genelde din karşıtı müzikler metal ve rock ağırlıklıdır. nadiren de olsa pop vardır. neredeyse hepsi de hristiyan ülkelerde yayımlanan müziklerdir. metal türünden en çok black metalde dine karşı bir tutum sergilenir. müziklerin hepsi din karşıtı felsefelerle doludur. sanatçılarının neredeyse hepsi satanisttir. death metal, gothic metal, doom metal gibi türlerin de sanatçılarının çoğu satanisttir. ama tüm müzikler tamamen din-tanrı karşıtı değildir. ama tabi ki dini savunan da yoktur. bir iki tane nadir bulunur. siz de bulabildiğiniz din karşıtı müzikleri buraya ekleyin.
ben de grup grup inceleyem bakem...
KORN
korn grubu 1992 yılında kurulmuş. nu metal müzik türünün kurucusu olan bir metal grubudur. günümüzde de etkinliği devam ediyor. 12 albüm 2 tane de demo-ep çıkaran bi gruptur.
1996 yılında "life is peachy" (hayat harika) albümünde "good god" (iyi tanrı) isimli şarkısı en güzel din düşmanı şarkılardan biri. dinlerken kafa sallamayan "iyi tanrı" olsun
Jonathan Davis comments on meaning
It's about a guy I knew in school who I thought was my friend, but who fucked me. He came into my life with nothing, hung out at my house, lived off me, and made me do shit I didn't really wanna do. I was into new romantic music and he was a mod, and he'd tell me if I didn't dress like a mod he wouldn't be my friend anymore. Whenever I had plans to go on a date with a chick he'd sabotage it, because he didn't have a date or nothing. He was a gutless fucking nothing. I haven't talked to him for years.
takriben canıtın böyle demek istiyo.
jonathon davis anlamını yorumluyor.
bu okulda benim arkadaşım olduğunu düşündüğüm biri hakkında. ama ağzıma sçt. o hayatıma hiç bir şey olmadan girdi. sık sık evime uğruyordu, sırtımdan geçiniyordu... ben yapmasını istemediğim halde kafamı şişiriyordu.(canımı sıkıyordu gibi) ben yeni romantik müziğin içindeydim, o da modern müziğin. ve o bana eğer modern müziğin içinde olmazsam benimle bir daha arkadaş olmayacağını söyledi. ne zaman bi kız arakdaşımla bi varsa o sabotaj etti. çünkü onun hiç planı yoktu. o küstah ... biriydi. yıllardır onunla konuşmuyorum. (arkadaştan kastın "iyi tanrı" olduğunu anladınız heralde)
canıtın hidayete ermiş. siz de inş. hidayete erersiniz.
there has been a decline in the average i.q. in recent years. how is it possible? high average i.q. familie average 1.5 children. low average i.q. familie average 5 children because of medical advancements. and no natural predators. cause human population to increase. and average i.q. to decrease. the human brain capacity is shrinking %10. which is less brain capicity than a monkey uses. there is no hope. it's happening now.
evolution şarkısının klibinde bunları söylüyor korn grubu. yani takriben: son yıllarda insanların i.q ları düşüyor. bunca tıbbi avantaja rağmen bu nasıl mümkün olabilir? yüksek i.q. ya sahip ailelerde ortalama 1.5 çocuk oluyor. düşük i.q lularda 5 çocuk oluyor. insan nufusu artıyor. ve i.q. düşüyor. insan beyninin yüzde onunu kullanıyor. bir maymunun kullandığı kapasiteden daha az. hiç umut yok. şu an oluyor.
değişik bi fikir. doğruluğu yanlışlığı tartışılır. ama dinsizliğin bilimsel dayanaklarından biri de evrim teorisi. korn da bunu 2007 de çıkardığı "untitled" adlı albümünde yansıtmış. ayrıca şarkıda "Nothing much has changed." ("değişen pek bir şey yok" gibi bir anlama geliyor galiba.) lafını çokça kullanmış. burada da heralde evrimin uzun süreli mekanizmasını vurgulamak istemiş. yani evrim öylegece uyuyorsun sabaha evrim oluyo gibi değil. 1000 yıllar milyon yıllar sürüyor.
bakın korn ne diyor:
Ses çıkarmadan çığlık atıyorum
Nasıl bendeki herşeyi alabildin?
Beni lanet olası bir köleye çevirdin
Nefret ettğim yüz senin yüzün
Kalbin içinde gri
Bugün daima ***tiğini söylemeye geldim
Neden gözümün önünden toz olmuyorsun? Hemen
Neden gözümün önünden toz olmuyorsun? Hemen
devamı gelecek...
Konu Güçistenci tarafından (21-11-2008 Saat 08:55 ) değiştirilmiştir.
slipknot gurubu da nu metal gruplarındandır. alternatif, core metal diyen de var. bağıra bağıra şarkı söylerler. gruplarındaki herkesin kendine ait bir maskesi vardır. grubun simgesi 3 tane üçgenin iç içe geçmesiyle oluşan bir şekildir. 9 tane de üyesi vardır. şu an müzik yapmaya devam ediyorlar.
bu grup genelde coşkulu müzikler yapar. 1 tane de din karşıtı bi coşkulu müzik yapmışlar. ya da ben sadece 1 tanesini bulabildim. 2005 te çıkardıkları bi albümdeki "duality"(ikilem) isimli şarkı.
şarkıda isa inancının insanın içine işlediğini, ve insana acı verdiğini yazmış. ve en güzel lafı:
You cannot kill what you did not create
Yaratmadığını sen öldüremezsin
Sevgili Güçiştenci
müziğin şeytani ya da din karşıtı olmasını kabul etmiyorum ben.Müzik evrenseldir.Şimdilerin rock gruplarını çok takip etiğim söylenemez ama eskilerden olan bazı gruplar var ki kimse onların eline su dökemez.Whitesnake Def Leppard ya da Metallica ve Scorpions vb....
heh nihayet beklenen mesajlar geldi. ben de acaba dinsiz arkadaşlar ilahi falan mı dinliyorlar diye düşünmeye başlamıştım
Bu gruplar lise çağında ki gençlerin yeni idolleri.Çantalarından Metallica'yı sildiler bunları yazdılar.Dinlemeye değer mi!? zevktir sefadır.
Anyone;
keşke eleştirmek yerine bi tane de sen ekleseydin daha güzel olacaktı. elimde bir sürü sanatçı var. ingilizce de yeterli bilmediğim için şarkıları yeterince anlayamıyorum. biras sanatçıları düzenleyince sanatçı sanatçı bilgiler yazacam. ama beklemeniz gerekecek. şimdi hafifinden başladık zamanla sertleştirecez.
müziğin şeytani ya da din karşıtı olmasını kabul etmiyorum ben.Müzik evrenseldir.
sevgili Akinci-32;
bence hiç bişey evrensel değildir. müzik de öyle. yazmaya çalıştığımız da zaten dinlere- tanrılara karşı olan müzikler...
Şimdilerin rock gruplarını çok takip etiğim söylenemez ama eskilerden olan bazı gruplar var ki kimse onların eline su dökemez.Whitesnake Def Leppard ya da Metallica ve Scorpions vb....
Sevgili Güçiştenci
İstersen sana bu grupların şarkılarını yollayabilirim kendi çapında efsanedir her biri..onları bi dinle başka bi rock grubu dinlimek istemeyeceksin zaten
sevgili Akıncı-32; zaten bende onların indirme linkleri var. göndermene gerek yok. crazyshark74.blogspot.com bloğunda istemediğin kadar var. judas priset, venom, black sabbath bunlar da metal alanında üstatlardır. rock pek sevmem ama ben
Haklısın eleştirinin yanına katkı gerekirdi ama onaca grup varken bunlarla başlaman garipsedim.Kırıcı olduysak kusura bakma.Bende dil bilmem bu grupların sevdiğim şarkıları yok demedim,bunlara kadar çok yol var.
Dinlerden Özgür Olduğunu Sanan;bağımlı dinler üyesi.
nirvana_heart shaped box
nirvana_jesus doesn't want me for a sunbeam
john lennon_imagine
metallica_god that failed
r.e.m_losing my religion
marilyn manson_antichrist superstar
marilyn manson_god eat god
marilyn manson_personal jesus
fear factory_act of god
fear facrory_messiah
in flames_man made god
in flames_dead god in me
in flames_food for gods
pentagram_bu alemi gören sensin (bunu özellikle bir yerden bulup dinleyin.)
lacuna coil_heaven is a lie