BEN MARSYAS. Şırnaklıyım. Burada dinsiz olmak zor Dünyada benim gibi biri daha var mı bilmem ama, tanrı ve dinlere inanıyorum. Ama sadist ruhlu bir tanrıya tapacak değilim. Tanrı varsa kötü biridir. Herkese merhaba
Sevgili MARSYAS,
Hoşgeldin ,belli ki kahraman bir insansın dinlere ve tanrıya inandığın halde kul olmayı kabullenmemişsin,senin işin bizden zor .
İnanmama seçeneğin de olduğunu düşünürsen işin daha kolay olacaktır.
Ayrıca kavram olarak var olan ama nesnel olarak yok olan bir tanrının sadist mi humanist mi olduğu bizim algımıza bağlı olup,herkes kendi tanrısını yaratmaktadır.
Sen sana anlatılan sadist tanrı yerine aslında çok sevecen bir tanrı kavramı da geliştirebilirsin.
Allah baba, hep veren affeden ve hep iyiliğimizi isteyen ve işlerimizi kolaylaştıran bir tanrı da var sayabilirsin.
Böyle bir tanrının da cehennemi yoktur zaten ,cenneti cehennemi olmayan tanrı da tanrı olamaz zaten.
Tanrının bizler için bir önemi ve anlamıda yoktur,ama ne yazık ki var olan dünya düzeninin sürdürülmesi için gerekli olduğundan bu kavram egemenler tarafından kullanıla gelmiştir.
sevgiler
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
öNCELİKLE HERKESE SELAMLAR. Benim derdim kendimi rahatlatmak değil doğru bildiğim şeye inanmak o yüzden kendimi kandıramam. İslam forumunda bir türlü konu açamıyorum ve iki dakikada bir nick sistemden çıkıyor. Sizi temin ederim ki tanrı var ve çok kötü bir tanrı. Konuyu açabilseydim size sadist tanrının faşist dini islamın gerçekten ilahi olduğunu ispatlayacaktım ama açabilene kadar sabredeyim bari
Merhaba Marsyas hoşgeldin. Cizre, sılopi, uludere buralarda 2-3 sene çalıştım, o toprağın ekmeğini çok yedim orada yaşananlarıda çok iyi bilirim. Tanrıyı bir sadist ve devamlı insanlara zülm eden olarak algılamanı, bu yüzden çok iyi anlıyorum.
sadist bi tanrı var ve ona tapmam diye düşünen biriysen muhtemelen çekeceğin eziyetleri de biliyosndur
kolay gelsin..
çocuklarımıza, gençlerimize, arkadaşlarımıza iyi kul olmayı değil de iyi insan olmayı öğretirsek ne savaş kalır ne de fesat.. çünkü iyi kul çıkarcı ve korkaktır.