Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam > Kadın & İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-12-2008, 14:58
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Ahlak Bekçileri !

Kız yurdunda bekâret testi

Avcılardaki bir kız yurdunda müdür, yüzünde kızarıklık bulunan öğrenciden bekaret raporu istedi

Avcılar’daki Emel Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan üniversite öğrencisi C.G’den boynunda ve yüzünde bulunan kızarıklık nedeniyle yurt yönetimi bekâret testi istedi. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre C.G’nin boynunda ve yüzündeki kızarıklıkları gören yurt müdiresi Nuray Dağ, C.G’nin babasını aradı. Babasının, iddiaların gerçekdışı olduğunu söylemesine karşın kendisine inanmadığını söyleyen C.G. müdirenin, babasına “Kızınız cinsel ilişkiye girmiş” dediğini söyledi. C.G. bunun üzerine müdireyi aradığını ancak müdirenin kendisine “Böyle bir şey demedim. Baban senin gözünü korkutmak istemiş, ben yalnızca ‘Buraya gelin, konuşalım” dedim” diyerek konuyu kapatmaya çalıştığını dile getirdi.

Durum ortadaymış!

C.G. olayı şöyle anlattı: “Olaydan 4 gün sonra yurt müdiresi Dağ ile bir görevli ve doktor olduğu iddia edilen kapalı bir bayan, yüzüme ve boynuma baktı.

Yurt müdiresi babamı arayarak ‘Yanımda 2 yetkili var. Durum ortada, kızınızı gelip alın’ dedi. Babam, doktorun kim olduğunu sordu ancak müdire cevap vermedi. Ertesi gün babamla Küçükçekmece Kızılay Tıp Merkezi’ne gittim. Muayenenin sonucunda bakire olduğum belli oldu.”

C.G’nin babası ise, “Yurt yönetimi saçma sapan şeyler söyledi. Şok oldum. Yetkili birimlere şikâyette bulunacağız” diye konuştu.

Ben anlamıyorum artık bunlar gibi ahlak bekçisi olma rolünü kesmeye meraklı gerizekalıları. Hadi aileleri anladık, gelenek-görenek ve muhafazakar yapılanmaları ile bir yere kadar yaşamlarımıza burunlarını sokuyorlar. Bizlerde ister istemez annedir, babadır yada yakın akrabadır şeklindeki bağlarla ya hesap veriyor yada gönüllerini hoş tutmaya çalışıyoruz. Ama bir yurtda ki müdüre de kim ki kalkıp da üniversite öğrencisi bir yetişkinin bekaretinin sorgulanmasına vardıryor saçmalığını. Bunlar kendilerini ne sanıyorlar. Herkesin yaşamına burunlarını sokabilecek yada bir genç kızın tramvalar yaşamasına neden olacak cüretkarlıklarının sergiyeleyecek cesareti nerden ve kimden alıyorlar! Ve bu terbiyesizliği ortaya koyan yine bir kadın. Ne kadar sinir bozucu ve düşündürücü. Bir memurlukla yada herhangi bir alanda yetki sahibi olmakla insanların özel yaşamlarına bu denli pervasızca tecavüz etmeyi meşru kılabilir mi herhangi bir sebep...

Aklım almıyor bu ahlak bekçilerini. Bunların ruhları dar, düşünceleri sığ... Yaşamın renklendiği yerlerde, insanların hayatları ile ilgili olan tercihlerinde hastalıklı bir kıskançlık sürüyorlar. Tahammülleri yok kimsenin kendi hayatını dilediği sınırlar içerisinde yaşama arzusuna. Yıllarca çektikleri arızalı ahlakcılık modellerinin zehrini böyle olur olmadık yerlerde kusuyor ve benim gibileri çileden çıkarıyorlar.

O kızın bakire olup olmamasının bir yurt müdüresini ilgilendiren kısmı nedir bu saçmalığın içinde hala anlamış değilim. İnsanlar cinsel anlamdaki ihtiyaçları yada seçilimlerini bundan sonra bağlı oldukları her alanda birilerine hesap vere vere mi bastıracaklar. Sanane deyip bu müdüreyi tepeleyesi geliyor insanın. Oldu olacak her ay düzenli testlerden geçirsinler kızları yada tüzüklerine bizler toplumun gerizekalı ahlak bekçileriyiz bu yüzden bakire kabul edilmez diye bir madde ilave etsinler ! Kaçıklar !
Alt 03-12-2008, 16:06
prozac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
prozac prozac isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sevgili mea;
Bunlar kendilerince namus ve ahlak (bekçiliği)şarlatanlığı yapmaktadır..Birde o kız bakire çıkmasaydı vay haline !!

Sen Tanrılığını bil..Ben de İnsanlığımı...
-----------------------------------------------------

Hayat Değişimdir...
Kuranda Mucize Yoktur..
Alt 03-12-2008, 18:25
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

27 Kasım 2008
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/10454430.asp

28 Kasım 2008
http://www.milliyet.com.tr/Yasam/Hab...a%20sorusturma

03 Aralık 2008
http://www.stargazete.com/guncel/bek...kti-151397.htm
http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...62656B61726574
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...rid=313&gid=61
http://www.haber7.com/haber/20081128...-cevirecek.php

Esasında, hiçbir gazetenin 3. sayfasını okumamak lazım.
Bir adım da ileri giderek, bu sayfaların evlere dahi sokulmaması lazım diyeceğiz ancak o zaman da yobazlığımız tescillenecek.
Hadi bakalım, kolay gelsin, bir acayip zor yarış...
Alt 03-12-2008, 18:37
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

Kız 18 yaşından küçükse tabiki ondan velisi sorumlu.
Ancak şu bekaret testi olayı kızın kendi şikayetçi değilse tam bir rezalet.
18 yaşını geçmiş bekar insanların cinsel hayatı, ilişkileri, ve tercihleri kendisinden başkasını ilgilendirmemeli.
Alt 03-12-2008, 18:41
Serdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Serdar Serdar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

meaculpa´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kız yurdunda bekâret testi

O kızın bakire olup olmamasının bir yurt müdüresini ilgilendiren kısmı nedir bu saçmalığın içinde hala anlamış değilim. [/B]
Anlaman gereken nokta, medyanın insanlar üzerinde baskısı ve üstü açık olmayan egemenlik kurmak istemesidir. Fakat medya başlı başına bağımsız bir güç değildir. Allahın hergünü, bu tür, cinsel, savaş, sapıklık, cinayet türü haberlerle karşılaşan insanoğlunun getirilmek istediği psikolojik durumdur anlayamadığın nokta. Haber gerçekten de olabilir. Her alanda yaşanabilir. Bunu medya düzeltemez. Medya ancak bunun etkisini kat be kat arttırarak, insanları belli bir ruhsal yapıda tutmaya çalışır.
Alt 03-12-2008, 18:48
janti janti isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bence bu olay tamamen sapkınlık ve hastalıktır, sağlıklı bir insanın başkalarının bekareti, cinsel tercihleri vs. cinsellik eksenli olaylarına açık bulmak ve zorda bırakmak amacı ile ilgi duymak ,onu araştırmak sapıklık anlamında ciddi bir hastalıktır.

Bu tür hastalıklıların bir gün hekim ve hakim önüne çıktıkları günü görmeyi dilerim.

sevgiyle kalın.

sen ki bilirsin kır çiçeklerini.. hangi rüzgar dağıtırsa dağıtsın yeniden çoğalırlar.. ve bir gün güneşin suları öptüğü zaman.. özgürlük renginde sevgiyle açılırlar...
Alt 04-12-2008, 00:26
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Başarı Ödülü 

Sn. Meaculpa
haberi tv'den izlemiştim ve aynen sizin verdiğiniz tepkileri vermiştim.Bana kalırsa "sözde" ahlak bekçiliğine soyunan tiplerin hepsi gizli sapık .Yaptıkları ve mantıkları bunu gösteriyor.Öyle ya kadının saç telinden tahrik olunabileceğini düşünmek sapıklık değilde nedir?????

"Varsan,çarp!!!"
Alt 04-12-2008, 00:31
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

haberi tv'den izlemiştim ve aynen sizin verdiğiniz tepkileri vermiştim.Bana kalırsa "sözde" ahlak bekçiliğine soyunan tiplerin hepsi gizli sapık .Yaptıkları ve mantıkları bunu gösteriyor.Öyle ya kadının saç telinden tahrik olunabileceğini düşünmek sapıklık değilde nedir?????
İlginçtir ki ahlak bekçisi sapık yurt müdürü bir kadın.
Alt 04-12-2008, 00:41
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Başarı Ödülü 

Sn. Pante
hepsi öyle yaw saçtan ya da el temasından tokalaşmadan tahrik olabileceklerini düşünüyorlar yaw.....içleri kötü bunların.....

"Varsan,çarp!!!"
Alt 04-12-2008, 01:04
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Cemaat yurdu olunca medyada haberler de farklı çıkıyor.
Cemaatçi gazeteler yurdu savunma çabasında.

Bu tavrı yolsuzluklarda da görüyoruz, ahlaksızlıklarda da.
"Benim hırsızım iyidir", "Benim sapığım iyidir" mantığı.
Mhmd'nin Alkış başlığını arayamam şimdi. bunlara buradan alkış.

Önerilen Siteler