin sayısıdır ama 31. ayetin devamında bu sayının özel bir anlamıda olduğu vurgulanıyor ....
Alt 20-09-2008, 18:08
Üye

yalnızlık´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ride dostum ;
hadislere inanmadığımı yazımın sonon da belirtmiş tim oysa sen ayeti hadisle açıklamaya çalışmışsın ben ayeti başka bir ayetle açıklarım ayetlerin öncesi ve sonrasına bakarım nüzül sebebi gibi kuranı sınırlayan yalan yanlış safsatalarıda tanımam belirtiyim lütfen her sakallıyı hacı sanmayınız...her müslümanı aynı görmeyiniz... artı meleklerin sayısıdır ama 31. ayetin devamında bu sayının özel bir anlamıda olduğu vurgulanıyor ....
Vurgulanıyor, çünkü "cehennem"in "Sekar"ında 19 cehennem bekçisi olup olmadığına dair spekülasyonlar yapılıyor o dönemde ve Kuran yazarı Muhammed her zamanki taktiğiyle "inananlar için büyük mucizeler vardır" filan diyerek lafı şuraya bağlıyor: "...sayılarını da sadece inkarcılar için bir fitne vesilesi kıldık ki, kitap verilenler kesin inanç edinsin, inananların imanını arttırsın, kitap verilenlerle, müminler şüphelenmesin, kalplerinde hastalık bulunanlarla kafirler: "Allah bununla mesela ne demek istiyor?" desin(...)"

Ayrıca, gün kelimesi 745 kere, günler kelimesi 22 kere geçer. Yani her zamanki gibi rakamlar çarpıtılıyor. Yalan ve hile yoluyla İslam'a adam kazandırılmak isteniyor. Aferin İslamcılar aferin, devam edin!

Bir de... Ölçtüm ki senin bu mesajında 56 kere A harfi geçiyor, yani Allah'ın baş harfi. Allah'ın son harfi olan H ise 4 kere geçmiş. 56'yı 4'e böldüğümüzde 14 buluruz. Ortadaki L ise 21 defa geçmiş. 4'ü ikiyle çarparsak 8 buluruz. 56/8=7 eder. İşte mucize: 7, 14'ün iki, 21'in üç katıdır. Helal olsun be! Mucizevisin sen!
Alt 20-09-2008, 20:01
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Burada da Allah, münafıklar için beddua ediyor.
-"Çünkü o düşündü, ölçtü, biçti! Canı çıkası ne biçim ölçtü biçti! Canı çıkası sonra yine ne biçim ölçtü biçti! (çev. Diyanet, Müddessir, ayet: 18-20)

Hadislerde, Kuran yorumlarında belirtildiğine göre, burada kınanan, beddua edilen kişi, Muğire Oğlu Velid'dir. (Bkz. F.Razi, 30/198-202) Aynı kişi için Kalem suresinde de sövgüler yer almış, en sonunda "piç" anlamında "zenim" denmiştir. (Bkz. Kalem, ayet:8-13, Celaleyn, 2/230 ve öteki tefsirler).
http://www.turandursun.com/index.php...01_articleid=8

31...Allah dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir.

Allah neden herkesi doğru yola iletmiyor ,niye dilemiyor?
Niye bazılarını saptırıyor garezimi var?

32-32. Aya, çekilip gittiğinde geceye, aydınlandığında sabaha andolsun ki

Allah neden kendi yaratmış olduğu aya ,geceye sabaha and içiyor onalr üzerine yemin ediyor?

56.....Allah dilemedikçe öğüt alamazlar.

Allah neden dilemiyor bu münafıkların öğüt almasını?

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 20-09-2008, 21:08
Üye

aydoe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Burada da Allah, münafıklar için beddua ediyor.
-"Çünkü o düşündü, ölçtü, biçti! Canı çıkası ne biçim ölçtü biçti! Canı çıkası sonra yine ne biçim ölçtü biçti! (çev. Diyanet, Müddessir, ayet: 18-20)

Hadislerde, Kuran yorumlarında belirtildiğine göre, burada kınanan, beddua edilen kişi, Muğire Oğlu Velid'dir. (Bkz. F.Razi, 30/198-202) Aynı kişi için Kalem suresinde de sövgüler yer almış, en sonunda "piç" anlamında "zenim" denmiştir. (Bkz. Kalem, ayet:8-13, Celaleyn, 2/230 ve öteki tefsirler).
http://www.turandursun.com/index.php...01_articleid=8

31...Allah dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir.

Allah neden herkesi doğru yola iletmiyor ,niye dilemiyor?
Niye bazılarını saptırıyor garezimi var?

32-32. Aya, çekilip gittiğinde geceye, aydınlandığında sabaha andolsun ki

Allah neden kendi yaratmış olduğu aya ,geceye sabaha and içiyor onalr üzerine yemin ediyor?

56.....Allah dilemedikçe öğüt alamazlar.

Allah neden dilemiyor bu münafıkların öğüt almasını?
bilmiyorum sence neden dilemiyor..ayrıca allah asrada and içiyor sence güneş zaman ay and içilecek kadar ilahi değil miler....

Önerilen Siteler