Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-09-2008, 12:21
katre_07 katre_07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

katre_07 - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart hz aişenin evlenme yaşına kaynak istiyorum

sevgili arkadaşlar:

forumda bazı konu başlıklarına baktım da sadece inanmayanlara eğlence olsun diye duran konular var...mesala şehadetteki mantıksal problem vb.. bu konulara çoğu inanan katılmaz çünkü çok basit bir olaydır.böyle zırvalıklara hiç bir müslüman vakit ayırmaz..

ama evrimle ilgili vb.konular herkesin ilgisini çekmektedir.çünkü konu karmaşıktır ve detay gerektirir..

ben de yeni bir konu açtım şöyle ki:

hz aişenin evlilik yaşını ortaya koyan kitap belge hadis vakıa vb.şeyleri ortaya dökermisiniz.

kitap gösterenler daha detayına inerlerse sevinim.(sayfa no filan)

lütfen konu dışı bir şey yazılmasın başkalarının bu konuyla sçma sapan atışmalara girmesini istemiyorum

kynak gösterenler göstersin ve başka yorum getirmesin...gösteremeyenlerde konuda kirlilik yapacak cvplar vermesin.

sadece kaynak göstermenizi beklemekteyim umarım yaşının çok erken old.ya da evlenilecek yaşta old.söyleyenlerin gösterecekleri kaynaklar vardır.

tekrar etmekte fayda var sadece kaynak lütfen yorum yok.!
Alt 22-09-2008, 14:15
serüvenci serüvenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

http://www.turandursun.com/forumlar/...edin+zevceleri

buradan konuya ilişkin bilgi var. incelersin iyi olur.
Alt 22-09-2008, 15:18
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Daha ayrıntılı bir tartışma için:

http://www.turandursun.com/forumlar/...unmac%FD+Tarih

Özellikle sayfa 15 de bir ilahiyat doçentinin uzun bir yazısı okunmaya değerdir.

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 22-09-2008, 16:56
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Evlendiği yaş 9 dur. Bu da Hicretin I. yılında olmuştur. Genelde rivayetlerde bu noktada odaklanmıştır. Bu evlilik o zaman hiçbir kimse tarafından garipsenmemiş ve o dönemde gerçekleşen buna benzer bir çok evlilik bulunmaktadır."

http://newsgroups.derkeiler.com/Arch.../msg00276.html

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 22-09-2008, 17:43
Üye

tmm teşekkür edrim hepsine göz atıcam...fakat farklı farklı kaynaklar olursa daha çok işimi görür
Alt 22-09-2008, 19:59
mehmetsalih mehmetsalih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

SANIRSAM SİZ ÖNEMLİ KAYNAKLARDAN BİRİNİ İSTİYORSUNUZ DETAYLI OLURSA SEVİNECEKMİŞSİNİZ. Hocam kusura bakmayın ama ben size kaynak vermiyecem bu sefer İslam kaynaklarını bir tarafa bırakacam. Künkü Bizin Ateistler biraz inatçıdırlar. Ama Turan Dursun'dan bir kaynak getirebilirim.

''Gerçekten de hadis kitapları, en güçlü sayılanları bile uydurma hadislerle doldurulmuştur.'' (Din Bu 2 cilt, sayfa 158)

Yani Turan bey bir taraftan en güçlü kaynaklara dahi güvenmezken niye işine geldimi KEYFİNE göre islamı uydurma hadislerle suçluyor anlamadım. Bana ayet getirsin. HAZRETİ AİŞENİN YAŞI BELİ DEĞİL TURAN BUNU SÖYLÜYOR.
Alt 22-09-2008, 20:29
Üye

mehmetsalih´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
SANIRSAM SİZ ÖNEMLİ KAYNAKLARDAN BİRİNİ İSTİYORSUNUZ DETAYLI OLURSA SEVİNECEKMİŞSİNİZ. Hocam kusura bakmayın ama ben size kaynak vermiyecem bu sefer İslam kaynaklarını bir tarafa bırakacam. Künkü Bizin Ateistler biraz inatçıdırlar. Ama Turan Dursun'dan bir kaynak getirebilirim.

''Gerçekten de hadis kitapları, en güçlü sayılanları bile uydurma hadislerle doldurulmuştur.'' (Din Bu 2 cilt, sayfa 158)

Yani Turan bey bir taraftan en güçlü kaynaklara dahi güvenmezken niye işine geldimi KEYFİNE göre islamı uydurma hadislerle suçluyor anlamadım. Bana ayet getirsin. HAZRETİ AİŞENİN YAŞI BELİ DEĞİL TURAN BUNU SÖYLÜYOR.
sayın mehmet salih konumda belirttiğim gibi kişisel yorumlar istemediğimi dile getirdim...ben sadece kaynak istiyorum ..yani demek istediğim burda başkalarının size cvp yazmaması sizin de başkalarına.. sadece bana kaynak gösterilmesini rica ediyorum...
Alt 22-09-2008, 21:43
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

5575 - Hz. Aise Radiyallahu anha anlatiyor: "Resulullah Aleyhissalatu Vesselam, ben alti yasinda iken benimle evlendi. medine'ye geldik. Beni'l-Haris İbnu'l-Hazrec kabilesine indik. ben hummaya yakalandim. saçlarim dokuldu. (iyilesince) sacim yine uzadi. annem ummu ruman, ben arkadaslarimla salincakta oynarken, bana geldi, benden ne istedigini bilmeksizin yanina gittim. elimden tuttu. evin kapisinda beni durdurdu. evimizde, ensardan bir grup kadin vardi. "hayirli, bereketli olsun!", "ugurlu mubarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. annem beni onlara teslim etti. onlar kilik-kiyafetime ceki duzen verdiler. beni, (kusluk vakti aniden) resulullah aleyhissalatu vesselam(in gelisinden) baska bir sey sasirtmadi. annem beni o'na teslim etti. o gun ben dokuz yasinda idim."

Buhari, nikah 38, 39, 57, 59, 61; Muslim, nikah 69, (1422); Ebu Davud, nikah 34, (2121); edeb 63, (4933, 4934, 4935, 4936, 4937); nesai, nikah 29, (6, 82).
Alt 04-12-2008, 04:38
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

2 kaynak vereyim sevgili katre;

Peygamber Efendimiz son nefesini onun yanında verdi ve burada defnedildi. Bunun üzerine on sekiz yaşında dul kaldı. Kur'anın hükmüne uyarak bir daha evlenmedi ve kırk yedi yıl bu şekilde yaşadı

http://www.risaleforum.com/showthread.php?t=2125

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 04-12-2008, 23:28
Üye

tama teşekkür ederim sayın prozac

esen kalın.!

Önerilen Siteler