Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-12-2008, 15:52
AteistTürk AteistTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cool Şeytan,masum karakter bence.Sizce

Allah, “Sana emrettiğim zaman seni saygı ile eğilmekten ne alıkoydu?” dedi. (O da) “Ben ondan hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın. Onu ise çamurdan yarattın” dedi. Allah, “Şimdi in aşağı oradan. Çünkü senin orada büyüklük taslamak haddine değil! Hemen çık! Çünkü sen aşağılıklardansın” dedi. Şeytan dedi ki: “(Öyle ise) bana insanların tekrar diriltilecekleri güne kadar süre ver.” Allah da, “Sen süre verilenlerdensin” dedi. Şeytan dedi ki: “(Öyle ise) beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki, ben de onları saptırmak için senin dosdoğru yolunun üzerinde elbette oturacağım.” “Sonra (pusu kurup) onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım ve sen onların çoğunu şükreden (kimse)ler bulamayacaksın.” Allah dedi ki: “Yerilmiş ve kovulmuş olarak çık oradan. Andolsun, onlardan sana kim uyarsa sizin, hepinizi cehenneme doldururum.” “Ey Âdem! Sen ve eşin cennette kalın. Dilediğiniz yerden yiyin. Fakat şu ağaca yaklaşmayın. Yoksa zalimlerden olursunuz.” Derken şeytan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: “Rabbiniz size bu ağacı ancak, melek olmayasınız, ya da (cennette) ebedi kalacaklardan olmayasınız diye yasakladı.” “Şüphesiz ben size öğüt verenlerdenim” diye de onlara yemin etti. Bu sûretle onları kandırarak yasağa sürükledi. Ağaçtan tattıklarında kendilerine avret yerleri göründü. Derhal üzerlerini cennet yapraklarıyla örtmeye başladılar. Rableri onlara, “Ben size bu ağacı yasaklamadım mı? Şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi?” diye seslendi. Dediler ki: “Rabbimiz! Biz kendimize zulüm ettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz.” Allah dedi ki: “Birbirinizin düşmanı olarak inin (oradan). Size yeryüzünde bir zamana kadar yerleşme ve yararlanma vardır.” Allah dedi ki: “Orada yaşayacaksınız, orada öleceksiniz ve oradan (mahşere) çıkarılacaksınız
Şeytan masum bence çünkü Allah yarattığı kişiyle konuşmasını bilmiyor EDIT işte Çünkü,iyi yolla anlatasaydı Şeytan,Adem'le arkadaş olurdu. Allah'ın düşünme gücü yok herhalde Geleceği göremedi,düşünemedi

Neyse,Şeytan da baba yiğit kişiymiş burada Allah'a küfür bile etmedi

Bence Şeytan kötü biri değil.Allah'a karşı çıkıyor diye sözde kötü kabul etti.Allah sen neymişsin be yazık Şeytan'a.Birazcık merhametli olsan ama...

Şeytan'a görevinde başarılar

Konu yucemanitu tarafından (15-12-2008 Saat 17:28 ) değiştirilmiştir.
Alt 15-12-2008, 15:57
Onursal Bedirhan
Üye Değil

Hicr suresinde iblis ile Tanrı arasındaki diyaloğ
"İblis, "Rabbim! Beni azdırmana karşılık, andolsun ki yeryüzünde kötülükleri onlara güzel göstereceğim, içlerinde ihlâsa erdirilmiş kulların hariç, onların hepsini azdıracağım" dedi. (Hicr 39-40)
Ama nedense daha ilk örnekte iblis ihlasa erdirilmiş Adem'e bulaşmakta, Yine Kuran'ı araştırdığımızda Yusuf gibi peygamberler bile iblis'in esiri olmaktan korktuğu için Tanrı'dan yardım istiyor..

"Yûsuf, "Ey Rabbim! Zindan bana, bunların beni dâvet ettiği şeyden daha sevimlidir. Onların tuzaklarını benden uzaklaştırmazsan onlara meyleder ve cahillerden olurum" dedi. (Yusuf 33)
Yine Kuran'da, Eyyup peygambere şeytanın musallat olduğu anlatılıyor.

"(Ey Muhammed!) Kulumuz Eyyub'u da an. Hani o, Rabbine, "Şeytan bana bir yorgunluk ve azap dokundurdu" diye seslenmişti. (Sad 41)"
Birde Zuhruf suresinde

"Kim Rahman'ın Zikri'ni görmezlikten gelip ondan uzaklaşırsa biz ona bir şeytanı musallat ederiz de o ona can yoldaşı olur. (Zuhruf 36)"
Denmekteki Tanrı'nın insanı kendi hür iradesine bırakmadığı görülüyor. Ayrıca burdan anlaşılacağı üzere şeytan'da hür iradesiyle hareket etmiyor.

Şeytanı insana musallat etmek bir Tanrı'ya yakışmayacak harekettir. Kuran'ı daha çok araştırdıkça daha neler göreceğiz..
Alt 15-12-2008, 16:04
Üye

Evet ama Allah o kadar merhametli,affedici,sevimli(!) biriylse

Şeytan'la nasıl konuşacağını bilir

EDIT gibi konuşmaz.Çık cennetimden! lafa bak

Konu yucemanitu tarafından (15-12-2008 Saat 17:29 ) değiştirilmiştir.
Alt 15-12-2008, 16:17
Onursal Bedirhan
Üye Değil

şu kıro lafını ikide bir kullanma ben kıro'yum çünkü. konumuzun dışana çıkmayalım.
Alt 15-12-2008, 16:19
Üye

Hazreti Kepçeci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
şu kıro lafını ikide bir kullanma ben kıro'yum çünkü. konumuzun dışana çıkmayalım.
Bence Şeytan görevini gayet iyi yapıyor.Allah ta engellemiyor nedense
Alt 15-12-2008, 16:25
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

He he ateist türk şeytan iyi adamdır çok iyidir fakirlere yardım eder düşkünlere el uzatır namazında niyazında örnek bir delikanlıdır.allahın emri peygamberin kavliyle kızınız şeytaniyeyi oğlumuz şeytana istiyoruz.

Kibir ne zaman iyilik oldu hepimiz nefret etmiyormuyuz kibirli insanlardan en azından ben ufak bir mevki makam sahibi oldumu görmezden gelir seni işte buna deli olurum
Alt 15-12-2008, 16:30
Üye

Sanki Allah kibirli değil de

Kendini çok beğendiğini ayetlerde görüyoruz
Alt 15-12-2008, 16:35
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Sonsuz kudrette bir varlık için kibir gurur söz konusumu.

O sonsuz kudrette olmasına rağmen bizim gibi hiçlerin hiçini (hata varsa affola)adam yerine koyuyor.

O seni kimseler görmezken kimseler varlığını bilmezken seni görüp yokluktan çekip almadımı şimdi seninde onu tanıman gerekmiyormu
Alt 15-12-2008, 16:38
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

Orada bir şey hep dikkatimi çeker:
Sad
71.
Bir vakit Rabbin meleklere demişti ki: "Haberiniz olsun, Ben bir çamurdan bir insan yaratmaktayım.
72.
Onu şekillendirip, ruhumdan ona üfledim mi, derhal ona secdeye kapanın!"
73.
Bunun üzerine meleklerin hepsi toptan secde ettiler.
74.
Yalnız iblis kibirlenmek istedi ve kafirlerden oldu.
75.
Allah : "Ey iblis, o Benim iki elimle yarattığıma secde etmene sana ne engel oldu? Kibirlenmek mi istedin? Yoksa yücelerden mi bulunuyorsun?" dedi.
76.
(İblis) dedi ki: "Ben ondan hayırlıyım; beni bir ateşten yarattın, onu ise bir çamurdan yarattın."

Allah İblise diyor ki bana değil topraktan yarattığım Ademe secde et.
İblis de diyor ki benden aşağı bir varlık olarak yarattığına niye secde edecekmişim !
Etmem diyor.
Bizimki de itaatsizlik ile emirlerinin sorgulandığını görünce çıldırıyor.

Yani Allah meleklerini neden kendinden başka bir varlığa secde ettriyor ki
Bu durum İblise saçma gelmiş demekki
Allah İblisin isyan edeceğini bilmiyor muydu ?
İblis, Allah seni katakulleye getirmiş olumm
Boşu boşuna cehennemde yatacan

Konu sinner tarafından (15-12-2008 Saat 18:40 ) değiştirilmiştir.
Alt 15-12-2008, 16:38
sansdoute sansdoute isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Başından beri ne kadar insani duygulardan bahsediliyor öyle değil mi?
Kibir, kıskançlık, asilik, kin vs.

Hani şeytan bir melekti. Melekler de kıskanıyor mu, onların kin tutma diye bir duygusu var mı? Demek ki Tanrı şeytanı özel yaratmış, sadece o baş kaldırmış baksanıza. Yani melekler arasında da bir adaletsizlik söz konusu. Tıpkı insanlar arasında olduğu gibi. O zaman ya Tanrı adalet diye bir kavramdan bihaber, kafasına göre yaratıp salıyor dünyaya ya da insanlar gerçekten çok güzel uyduruyorlar.

İnsanların uydurma ihtimali de oldukça kuvvetli. Bir tek tutarlı, inandırıcı nokta yok. Çocuklara anlatılan peri masalları gibi. Tüm hikaye insani duygular etrafında dönüyor. Şeytan insanlara kin tutar ve hepsini cehenneme göndermeye and içer (hem de isyan ettiği tanrısı üzerine).

I'm not a complete idiot.Some parts are still missing.

Önerilen Siteler