Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-11-2008, 00:47
yucemanitu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
yucemanitu yucemanitu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart şahsi husumet suikasti

Atlas, Firuz olayı nedir, bir başlık açar mısın bunun için?
Açtım gitti ablam
Ebubekir'in ölümü yediği zehirli pilavdan, Osman'ın ölümü başını Ebubekiroğlu Muhammed'in çektiği muhaliflerden, Ali'nin ölümü Abdurrahman İbni Mücelm adlı Haricinin zehirli kılıcıyla oldu. Ebubekir'in tabii bir hastalıkla öldüğünü söyleyen kaynaklar da var. (Benim okuduklarım içinde en iyi hatırladığım Suat Yalaz'ın eseri "Dört Halife Devri"nde Ebubekir hakkındaki iki iddia da var.)
Yalnız Ömer'in ölümü farklı oldu. Ömer kişisel bir husumet yüzünden can verdi. Firuz adlı köle sahibinin kendisini azat etmek için istediği fidyeyi çok bulup onu Halife Ömer'e şikayet eder. Ömer köleyi değil sahibini haklı bulur ve Firuz'a "Senin çok iyi değirmen yaptığını duydum bir değirmen de bana yap." der. Firuz buna çok içerler ve daha huzurdan çıkmadan "Sana öyle bir değirmen yapacağım ki..." diye mırıldanır. Daha sonra Firuz Ömer camide imamlık yaparken çıkardığı hançerini Ömer'e saplayarak onu altı yerinden yaralar.
Gerisi malumunuz Ömer; ölmeden önce Ali, Osman, Abdurahman ibni Avf, Talha, Zübeyir ve Sad bin Ebi Vakkas'ın bir eve kapatılıp üç gün içinde aralarından birini halife seçmelerini vasiyet eder.
Hulefai Raşidin içinde Ömer siyasi değil kişisel husumet nedeniyle öldürülen tek halifedir.
Alt 23-11-2008, 00:50
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Kaynak verebilirmisin atlas

h.z ömerin mecusiler tarafından öldürüldüğü açıktır.Yani yine siyasidir.
Alt 23-11-2008, 00:53
Kıdemli Üye

Suat Yalaz'ın "Dört Halife Devri" kitabı. Suat Yalaz'ı bilirsiniz hani şu Tarkan'ın çizeri.
Alt 23-11-2008, 00:58
Üyeliğini Sonlandırmış

Atlas burada h.z ömerin bunu yaptığını doğru kabul edersek h.z ömerin adaletsiz olduğu yargısına varıyoruz.

1.h.z ömer adalet timsali olarak nitelendirilir; yani özellikle 4 halifeden h.z ömere bunun layık görülmesi tesadüf değildir.

2.Bir toplumun lideri bir köleye tokat atmış sonra o köle h.z ömere şikayet edince h.z ömer tokat atanı haksız bularak hakkını alması için kölenin ona tokat atacağı emrini vermiş.

3.Bu ve buna benzer bir sürü olay vardır.

Şimdi hayatı kısaca adalet diye nitelendirilen bir insanın bunu yapma olasılığı 0 dır.
Alt 23-11-2008, 01:02
Kıdemli Üye

Karadenizli lütfen söylediğim kaynağı bul olmazsa başka bir şeyler bul öyle gel tekzip et aksi takdirde bunlar forum kirliliği yaratmaktan başka bir şey olmaz. Kaynak istedin ve verdim. Hem de çok tanınmış birinin bilinen bir kitabı. Suat Yalaz'ı herkes bilir.
Alt 23-11-2008, 01:04
Üyeliğini Sonlandırmış

''Yüksek tahsilini İstanbul'da Güzel Sanatlar Akademisinde tamamladı.''

Yani tahsili tarih olmayan bir adamın kitabına inanacağımı bekleme benden kusura bakma

Saygılar
Alt 23-11-2008, 01:15
Kıdemli Üye

Ben Ömer adaletsiz dedim mi? Bunu anlattığım olaydan sen çıkardın. Kaynak istedin verdim mi verdim. Şimdi diyorsun ki "tahsili tarih olmayan bir adamın kitabına inanacağımı bekleme benden". Senin tahsilin tarih mi peki bu kadar eminsin? Şimdi ben Suat Yalaz'a mı itibar edeyim sana mı?
Artık bilgi kırıntısı bile verilmeden başlığın bu şekilde kirletilmesinden rahatsız oluyorum.
Alt 23-11-2008, 01:25
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Diğer 3 halifenin siyasi sebeplerle öldürülüp Ömer'in siyaset dışı bir sebeple öldürülmesinin nasıl bir önemi / anlamı var Atlas.

Muhammed'in ölümünden sonra Ebu Bekir'in biat peşine düşmesi, Osman ve Ömer'in de Ebu Bekir'e biat ettirme peşine düşmesi, bu sebeple Peygamberin bile 3 gün kadar gömülememesi söz konusu. Yani en yakınındaki bu kişiler için din tebliğinin bahane olduğu yeni bir din adı altında aslında yeni bir siyasi oluşum bulunduğunu düşünüyorum. Ki düşünmekten de öte, bu neredeyse apaçık ortada.

Ömer'in siyasi olmayan bir sebeple öldürülmesinin önemi nedir?

Not: İsteğimi kırmayıp başlık açtığın için teşekkür ederim.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 23-11-2008, 01:29
dr humanist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dr humanist dr humanist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

inanmak istemeyen adam bin bahane bulur yine inanmaz karadenizli.bak kendi lafın sana döndü şu anda
Alt 23-11-2008, 01:48
Kıdemli Üye

Şimdi önceki bunu andığımız başlıkta "Cahiliye Döneminde Arap Kadınına verilen Haklar" Ömer'in kızını gömdüğü hatırlatılmıştı. Bir arkadaş bunun Arap geleneği olduğunu söylemişti, Ömer deli mi sanki demişti; bir diğeri de belki kızın kız olduğu için değil de yaptığı bir şey için gömüldüğünü Ömer'in çok sert tuhaf davranışları olduğunu yazmış bacısı ve eniştesini nasıl dövdüğünü Muhammed'i öldürmeye nasıl niyetlendiğini anlatmıştı. Ben de o sırada gömme gelenek mi değil mi bir şey yazmadan önce Ömer'in Müslümanların pek de beklemeyeceği bazı hareketleri olabildiğini yazarken Muhammed'in vasiyeti ve Firuz olayını andım. Aslında münferit bir husumet sebebiyle katlinin çok aman aman bir önemi yok ama ilginçliği var şu ki Ömer pek ala siyasi bir sebeple de öldürülebilirdi ortam güllük gülistanlık değildi. Bununla beraber fetihler tam gaz dört halife devri içinde topraklara en fazla toprak katıldığı zaman ve İslam devletinin asıl olarak oluştuğu zaman olduğu hepinizin malumu. Siyasi bir cinayet daha normal görünebilirdi. Ama işte Firuz'un elinden geldi ölüm. Eğer başlığa binaen sordunsa başlıkta olayın ne olduğunu yazdım.

Önerilen Siteler