Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 18-12-2008, 15:02
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Yasin Sureside Ezoterik Mesaj Var mı?

Aşağıdaki ayetlerin türkçe açıklamalarını Diyanet Vakfı Kuran meali aldım.Yasin suresinin ilk yedi ayetinde klasik astrolojideki gezegenlerin(tanrıların) temsil ettiği kavramlar şifreli olarak bu ayetlerde ifade ediliyor olabilir mi?

1-Yâsîn, (1. gök katıAy tanrısı Sin)

2-Hikmet dolu Kur'an hakkı için, (2. gök katı merkür zekayı sembolize eder)
(hikmet-zeka)

3-Sen şüphesiz peygamberlerdensin. (3. gök katı Venüs)

4-Doğru yol üzerindesin. (4.gök katı Güneş doğruluğu sebolize eder.)

5-(Bu Kur'an) üstün ve çok merhametli Allah tarafından indirilmiştir. (5.gök katı mars üstünlük ve güç)

6-Ataları uyarılmamış, bu yüzden kendileri de gaflet içinde kalmış bir toplumu uyarman için indirilmiştir. (6. gök katı jupiter)
( Jüpiter neşe, bolluk, zevk, zenginlik veren bir güçtür. gafletle baglantılı olabilir.)

7-Andolsun ki onların çoğu cezayı hak etmişlerdir. Çünkü onlar iman etmiyorlar.
(7. gök katı satürn kötülüğü acıyı sembolize eder.)

Konu Ayejj tarafından (18-12-2008 Saat 15:38 ) değiştirilmiştir.
Alt 18-12-2008, 15:09
karadenizli karadenizli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Batınılik çalışmaları
Alt 18-12-2008, 15:56
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Yasin suresinde ezoterizm degil direk hiristiyanlik var.

Daha onceki bir yazidan

Ben de diyorum ki bu Yasin İsa'dır.

Gerekçelerim şunlar:

1. Mevdudi'nin tefsirinde "Ey İnsan" olarak açıklanıyor. Kuran'da Muhammed'e bu şekilde seslenilmese de İncil'de sürekli İsa için İnsanoğlu diye seslenilir.

2. Yasin 13, 14, 15, surelerinde bir şehirden bahsediliyor. Bu şehir neresidir? Elmalı ve Mevdudi bu konuya değinmiş, Seyyid Kutub lafı yuvarlamış. Bu şehire iki defa peygamvber gönderildiği ama yalanlandığı, sonra bir üçüncüsünün gönderildiği söyleniyor. Birçok tefsircinin bunu İsa'nın havarilerinin oraya gitmesi olarak değerlendirildiğini Elmalı anlatmış. İncil'de Elçilerin İşleri'nde Barnaba ile Saul gönderilir önce, sonra da ikna için Pavlus gider. Olay bence budur. Ama Elmalı karşı çıkar ve bunun Musa, İsa, Muhammed üçlüsü olarak değerlendirmeye çalışır. Halbuki ortada peygamberler tarihi değil sadece bir şehir örneği vardır. İkna olmayan halkı ikna çabasına örnek verilir.

Mevdudi'de de aynı konu geçer. Ama Mevdudi de "Kadim müfessirlerin çoğu bu şehri Antakya, iki elçiyi de iki havari sanmışlar" der fakat o da bunu kabul etmez. İsa'nın oraya havari gönderdiğine dair belge yoktur der, halbuki olay İsa'dan sonra olmaktadır. Mevdudi yine Antakya'nın hıristiyanlığı kabul etmiş olduğunu, halbuki Kuran'da inkarcı bir topluluktan bahsedildiğini söyler. Bundan kesin olarak şu sonucu çıkarıyorum ki bu tefsirciler kesinlikler Tevrat ve İncil okumuyorlar. Eğer Mevdudi Havarilerin İşlerini okumuş olsaydı görecekti ki 13. bölüm Antakya'da Barnaba ve Saul'un sonra da Pavlus'un karşılaştıkları zorlukları anlatır. Yahudi halk yeni hıristiyan havarilere çok sert çıkarlar.

Sonuç olarak Yasin suresinde anlatılanlar İsa ve havarilerine uyuyor.

3. Yasin suresinde peygamberlerin gelişi ve kabul görmeyişi teması aynı zamanda Elçilerin İşleri 13. bölümün de ana temasıdır. Pavlus yaptığı konuşmada Saul'u, Davut'u, Yahya'yı ve İsa'yı anlatır. Hatta bir de şiir okur.

Bakın, siz alay edenler,
Şaşkına dönüp yok olun!
Sizin gününüzde bir iş yapıyorum,
Öyle bir iş ki, biri size anlatsa inanmazsınız.

Yasin suresinin genel havası ile bu şiir sizce birbirine çok güzel uymuyor mu?

4. Sizce neden Yasin suresinin ölülerin ardından okunması istenir? Bence bu sure hıristiyanlıktan etkilenmiş grupların yada direk o dönemlerin hıristiyanlarının İsa için okudukları bir dua/şiir. Tarihçesini araştırmak lazım. Altından böyle birşeyler çıkacağını iddia ederim.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 18-12-2008, 17:04
Onursal Bedirhan
Üye Değil

cep telefonundan yasin tilaveti belkide fatiha, yasin suresinde ne yazılmış diye kurcalamak bi yana dursun. Yasin'in türkçe anlamı nedir diye okuyup açan ne kadar insan vardır acaba.?

daha önce prozac eklemişti. neyse bura ekliyim, hakettiği yerdede dursun.

ezoterik bir mesaj bulan benide aydınlatsın
Alt 19-12-2008, 00:55
Ayejj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ayejj Ayejj isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

karadenizli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Batınılik çalışmaları
Benim tanrıya inacım yok.Batınilikle işim olmaz.Ortaya bariz bir konu koyuyorum.
Ama sen baştan Kuranın Allah tarafından gönderildiğini kabul ettiğin için hemen peşin hüküm yapıştırıyorsun.

Kuran Allahtan gelmedi.Muhammed kendisi kafasına göre derledi.Olaya böyle bakarsan anlatmak istediğim şeydeki mantığı görebilirsin.

Bu sebeple kitabına önem kazandırmak amacıyla dini metinlerde yaygın olarak kullanılan gizli ikili anlatım tekniğiyle, latif zekalılarada mesajını göndermiş oldu.
Alt 19-12-2008, 01:59
Onursal Bedirhan
Üye Değil

@Ayej
Karadenizli burda haklı, bu benzetmeler batinilik'tir. Sunni islam'da batiniliğe yer yok. Hem ayetlere sallama benzetmeler yapılmışki bu bezetmelerin ne ayetlerle nede birbirleriyle alakasıda yoktur.

Sargon çok güzel açıklamış ayrıca, Zaten Yâsin "ey insan" anlamına gelmektedir. Yasin suresiyle ilgili hadislerde vardır.

Önerilen Siteler

Etiket
astroloji, ezoterik, okültik, yasin